Big Brother: Så gick det sen med de största profilerna

Aylar Lie, Jessica Lindgren och Linda Rosing har varit med i Big Brother.

Minns du de 15 största Big Brother-profilerna? Här får du reda på hur det gick sen för dem!
✔︎ Blev gravid i Big Brother-huset – så lever hon i dag.
✔︎ Kissade på golvet och hade blixtförhållande med Agneta Sjödin – se hans nya fru.
✔︎ Carolina Gynnings ex: ”Hon såg döden i mina ögon”.
✔︎ Porraktrisen fick 40 000 kronor för att skapa svartsjukedrama.

Dokusåpan Big Brother gör comeback i TV4. Här får du reda på hur det gick sen med programmets 15 största profiler. Hänt har pratat med flera av dem.

Hanna Widerstedt med en katt i knät.

Hanna Widerstedt 2012.

✔︎ Hanna Widerstedt, 26

Du var med i Big Brother 2012. Vad minns du av programmet?

– Jag minns att det var så sjukt att folk glor på mig. Tänk dig att ha typ 100 000 stalkers, jag vet att någon jävel glor på mig. Det är absurt, haha.

Bästa minnet?

– När vuxna människor blev provocerade av så enkla trick som att jag hatade fattiga människor, men även att jag hade 30-åringar i huset som blev arga på en liten 20-åring, jag var 20 år när det spelades in.

Sjukaste minnet?

– Vuxenmobbningen, herregud. Här snackar vi också om vuxna människor som brutalt mobbade mig. Men vet du, jag är jävligt stark. För mig var det intressant hur vuxna människor beter sig i grupp, de var som djur.

Hur var det att leva i huset?

– För mig som introvert var det jobbigt, jag behöver mitt space. Att ha folk runt mig dygnet runt gjorde mig lite knäpp.

Hur upplevde du kändisskapet efteråt?

– Sjukt. Jag blev jagad av barn när jag gick promenad med min hund, haha.

På kvinnodagen onanerade du i Big Brother-bikten. “Det är en symbol för alla kvinnor därute som är kåta”, sa du i ett klipp på programmets sajt. Vad hände där?

– Onanin var fejk, haha. Den gjordes på kvinnornas dag, det tyckte jag var symboliskt. Jag är påhittig av mig.

Du var Sveriges mest googlade person 2012 och tog även död på en karaktär på din blogg. Plus att du ställde upp i lyxfällan. Hur har de sakerna påverkat dig?

– Lyxfällan var ploj från min del. Finns det någon som tror jag är så korkad på riktigt? Jag är en teaterapa som gillar att trolla. Människor fascinerar mig, de liksom vill bli provocerade. Jag ångrar inget av det jag har gjort, det är det värsta du kan göra.

Du gick ut med att du var gravid förra året. Vad hände?

– Jag gjorde abort.

Hur lever du idag?

– Jag gick i en fälla, jag blev kär i fel man. Han mentalt förnedrade mig i tre år för att det sista halvåret börja slå mig. Det var en hemsk tid i Berlin som jag bodde i då. Jag blev en liten skugga av den kvinna jag egentligen var. Jag minns att jag bad fans på Facebook att swisha pengar, så att jag kunde fly. Vår gemensamma kanin Ester och jag tog tåget från Berlin till Lissabon och där lever jag i dag. Idag bor jag med sju starka kvinnor i en lägenhet i centrala Lissabon och mår bäst.

◼️ ◼️ ◼️

 

Carolina Gynning vann Big Brother 2004. Här ses hon ta emot fansens jubel efter att ha blivit utsläppt från Big Brotherhuset i finalen.

Carolina Gynning vann Big Brother 2004 och fick ta emot fansens jubel och en segercheck på 500 000 kronor.

✔︎ Carolina Gynning, 41

Kommentar: Hon vann Big Brother 2004. Hennes mamma Agneta Gynning ville inte träffa sin dotter efter vinsten eftersom hon tyckte det var ett “förfärligt program”. Carolina Gynning hade ett förhållande med Olivier de Paris i huset. I samband med Affordable Art Fair, Nordens största konstmässa, berättade Gynning att Big Brother räddade henne då hon hade haft problem med droger tidigare.

“När jag blev inlåst i Big Brother, det räddade mig, då blev det tre månader utan inga droger alls. Det sjuka är att jag fick en riktig jävla tankeställare. Är det här livet jag vill leva? Jag kände mig bara tom. Det var bara destruktivt”, sa Gynning i en intervju med Aftonbladet tidigare i år.

