Så gick det för paren i Gift vid första ögonkastet 2019

Magnus Nilsson, Jannica Levin, Malin Alpsjö, Daniel Elander, Mina Alvesson Due Billing och Niclas Gråberg var med i Gift vid första ögonkastet 2019.

Ett halvår efter Gift vid första ögonkastet 2019 har mycket hänt. Läs exklusiva intervjuer med deltagarna.
✔︎ Se bild på nya kärleken! ”Vi bor ihop så det har gått fort”.
✔︎ Är fortfarande gifta.
✔︎ Gjorde slut i programmet, men... ”Vi ringer varandra”.

Hur har det gått med kärleken för Malin Alpsjö, Daniel Elander, Magnus NilssonJannica Levin, Niclas Gråberg och Miha Alvesson Due Billing efter deras medverkan i SVT-succén Gift vid första ögonkastet? Hänt har svaret!

◼️ ◼️ ◼️

Producenten Lotta Hellman och Gift vid första ögonkastet tog hem Årets realityprogram vid tv-priset Kristallen 2019 på Cirkus.

Producenten Lotta Hellman och Gift vid första ögonkastet-deltagarna tog hem Årets realityprogram vid tv-priset Kristallen 2019 på Cirkus. Foto: TT

Producenten Lotta Hellman, relationsexperten Linn Heed, parterapeuten Satu Hirsch Fjellstedt och alla par från Gift vid första ögonkastet 2019 samlades under Kristallengalan

Producenten Lotta Hellman, relationsexperten Linn Heed, parterapeuten Satu Hirsch Fjellstedt och deltagarna från Gift vid första ögonkastet 2019. Foto: Privat

◼️ ◼️ ◼️

Jannica Levin var med i Gift vid första ögonkastet 2019

Jannica Levin. Foto: Privat

✔︎ Jannica Levin: ”Jag väntar fortfarande på han som tar mig med storm”

Under inspelningen av Gift vid första ögonkastet gifte sig rekvisitören Jannica Levin, 30, med reseexperten Magnus Nilsson, 33. Efter det uppgjorda tv-bröllopet försökte det nybakade paret att skaffa sig en vardag. Efter ett par månader insåg dock båda att de inte kom längre.

För Hänt avslöjade Magnus tidigt att Jannica störde sig på hans personlighet:

– Jannica är en otroligt verbal och explosiv kvinna. Jag har mer det där tillbakadragna och lugna. Det var väl det som var ett störningsmoment för oss båda. På den fronten var vi så pass olika, förklarade Magnus när deras fyra månader korta äktenskap var över. För Hänt berättar nu Jannika att de behållit en vänskapsrelation.

– Men det är inte så att vi ”hänger”. Det vore att överdriva, säger hon och skrattar.
Hur känns det när ni ses?

– Trevligt. Jag tycker ju om Magnus som person. Det är inte stelt eller så där. Det är kul.
Utesluter du en äktenskapmässig återförening?

– Ja, det skulle jag säga. Det är ingen kärlek mellan oss på det planet.
Hur har du det med kärleken nu för tiden, då?

– Jag är singel och väntar fortfarande på han som tar mig med storm – och som jag tar med storm.
Hur ska den killen vara till sättet?

– Det är det som är svårt… Jag har inget riktigt svar på den frågan, faktiskt. Dörrarna står öppna. Förslagen kan ramla in så att säga.
Visst hade du en kille på gång ett tag?

– Ja, fast det tog slut.
Vad är det knepigast med att hitta en kärleksvän?

– I mitt fall handlar det om att det ska vara någon som har förståelse för mitt upptagna liv. Jag jobbar mycket, har en stor familj och många vänner. Allt detta tar tid för mig att underhålla. Det måste vara en realistisk person som också har ambitioner och drömmar och mycket saker för sig. Vad som händer framöver vet man däremot inte… Om jag blir blixtförälskad så vill jag kanske ha en igel, säger Jannica halvt på skämt, halvt på allvar.
Vad säger din intuition om när du kommer att gifta dig nästa gång?

