LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kungarna av Tylösand – så lever deltagarna idag

03 jul, 2019 
Lotta Hofström
Joakim ”Jockiboi” Lundell, Louise Eriksson, Nathalie Dreilick, Nemo Hedén, Camilla Zettergren, Erica Vainio och James Safari deltog alla i Kungarna av Tylösand
Deltagarnas egna ord, så lever de tio år efter skandalsåpan Kungarna av Tylösand:
✔︎ Plötsliga barnbeskedet efter kärlekskraschen.
✔︎ Har lämnat porrbranschen – för sprit.
✔︎ Bor på Djursholm: ”Skäms så fruktansvärt”.
Annons

Kungarna av Tylösand var en svensk realityserie som spelades in sommaren 2010. Åtta ungdomar i 20-årsåldern bodde i ett hus i semesterparadiset Tylösand samtidigt som de festade hårt. Nu har tio år gått – hur gick det för deltagarna?

Kungarna av Tylösand gruppbild 2010
Som vi minns deltagarna från Kungarna av Tylösand för tio år sedan.

Rang ”Biskit” Hawrami – har bytt liv och kritiserar programmet

Rang ”Biskit” Hawrami
Rang ”Biskit” Hawrami har bytt liv sedan inspelningen av Kungarna av Tylösand.

Efter dokusåpan Kungarna av Tylösand har Rang Hawrami, 29, gjort en helomvändning av livet. Han är nykterist och går på en vegansk diet där han undviker gluten och föredrar ekologiska grönsaker och frukt.

Annons

– Jag tror att om man äter naturlig mat så botar det cancer. Cancer är en försurning av kroppen och läkemedelsbolagen lurar alla människor att tro att det är på ett annat sätt. Har kroppen hög syrehalt och är basisk så kan man inte få cancer, säger Rang Hawrami till Hänt.

Rang Hawrami bor i Skövde och har ingen kontakt med de andra deltagarna från Kungarna av Tylösand. Han är kritisk mot tv-programmet och menar att produktionen prioriterade att tjäna pengar istället för att se till ungdomarnas bästa.

Nemo Hedén – Småbarnsfar med succépodcast

Nemo Hedén 2010
Nemo för nio år sedan när Kungarna av Tylösand spelades in.

Idag driver Nemo Hedén, 32, podcasten Nemo möter en vän som är en av Sveriges största intervju-poddar med över 100 000 nedladdningar varje vecka. Nemo har likt Joakim ”Jockiboi” Lundell, 33, stannat kvar i rampljuset efter “Kungarna av Tylösand”.

Annons

I sin självbiografi Ingen berättar Nemo om sin uppväxt i en kravlös “flummig och ganska alternativ vänsterfamilj” på Södermalm i Stockholm, och att han inte fick den kärlek och uppmärksamhet som han menar att ett barn ska få. Pappan var missbrukare, men idag är han likt Nemo alkohol- och drogfri.

Kan den trassliga uppväxten ha gjort att du valde att medverka i dokusåpan?
– Jag tror absolut att den trassliga uppväxten spelar in. Får man inte den kärlek, uppmärksamhet och trygghet som man behöver som barn så kan det lätt skapas i ett stort svart hål inom en… En brist på något. Självkänsla. Och då går man hela sitt liv och försöker laga detta interna problem med externa lösningar. Och Kungarna av Tylösand var ett av alla dessa exempel för mig. Jag trodde att det skulle laga mig, stilla mitt inre tomrum, och även om det kanske funkade i stunden så blev det i långa loppet bara tvärtom… Folk omkring mig var väl skeptiska men jag var som ett skenande tåg som bara körde utan att lyssna på någon. En tornado som drog fram utan långsiktighet och konsekvenstänk, säger han.

Annons

År 2010 var Nemo 23 år och jobbade som inkastare i partyorten Sunny beach i Bulgarien. Då blev han castad till dokusåpan av producenten Calle Schulman som fått tips om honom av en gemensam vän. Han menade att Nemo var en perfekt person för realityserien eftersom han hört att Nemo var ”en sjuk jävel”.

”Det är nästan ännu viktigare att belysa riskerna med en medverkan i ett sådant program. Alla blir ju inte som Samir Badran liksom…”

I din självbiografi är du kritisk mot Kungarna av Tylösand. Vad har reaktionerna varit efter boken?

