TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ensam mamma söker 2019 – så gick det sen: Chock, drama och skräll

26 mar, 2019 
AvOla Lagerström
Ensam mamma söker
Mammorna har gjort sina kärleksval. Men hur lever de i dag?
För Hänt avslöjar Elin, Theodora och Camilla flera hemligheter.
✔︎ Triangeldramat tittarna inte fick se: ”Möttes på en efterfest”
✔︎ Efter chockbeskedet: ”Väldigt tryckt stämning”
✔︎ Fick känslor för TV3-anställd – slutade i tårar
Annons

Elin Näslund, Theodora Larsson och Camilla Backman är väldigt öppenhjärtiga, både om vad som hände under inspelningarna av Ensam mamma söker och efter tv-kamerorna slocknat.

◼️ ◼️ ◼️

Ensam mamma söker
Elin Näslund och Markus Svanberg. Foto: Privat

💥 Elin Näslund: ”Jag vill vara med den här fantastiska människan resten av mitt liv!”

Gruvarbetaren Elin Näslund, 29, från Gällivare, stod inför åtta kärlekskranka killar när ”Ensam mamma”-äventyret drog igång. Ganska snart började hon få känslor för den personlige tränaren och läraren Markus Svanberg, 22, från Linköping, vilket skapade turbulens i gruppen. Tre av killarna hotade att lämnade inspelningen i protest.

– Det blev värsta stora grejen av ingenting, men det gjorde också att Markus framträdde allt mer. Jag förstod att han var en fantastisk person. Däremot var jag fördomsfull och ifrågasatte hans ålder. Jag var orolig över att partyresor till Magaluf lockade mer. Jag är klar med den biten och har ju ett barn att ta hand om. Min dotter är ju viktigast av allt, konstaterar Elin för Hänt.se och syftar på Freja, 5.

Annons

När luckrades din åldersfördom om Markus upp?

– När han verkligen visade att ”jag vill vara här och jag tycker om dig”. Han visade det genom blickar, beröring och hur han var mot mig när vi var ensamma. Han tog verkligen tillfällena i akt att vara öppen. Han tog ett känslomässigt ansvar, helt enkelt. ”Det här är ju är en jättefin kille”, tänkte jag då.

Elins resa gick till Italien med Markus och Andreas Ehnlund, 36, från Köping.

– Hade jag fått välja så hade jag självklart åkt på kärlekssemester med bara Markus, men jag visste om spelreglerna och det gjorde killarna också. Jag och Andreas var jättebra kompisar där nere och vi hade en jättekul tid ihop. Vi är fortfarande bra vänner. Han är helt otrolig. En supermänniska, men jag det är Markus jag älskar, fortsätter Elin.

Vad hände när du kom hem från Italien?

– Då åkte jag hem till Markus i Linköping nästan direkt. Det var det jag hade längtat efter. Speciellt på slutet av inspelningen när jag faktiskt hade fått äkta känslor.

Andreas Ehnlund. Foto: Eva Edsjö/TV3

En tid in i relationen började Elin få gravidsymptom. Hon gjorde ett graviditetstest som visade att storken var på väg. Elin är nu gravid i vecka 32. Den 17 maj är bebisen beräknad att födas.

Annons

Är barnet planerat?

– Nej, absolut inte. Visst hade vi flyttat ihop, men vi hade inte tänkt skaffa barn det första vi gjorde. Nu blev det så här och barnet är otroligt efterlängtat och välkommet!

Hur reagerade Markus när du berättade att du var gravid?

– Det var en väldigt märklig stund. Jag kände på mig att jag var gravid och gjorde mest det här testet för att få det bekräftat. Sedan slängde jag testet på honom och sa typ: ”Här är det”. Markus tittade på stickan och sa inte ett ord. Det blev väldigt tryckt stämning där en stund. Jag tror att vi båda blev så chockade och förvånade och kände: ”Shit, hur ska vi lyfta den här frågan?”

Elin och Markus har inte tagit reda på om det blir en flicka eller en pojke.

Men vad säger din intuition att det blir, Elin?

– Min intuition säger att det blir typ ett barn – med hundra möjligheter i stället för två.

Vad gör Markus älskvärd?

– Oj, det är jättemånga saker. Framför allt känner jag mig oerhört trygg med honom. Jag är sedd och älskad. Han tar också ett stort, känslomässigt ansvar i vår relation, inte minst nu när alla gravidhormoner far genom min kropp. Det där med känslomässigt ansvar är verkligen något som jag saknat i mina tidigare relationer.

Annons

Markus friade i det sista avsnittet av Ensam mamma söker. Han fick ja – och på frågan hur Elins drömbröllop ser ut, svarar hon:

– Svår fråga! Tidigare i mitt liv hade jag en mer romantisk bild av själva bröllopet…

Men nu duger Rådhuset?

– (Skratt). Inte riktigt, men jag har inte jättestora krav på att det ska vara på ett visst sätt. Det viktigaste är att alla våra nära och kära är på plats – och att jag får vara med den här fantastiska människan i resten av mitt liv. Det räcker, liksom.

◼️ ◼️ ◼️

Ensam mamma söker
Thedora Larsson och Anton Uddfalk. Foto: Privat

💥 Theodora Larsson: ”Håll i dig nu – för det här är smaskigt!”

Trebarnsmamman Theodora Larsson, 31, hade flera kanonkillar kvar på slutet, och till lyxsemestern i Benidorm på spanska solkusten tog hon med sig Anton Uddfalk, 28, och Mathias Gustavsson, 29.

Annons

– Det var väldigt speciellt att resa med två killar. Normalt sett åker man ju med EN kille, men både Mathias och Anton är lättsamma personligheter. Det var ganska lätt att umgås, alla tre. Det blev aldrig spänt eller tryckt, säger Theodora till Hänt.se.

Fick du några känslor i Benidorm, då?

– Jag hade redan gjort mitt val för länge sedan: Anton. Jag hade verkligen “jättekänslor” för honom, men för att inte förstöra spänningen i programmet fick jag hålla det för mig själv. Flera kvällar i Benidorm, efter att vi hade spelat in färdigt och sagt ”god natt och vi ses i morgon”, smög Anton och jag in till varandras hotellrum.

Förstod Mathias det?

– Jag tror inte det. Vi var skickliga smygare. Det gällde även på morgnarna. Det gällde ju att gå upp tidigare än alla andra för att ingen skulle lägga ihop två och två…

Vad busigt!

– Ja, oerhört. Det kändes som att man var 15 år på nytt och hade smugit in en kille på rummet. En av kvällarna knackade inslagsproducenten på dörren. Då fick jag gömma Anton i sovrummet medan jag stod där och pratade…

Ensam mamma söker
Theodora Larsson och Anton Uddfalk. Foto: Privat

Håller känslorna i sig mellan dig och Anton?

– Ja, vi lever ihop. Han bor hemma hos mig i Borås.

Vad gör Anton till en klippa?

Annons

– Anton är väldigt unik. Snickare som han är så är han bra på det mesta. Han är väldigt jordnära och lugn.

Och varför är du bra för honom?

– Det får du fråga honom. Vore jag honom skulle jag inte stå ut mer än en dag. Jag är väldigt energisk och skulle snabbt bli trött på mig själv.

Under tiden som Ensam mamma söker sänts i tv har ni fått smyga med er kärlek. Har det varit problematiskt?

– Ja, ibland. Vi har undvikit offentliga platser, men när man är ett par så finns det ju saker som man absolut vill göra tillsammans. Gå på Ikea, till exempel. Vi var där för några veckor sedan. När vi klev in på den fullsatta Ikearestaurangen, var det som att det klev in två elefanter i rummet. Det blev helt tyst. Folk viskade och sa: ”Titta!”

Blir det barnskrik och blöjbyten snart?

– Ja, förhoppningsvis. Jag har tre barn sedan tidigare: Leia, 11, Cornelia, 9, och Jasper, 6. Jag har hela tiden sagt att jag inte vill ha fler barn, men Anton vill gärna ha det. Jag kan gå med på det – men bara ett. Blir det tvillingar eller trillingar så flyttar jag hemifrån!

Har Anton friat?

– Nej, jag väntar fortfarande.

Ensam mamma söker
Anton Uddfalk och Mathias Gustavsson. Foto: Eva Edsjö/TV3

Senaste månaderna har det florerat ett rykte som säger att Theodora och Anton har en gemensam historia, och nu lägger Theodora korten på bordet.

Annons

– Håll i dig nu, för det här är smaskigt. Jag mötte Anton redan för två år sedan!

I vilket sammanhang?

– Jag var ihop med en annan kille, en känd person som jag inte vill avslöja namnet på. Hur som helst så hade den här killen en spelning på en restaurang i Uppsala. Sonen till restaurangägaren var Anton. Vi möttes mitt i natten på en efterfest och fick väldigt härlig kemi. Min dåvarande kille reagerade på det. Han blev sur och tyckte väl att jag inte borde sitta där och prata med Anton. Han blev lite svartsjuk, helt enkelt.

Vad hände efter den där festnatten?

– Ingenting. Jag åkte hem till min vardag och mitt liv i Borås.

Dagarna gick och blev månader. I våras förra året hörde dock Anton oväntat av sig till Theodora och visade sitt intresse för henne, men i detta läge var trebarnsmamman redan castad och klar för Ensam mamma söker. Hon hade fått klara direktiv av TV3 att inte inleda någon som helst relation utanför programmet.

Annons

– Så jag sa till Anton som det var: “Vill du ha kontakt med mig så får du söka till programmet”. Sedan hördes vi inget mer.

Några månader senare fick Theodora sitt livs chock när tv-kamerorna slogs på och uppvaktarna kom in i rummet för att presentera sig.

– Anton dök upp som den sista killen. Först fattade jag ingenting. Det tog en stund innan jag kopplade vem han var.

Blev du glad när polletten trillade ner?

– Ja, oerhört. ”Shit, vi träffades för två år sedan och nu är han här!”, tänkte jag. Jag blev så rörd att jag grät. Jag fullkomligt bubblade över och blev tvungen att avbryta inspelningen.

◼️ ◼️ ◼️

Ensam mamma söker
Camilla Backman. Foto: TT

💥 Camilla Backman: ”Ljudteknikern var väldigt skön!”

När Västeråsaren Camilla Backman, 31, gjorde entré i dejtingsåpan Ensam mamma söker gjorde hon det med viss skepsis. Hon hade inga stora förhoppningar om att hon skulle träffa mannen i sitt liv, men kände ändå att det var värt ett tappert försök.

Annons

– Har man gett sig in i leken så får man leken tåla. Lite så, tänkte jag.

Fick du kassa killar?

– Kassa kan jag inte säga, men jag kände att de inte var min typ, säger Camilla till Hänt.se.

Inledningsvis kände Camilla – trots den stora åldersskillnaden – mest intresse för uppvaktaren Markus Rotstam, 24, från Stockholm. Detta medan hon till en början hade tankar på att skicka hem Christer Mortensen, 31, från Borås. Denne blev dock med tiden hennes stora favorit, avslöjar hon nu.

– Jag gick omkring och hoppades att jag skulle känna mer för Christer. Han var en jättebra kille, men det kom liksom inget klick. Däremot har vi klickat på ett vänskapligt plan. Vi är idag jättegoda vänner, men det är ingen kärlek, förklarar Camilla vars slutval i programmet alltså blev Markus.

– Rent känslomässigt borde jag kanske inte ha valt någon alls för de rätta känslorna fanns inte där. Men vi sågs i alla fall en tid. En och en halv månad, kanske. Och sedan… Jag vet inte… Han var väldigt seriös på något sätt, men jag hade svårt att se det seriöst. Till slut kände vi nog båda två att det var lite påtvingat att vi överhuvudtaget skulle ses.

Ensam mamma söker
Förhållandet mellan Camilla Backman och Markus Rotstam sprack ganska fort. Foto: Privat

Spelade det stora avståndet mellan Stockholm och Västerås in i beslutet att inte fortsätta träffas?

– Nej, det tycker jag väl inte.

Annons

Hade ni ett riktigt förhållande?

– Jag och Markus? Vet inte vad jag ska säga… Någon typ av relation hade vi i alla fall.

Medan Camilla är öppen som en bok om killarna och upplevelserna i Ensam mamma söker, är hon desto mer återhållsam när det gäller sin nuvarande kärleksstatus.

Har du kille nu?

– Jo, det kanske finns någon. Kanske, men jag lämnar gärna det åt sidan. Jag har ju redan delat med mig ganska mycket av mig själv.

Är du avundsjuk på Theodora Larsson som fick ”bättre” killar?

– Jag vet inte om hon fick så mycket bättre killar, men jag raggar väl bättre själv än castinggänget på TV3, säger Camilla och skrattar.

Ensam mamma söker

Markus Rotstam och Christer Mortensen. Foto: Eva Edsjö/TV3

Enligt Camilla har tv-tittarna fått en felaktig bild av Markus.

Annons

– Vissa kanske tror att han är en halvalkoholiserad Magaluf-kille utan framtidsplaner, men det är han verkligen inte. Inte alls. Han är väldigt seriös och väldigt fin. Han är en väldigt bra person. Jag har inget ont att säga om honom alls. Det är synd att Markus framställts som han gjort. Antagligen handlar det om att han är ganska snabb med att kasta ur sig ord. Han skojar mycket, han har mycket humor.

Vilket var det känslosammaste ögonblicket under inspelningen, Camilla?

– Det sista valet, så klart. Att välja bort Christer. Det och när min ljudtekniker inte kunde åka med på utlandsresan. Det var faktiskt väldigt känslosamt. Han var en väldigt skön kille som fick mig att känna mig avslappnad. Vi var ett bra team, liksom. När jag fick veta att han inte kunde åka med på sista resan så fick jag en tår i ögat och tänkte: ”Åh nej, hur ska det här bli?”

Hur ser ditt drömbröllop ut?

– Jag vet inte om jag vill gifta mig och jag har jättesvårt att tro att någon överhuvudtaget skulle fria till mig. Jag drömmer inte om att gifta mig.

Du är stolt mamma till Milian, 6. Vill du ha fler barn?

– I nuläget: absolut inte. Nej, nej, nej! Sedan vet man aldrig längre fram…

Annons