LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Big Brother 2020: Så gick det sen för deltagarna

11 maj, 2020 
Joni Nykänen
Martin Forstén, Antonia Anty Johnson, Isabel Pereira, Daniel Glasman, Alex Manzizila och Patrik Patzy Svensson i Big Brother 2020.
Hur lever årets Big brother-deltagare efter att ha lämnat huset? Här berättar sex profiler med egna ord!
✔︎ Nya dilemmat – efter triangeldramat i huset.
✔︎ Svarar på relationsfrågan alla undrar över: ”Det är stökigt”.
✔︎ Talar ut om hatet efter Big Brother: ”Fegisar mordhotar mig”.
Annons

Hänt har fått exklusiva intervjuer med Daniel Glasman, Martin Forstén, Antonia ”Anty” Johnson, Isabel Pereira, Alex Manzizila och Patrik ”Patzy” Svensson.

Isabel Pereira i Big Brother 2020.
Isabel.

✔︎ Isabel Pereira slängdes ut från huset: ”Ett missförstånd”

Big brother-vistelsen för Isabel Pereira blev kortvarig. Redan fjärde dagen kastades hon ut ur huset av TV4. Detta efter att hon under ett samtal med Kim Kamal uttryckte ett hat mot judar.

– Jag hatar judar, sa hon under samtalet.

För Hänt berättar Pereira att livet har gått vidare efter hennes Big brother-medverkan. Hon är fortfarande ångerfull för sitt ordval i tv-programmet.

Hon jobbar och studerar idag, men vill inte vara mer detaljerad än så.

– Den första veckan efter Big brother var ganska jobbig med tanke på hur vi åkte ut. Sedan har det lagt sig och nu är det bra, säger hon.

Annons

Isabel konstaterar att det var ganska jobbigt att vistas på sociala medier de första veckorna.

– Det blev ett missförstånd och det var felaktigt ordval. Även det är ju fel. De orden är ingenting jag använder idag eller ens innan. Om det är någonting jag ångrar idag så är det just ordvalet, säger hon och fortsätter:

– Ifall Big brother skulle ha frågat mig idag ifall jag skulle ha velat vara med så hade jag tackat nej.

Kan du gå vidare idag?

– Absolut. Det har jag redan gjort. Jag har gått vidare med mitt liv. Det var drama i två veckor, sedan försvann det och nu mår jag bra. Det är det viktigaste. Att jag har återhämtat mig. Jag vet ju själv att jag inte hatar någon folkgrupp. Så jag känner att jag bad om ursäkt för att jag valde fel ord. Och nu kan jag gå vidare med mitt liv. Alla som känner mig vet att jag inte skulle hata en annan person eller en folkgrupp på det sättet, säger hon och fortsätter:

Annons

– Man får rycka upp sig själv igen. Man kan inte stoppa sig själv när man har uttalat sig fel och sagt något man inte menade. Det hade varit jättefel av mig att bara sitta hemma, gråta och må dåligt i hur många veckor som helst.

Hur ser du på ett liv i offentligheten efter detta? Vill du vara anonym?

– Jag är ingen sociala medier-människa. Jag hänger inte där som alla andra. Jag har inte känt behov av att bli stor där. Jag låter det vara som det är. Så jag lägger inte så mycket tid på det. Hade jag velat bli något på sociala medier så hade jag blivit det för längesen.

Hur ser det ut med kärleken idag?

– Idag träffar jag ingen och fokuserar på mig själv och min familj. I dessa corona-tider har jag inte möjlighet att träffa någon. Så det är torrt.

Namn: Isabel Pereira
Ålder: 24
Bor: Stockholm
Gör: Studerar

◼️ ◼️ ◼️

 

Marin Forstén i Big Brother 2020.
Martin.

✔︎ Martin Forstén om triangeldramat och kärleken till Jasmine

Martin Forstén trodde inte att han skulle hitta kärleken när han gick in i Big brother-huset. Men han blev motbevisad när han träffade Jasmine Armstrong.

Annons

Deras relation fick dock en utmaning, ett slags triangeldrama, efter att deltagaren Amilia Stapelfeldt erkände, i samband med en tittarfråga, att hon och Martin kysst varandra. Detta fick Jasmine inledningsvis att vilja avsluta relationen.

Efter Big brother har Forstén varit drabbad av sömnrubbningar.

– Generellt mår jag bra. Men jag har haft svårt att sova. Det är dock omställningen som ställer till det. Från att ha varit i ett hus med så många människor och där det händer mycket hela tiden. I övrigt mår jag bra, säger han.

Har du börjat tänka på framtiden och vad som ska hända?

– Jag har tagit det försiktigt så att jag inte går på för hårt med det vanliga livet. Så jag satte igång min telefon en dag efter Big brother, och sociala medier tre dagar efter. Så jag tar allt ett steg i taget så att det inte blir för mycket.

Vad möttes du av när du drog igång telefonen?

– Väldigt mycket kärlek från både folk jag känner och inte känner. Mycket bra respons.

Annons

Starka reaktioner på grund av triangeldramat?