Hon fick två barn med Alexander Lydecker, men i början av 2018 gick de skilda vägar. I maj i år berättade hon att hon har börjat dejta Viktor Philipson, 33, som har kommenterat förhållandet i podcasten Bathina: “Jag har aldrig gillat småbrudar. Den yngsta tjejen som jag träffat var kanske fyra eller fem år yngre än vad jag är. Jag har alltid dragits till äldre tjejer”, sa han.

Gynning har under sin karriär varit modell, programledare, bloggare, sångerska, skådespelerska, dokusåpadeltagare, författare och konstnär.

Carolina Gynning och hennes mamma Agneta 2019.

◼️ ◼️ ◼️

 

Linda Thelenius (fd Rosing) med Fadde Darwich 2004 och med Peter Thelenius och sonen Kean 2010.

✔︎ Linda Thelenius, 46

Kommentar: Linda Thelenius, eller Rosing som hon hette förr, var med i Big Brother 2003 och hade då sex i direktsänd tv med Micke Lindgren. “Jag ångrar verkligen att jag spydde när jag var full. Men inte att jag hade sex med Micke i tv”, sa hon till Aftonbladet.

Efter programmet blev hon igenkänd överallt. Det publicerades bland annat smygtagna sexbilder av henne och en annan man. Det gjorde henne “knäckt” och för några år sedan kritiserade hon hur media har framställt henne.

Hon blev tillsammans med dörrvakten Fadde Darwich, men de gick skilda vägar 2005. Nu är hon gift med Basic Element-sångaren Peter Thelenius. Hon har två barn från tidigare förhållanden, och ett tillsammans med Peter Thelenius.

Hon har varit sångerska (Basic Element), författare, partiledare (Unika partiet) och programledare.

“Jag bryr mig mindre om skitsnack. Jag har blivit rak och kan säga ifrån, gillar någon inte mig så behöver de inte vara med mig. Den här personligheten hade jag önskat mig själv tidigare. Tyvärr har jag rusat rakt fram i mitt liv, nu prioriterar jag annorlunda. Tänk om jag hade vetat det här när jag var 30?”, sa Linda Thelenius i en intervju med Expressen 2018 där hon pratade om hennes musikkarriär med Basic Element.

◼️ ◼️ ◼️

 

Klas Andersén med Elita Löfblad på Big Brothers efterfest på Blue Moon Bar i Stockholm 2005.

✔︎ Klas Andersén, 43

Kommentar: Han slutade på tredje plats 2005. I huset hade han en relation med Elita Löfblad, men den tog slut efter programmet. Klas Andersén sa strax efteråt att han fortfarande var förälskad i henne.

“Det där är fel, det var inte så som skrevs från början att hon dumpade mig direkt när vi kom ut ur huset”, sa han i en intervju med Aftonbladet.

Han pratar ogärna om deras relation. Han ångrar däremot inte sin medverkan i Big Brother. Klas Andersén har sagt att han var med i Big Brother på grund av en “tråkig punkt i livet just där och då”, men han brydde sig inget om att vinna pengarna.

Efter att ha varit bartender och jobbat inom restaurangbranschen blev han lastbilschaufför och flyttade till Karlstad.

”Det är det bästa jag har gjort i mitt liv. Jag gick en utbildning för ett och ett halvt år sedan och blev klar i juni förra året (2016)”, har han berättat för Aftonbladet.

◼️ ◼️ ◼️

 

Marcelo Peña på röda mattan med Annica Englund och i Paradise hotel 2019.

Marcelo Peña med Annica Englund 2015 och i Paradise hotel 2019.

✔︎ Marcelo Peña, 29

Kommentar: Han gillar dokusåpor, Marcelo Peña. 2012 var han med i Big Brother och träffade där Annica Englund, som han inledde en relation med. Sedan var paret med i Temptation Island 2017. 2018 kunde vi se Pena i Paradise Hotel. Där blev han tillsammans med Nina Glimsell Udovicic. Paret gjorde dock slut efter ett drygt år.

Peña var även med i Paradise Hotel 2019 och skapadet rubriker.

Innan årets säsong fick han kritik av Bianca Ingrosso som menade att han har en skev kvinnosyn. Han svarade: “Hon får väl kolla på sig själv innan hon snackar skit om andra. Jag tänker inte snacka skit om henne så men hon är väl inte helt clean hon heller”, sa han till Aftonbladet.