– September 2021.

◼️ ◼️ ◼️

Magnus Nilsson var med i Gift vid första ögonkastet 2019. Här sitter han på en klippa framför ett hav.

Magnus Nilsson. Foto: Privat

✔︎ Magnus Nilsson: ”Man måste våga ta chansen!”

Magnus Nilsson, 33, gläds över att han har kvar Jannica Levin, 30, som vän. Tanken på att han varit gift med henne får honom dock att skratta. För honom känns alltsammans overkligt.– Jag är ute på singelmarknaden igen och dejtar vidare tills jag träffat rätt. Det är väl det som jag gjort senaste månaderna. Jag har börjat dejta igen.Går det framåt?– Ja, det tycker jag! Man träffar många härliga personer. Det är en annan sak att få det att klicka.Är det svårare att hitta kärleken nu än för tio år sedan?– Jag har bara varit riktigt kär en gång, så det har väl alltid varit svårt om man säger så… Men det har varit stor skillnad före och efter programmet. Folk har sökt upp en så att säga. Det händer att det kommer fram tjejer på stan och frågar om man ska ta sig ett glas, avslöjar Magnus.Tackar du ja till sådana erbjudanden?– Alltså, en gång har det faktiskt hänt! Det krävs ju ett visst mod för att våga gå fram till en främling. Om man tar sig det modet, då tycker jag att jag kan vara trevlig tillbaka. Jag menar, vad är det värsta som kan hända? Man snackar lite skit och har det trevlig i en halvtimme eller en timme. Det behöver inte vara mer än så. Man måste våga ta chansen!plus_iconGift vid första ögonkastet: Så går kärleken för relationsexperternaLäs mer

◼️ ◼️ ◼️

Daniel Elander, här i ljusblå skjorta, var med i Gift vid första ögonkastet 2019

Daniel Elander. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

✔︎ Daniel Elander: ”Jag träffade en fin kvinna under en period – men..!”

Egenföretagaren Daniel Elander, 51, gick in i tv-projektet med öppna ögon. Han var inställd på att det kunde sluta hur som helst med deltagaren Malin Alpsjö, 50.

– Jag är inte beroende av att ha en relation för att må bra, så min lycka stod inte och föll om det inte skulle bli en relation av min medverkan. Jag såg det som att det var ett roligt äventyr som Malin och jag fick göra tillsammans, förklarar Daniel så här i efterhand för Hänt.

Med facit i hand kan Daniel konstatera att matchningen inte resulterade i något långvarigt äktenskap. Däremot har vänskapsrelationen bestått.

– Vi ringer varandra med jämna mellanrum och uppdaterar oss om varandras liv. Vi har en fin vänskapsrelation och pratar som vänner gör, förklarar Daniel och avslöjar:

– Jag träffade en fin kvinna under en period, men vi bodde för långt ifrån varandra för att bygga en långsiktig relation. Ingen av oss var flyttbar för tillfället.

Daniel tänker fortsätta sitt sökande i jakt på den rätta.

– Ja, jag är öppen för att dejta och gör det när jag träffar kvinnor som känns intressanta. Men jag har inte bråttom. Det är viktigare att det känns rätt.
Hur ska man vara som tjej för att få dig på fall?

– Hon ska vara full av energi och livsglädje, vara nyfiken, tycka om att det händer mycket i livet, vara kommunikativ, vilja ha mycket närhet och trygghet, men våga utmana både mig och sig själv och ha en vilja att utvecklas som människa.

Mycket tyder på att vi kommer att få se mer av Daniel i strålkastarljuset. Tillsammans med sin syster Cecilia står han nämligen i begrepp att lansera en ny podcast – och nyligen kom han ut med boken: ”Med rätt att vara man på mitt eget vis”.

– Boken är en personlig berättelse om mina upplevelser av hur det är att växa upp som pojke i ett samhälle med begränsande mansnormer, och hur det har påverkat mitt mående som vuxen. Boken handlar också om att ha modet att utvecklas och förändra sitt liv. I boken berättar jag om mitt val att välja vägar, som många anser är ”flummiga” och hur det hjälpt mig att våga vara man på ett sätt som jag trivs med. Tanken är att boken ska skapa större förståelse för mäns livsvillkor, inspirera andra män att välja sina egna vägar och vara en input för en givande diskussion om en jämställdhet – för alla.