– Ja, det har det varit. Just triangeldramat har blivit större än allt annat. Jag försöker ignorera allt sånt och leva mitt liv. Men det har så klart kommit på tal. Folk vill ha nåt att skriva om och vill hacka ner på sådant. Ju mer man reagerar desto mer har de att skriva om.

Vad betyder Jasmine Armstrong idag?

– Jag blev kär inne i huset och står fast vid att jag kommer att vänta på henne. Vi kommer att träffas och så kommer vi att se hur vi känner för varandra då. Hon är nyfiken på att veta vad som hände gällande triangeldramat, som blåstes upp väldigt stort. Jag har känslor för henne.

Vad ska du ägna dig åt gällande arbete?

– Jag var snickare innan jag gick in i huset och jag kände att jag var lite mätt på just det. Så jag hoppades att något annat skulle dyka upp. Nu ska jag vara ledig och landa ordentligt, och se om jag kan byta bransch. Ifall jag skulle vilja jobba som snickare så skulle jag kunna börja med det direkt.

Annons

Namn: Martin Forstén
Ålder: 30
Bor: Åkersberga
Gör: Varit snickare. Oklart vad han ska ägna sig åt i framtiden.

◼️ ◼️ ◼️

 

Antonia Johnson i Big Brother 2020.
Antonia.

✔︎ Antonia ”Anty” Johnson talar ut om hatet efter Big Brother

Det slog gnistor om Alex Manzizila och influencern Antonia ”Anty” Johnson i Big brother-huset. Detta har gjort att många fortfarande spekulerar kring deras relationsstatus.

– Men jag är fortfarande singel. Så inget har förändrats där. När folk fick se mig och Alex lära känna varandra i huset så förväntar de sig att de skulle få uppdateringar hela tiden när vi kom ut. Men om de skulle ha velat se hur vår relation utvecklas så borde de ha haft kvar mig i huset längre än tre veckor, säger hon.

Ni är vänskapliga?

– Jag skulle säga att jag och Alex är vänner, säger hon.

Annons

Hon förklarar att livet har återställts till ungefär samma som det var innan.

– Jag fokuserar mycket på jobb, min familj och mina vänner. Jag jobbar med sociala medier så jag kör på med Instagram och Youtube. Jag försöker skapa så mycket content som möjligt.

Hur ser det ut för dig nu med tanke på corona-situationen?

– Det är så klart lite speciella omständigheter där. Men folk har mer tid att vara hemma och kolla på Youtube, vilket är positivt för mig. Jag har inte sett så stor skillnad före och efter om jag ska vara ärlig. När det gäller samarbeten så kan det vara skillnad, men jag kan ju alltid skapa content ändå, säger hon.

Hur är ditt mående tiden efter Big brother?

– Första veckan var skittuff. Jag fick så mycket hat när jag kom ut. Då ville jag inte lägga mycket tid på sociala medier. Så jag höll mig borta första veckan. Att landa i att vara hemma och ha varit med på äventyret var tufft i sig. Och sedan att förstå att folk hatat en i tre veckor kändes svårt. Men det gick över efter ett tag. Jag förstod att det inte bara var hat utan också kärlek.

Annons

Hur ser du på framtiden?

– Det är svårt att tänka på framtiden i och med att man inte vet hur det kommer att se ut med corona i världen. Jag vill hitta på roliga saker och planera inför sommaren. Men kan man ens åka på en weekend i Göteborg? Man vet inte. Jag ser fram emot att Big brother ska vara slut så att man kan träffa alla som är där inne.

Namn: Antonia ”Anty” Johansson
Ålder: 28
Bor: Stockholm
Gör: Influencer

◼️ ◼️ ◼️

 

Daniel Glasman i Big Brother 2020.
Daniel.

✔︎ Daniel Glasman om kärlekskaoset efter Big brother: ”Stökigt”

Daniel Glasman förklarar att han mår bättre än vad han har gjort på ett decennium efter att ha kommit ut ur Big brother-huset. Detta eftersom han känner skillnaden mellan det priviligierade livet utanför kontra tillvaron under den styrda inspelningen.

Annons

– Då känns tillvaron utanför lyxig, säger han.

Hur ser du på framtiden?

– Den börjar nu för mig. Eller rättare sagt när jag får tillbaka min parhäst Sami Jakobsson från huset. Vi får ta det stegvis när han kommer ut och se hur vår relation är. Vi har ganska långt gångna planer på att göra en massa kul ihop, säger han och förklarar att han redan har börjat förbereda saker som de ska genomföra tillsammans. Men han vill inte gå in på några detaljer.

– Jag kommer att behöva en inkomst. Det jag ska göra med Sami är ett ben att vila det på. Sedan så är jag öppen för förslag. Jag har gått på Handels och har en examen. Jag kan göra vanliga jobb också. Det är snart dags att ta tag i det. Men det gör jag efter finalen, säger han.

Hur ser det ut på relationsfronten?

– Det är lite stökigt. Jag vet inte vad som kommer att hända där. Jag har ingen aning, säger han och förklarar att han och Julia hade en relation i huset. Men det som gör saker och ting komplicerade är att han redan hade en relation när han gjorde entré i Big brother.

Annons

– Det brukar lösa sig. Jag är mån om att ta hand om mina relationer, oavsett om det är kärlek eller vänskap. Allt är oklart. Det är en vag situation och det är som det är.

Finns det något som du ångrar?

– Ingenting. Jag har gjort bort mig på olika sätt och sagt konstiga grejer. Men det är inget jag inte kan stå för. Jag kan bli kritiserad och ifrågasatt men jag vet varför jag har gjort det som jag har gjort och sagt det som jag har sagt.

Vad betyder Julia för dig?

– Hon betyder jättemycket. Vi har haft en stor kärlek sedan dag två eller tre, när vi klickade ordentligt. Hon är absolut tio poäng och underbar. Vi har hängt jättemycket sedan hon kom ut och kommer att fortsätta hänga jättemycket. Vi är supergoda vänner och det kanske är det vi förblir.

Namn: Daniel Glasman
Ålder: 38
Bor: Lilla Essingen i Stockholm.

◼️ ◼️ ◼️

 

Alex Manzizila i Big Brother 2020.
Alex.

✔︎ Alex Manzizila mordhotad: ”Fegisar”

Alex Manzizila lämnade Big brother-huset efter 64 dagar. När han väl var ute så mötte han ”Anty” Johnson i studion, och de har också dejtat varandra.

Annons

Han konstaterar att de två är vänner idag.

– Jag tar ett steg i taget. Många vill veta hur det är mellan mig och Anty. Jag är trött på den frågan. Jag vill kunna ta en dag i taget där. Vi är vänner. Sedan får vi se vart det leder. Inget är skrivet i sten. Vi får börja med att lära känna varandra, säger han.

Är det stor skillnad på att lära känna varandra i Big brother-huset kontra hur det känns utanför?

– Det är klart. Utanför har man andra rutiner, jobb och aktiviteter. Det är tid som fördelas till flera olika saker medan man i huset bara har varandra därinne. Allting blir mer intensivt och mer påtagligt. Det är den största skillnaden.

Vad ska du göra framöver?

– Vi får se vad som ska hända. Man tar en dag i taget nu när corona är här. Det gäller att komma ur krisen innan man kan ta nya steg. Det finns saker att göra, men allt är på paus och corona sätter käppar i hjulen.

Hur har du mått efter Big brother?

Annons

– Sömnen påverkades och det var svårt att sova första veckan. Första dagarna var det svårt också att äta. Men efter en vecka släppte det mer och mer. Jag lärde mig snabbt också att strunta i hatet på sociala medier för att se på det positiva.

Varifrån kom hatet?

– Nättroll. Men det har varit 90 procent kärlek och 10 procent idioter.

Har du behövt polisanmäla för att det varit så grovt?

– Det har varit två eller tre mordhot. Men jag lägger inte så stor vikt vid det. Det är fegisar som inte gjort nåt. Tomma ord.

Varför tror du sömnen rubbas?

– Allt handlar om rutiner inne i huset, som inte är samma som härute. Man är ett kollektiv och när det försvinner så försvinner tryggheten. Det är svårt att ställa om.

Namn: Alex Manzizila.
Ålder: 31
Bor: Rågsved utanför Stockholm
Gör: Entreprenör

◼️ ◼️ ◼️

 

Patrik Svensson i Big Brother 2020.
Patrik.

✔︎ Patrik ”Patzy” Svensson: ”Jag fick en fullständig chock”

”Patzy” gjorde entré i Big brother dag ett. Men han drabbades av magsmärtor i februari och valde att hoppa av.

Annons

I en intervju med Aftonbladet berättade ”Patzy” att en läkare i Stockholm konstaterade att han hade drabbats av ett magvirus, men det visade sig att det var en bakterie.

– Jag fick medicinsk hjälp och sen blev det bättre, säger han till tidningen.

Han tror själv att han smittades när han var i Thailand över jul och nyår.

I ett mejl till Hänt berättar ”Patzy” att han kommer att börja arbeta igen framöver. Han är nöjd med sin medverkan i programmet.

– Jag ångrar ingenting att jag har medverkat i Big Brother och gör detta lätt 24/7 alla dagar i veckan. Vill bara ge all heder och goodwill till Meter produktion för denna satsning och till alla som har varit inblandade, skriver han.

Han konstaterar att han fått positiv respons kring sin medverkan.

– Kunde inte i min vildaste fantasi tro att jag har gjort så stort intryck, skriver han.

Hur ser det ut på kärleksfronten?

– Vill hålla mitt kärleksliv privat, skriver han.

För Aftonbladet har han berättat att han har skaffat sig en fransk bulldog vid namn Charlie. I samma intervju berättar ”Patzy” att han sagt upp sig från sitt jobb som kock och att han drömmer om att jobba som programledare inom tv.

– Jag var bara ute en vecka och sen kom den här jävla epidemin. Jag fick en fullständig chock och allt blev så lamslaget, säger han till tidningen.

Namn: Patrik Svensson
Ålder: 51
Bor: Göteborg

Foto: TV4.

Annons