I Paradise Hotel 2019 föll flera tjejer för Peña.

“Jag har alltid haft ett problem att tjejer blir kära i mig”, sa han till Nyheter24.

Numera är han dock ihop med Emilia Wahlstedt, 20.

◼️ ◼️ ◼️

 

Sara Jönsson och Martin Granetoft när de gick in i Big Brother-huset 2011.

Sara Jönsson och Martin Granetoft 2011.

✔︎ Sara Jönsson, 33

Kommentar: Hon var med i Big Brother 2011 och fick då smeknamnet “dubbeltrosan”. I huset blev hon förälskad i Martin Granetoft, men de hade inte sex framför tv-kamerorna.

”Vi blev ju verkligen kära i varandra, jag tror det var en fördel i efterhand att vi inte haft sex i huset. Och framförallt så ville man inte att ens familj och nära skulle titta på det. Martin hade velat att vi låg. Men sen när vi kom ut ur huset…Det var någon slags efterfest där. Men sen efter det så bodde vi på hotell. Vi hade samma rum, så kan man säga…,”, sa hon i en intervju med Aftonbladet 2017.

De var tillsammans i fyra år, men runt 2015 tog relationen slut.

Sara Jönsson med pojkvännen David Åslin.

Sara Jönsson med nya pojkvännen David Åslin. Foto: Instagram.

Sara Jönsson är numera ihop med hockeyspelaren David Åslin och bor i Wien, där han spelar i Vienna Capitals. Paret blev i juli 2019 föräldrar till dottern Juli.

Sara levde förut på sin blogg, men efter det har hon jobbat för produktionsbolag med program som Så mycket bättre och Let’s dance. Numera är det dock fullt fokus på att vara mamma.

Hon har aldrig ångrat att hon var med i Big Brother, hon såg det mer som en bra hjälp med karriären. Däremot var det lite jobbigt att bli igenkänd.

“Hela den sommaren var lite kaotisk. Jag och Martin ville inte gå ihop på stan. Det var lättare om vi delade på oss, annars blev vi mer igenkända. Det var en märklig känsla i början”.

◼️ ◼️ ◼️

 

Therese Cabezas, tidigare Lindgren, i Big Brother 2006.

Therese Cabezas vann Big Brother 2006.

✔︎ Jessica Cabezas, 35

Kommentar: Jessica Cabezas, som tidigare hette Lindgren, blev en miljon rikare när hon vann Big Brother 2006. Hon var en stor tittarfavorit som bråkade, festade, hade sex och förlovade sig i huset. Efter 23 dagar var förlovningen med Robin Persson över.

Hennes mål med Big Brother var att bli känd, vinna miljonen och köpa större bröst. Jessica drog till Spanien efter vinsten för att slippa kändisskapet. Där träffade hon Santiago Cabezas Garcia och blev gravid. Paret gifte sig och hon gick med i Jehovas vittne.

I en intervju med Aftonbladet 2013 berättade hon att paret separerade samma år. Det var en relation som kantades av droger.

”Relationen startade på fel sätt, jag blev gravid under ett drogmissbruk med en människa jag faktiskt inte kände och det är ju inte riktiga känslor man känner då, så frågan är hur kär jag egentligen var från början”, sa hon till tidningen då.

Hon gillade inte uppmärksamheten hon fick i Sverige efter vinsten i Big Brother. I Spanien kunde hon vara i fred, men det blev mycket droger där.

”Att snorta kokain i Spanien är lika vanligt som att ta en bärs på krogen här i Sverige. Jag hade hållit på med droger i många år då, långt innan jag kom med i Big Brother. Big Brother var egentligen rena avvänjningsperioden”, berättade hon för Aftonbladet.

Hon lyckades sluta med droger och gick ur Jehovas vittne efter relationen med Santiago Cabezas Garcia.

”Jag bestämde mig för att sluta (med droger) när jag fick veta att jag var gravid. Jag plågade mig igenom det ensam och det var en helvetisk period. Jag trodde att jag skulle få missfall, jag tänkte att “antingen så dör mitt barn eller så dör vi båda två”. Det var en fruktansvärd ångest”, berättar hon.

Jessica Cabezas bor utanför Falkenberg i dag och heter numera Johansson i efternamn.

