Paradise hotel 2005: Så lever deltagarna från första säsongen

11 okt, 2019 
AvMoa Alfredsson
Sofia Hellqvist och Gregory Nanderöd var två av de som var med i Paradise hotel 2005.
Minns du allra första PH-säsongen 2005? Så här lever deltagarna i dag – och så ser de ut!
✔︎ Spelar in porrfilm – sågar prinsessan Sofia: ”Hon är en bluff”.
✔︎ Brutalt rånad på en kvarts miljon.
✔︎ Lever lyxliv med svensk fotbollsstjärna.
Annons

Det har snart gått 15 år sedan den första säsongen av Paradise Hotel. En säsong som bland annat blev känd för att Sofia Hellqvist – numera prinsessan Sofia – checkade in på hotellet. Läs hur det gick sen med deltagarna!

◼️ ◼️ ◼️

Deltagarna i Paradise hotels
Några av deltagarna i Paradise hotels första säsong 2005. Övre raden fr.v. Henrik Camitz, Joakim Rönnmark, Mariah Wilfred, Camilla Sundman, Andreas Wildh, Tavi Noren, Olinda Borggren, Danijela Stankovic, nedre raden fr.v Lee-Britt Higgins, Gregory Nanderöd, Lina Nilwert.

◼️ ◼️ ◼️

Sofia Hellqvist 2005 och med Carl Philip numera.

Sofia Hellqvist, 34 år

De flesta vet nog hur det gick för Sofia Hellqvist efter sin medverkan i Paradise Hotel – hon fångade prins Carl Philips hjärta och paret gifte sig 2015. Idag har de barnen Alexander och Gabriel tillsammans.

Sofia kom in som en joker i den första säsongen av PH då hon handplockats till dokusåpan efter hennes medverkan i tidningen Slitz. Efter sin tid i Paradise hotel flyttade Sofia till New York där hon utbildade sig till yogalärare. Hon öppnade även en egen yogastudio i staden. 2010 grundade hon välgörenhetsorganisationen Project Playground som hjälper utsatta barn och kvinnor i Kapstaden i Sydafrika. 2010 var också året som det kom fram i pressen att hon hade ett förhållande med den svenske prinsen. Resten är historia.

◼️ ◼️ ◼️

Oksana Wilhelmsson med Sunblock-kollegorna Pernilla Lundberg och Rebecca Stella 2006 och med maken Chippen Wilhelmsson vid ett senare tillfälle.

Oksana Wilhelmsson, 35

Den rysk-svenska fotomodellen Oksana Wilhelmsson (tidigare Andersson), som klev in i Paradise Hotel-säsongen ett par veckor efter premiären, hade ingen lätt start på sitt PH-äventyr.

Annons

– Hon är så dum att kossorna stannar, sa deltagaren Olinda Borggren om Oksana.

Oksana bildade efter PH eurodancegruppen Sunblock tillsammans med nuvarande PH-programledaren Rebecca Stella och Pernilla Lundberg. Oksana bor i dag tillsammans med sin man, den före detta fotbollsspelaren Christian ”Chippen” Wilhelmsson och deras tre barn i Dubai. Oksana har i flera intervjuer berättat om lyxlivet familjen lever där. Familjen bor bland annat i ett 500 kvadratmeter stort hus där de byggt en alldeles egen biosalong. Dom har även en privatchaufför som underlättar deras vardag. Så här sa Oksanas man Christian om lyxlivet i Dubai till tidningen Offside:

– Det är som Disneyland för vuxna. Det finns aldrig någon som säger stopp här. Allt ska vara störst!

◼️ ◼️ ◼️

Olinda och Patrick Castielle är inte längre ett par.

Olinda Castielle, 43 år

Olinda Castielle (tidigare Borggren) blev snabbt känd som intrigmakerskan i säsongen och bråkade med större delen av de övriga deltagarna. Men mellan Olinda och deltagaren Patrick slog det däremot gnistor. Paret höll ihop i hela 13 år efter att de lämnat huset. Men i oktober 2019 gick det gifta paret ut med att de skulle skilja sig.

Annons

Fram tills skilsmässan jobbade Olinda tillsammans med sin make med att bland annat spela in porrfilm i deras hem i Marbella. Paret skriver mycket om både spiritualitet och sexualitet på deras respektive sociala medier.

“Om vi vill resa till Indien och meditera med en naken munk gör vi det. Allting handlar om frihet, kärlek och spontanitet. Vi börjar varje dag med att meditera och hålla om varandra och ha sex”, berättade Olinda för tidningen Extra i början av året.