◼️ ◼️ ◼️

Malin Alpsjö skiljde sig från Daniel Elander efter Gift vid första ögonkastet 2019. Här är Malin med nya kärleken Per

Malin Alpsjö med nya kärleken Per. Foto: Privat

✔︎ Malin Alpsjö: ”Jag är nykär – i Per!”

Det uppstod aldrig någon ljuv musik mellan Uppsalabon Malin Alpsjö, 50, och Daniel Erlander, 51, från Huddinge. I stället fann programdeltagarna varandra som vänner.

Även om Malin var singel när det sista avsnittet av Gift vid första ögonkastet hade sänts, konstaterade hon att hennes medverkan hade hjälpt henne att växa som människa. Nu visste hon vad hon ville ha – och inte ha – i en relation. Hon pratade om vikten av att inte förställa sig under dejtingsprocessen:

– Det kan låta banalt, men när man dejtar är det inte jätteenkelt att stå kvar i sig själv. Men det har jag blivit bättre på, sa Malin då.

Nu – några månader senare – kan Hänt avslöja att Malins kärleksjakt gått vidare och att den gett bäst tänkbara utdelning.

– När programmet var över så bestämde jag mig för att söka kärleken med öppna ögon. Till kunder och vänner och bekanta sa jag: ”Har ni någon i er bekantskapskrets som ni tror passar mig så säg gärna till”. Jag vågade även lägga ut en kontaktannons på Facebook. Det gjorde jag på Valborg. Allt detta tillsammans gjorde att jag hade siktet inställt på att vara öppen och modig, förklarar Malin.

Strategin gick hem:

– Jag träffade en kille i juni. Det var en av mina bästa vänner som totade ihop oss. Så egentligen har det inget med programmet att göra, däremot hängde det ihop med att jag hade jobbat så mycket med mig själv. Jag vågade dejta mer klarsynt. Jag visste vilka egenskaper jag var ute efter, säger Malin som idag är lycklig med snickaren Per, 49.

– Vi bor ihop idag, så det har verkligen gått fort. Det var så härligt, allting! Det kändes tidigt så bra både för honom och mig att vi tänkte att: ”Nu kör vi på riktigt”.
Vad är det bästa med Per?

– Oj! Nu frågar du en nykär person… Allt!

◼️ ◼️ ◼️

Niclas Gråberg och Miha Alvesson Due Billing var med i Gift vid första ögonkastet. Och sprang midnattsloppet.

Niclas Gråberg och Miha Alvesson Due Billing. Foto: Privat

✔︎ Miha Alvesson Due Billing: ”Fullständigt vunnit mitt hjärta”

När litteraturarbetaren Miha Alvesson Due Billing, 28, antogs till den vågade tv-produktionen gjorde hon ingen hemlighet av sin känslosamma historia. Gång på gång hade hon träffat fel killar, berättade hon öppet.

– De gånger jag dejtat och träffat någon som jag känt att det här kanske skulle kunna bli någonting, då är det ofta jag som har velat mer, förklarade hon då.

Men så mötte hon deltagaren Niclas Gråberg, 33, och alla bitar föll på plats. Två kärlekstörstande själar hittade varandra. Sedan dess har Miha och Niclas har legat lågt med offentliga framträdanden, men Hänt kan berätta att makarna sedan en tid tillbaka huserar i en rymlig bostadsrättslägenhet i Stockholmsförorten Enskededalen. Där har de sällskap av katten Sickan. ”När jag träffade Niclas följde Sickan med på köpet. Denna fluffiga rackare har fullständigt vunnit mitt hjärta”, har Miha avslöjat på sin Instagramsida.

På samma sida framgår det att vegankost och löparrundor är en del av makarnas nya vardag.

FRÅN FÖRSTASIDAN