◼️ ◼️ ◼️

 

Peter Svensson kissade på golvet i Big Brother. Numera är han ihop med Nina Rung.

Peter Svensson Rung i Big Brother 2002 och med Nina Rung 2014.

✔︎ Peter Rung, 42

Kommentar: Han har levt med incidenten i 17 år. I Big Brother-huset 2002 däckade han i en soffa och kissade sedan på golvet och i sin egen väska. Peter Rung (tidigare Svensson) har själv inga minnen av incidenten, men alla kunde se det i tv-rutan.

Till en början ansåg han att han fick skylla sig själv, men i podden Askalas ifrågasätter han produktionen.

”Även om man sitter bakom en kamera eller en skärm så har man ett ansvar. De borde ha stängs av kameran när det gick över gränsen”, sa han i podden 2016.

Han blev helnykterist 2012. Året dessförinnan dejtade han Agneta Sjödin, men den relationen höll bara i fyra månader.

– Att skiljas är att dö en smula, var det någon som sa. Det är alltid sorgligt, sa Peter då till Aftonbladet.

För fem år sedan startade han Huskurage tillsammans med Nina Rung, som han är gift med i dag. Huskurage är en ideell förening som agerar vid om oro om våld i hemmet. I juli 2018 fick paret en dotter, Bonnie. Nina Rung har en dotter sedan ett tidigare förhållande.

◼️ ◼️ ◼️

 

Kittu Jutbring i Big Brother 2002 och med familjen på filmpremiär 2017.

Kitty Jutbring i Big Brother 2002 och med Per Störby och barnen Nikki-Lo och Kimmi Kid 2017.

✔︎ Kitty Jutbring, 43

Kommentar: Hennes medverkan i Big Brother 2002 påverkade henne på många sätt. Hon tatuerade in Big Brother-loggan på sitt ben, något som hon verkligen har ångrat.

“Jag mår inte så bra när jag tänker på val jag gjorde och risker jag tog förr. Jag var destruktiv, behövde massa konstig bekräftelse och uppmärksamhet utan nån egentlig insikt eller poäng. En av dom absolut dummaste grejer jag gjorde var att tatuera in Big Brother-loggan på mitt underben”, skrev hon på sin blogg för några år sedan.

Sedan berättade hon att hon skulle ta bort den. 2011 berättade hon även att hon mådde väldigt dåligt efter programmet. Hon har hävdat att hon fick posttraumatisk stressyndrom, hade feber i flera veckor och var inte alls redo för all uppmärksamhet.

“Det blev som en chock. Man hade ju ingen medievana innan. Det gick så fort. Det är en annan sak om man sakta vänjer sig med det nya livet”, sa hon i en intervju med Expressen.

När Big Brother återuppstod 2010 uttalade hon sig negativt om att programmet var tillbaka.

“Man gör världen en otjänst”, sa hon till Aftonbladet.

◼️ ◼️ ◼️

Micke Lindgren och Linda Rosing på McDonalds efter Big Brother 2003.

Micke Lindgren och Linda Rosing var ett par 2003.

 

✔︎ Micke Lindgren, 43

Kommentar: Han var med i Big Brother 2003 och hade sex med Linda Thelenius (före detta Rosing) i tv. De blev ett par och var tillsammans i några månader. Linda Thelenius har sagt att hon ångrar att hon hade sex i tv, att det förstörde hennes liv. Men Micke Lindgren delade inte den åsikten 2006: ”Hon får skylla sig själv. Jag tror inte att en sån liten handling kan förstöra hela hennes liv. Det är nog annat som gjort det”, sa han till Aftonbladet då.

2004 greps han för grovt rattfylleri. “Jag skäms inte ett dugg för det här”, sa han till Expressen då.

I dag driver Micke företag i Luleå. I augusti 2017 sålde han Reklam365, men driver i dag fastighetsbolaget LBF. Han är utbildad civilingenjör. Han avböjde att kommentera sin medverkan i Big Brother.

– Jag vill inte vara med, jag vinner inget på det. Skriv så lite som möjligt om mig, säger han till Hänt.

◼️ ◼️ ◼️

Olivier Pion de Paris och Carolina Gynning kysser varandra.

Olivier Pion de Paris och Carolina Gynning efter Gynnings seger i Big Brother 2004.

 

✔︎ Olivier Pion de Paris, 44

Kommentar: Olivier Pion de Paris hade ett förhållande med Carolina Gynning, båda var med i Big Brother 2004. De förlovade sig i huset, och den relationen höll fyra månader efter programmet. Gynning ägnade ett kapitel åt Olivier i sin bok Ego girl. Det hon uppgav i boken gjorde honom irriterad.

“Hon hade skrivit att jag puttade henne och att det blev misshandel. Hon såg döden i mina ögon. Ja, det hjälper att sälja boken”, sa han i en intervju i Aftonbladet 2017.

Han polisanmälde Gynning för boken, men fick inte rätt. Olivier ångrar inte att han var med i Big Brother, han har sagt att han aldrig tjänat så mycket pengar som efter dokusåpan.

Han arbetade med sitt företag Juristklubben där han ordnade event för jurister. 2016 bestämde sig han och flickvännen Ronja Amiltoft för att flytta från Sverige till Monaco. Efter månader flyttade de till Cannes. Där arbetar han enligt egen utsago som lyx-fastighetsmäklare.

”Jag vill fokusera på mitt liv med Ronja och jag vill gifta mig med henne och ha barn med henne. Jag vill bara fortsätta att bygga ett bra liv som jag faktiskt gör i dag”, sa han i intervju med Aftonbladet.

◼️ ◼️ ◼️

Shanta Liora (tidigare Pettersson och Picasso) i Idol-finalen 2007 med Amanda Jenssen och programledaren Peter Jihde.

Shanta Liora besegrade Amanda Jenssen i Idol-finalen 2007. Till höger hur hon ser ut 2019.

 

✔︎ Shanta Liora, 41

Kommentar: Shanta Liora var med i Big Brother 2002, då med namnet Marie Pettersson, och förlovade sig med Benjamin Sorani under programmet. Paret skilde sig en tid efter Big Brother.

Fram till 2010 använde hon namnet Marie Picasso. Svenska folket har sett henne i en rad tv-program. 2007 vann hon Idol med låten This moment. Hon har även deltagit i Körslaget. Sen drog hon igång sin musikkarriär på allvar och släppte egna låtar 2014.

Hon opererades 2011 för en hjärntumör och har sedan dess levt med ständig smärta. I dag har hon bytt namn till Shanta Liora.

“Jag har sålt och gett bort alla mina kläder, jag har bytt namn. Alltså, man gör saker för att bli fri på något vis, lämna det gamla bakom sig”, sa hon i Nyhetsmorgon 2014 enligt Aftonbladet.

◼️ ◼️ ◼️

Aylar Lie i Big Brother 2005 och hur hon ser ut tio år senare.

Aylar Lie 2005 och 2015.

 

✔︎ Aylar Lie, 36

Kommentar: Deltog i Big Brother 2005. Innan intåget i Big Brother-huset hade Aylar blivit diskad i skönhetstävlingen Fröken Norge då det blev känt att hon spelat in en porrfilm i USA.

I en artikel samma år skrev Expressen att Kanal 5 betalade Lie 40 000 kronor för att hon skulle göra Elita Löfblad svartsjuk genom att stöta på Klas Andersén.

“Jag trodde inte att jag skulle klara det, men det gick ju överraskande fort”, sa hon till Aftonbladet efter att ha fått Klas och Elita att ha sex i huset efter två dagar.

Aylar Lie och Egor Filipenko i norska version av Let's dance 2010.

Aylar Lie och Egor Filipenko i norska version av Let’s dance (Skal vi danse) 2010.

Efter Big Brother syntes Aylar i Basshunters musikvideo, och den engelska versionen av Boten Anna. Aylar Lie flyttade sedan till USA och startade själv en musikkarriär.

2010 deltog hon i norska versionen av Let’s Dance där hon nådde finalen. Hon har även varit professionell pokerspelare.

Aylar Lie påstås även ha haft en relation med förre skidstjärnan Petter Northug. Ingen av dem har uttalat sig om relationen, men Northug skrev om henne i sin bok Northug: Min historia. Northug hävdade att förhållandet ska ha inletts i Oslo natten efter att han tog VM-guld på femmilen 2011.

De omtvistade avsnitten togs bort av förlaget efter den första upplagan av boken på grund av Aylars krav. Men hon begärde ändå skadestånd för kränkningen och rätten till integritet.

– Jag känner mig mycket orättvist behandlad och provocerad, sa Aylar Lie i Oslo tingsrätt.

Petter Northug och Aylar Lie i rätten

Petter och Aylar i rätten.

Aylar Lie stämde Petter Northug och hans förlag på 100 000 dollar, men rätten friade Northug.

◼️ ◼️ ◼️

Tina Kling på Big Brothers efterfest 2005.

Tina Kling kom tvåa i Big Brother 2005. Här ses hon på programmets efterfest.

 

✔︎ Tina Kling, 40

Vad minns du av Big Brother?

– Efter så här många år är det bara de bra sakerna, det är 14 år sedan nu. Jag har förträngt allt annat. Ofta brukar det dyka upp frågor om det när folk har druckit ett glas vin, och jag brukar skämta om det där. Att det är som att bajsa, ibland var det hårt och ibland mjukt.

Varför var du med i Big Brother?

– Jag satt på Campus och det dök upp en pop-up-grej om att man kunde söka. Jag har sjuk humor så jag skrev in något fyndigt, sen tänkte jag inte mer på det. De hörde av sig och sa att jag skulle komma till audition i Göteborg, men jag ville inte. Sen var det två kompisar som skulle till Göteborg och de tyckte jag kunde komma ner så kunde vi gå ut på Sticky Fingers. Så jag åkte ner och så mötte de upp mig. Eftersom jag kom ner sent så fick jag först göra en audition i grupp och sen en till enskild. Jag sa hela tiden att jag var för normal, att mina värderingar var för normala. Sen har jag kommit fram till att jag är normal i min bekantskapskrets och familjen, men inte så jävla normal med andra, haha. Vi gick på en pub och drack öl, och kikade på hockey. Så sista intervjun gjorde jag lite småfull och peppad av hockeyn.

Hur var det att leva i huset?

– Jag har förstått att jag är lite speciell. Men jag intalade mig själv att det inte är en stor grej. Jag är från glesbygd, sen är jag väl för dum för att fatta vissa saker, jag är dålig på det sociala spelet. Jag säger alltid vad jag tycker, jag byter inte åsikt beroende på vem jag pratar med. Sen är jag en otroligt dålig förlorare, jag är sämre i ett tävlingsmoment än vad jag är onykter. Därför tävlar jag aldrig längre.

Något sjukt minne?

– Mattävlingen är det mest konstiga jag har gjort. Den var värst. Vi var tvungna att käka allt möjligt. Vi käkade, kräktes och fortsatte att äta.

Vad åt ni?

– Strutsägg, njure och kattmat. Det var blandade delikatesser på bordet. Man blir knäpp i huvudet när man inte har något att göra, så man gör vad som helst. Det är spännande hur man fungerar i såna situationer. Det var lite kul att producenten sa efter fyra månader att jag var den enda som betedde mig precis så som jag hade sagt innan jag gick in i huset.

Du svimmade i bastun. Vad minns du av det?

– Det blev en jättegrej. Men det var egentligen löjligt då det berodde på vätskebrist. Jag tycker inte det var någonting. Jag var mer “pissed” över att jag blev tvåa. Jag vann i paintball, men det var ingen som visade upp hur grym jag var. I stället visade de någon tjej som fick ont när vi spelade paintball. Men det var nog för att det inte var roligt att tävla mot mig i paintball eftersom jag var så jävla grym, jag ägde verkligen.

Vad är ditt bästa minne av Big Brother?

– Den sekvensen när jag och Therese Olander klickade med varandra. Vi blev kompisar. Det är sånt jag kan tänka tillbaka på ibland. Henne har jag också umgåtts med efteråt. Nu är vi gifta och har barn, så vi befinner oss på olika ställen. När alla har fått barn så hörs man inte lika ofta. Men jag åkte mycket till henne och bodde där, jag var med i Oslo än i Sverige.

Hur var uppståndelsen för dig efter Big Brother?

– Jag är från glesbygden där alla känner alla, så jag var inte beredd på hur det skulle vara efteråt. Men jag kunde inte gå ut. Jag hade kompisar som fick gömma mig när vi var ute. Om jag åkte buss så började folk fotografera och filma. Jag åkte hem till morsan i skogen och bodde hos henne. Sen åkte jag mycket till Norge och umgicks med de som hade varit i huset samtidigt som mig, det var mycket lättare att hänga med de personerna. Vi förstod varandra. Det var lugnare i huset, eftersom jag inte fick vara i fred efteråt. Jag försökte gå på Kent-konsert med en kompis, men hade säkert 40 personer runt mig som ville prata och få autografer. Folk är trevliga, men när det är 100 personer på en kväll så blir det tröttsamt.