– Reaktionerna på boken har varit fantastiska och endast positiva! Jag tror dessutom att folk uppskattar att jag var kritisk mot Kungarna av Tylösand. Det är viktigt att belysa hur cynisk och kall en sådan inspelning är. Och det är nästan ännu viktigare att belysa riskerna med en medverkan i ett sådant program. Alla blir ju inte som Samir Badran liksom… Och jag vill prata om perioden efteråt när strålkastarna slocknar. Är man inte inte stark i sig själv och väl förberedd på den tiden så kan det bli väldigt jobbigt… Kolla bara på mig och Jocke under åren efter programmen: skandaler, kaos, missbruk och misär. Att vi lyckades ta oss tillbaka är ju egentligen bara tur, tillfälligheter och en gnutta talang får man kanske hoppas.

Annons

I augusti 2015 lade han in sig på behandlingshem för alkohol- och drogmissbruk. Då vände livet för Nemo. Han beslutade sig för att tjäna pengar på sin podcast, skriva en självbiografi och vara alkohol- och drogfri – och idag har alla dessa drömmar gått i uppfyllelse.

Stöter du på fördomar om dig på grund av din medverkan i Kungarna av Tylösand?

– Ja, och det kommer nog fortsätta för alltid. I princip varje dag så är det folk som säger att de blir förvånande över hur vettig jag är. Eller att jag inte alls är som de trodde. Det gör mig givetvis glad! Eftersom det finns inget finare än att vinna över folk till min sida. Jag kämpar ju ständigt med att försöka nå ut med den nya sunda och mogna Nemo som jag är väldigt stolt över. Samtidigt gör det mig lite ledsen eftersom det bara bekräftar att det fortfarande är så att många ser mig som den där galna, gränslösa clownen från tv….

I april 2017 blev Nemo far till dottern Nova. Kort efter förlossningen separerade han med dotterns mamma Frida. Men separationen blev inte långvarig och efter att paret lagt ut ett gemensamt inlägg om återföreningen på Instagram avslöjade Frida och Nemo även att de väntar sitt andra barn tillsammans. Efter en tuff graviditet kom lilla Noomi till världen i mars tidigare i år.

Annons

Skulle du låta Nova medverka i en liknande realityserie?

– Man kan aldrig bestämma vad en annan människa får göra och när Nova blir myndig så får hon givetvis göra vad hon vill med sitt liv. Hon har sin resa att precis som jag har min. Men jag kommer givetvis att berätta min livshistoria för henne när tiden är mogen. Och belysa riskerna med ett sådant där program om hon skulle få för sig att vilja vara med. Men jag tror och hoppas att hon slipper bli som jag. Jag och och hennes mamma jobbar på det just nu! Att ge henne ens sådan barndom så att hon slipper bli det.

Nemo Hedén
Nemo Hedén har bytt liv, nu för tiden driver han en av Sveriges mest framgångsrika podcasts och är pappa till dottern Nova.

Har du kontakt med någon av deltagarna idag?

– Jag och Jocke har sporadisk kontakt, men ingen annan. Och ibland gör vi media ihop. Vi har till exempel medverkat i Nyhetsmorgon tillsammans sedan och pratade om vårt faderskap.

Annons

Vem är den mest intressanta du intervjuat i din succépodcast Nemo möter en vän?

– Oj! Det är svårt att välja ut någon när man träffat 238 stycken personer… Men jag var och är OTROLIGT svag för Peter Haber. Lyssna på det avsnittet!

Joakim ”Jockiboi” Lundell (tidigare Berg i efternamn): ”Kalla mig inte rik och bortskämd”

Jocke "Jockiboi" Berg
Joakim har bytt efternamn från Berg till Lundell och ratar nu för tiden gamla smeknamnet ”Jockiboi”.

I realityserien Kungarna av Tylösand var Joakim ”Jockiboi” Lundell, 33, bland annat otrogen mot sin flickvän. Idag lever han föräldraliv i offentligheten med hustrun Jonna Lundell, 25, som han gifte sig med 2016. Paret har en av Sveriges främsta Youtube-kanaler Jocke & Jonna som följs av en halv miljon tittare. De har haft en egen webb-tv-serie på TV3 Play och nu är de aktuella med realityserien Familjen Lundell som kommer att gå på Dplay.

Annons

Jocke och Jonna bor i ett stort och lyxigt hus med pool i Norrköping, som de köpte för 8,7 miljoner kronor 2017.

”Kom inte och kalla mig rik och bortskämd”

– Jag förstår att det sticker i folks ögon att vi har pengar och kan köpa sådana saker, men det är vi som har tjänat pengarna. Vi får många kommentarer om att vi är rika och bortskämda, som inte vet något om livet. Men snälla, jag har levt på socialbidrag nittio procent av livet och bott på gatan. Jag har varit i alla världar. Kom inte och kalla mig rik och bortskämd, säger Joakim Lundell i Aftonbladet.

Joakim satsar även på en karriär som artist, och låten All I need har miljontals spelningar på Spotify.

Joakim Lundell 2019
Joakim med hustrun Jonna Lundell.

Men allt är inte guld och gröna skogar för paret. Efter fem års kamp med ofrivillig barnlöshet föddes dottern Lunabelle i oktober 2018. Under förra året gjorde Jonna en abort, efter tuffa motgångar som ett kaosartat byggprojekt.

Annons

– Det här året har varit väldigt tufft för oss och sen kom det här också. Jonna kollapsade och mådde fruktansvärt dåligt. Så vi beslutade att det var bäst att ta bort barnet så Jonna skulle kunna fokusera på att må bra, berättar han på Youtube.

Men så tog livet ett vändning när Jonna återigen blev gravid och för bara några veckor sedan föddes Lunabelles lillebror Lionel.

Nathalie ”Dj Nathalie” Dreilick: Kom ut som homosexuell – förlovade sig med kille

Nathalie Dreilick 2019
Nathalie Dreilick dj:ar fortfarande, men främst så driver hon en tatueringsstudio.

Runt 2010 arbetade Nathalie Dreilick, 33, inom restaurang och hotell och som reseledare på Cypern, Gran Canaria och Teneriffa samt vände plattor under namnet DJ Nathalie. Idag är livet annorlunda.

– 2012 öppnade jag tatueringsstudion Queen Street Tattoo i Helsingborg. Att tatuera är min hobby och min passion och lyckligtvis kan jag jobba med det. Det är min stora lycka. Det bästa i livet förutom studion är att vi flyttat ut i ett hus på landet. Det är lugnt och skönt och vi har två hundar, säger Nathalie Dreilick.

Annons

Efter ”Kungarna av Tylösand” kom Nathalie ut som gay. Idag har hon dock konstaterat att hon är bisexuell då hon under flera års tid levde tillsammans med den dåvarande fästmannen Joakim Lundh.

Du kom ut som gay – vad hände sedan?

– Jag har alltid fattat att jag är attraherad av tjejer också. Efter min första flickvän så kände jag att “shit vad rätt, att jag inte provat detta innan”? Sedan var jag med tjejer i nio år. Men sedan hade haft ett dåligt förhållande med en tjej och tänkte att jag skulle vara själv nu, men så kom Jocke på en tattomässa… Kemin funkade på alla plan för oss, det har inte med könet att göra utan det är vem man klickar med som är viktigt. Jag ser mig som bisexuell.

I december 2018 gick Joakim Lundh ned på knä.

”Min studio är min bebis”

– Vi hade kollat på ringar men jag visste inte hur och när han skulle fria! Han överraskade mig på en restaurang där han bjudit in vänner och familj. Han frågade först min farmor om min hand, sedan min pappa och sedan min mamma och mina mostrar. Han var jätte-jättenervös, men det märktes inte.

Annons

Förhållandet höll dock inte och idag lever Nathalie som singel tillsammans med sina hundar. Familj och barn är inte heller något hon längtar efter.

– Jag har jobbat mycket med barn, men aldrig känt att det är något för mig. Min studio är min bebis.

Nathalie Dreilick 2019
Nathalie ser Kungarna av Tylösand som en rolig grej, men något hon inte saknar är hatet som hon fick efter sin medverkan.

Dj:ar du något nuförtiden?

– Bara om det är en rolig spelning. Jag gör inget privat utan bara klubbar. Men nu var det något år sedan sist. Idag är det inte som förr, utan nu mixas allt hemma och sedan trycker dj:n på play. Istället har jag startat ett band med bara tjejer med tjejen som tatuerar i min studio. Jag älskar att musik och att stå på scen. Det är klart att vi vill ha spelningar, men ännu är det på hobbynivå.

Vad är det för tankar som kommer när du ser tillbaka på Kungarna av Tylösand?

Annons

– Det var en rolig grej som man aldrig kommer glömma. Efteråt fick man både positiv och negativ respons, det var alltid någon anonym som skickade meddelande som ”Du är ful och äcklig” och det är klart att det inte är kul att höra. Var man ute så har folk sagt typ ”Du är inte kung – jag är kung”.

”Det var inte fräscht och de jag bodde med var de inte mest hygieniska”

Vad var värst med dokusåpan?

– Man kände press att göra bra tv. Och huset var så äckligt, för det skulle ändå rivas efter oss. Det var inte fräscht och de jag bodde med var de inte mest hygieniska kanske, inte för att jag var bättre själv då, men det blev grisigt där.

Erica ”Lady Lapdance” Vainio: ”De ska hålla käften”

Erica ”Lady lapdance” Vainio
Erica blev känd under smeknamnet ”Lady Lapdance”.

Erica Vainio, 29, var 20 år och arbetade som bartender när Kungarna av Tylösand spelades in. För fem år sedan arbetade hon i krogbranschen, och blev ofta igenkänd under sitt smeknamn ”Lady Lapdance”.

Annons

– Jag var förvånad själv över hur många som kände igen mig efter serien och folk känner fortfarande igen mig. Jag hinner knappt komma in genom krogdörren innan någon ska hälsa för att de såg mig i programmet. Men det är så länge sedan nu, så jag tycker bara att de ska hålla käften, berättade hon då i Aftonbladet.

Erica Vainio bor idag i Göteborg tillsammans med sambon Henrik Johansson.

Hänt har sökt henne för en kommentar.

James ”Maskinen” Safari: ”Det är värre än Jersey Shore”

James ”Maskinen” Safari
James ”Maskinen” Safari i Kungarna av Tylösand för nio år sedan. Efter programmet flyttade han till Oslo och arbetade i en porrbutik, samt fortsatte sin karriär som bartender.

Smeknamnet ”Maskinen” gav James Safari, 33, till sig själv med hänvisning till sina färdigheter i sänghalmen. Efter programmet flyttade han till Oslo för att arbeta som bartender men också i en ”pornosjappe”, en porrbutik, enligt norska tidningen Verdens Gang.

Annons

”Det blir inte värre än det här. Så enkelt är det”

I samma tidning beskriver han Kungarna av Tylösand så här:

– Det är det värsta. Det blir inte värre än det här. Så enkelt är det. Det är värre än Jersey Shore, som serien bygger på. Det är kaos, säger James Safari i VG.

Under 2013 höll han i en barskola i Miami. Idag arbetar han inom byggbranschen och bor tillsammans med flickvännen Frida Altemyr. Hänt har sökt James Safari, men utan framgång.

Emelie ”Svampen” Eriksson: ”Skäms så fruktansvärt”

Emelie ”Svampen”Eriksson
Emelie ”Svampen” Eriksson bor nu för tiden på Djursholm med sin fästman och känner att hon blev lurad till att vara med i Kungarna av Tylösand.

Emelie Eriksson, 32, från Karlstad är i dag förlovad och bor i Djursholm i Stockholm. Inspelningen av “Kungarna av Tylösand”, och hur det sedan framställdes i tv, blev inte som hon trodde.

– Jag blev lurad in det. De sålde in det som att vi skulle åka i väg till en destination och ha en trevlig svensk sommar — inte som en svensk version av ”Jersey Shore”. Hade jag träffat de här människorna innan hade jag sagt nej. Beteendet var så vulgärt. Många unga påverkades av Jocke och Nemo och det är inte positivt för de killarna har problem, har hon sagt om “Kungarna av Tylösand” i Aftonbladet.

Annons

Emelie Eriksson sade 2014 att hon kände sig felvinklad i skandalsåpan.

– Jag skäms så fruktansvärt över det där. Det har påverkat min självkänsla mer negativt än positivt. Nu i efterhand skulle jag aldrig medverka i något liknande, säger hon.

I dag fokuserar Emelie Eriksson på sitt arbete på NTI-skolan för företagsekonomi. När Hänt får kontakt med Eriksson hälsar hon att det är fullt upp på jobbet.

Camilla ”Miss Cami” Zettergren: Lämnade Sverige

 Camilla ”Miss Cami” Zettergren
Camilla, som gick under smeknamnet ”Miss Cami”, lämnade Sverige för Dubai efter Kungarna av Tylösand.

Efter programmet lämnade Camilla Zettergren, 31, kalla Sverige för att jobba som nattklubbsmanager på varmare breddgrader. Bland annat i Dubai.

– Jag ångrar inte min medverkan, men tycker att de marknadsförde programmet på ett felaktigt sätt vilket gjorde att programmet fick en negativ stämpel. Jag tycker även att produktionen hade kunnat göra ett trevligare program utan att endast visa snusk. Jag hade jättekul under min tid i huset och det var en kul erfarenhet, men tycker dessvärre inte om att bli ihågkommen från programmet eftersom jag inte vill bli jämförd med det mindre trevliga som visades i tv. Vilket jag dessutom inte hade någonting med att göra, har hon sagt i Aftonbladet.

Hänt har sökt Camilla Zettergren.

FOTO: TT, Kanal 5, privat

Annons