◼️ ◼️ ◼️

Patrick Castielle, 45 år

Patrick Castielle (tidigare Larsson), har tillsammans med sin före detta fru Olinda Castielle jobbat mycket med pornografi. Förutom att spela in porrfilmer lär han också ut tantrasex och skapar musik som han hävdar ska ta lyssnares spiritualitet och sexualitet till en intensivare nivå. Han förespråkar en naken livsstil vilket också reflekteras i hans sociala medier där han oftast syns – ja, just naken. I sin bio på Instagram titulerar han sig som en sexguru.

Annons

Hans före detta dokusåpakompis prinsessan Sofia ger han inte mycket för.

“Sofia e en bluff… bara i Sverige kan en tomte bli prinsessa och bli hyllad för det” skrev Patrick i ett meddelande till tidningen Metro 2015.

◼️ ◼️ ◼️

Henrik Camitz i Paradise hotel 2005.

✔︎ Henrik Camitz, 39 år

Henrik Camitz är en av många deltagare som lämnat det offentliga livet bakom sig efter sin medverkan i det skandalomsusade programmet. I dag lever han ett liv i Borlänge tillsammans med sin dotter, långt bort från strålkastarljuset. Han är vd för ett egenstartat byggföretag som förra året hade en omsättning på drygt 800 000 kronor.

◼️ ◼️ ◼️

Gregory Nanderöd från Paradise hotel 2005.
Gregory Nanderöd med Sofia Hellqvist 2005 och hur han ser ut i dag.

✔︎ Gregory Nanderöd, 38 år

Inne i partyhuset 2005 hade Gregory Nanderöd en roll som prins Carl Philip sen skulle axla. Gregory var nämligen länge ett par med prinsessan Sofia. Men det starka paret tog sig inte hela vägen fram. Dagen innan finalen åkte Gregory ut.

Annons

Den förre detta partyprinsen bor i dag tillsammans med sin fru Marielle och deras tre barn i en villa i Uddevalla. Och partyt verkar han ha lagt på hyllan.

– Jag har lugnat mig väldigt, frugan har styrt upp mig, sa han i en intervju med Expressen 2014.

Året efter Paradise Hotel umgicks han en del med Prinsessan Sofia men de har ingen kontakt i dag.

◼️ ◼️ ◼️

Daphne Léon 2005 och med Christian Blomquist 2019.

Daphne Léon, 37 år

Daphne Léon, syster till artisten Dogge Doggelito, tog sig hela vägen fram till vinsten bara för att snuvas på vinstsumman när hennes partner Marre blåste henne och tog pengarna själv. Och det verkar som att Daphnes otur tyvärr hållit i sig. 2018 rånades hon brutalt på sin rolexklocka, värd 243 900 kronor, när hon befann sig på Stureplan i Stockholm. Rånet skedde när den före detta dokusåpadeltagaren var på väg hem från ett besök på Östermalms-lyxkrogen Milles.

Annons

– Det var hemskt, jag fick en posttraumatisk stress och blev misstänksam mot folk, berättade Daphne i en intervju med Nöjesbladet samma år.

Tack vare Daphnes fotografiska minne kunde polisen gripa en misstänkt sex månader senare. Klockan fick Daphne aldrig tillbaka med försäkringsbolaget kompenserade för summan. Så lite tur hade hon i alla fall!

Daphne är tillsammans med Christian Blomquist, 49.

◼️ ◼️ ◼️

Marwan Hitti 2005 och med frun Marcella på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop 2015.

Marwan ”Marre” Hitti, 44 år

Tillsammans med Daphne Léon lämnade Marwan ”Marre” Hitti den första Paradise Hotel-säsongen som vinnare. Han tog också hem hela vinstsumman– efter att han blåst sin partner i programmets final. Men i dag är han mer känd för sin roll som kändisfrisör.

På sin egen stockholmsbaserade salong fixar han ofta håret för kändisar som Camilla Läckberg, Rebecca Stella och håll i er nu – prinsessan Sofia.

Annons

Marre och prinsessan Sofia måste ha blivit goda vänner inne i PH-huset eftersom Marre fick det prestigefyllda uppdraget att göra prinsessans hår inför hennes stora bröllopsdag med prins Carl Philip.

Marwan är gift med Marcella, 36. De har två barn, 11 och 9 år gamla.

◼️ ◼️ ◼️

Andreas Wildh i Paradise hotel 2005.

Andreas Wildh, 39 år

Andreas Wildh har sedan länge lämnat rampljuset bakom sig och lever idag ett familjeliv tillsammans med sina tre barn i Stockholm. Sin medverkan i Paradise Hotel vill han inte kommentera.

◼️ ◼️ ◼️

Camilla Sundman i PH 2005.

Camilla Sundman, 36 år

Efter tiden i PH blev Camilla Sundman och prinsessan Sofia riktiga bundisar. Dom blev en känd duo på Stureplans krogar och flyttade sedan till New York tillsammans där Sofia utbildade sig till yogainstruktör. I en intervju med expressen berättade Camilla att hon fortfarande har kontakt med Sofia till och från.

Annons

– Jag och min familj bor i Filippinerna sedan ett år tillbaka, där jag driver mitt modeföretag CS Fashion. Och hon reser ju väldigt mycket själv så vi hörs på mejl och träffas när vi är i Sverige, berättade Camilla då.

◼️ ◼️ ◼️

Tavi Norén i PH 2005 och hur han ser ut i dag.

Tavi Norén, 45 år

Tavi Norén har bytt ut dokusåpalivet mot Rio De Janeiro där han driver en resebyrå. Men innan resan till Brasilien reste han istället runt på olika nattklubbar i Sverige och kunde få upp till 10 000 kronor för att befinna sig på en klubb. Allt på grund av kändisskapet som första säsongen av Paradise Hotel kastade över sina deltagare.

◼️ ◼️ ◼️

Lina Nilwert i PH 2005 och hur hon ser ut i dag.

Lina Nilwert, 37 år

Lina Nilwert blev i PH kompis med Sofia Hellqvist och duon var två av de som gick samman för att frysa ut Olinda, som under lång tid skrämde slag på PH-deltagarna.

Annons

– Jag säger bara som man bäddar får man ligga. Det är klart att ingen vill umgås med en person som beter sig så illa, det borde hon ju ha förstått själv, sa Lina i programmet.

I dag lever Lina Nilwert ett liv långt borta från dokusåpor och drama, bor på Hammarö utanför Karlstad, och jobbar som butikskommunikatör på H&M. Hon är förlovad med Lucas Bergström, 38, och tillsammans har paret två barn, 7 och 4 år gamla.

◼️ ◼️ ◼️

Joakim Rönnmark i PH 2005.

Joakim Rönnmark, 43 år

Det var ingen mindre än prinsessan Sofia som fick den då 29-åriga Joakim Rönnmark att åka ur programmet. Joakim valde Sofia till sin rumskompis – något prinsessan själv inte var så nöjd med. När hon vägrade att sova i samma rum som Joakim beslutade de andra deltagarna i programmet att rösta ut det omaka paret. Strax efter sin medverkan i PH flyttade Joakim från hemstaden Skellefteå till Stockholm där han i dag bor tillsammans med sin familj. Offentligheten har han lämnat bakom sig.

◼️ ◼️ ◼️

Mariah Wilfred i PH 2005.

Mariah Wilfred, 37 år

Mariah Wilfred kom inte så bra överens med de övriga deltagarna 2005 och åkte ut tidigt. I dag lever hon ett familjeliv – och satsar på musiken.

Annons

– Jag har två barn och håller på med musik. Sen är jag kock också, men jag jobbar inte som det utan jag studerar, läser lite kurser. Jag spelar ofta live. Det är blues och folk och så, americana liksom, berättade hon för Metro i en intervju från 2015.

◼️ ◼️ ◼️

Danijela Stankovic i PH 2005.

Danijela Stankovic, 46 år

Danijela Stankovic tid i Mexiko blev inte långvarig – hon var nämligen den första att röstas ut. Trots sin korta tid i programmet hann Danijela bryta sitt kontrakt med tv-produktionen. Enligt kontraktet krävde programmet att deltagarna skulle vara singlar, något Danijela hävdade att hon var. Men efter att hon lämnat programmet stod det klart att hon hela tiden varit i ett förhållande med sin australiensiska pojkvän. Danijela, som innan sin tid i PH arbetat som skådespelare, har i dag lämnat rampljuset bakom sig.

◼️ ◼️ ◼️

Lee-Britt Higgins i PH 2005.

Lee-britt Higgins, 42 år

Lee-britt Higgins gjorde en uppmärksammad entré i PH-huset när hon anlände tillsammans med en ridpiska. Under programmets gång hamnade hon i ett triangeldrama tillsammans med Olinda och Patrick. Den senare hade hon en intensiv sexuell relation med. Och att Patrick till slut valde Olinda tog hårt på Lee-britt.

Annons

– Jag fick prata med en psykolog. Jag var ledsen och besviken på mitt hjärta, jag trodde på honom, berättade Lee-Britt efter att hon röstats ut.

Efter programmet har Lee-Britt arbetat som hårstylist, make-up artist och nagelskulptör.

Foto: TT, Instagram och privat

Annons