Hur påverkade Big Brother dig?

– Direkt efteråt var det väldigt negativt. Det finns ett gäng inom lärarkåren som inte tycker man är en bra lärare om man har varit med i en dokusåpa. Jag fick en längre sträcka för att visa vad jag kunde. Det var jättenegativt och folk ifrågasatte hur jag ens kunde bli lärare. Nu är det så längesen, så alla minns inte. I dag jobbar jag som biträdande rektor och specialpedagog. Jag har jobbat som lärare i 15 år.

Du visade ett hett temperament när du var i huset. Hur är det i dag?

– Det är situationsstyrt. Jag tävlar inte i saker, jag kan inte delta i gruppaktiviteter. Sen är det klart att det är mycket bättre i dag. Jag kan spela innebandy utan att slå till någon, haha.

Hur var det innan?

– Jag säger alltid vad jag tycker. Men då kunde jag kasta saker. Jag har nog inte kastat saker på 15 år. Jag är glad att jag inte är 25 år längre. Jag har ett häftigt humör och har inte heller världens längsta tålamod.

Hur lever du i dag?

– Jag bor i Karlstad tillsammans med min man David. Vi har tre barn.

◼️ ◼️ ◼️

Hanna Johansson vann Big Brother 2012.

 

✔︎ Hanna Johansson, 38

Vad minns du av Big Brother?

– Både bra och dåliga saker. De dåliga handlar om specifika personer som var i huset, de som har sett säsongerna vet vad det handlar om. Det var verkligen vuxenmobbning. Annars har jag mest positiva minnen. Om jag inte hade vunnit så hade jag inte kunnat ha det huset som jag har i dag. Jag fick det väldigt mycket bättre i livet tack vare att jag vann.

– Ibland kan jag sakna att leva i huset, eftersom det alltid hände saker. Det var många roliga saker och det är sånt man inte upplever någon annanstans. Så Big Brother var en rolig grej.

– Sen väljer du inte ditt sällskap därinne, vissa av de som var där hade jag aldrig valt. Man får anpassa sig när man lever så.

Ditt bästa minne?

– Vinsten är absolut det bästa minnet. Men samtidigt var det en sån kort stund av de tre och en halv månaderna jag bodde i huset. Så det bästa var nog när min syster, min pappa och min bästa vän kom in. Den känslan var underbar. Då märker man vad de människorna betyder i livet. Efter det har jag verkligen förstått hur mycket jag älskar de personerna. Det var i för sig alltid roligt när människor hälsade på. Top Cats var också därinne, det gillade jag verkligen. De är värmlänningar så då kände jag mig go och glad.

Ditt sjukaste minne?

– Det finns så många, haha. Du gör ju saker du aldrig skulle ha gjort utanför huset. Det var nog den veckan där vi hade “Jackass”-tema. Det var häftstift, paintball och så skulle man äta larver och annat. Jag har verkligen skräck mot flera av de sakerna. Sen var det jobbigt när de plockade bort alla möblerna, maten, toaletten och kläderna. Vi bodde i pappkartonger. Det var nog den jobbigaste grejen.

Rodney Da Silva intervjuas innan han går in i Big Brother-huset 2012.

Hanna Johansson var ihop med Rodney Da Silva.

– Det pågick även vuxenmobbning, det var speciellt från en deltagare som var värst. Att bli kallad en man av honom var ett så grovt övertramp. Det var respektlöst och jag kan må dåligt av det än i dag. Jag är rädd att träffa på honom igen eftersom han är en så ond person.

Du har sagt att du blev gravid därinne. Vad hände?

– Jag vill egentligen inte prata så mycket om det. De har vinklat det som att jag hade en superfylla, men jag har haft missfall förut och visste vad det var. Jag satt på toaletten och så kom det en stor blodklump. Jag hade gått över perioden för mensen och jag mådde även illa. Sen svimmade jag. Just då gjorde det väldigt ont.

– Att få missfall är hemskt. Men om jag inte hade fått det hade jag behövt att ha Rodney Da Silva i mitt liv, och hade haft ett annat liv än vad jag har i dag. Allt händer av en anledning och på grund av det som hände då kan jag vara väldigt lycklig i dag då jag har en underbar sambo som har alla egenskaper som jag har sökt i en partner. Han är snäll, smart och snygg. Vi har även en underbar dotter tillsammans.

