Det här hände sen med Ensam mamma-deltagarna – otrohet, misshandel och lögner

NU GRATIS

Hur har det gått för tidigare mammor i Ensam mamma söker? Här berättar de själva!
✔︎ Valde att leva själv resten av livet
✔︎ Misshandel, otrohet och lögner
✔︎ Blev lämnad veckor innan barnet skulle födas

Ni har säkert följt någon säsong av Ensam mamma söker. Tjejerna är där för att hitta kärleken men håller den för dem? Hänt.se har tagit reda på vad mammorna gör idag och hur det gick med kärleken.

Skövde-tösen Johanna Toftby, 45, var med i Ensam mamma söker 2008 och valde Alex, men det blev allt annat än långvarigt.

– Jag var nog kär i någonting men det var inte Alex. Vi träffades ett tag efter programmet, men det rann ut i sanden, sa hon sedan.

Sedan 2011 är hon tillsammans med Janne Fors som tävlade om Linda Norrmans gunst i Ensam mamma söker 2010 och som också dejtat Helena Puhakka som deltog i samma program 2009.

Johanna Toftby

Johanna Toftby. FOTO: IBL

Johanna och Janne är förlovade sedan några år tillbaka och förhoppningsvis blir det bröllop snart.

– Jag är gammalmodig och traditionell, så det är klart att jag vill gifta mig, har hon sagt till Expressen.

Johanna är framgångsrik bloggare och influencer samt aktuell med boken 30 om dagen: En livsresa.

Det har gått tio år sedan Helena Puhakka, 46, från Karlskoga sökte kärleken i tv och fann den i tolv år yngre Oscar Qvant. Det blev en omskriven relation och de planerade till och med för bröllop, men idag är de inte ett par.

Helena lever sedan några år tillbaka tillsammans med kärleken Lars. Men hon ångrar inte sin medverkan i Ensam mamma söker.

– Jag ångrar ingenting av det. Jag hade inte varit där jag är nu personlighetsmässigt om det inte hade varit för det. Det var mycket då, många tidningsartiklar och mycket uppmärksamhet, men jag trivs med livet nu, har hon sagt till Aftonbladet.

Helena Puhakka

Helena Puhakka med döttrar. FOTO: IBL

Stormigt förhållande med misshandel

I 2008 års omgång valde Anette Molin, 44, till slut Richard Ruljeff som hon senare förlovade sig med. Men kärleken höll inte och uppbrottet blev minst sagt stormigt. Det haglade rykten om otrohet, misshandel, lögner och förtal. Så pass att Richard till slut polisanmälde henne.

– Det är riktigt jävla tråkigt alltihop. Det har varit såna scener så du kan inte förställa dig. Det är fruktansvärt. En jävla plåga att bo där hemma, sa han då till Expressen.

Han var minst sagt lättad när deras gemensamma radhus sedan såldes.

– Vi är helt klara med varandra och det känns skönt. Jag vill verkligen aldrig mer se henne, sa Richard i samma veva till Aftonbladet.

Anette var också lättad.

– Det har varit ett helvete för mig, men nu är det slut.

Hon träffade sedan ny man, men det tog slut efter tre år.

Anette Molin

Anette Molin. FOTO: Lizzie Larsson / IBL

För sex år sedan deltog Emma Pettersson, 30, i Ensam mamma söker och det slutade faktiskt med att hon valde både Jimmy och Andreas. Hon dejtade Jimmy under en period, men alltsammans rann snabbt ut i sanden. För några år sedan mötte hon kärleken i Dominique Hernandez som hon både gifte sig och fick barn med.

Emma Pettersson.

Emma Pettersson. FOTO: IBL

Gick skilda vägar

Men sommaren 2017 valde de plötsligt att gå skilda vägar. ”Man måste andas. Och måste överleva. Och man måste bara härda ut. Tills allt går över. För alla säger det, att det går över. Och det måste man tro på”, skrev hon i samband med uppbrottet på sociala medier.

Idag är hon tillsammans med grafiske designern Jonas Hellström.

– Det här är min pojkvän, förklarade Emma stolt när Hänt träffade dem på en kändisfest i vintras.

Värmländska Lenita Colley, 43, såg vi i premiäromgången av Ensam mamma söker och det slutade med att hon valde Mattias Rydberg. Men alltsammans rann ut i sanden, och därefter mötte hon kärleken i Janne som hon fick två söner med. Men inte heller den relationen höll och idag lever Lenita vad Hänt erfar som singel.

– Jag har nog tänkt om en hel del sedan 2007, när jag hade mina drömmars man i bilden. Jag tänker annorlunda nu. Det är klart det påverkar när man har barnen, sa hon till Expressen för några år sedan.

Men hon ångrar trots allt inte att hon medverkade i programmet.

– Jag ångrar det verkligen inte, det var jätteroligt. Det är mer att det känns overkligt nu när det har gått så länge – jag går ju inte och tänker på det.

Lenita Colley

Lenita Colley. FOTO: IBL

Det var 2013 som My Martens, 30, hoppades på att hitta mannen med stort M i Ensam mamma söker. Det gick dessvärre sådär. My var som ni kanske minns den enda av de tre tjejerna som inte hittade kärleken. Efter programmet har det ryktats om enstaka romanser, men det var först sommaren 2017 som kärleken slog till med full kraft när hon började dejta Basic Element-profilen Jonas Wesslander. Idag är de sambos och förlovade.

– Jag har varit rädd för att släppa in någon, men man behöver ju närhet. Nu har jag träffat rätt. Jag är så glad och tacksam att jag har träffat Jonas, han får mig att må oförskämt bra, har hon sagt till Aftonbladet.

När My var med i programmet drev hon en blomsteraffär på Öland. Numera är det bloggen som gäller samt VD-uppdraget för Lifestyle Communication. My har en son från en tidigare relation.

My Martens

Jonas Wesslander och My Martens. FOTO: Eero Hannukainen

Blev lämnad innan födelsen

Tvåbarnsmamman Cecilia Ekeblom, 45, gav upp tanken på flera barn efter att relationen med Janne som hon valde i Ensam mamma söker gick åt pipan. Sedan träffade hon dock en ny man och blev gravid. Men bara veckor innan dottern skulle födas lämnade han henne – och kom aldrig tillbaka.

– Relationen var dålig, men han hade kunnat ställa upp som medmänniska vid förlossningen. Det är ändå hans barn. Jag sa: ”Lämnar du mig ensam nu så kan du ta dina saker och flytta”. Då valde han iskallt att packa sina saker, sa Cecilia till Hänt.

Kort därefter skrev mannen till oss:

– Det hände mycket konstigt, speciellt under sommaren, och jag såg att min dotter på sju år påverkades negativt. Jag var tvungen att lämna relationen för min och min dotters skull.

Härom året förklarade Cecilia att hon övervägde att bli lesbisk.

Cecilia Ekeblom

Cecilia Ekeblom. FOTO: IBL

Bestämde sig för att leva själv

Året var 2011 och Hannah Jakobsson, 36, från Luleå valde till slut Johan, men det dröjde inte länge innan relationen var över.

– Jag blev en karlhatare som bestämde mig för att leva själv resten av mitt liv, sa hon då till Aftonbladet.

Efter en period som singel mötte hon dock kärleken i Tommy som hon sedan förlovade sig med.

– Jag läste ett reportage i lokaltidningen om en ensam pappa i Jokkmokk som hade problem att få barnomsorg. Vi fick kontakt på Facebook och på den vägen är det, har hon sagt i Expressen.

Till slut sa Tommy upp sig från jobbet och flyttade hem till Hannah med sina döttrar.

– Allt har gått superfort, men min magkänsla är så fruktansvärt bra med den här killen. Det är som att vi känt varandra hela livet. Vi har både stark vänskap och passionerad kärlek, sa hon till Aftonbladet 2012.

Hannah Jakobsson.

Hannah Jakobsson. FOTO: Eero Hannukainen

Nina Jingebrant, 39, från Stockholm träffade Micke i den andra säsongen av Ensam mamma söker men blev surt nog dumpad kort därefter.

– Det är klart att jag hade velat att det skulle vara annorlunda. Men jag kan ju inte gå emot vad jag känner, sa Micke då till Expressen.

Några år senare fick Nina i stället ihop det med grannen Richard Strömberg som hon sedan fick en dotter med.

– Vi lever fortfarande tillsammans med våra totalt fyra ungar. Vi har det väldigt bra tillsammans och allt fungerar bra, sa hon till Expressen 2012.

Idag är de gifta och Nina heter numera Strömberg i efternamn och de är bosatta i Västerhaninge sydost om Stockholm.

Nina Jingebrant

Nina Jingebrant med dotter Stephanie. FOTO: IBL

LÄS MER: Kändisarnas hemliga vinterparadis – här kan du träffa stjärnorna

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens ärliga ord om kärlekslivet: Därför är jag singel

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN