LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bachelor Sverige: Så gick det sen med killarna

07 okt, 2019 
AvFredrik Jönsson
Niclas Lij, Sebastian Ljungberg, David Möller, Pär Nilsson och Andreas Lauritzen har alla varit med i Bachelor.
Hur lever de tidigare Bachelor-killarna i dag? Här svarar de själva!
✔︎ Avslöjar drama bakom kulisserna: ”Kändes sjukt”.
✔︎ Nybliven singel: ”Därför tog det slut”.
✔︎ Erkänner: ”Jag hade sex med två av tjejerna, det stämmer”.
Annons

Bachelor 2019 är igång. Men hur gick det sen för de tidigare Bachelor-killarna David Möller, Niclas Lij, Sebastian Ljungberg, Pär Nilsson och Andreas Lauritzen? Hänt har svaret!

◼️ ◼️ ◼️

David Möller är nu ihop med Johanna.

✔︎ 2018: David Möller

David Möller valde Gabriella Bylund i programmet, men blev sedan ihop med ”J”.

Vad minns du?

– Det var en otroligt spännande och kul tid. Många nya erfarenheter, men väldigt stressigt. Jag var väldigt fokuserad under de två månaderna, det var långa dagar från 07.00-23.00. Produktionsbolaget förväntar sig att man levererar under den tiden, så det var inte mycket ledig tid. Mentalt tufft, men otroligt kul.

Något sjukt minne du kan dela med dig av?

– Jag fick reda på saker efteråt, det var till exempel några tjejer som hade varit ute och festat. Jag tyckte nog det mest sjuka var hur snabbt många tjejer triggade igång sina känslor och om hur de tävlade om mig. Det märktes tydligt och kändes sjukt. Det är man inte direkt van vid.

Annons

Bästa minnet?

– Det var i början av programmet, när man tog emot alla tjejerna. Det var en otrolig känsla. Man hade ingen aning om vilka de var eller hur de såg ut. Jag stod där i fyra timmar, men det kändes som en kvart.

Har du kontakt med någon av de som var med?

– Nej. Jag har pratat lite med Gabriella (Bylund) efter programmet. Men jag har en annan tjej så det känns konstigt att ha kontakt med Gabriella då.

Hur lever du i dag?

– I dag lever jag i samborelation och är fortfarande polis i Göteborg.

Hur har din medverkan i Bachelor påverkat dig?

– Det har varit en erfarenhet att ta med sig i livet. Det har varit väldigt kul och spännande att se den världen. Det är få förunnat att få leva på det sättet under en period. Det blir kul att berätta för barnbarnen, men det är inte mycket mer än så.

Hade du sex med någon av deltagarna?

– Nej.

David Möller och Gabriella Bylund är inte längre ett par.

Du valde Gabriella Bylund. Vad hände mellan er?

– Det var för långt avstånd mellan oss. Det är inte jag som väljer tjejerna som kommer ner. Jag gjorde det bästa jag kunde när jag var där, men finns inte all kemi så funkar det inte. Jag tyckte om Gabriella jättemycket, men det var 50 mil mellan oss och en åldersmässig skillnad (nio år) som inte fungerade. Vi hann inte lära känna varandra så bra för att få en starkare relation. Det är väldigt liten chans att rätt person ska finnas därnere, särskilt eftersom jag inte har varit med och valt tjejerna. Gabriella hade många av de sakerna jag sökte, men det fungerade inte hela vägen för att båda skulle vilja fortsätta. Hon hängde med mig hem från Grekland men jag hade mitt ex “J”, som jag kallade henne först. Där visste jag var jag hade och ville försöka med det.

Annons

I början var du hemlig med Johanna. Varför?

– Hon visste inte om hon ville vara offentlig, det hade med det att göra. Men sen var det många som undrade och jag publicerade en bild och text med oss på Instagram.

◼️ ◼️ ◼️

Niclas Lij gav rosen till Johanna Scortea i Bachelor, men är nu ihop med Ellen Bergström.
Niclas Lij gav rosen till Johanna Scortea i Bachelor, men är nu ihop med Ellen Bergström.

✔︎ 2017: Niclas Lij

Niclas Lij gav ros till Johanna Scortea i programmet, men lever i dag med skådisen Ellen Bergström.

Vad minns du?

– Jag minns det som en positiv resa. Det var många utmanande situationer eftersom man kände sig i ett utsatt läge. Även om man var “The Bachelor” och skulle ha alla trumf på sin hand så hade man ändå inte det. Jag kände mycket sympati för tjejerna som jag var tvungen att skicka hem. Det var svårt att vara snäll och samtidigt hård och rak. Där önskar jag att jag bara skulle ha varit lite mer rak i stället för att vara snäll. Den konflikten inombords gjorde det hela svårt.

Annons

Något sjukt minne du kan dela med dig av?

– Det var dramat som pågick i tjejernas hus efter att kameran hade stängts av, det var då det riktiga dramat kom. Jag minns inte exakt vad som hände, men jag tror att folk kastade saker mot varandra och hotade varandra med allt möjligt. Jag fick bara höra de sakerna från tjejerna som skvallrade om hur de andra tjejerna egentligen var. Sen fick jag även höra det från produktionen. Verkligheten är värre än det man ser, haha.

Bästa minnet?

– Det var upplevelserna man fick testa under de olika dejterna, man fick göra roliga saker och besöka fina platser. Det var ballong i luften, jag surfade och så vidare.

Har du kontakt med någon av de som var med?

– Nej.

Hur lever du i dag?

– Jag jobbar dels med mina två företag: Nick Cabana (klockor) och Eventlabbet. Jag har även ett nytt projekt igång, en podcast som heter Lifehacks. Där intervjuar jag olika experter inom olika områden där de får ge sina bäst knep för att ge ett bättre och roligare liv. Jag är sambo med Ellen Bergström och lever i Stockholm. Vi letar hus just nu.

Annons

Hur har din medverkan i Bachelor påverkat dig?

– Det har gett mig en väldigt bra självkännedom. När man utsätter sig för en pressad situation så tvingas man rannsaka sig själv på djupet. Att se sig själv på tv gör att man lär känna sig själv utifrån och det gör att man får en mer ärlig bild av sin personlighet. Det har varit väldigt utvecklande.

Hade du sex med någon av deltagarna?

– Nej.

Du valde Johanna Scortea. Vad hände mellan er?

– Hon bodde i ett annat land, så man kan säga att det flöt ut i sanden. Det var svårt att upprätthålla kontakten och träffas. När något är färskt behöver man träffas mycket och bygga upp något, men då var vi i olika länder. Jag åkte till Palma vid ett tillfälle och hängde i fyra dagar. Men det var det.

Fotnot: Efter den här artikelns publicering har paret Niclas Lij/Ellen Bergström meddelat att de väntar barn.

◼️ ◼️ ◼️

Sebastian Ljungberg, Annica Olsson och Jennie Seling var med i Bachelor 2916.
Annica Olsson och Jennie Seling var inte glada på Sebastian Ljungberg efter programmet.

✔︎ 2016: Sebastian Ljungberg

Det var kaos under Bachelor-säsongen – och även efteråt. Det var bråk under festerna i huset, flera av tjejerna rök ihop med varandra. I slutändan var det Annica Olsson och Jennie Seling som slogs om att få Sebastian Ljungberg. Han hade svårt att välja men valde till slut att ge rosen till Jennie Seling.

Annons

Efter programmet fortsatte Sebastian Ljungberg att träffa båda tjejerna. Men Annica kontaktade sedan Jennie på Facebook och berättade att hon hade haft sex med Sebastian.

”Jag trodde att det var vi. Vi skulle ju flytta ihop och gifta oss. Istället åkte han iväg på en Sverigeturné där han träffade alla tjejer. Jag känner mig så otroligt besviken och förstår inte att han sumpat det här”, sa Jennie Seling i sista programmet av Tjejerna avslöjar allt.

“Jag kände mig påsatt och lämnad”, sa Annica.

Sebastian Ljungberg är född i Stockholm, men bodde i Norge vid inspelningen av Bachelor. Han har dock flyttat tillbaka till Stockholm. Hänt har sökt Sebastian Ljungberg utan resultat.

◼️ ◼️ ◼️

Pär Nilsson och Rebecca Stenström var ihop i fyra år efter Bachelor.
Pär Nilsson och Rebecca Stenström är inte längre ett par.

✔︎ 2015: Pär Nilsson

Pär Nilsson valde Rebecca Stenström. De var ett par i fyra år innan de, strax innan premiären av Bachelor 2019, meddelade att de går skilda vägar.

Annons

Vad minns du?

– I dag har man en romantisk syn på det, “shit vilket äventyr”. Men jag var faktiskt helt slut efter inspelningarna, det kändes inte lika positivt då som det gör nu. Det var ingen njutning. Jag var nära på att gå in i väggen i slutet på inspelningen, jag kände att jag knappt kunde göra färdigt. Det var inspelning från tidig morgon till sen kväll. Men det var ett väldigt annorlunda äventyr, ett kul äventyr!

– Jag minns att tjejer kunde säga saker i efterhand som var rena lögner. Efter programmet fick man sitta och trösta personer, det var mycket “weird shit”. Den inspelningen som gjordes efter programmet, den kvarten, hade jag ingen aning om. Det fick jag inte reda på förrän vi satt där. Men jag tycker jag klarade mig bra i slutändan. Jag kunde genomskåda den där bitterheten hos folk.

Något sjukt minne du kan dela med dig av?

– Vissa drog iväg och körde en festrunda på stan. Jag har för mig att det var ett par tjejer som nakenbadade med ett par snubbar. Jag lade noll värde på vad de brudarna gjorde. Jag fattar att folk har behov, de gör vad de vill – jag är ingen kung på det sättet, haha. Vissa killar hade nog kunnat bli sura “du är ju här för att träffa mig”. Men lugn, så känner jag. Det var konstigt när vissa hade känslor redan från start. Jag gick mer på de tjejerna som inte kände något när vi drog igång.

Annons

Bästa minnet?

– Dels fick jag träffa en härlig tjej som jag har haft många fina år med. Sen var det äventyret i sig. Det var en känsla av uppskattning, man blev jagad och eftertraktad i media. Det är en ball känsla att få ha ett tag. Sen är jag extremt dålig på att finnas kvar i den bubblan.

Kontakt med någon av de som var med?

– Bara Rebecca.

Hur lever du i dag?

– Jag har drivit företag fram till nu, men jag kommer att sälja det. Det kan bli en helt annan bransch eller så fortsätter jag i med försäljning inom det digitala som jag har gjort i tio-tolv år.

Hur har din medverkan i Bachelor påverkat dig?

– Tätt efteråt var det extremt mycket medialt. Nu har jag ramlat utanför de ramarna, jag flyttade till Eksjö. Jag lägger upp en Instagram-post en gång per månad typ, haha. Det har inte påverkat mig som person, jag är ganska jordnära. Jag har inte blivit uppblåst av den uppmärksamheten jag fick. Sen har det påverkat omvärlden om hur de ser på mig. Jag är igenkänd i lilla Eksjö, där Rebecca kommer ifrån. Även i Stockholm för den delen.

Annons

Hade du sex med någon av deltagarna?

– Pass.

Du valde Rebecca Stenström. Hur är det mellan er nu?

– Vi har bestämt att gå skilda vägar. Så är det. Det har varit bestämt sedan ganska länge. Vi tycker om varandra mycket och respekterar varandra.

Varför gör ni slut?

– Vi har haft många väldigt fina stunder tillsammans. Vi har kämpat mycket, det får man ge oss högsta betyg för. Det var tufft efter programmet, det fick vi kämpa oss igenom. Men vi är ganska olika som människor, hur vi tänker och kommunicerar – samt vad vi vill med livet. Jag är mer pragmatisk av mig och hon är mer romantisk, så det går inte riktigt ihop. Hon är en känslomänniska i sitt tänk. Jag är en känslomänniska också, men jag gör saker mer utifrån struktur och logik. Jag är osäker på om jag vill leva hela mitt liv i Eksjö, jag saknar Stockholm. Hon vill gå vidare och skaffa barn, jag vågar inte det förrän jag känner att jag vill bo på den platsen.

Annons

– Det är ingen drama bakom beslutet, det är gemensamt och fint. Nu har vi det bra tillsammans till vi går in i olika boenden.

◼️ ◼️ ◼️

Andreas Lauritzen och åtta tjejer från den första säsongen av Bachelor.
Andreas Lauritzen och tjejerna i den första säsongen av Bachelor.

✔︎ 2003: Andreas Lauritzen

Andreas Lauritzen var med i den allra första Bachelor-säsongen 2003 och har nu hunnit bli 42 år. Han är konsult och delägare i Novare Pay Consulting. Andreas är gift med en 42-årig kvinna och har två barn.

Hänt har varit i kontakt med Andreas, men han vill inte kommentera sin medverkan i Bachelor. Enligt det som har skrivits i kvällstidningarna, Expressen och Aftonbladet, var det en stökig säsong. Lauritzen bekräftade för Aftonbladet att han hade sex med tjejer under tv-såpan:

”Jag hade sex med två av tjejerna, det stämmer. Och jag står för det som hände”, sa han till tidningen.

Annons

Två tjejer hade också sex med varandra under den säsongen, enligt en enkät i Aftonbladet.

Det var även ett roskaos. Lauritzen var tvungen att ge en ros till Marie Ljung, trots att han visste att hon skulle säga nej. Marie Ljung hade tidigare inlett en romans med norske deltagaren Max Marius Almaas och därför blev Lauritzen nobbad i tv-sändningen. Lauritzen valde Therese “Tess” Bylund (numera Ulander) och lovade inför tv-kamerorna att han skulle förlova sig med henne, men det gick inget vidare.

Andreas Lauritzen och Therese Ulander (tidigare Bylund) är inte längre ett par.

Foto: TT, Instagram & TV4

Annons