Uppståndelsen efteråt?

– Oj. Det var till exempel folk utanför min lägenhet, haha. När jag var ute i Stockholm kom folk fram, de kände igen mig. Även flera år efter kom det fram folk. Jag var på toppen ett år, det var verkligen hajpat då. Jag låg på andra plats på Finest, så jag tjänade pengar. Mitt syfte att ens söka till Big Brother var att tjäna pengar och göra livet bättre för mig och mina söner. När jag var på toppen fick jag göra roliga samarbeten, bland andra med Friends. Det är jag verkligen stolt över. Man fick många fördelar då.

Kan du sakna kändistiden?

– Efter två år dog det, så då började jag sakna det. Det blev en vanlig vardag, det var lite kämpigt psykiskt. Men jag jobbade inte för att få ett kändisskap, det var inget mission för mig. Nu vet ingen vem jag är. Sen kan väl folk ibland säga att de känner igen mig. Vissa personer som har varit med har det gått riktigt bra för. Annica Englund är jag vän med och jag är väldigt glad att det går bra för henne. Jag såg mycket av mig själv i henne, när jag var i den åldern. Jag vet även att hon alltid gillat hockeyrumpor (hon är tillsammans med hockeyproffset Elias Lindholm), vi pratade om det, haha. Hon är en bra person, så jag är jävligt glad för hennes skull. Men vi har ingen kontakt i dag.

Du var tillsammans med Rodney Da Silva. Vad hände mellan er?

Big Brother-Hanna Johansson med sin sambo.

Hanna Johansson med sin sambo. Foto: Instagram.

– Han var väl en skitstövel, haha. Jag litade på honom, men det skulle jag inte ha gjort. Han gick bakom ryggen på mig. Jag ville väl hålla liv i något som inte var ömsesidigt. Jag tror bara han ville rida på vågen med att jag hade fått mycket publicitet och tillsammans fick vi ännu mer publik. Vi har ingen kontakt i dag.

Ångrar du din medverkan?

– Nej, nej. Det har förändrat hur jag och barnen har det idag, vi kunde skaffa huset vi bor i. Sen är det en upplevelse som få människor får uppleva.

Har det påverkat dig på något annat sätt?

– Nu har jag ett litet samarbete med Twistshake och sånt, det är kul att ha det i gång. Jag funderar även mer över vad folk som kontaktar mig är ute efter. Jag kanske tänker till extra vilka kontakter jag har. Det var många som ville vara mina vänner och ha pengar efter programmet, så vissa vänner jag hade då har jag inte kvar i dag. Sen funderar jag även på hur jag eventuellt kan vara med och påverka saker.

I tidigare intervjuer har du pratat om manipulation, misshandel och missbruk i relationer innan du var med i Big Brother. Var det därför du var med i programmet? Och hjälpte Big Brother dig på något sätt?

– Mitt ex var skitjobbig, jag var rädd för honom. Så jag försvann. Jag tänkte att jag går in och stänger av telefonen, så länge jag är därinne kan inte folk få tag på mig. Det kanske bara blir en vecka i huset, men jag får i alla fall lite lugn och ro. Så minns jag att jag tänkte. Det var jävligt skönt faktiskt.

– Man fick vara med om mycket i huset. En person var väldigt elak mot mig och det gjorde att gamla saker kom upp, sånt som jag hade med mig i min ryggsäck. Skillnaden var att det var lättare att ställa sig upp och försvara sig när man var i huset. Det utvecklade mig. Jag var tvungen att sätta ner foten, och det var lugnt eftersom jag visste att jag var skyddad därinne.

– Så svaret på din fråga är att det var lite av båda delarna. Jag jobbade mycket med mig själv därinne.

Du fick en slant när du vann Big Brother. Blev det mycket festande efter det?

– Lite. Men inte en krona av vinstpengarna gick till festande. Dock deltog jag i event och fester under mina “15 minuter” av kändisskap.

Vad jobbar du med i dag?

– Undersköterska åt kommunen. Jag har samma arbetsgivare som jag hade innan Big Brother, men jobbar nu på ett boende för dementa i stället för personlig assistent som jag var förut. Det är inte mycket som har förändrats.

Fotnot: Artikeln publicerades i oktober 2019 och uppdaterades i maj 2020.

Foto: TT & Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN