Så lever dokustjärnorna i dag: Hårdporr, droger och Mello

17 sep, 2019 
https://image.hant.se/shimodas.jpg.jpg?imageId=4973907&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687Hans & Anna Shimoda
Molle Holmberg, Jessica Lindgren och Åsa Wihlbeck.
Flera av våra mest kända dokuprofiler har levt ett hårt liv sedan de slog igenom i tv-rutan.
✔︎ Deprimerad efter Melodifestivalen: ”Jag försökte ta mitt liv”.
✔︎ Lever lyxliv och spelar in hårdporr – berättar om livsvalet.
✔︎ Gravid under drogmissbruk: ”Antingen så dör mitt barn eller...”.
✔︎ Sambon eldade upp lyxvillan för 19 miljoner kronor.
Annons

Big brother, Farmen, Robinson och Baren gav oss nya kändisar. Vad gör de i dag? Hänt har svaret!

◼️ ◼️ ◼️

Åsa Wihlbeck, tidigare Wilbäck, med hunden Puma
Åsa Wihlbeck med hunden Puma.

✔︎ Åsa Wihlbeck – köpte lyxvilla för 19 miljoner

Åsa Wihlbeck, 45, eller Vilbäck som hon stavade sitt efternamn förr om åren, medverkade i den första säsongen av Expedition Robinson 1997.

Sedan blev hon mer känd som Doktor Åsa när hon ledde ett program i SVT med samma namn. 2010 utsågs hon till årets folkbildare och skrev också ett flertal krönikor för Dagens Medicin.

Tillsammans med dåvarande sambon köpte hon Harry Scheins lyxvilla i Danderyd för 19 miljoner kronor. Strax innan de fick tillträde brann det legendariska huset upp – och den som satte fyr på bygget var ingen mindre än Åsas sambo. Han dömdes till tre års fängelse för grov mordbrand.

Annons

Paret gick av naturliga skäl skilda vägar och Åsa valde sedan att lämna landet och bosätta sig i USA tillsammans med deras gemensamma dotter.

Hon är allt annat än sugen på att göra comeback i det mediala rampljuset.

– Nej, tack. Jag är väldigt nöjd med medielugnet här på andra sidan Atlanten, sa hon till Expressen härom året.

◼️ ◼️ ◼️

Jessica Cabezas, tidigare Lindgren, vann Big Brother 2006
Jessica Cabezas.

✔︎ Jessica Cabezas – blev gravid under drogmissbruk

Jessica Cabezas, 34, eller Jessica Lindgren som hon tidigare hette vann Big Brother 2006. Hon skapade en rad rubriker under sin tid i huset där hon hann festa, bråka, ha sex och förlova sig. När hon till slut klev ut efter 115 dagar köpte hon silikonbröst för vinstpengarna.

Efter en tid flyttade Jessica plötsligt till Malaga i Spanien för att komma bort från kändisskapet och där mötte hon kärleken i Santiago Cabezas.

Annons

– Relationen startade på fel sätt, jag blev gravid under ett drogmissbruk med en människa jag faktiskt inte kände och det är ju inte riktiga känslor man känner då. Jag trodde jag skulle få missfall. Jag tänkte att ”antingen så dör mitt barn eller så dör vi båda två”, sa hon för några år sedan till Aftonbladet.

Därefter gick hon med i Jehovas vittnen, men idag har hon lämnat samfundet och har därför inte någon kontakt med sin familj som är medlemmar.

– Nu när jag är utesluten får Jehovas vittnen inte ha kontakt med mig. Jag vet inte ens om jag vill. Det har varit så krångliga relationer under de senaste åren och under hela min uppväxt. Jag trivs bra med de jag har runt omkring mig i dag, de är kanske få, men underbara. Jag klarar mig utan min familj, ensam är stark.

Jessica bor idag utanför Falkenberg med sina två barn.

◼️ ◼️ ◼️

Molle Holmberg i orangea solglasögon.
Molle Holmberg 2005.

✔︎ Molle Holmberg – försökte ta sitt liv

Johan ”Molle” Holmberg, 42, medverkade i Baren 2000 och Club Goa 2005 och den sistnämnda dokusåpan vann han.

Annons

I samband med sitt nyvunna kändisskap försökte han sig på en musikkarriär och tävlade bland annat i Melodifestivalen 2002 tillsammans med Ann-Louise Hanson. Låten som hette ”Sluta!” slogs ut redan i semifinalen.

Vad inte många visste var att Molle var djupt deprimerad. Så pass att han försökte ta sitt liv.

– Jag träffade inga människor, ingen släkt, sov hela dagarna och åt nästan ingenting. Jag såg ut som ett skelett och hade typ missbruksproblem. Det låter så dramatiskt och överdrivet när man säger det, men jag försökte ta mitt liv. Sedan var det som att gud gick in och stoppade hela grejen. Sedan dess har jag omvärderat guds existens och är övertygad om att han finns. Det är lite märkligt egentligen eftersom ingen i min familj är troende, har han sagt i Aftonbladet.

Sedan drygt tio år tillbaka livnär Molle sig på konst och att skriva böcker. Han är bosatt i Torsby med sambon Sandra.

◼️ ◼️ ◼️

Olinda Castielle, tidigare Borggren, och Patrick Larsson
Olinda Castielle och Patrick Larsson.

✔︎ Olinda Castielle – satsade på hårdporr

Hon gjorde entré som Olinda Borggren i Paradise Hotel 2005 och hamnade i otaliga bråk i programmet och blev känd som seriens bitch.

Annons

Sedan träffade Olinda som idag är 43 år pojkvännen Patrick och bytte sedan efternamn till Castielle. Olinda och Patrick levde lyxliv på spanska solkusten och spelade in hårdporr, antingen tillsammans eller med andra män. Något de slog mynt av på sin egen sajt.

”Jag är en sexgudinna” och ”Jag älskar att knulla”, står det skrivet över en del explicita videoklipp.

– Vi har inga gränser. Hela vårt budskap är att sluta med gränser och moraliska idéer om vad som är rätt eller fel. Följ ditt hjärta och ingenting kan bli fel. Sex är frihet. Livet är frihet om du vågar att släppa alla dina idéer och tankar om vad andra tycker och känner, och vågar följa din egen intuition och känsla, har Olinda sagt i Aftonbladet.

I oktober 2019 valde dock paret att separera efter 13 år på resande fot.

– Jag är naturligt monogam. Patrick not so much. Man ska helst vara ärlig med vem man är där. Jag accepterar att olika människor är på olika sätt, berättade Olinda för Expressen.

◼️ ◼️ ◼️

Qristina Ribohn är en före detta Farmen-deltagare
Qristina Ribohn 2012.

✔︎ Qristina Ribohn – var narkoman i 25 år

Frispråkiga Qristina Ribohn, 63, blev rikskändis över en natt när hon tävlade i Farmen 2001 har haft ett tufft liv. Mellan 12 och 37 års ålder var hon narkoman och finansierade heroinet med att langa droger. Under den perioden hamnade hon titt som tätt i knipa.

Annons

– En gång blev jag knivskuren. En annan gång fick jag ett varningsskott rätt i handen. Jag blev rånad, nerslagen och dumpad i en container. Listan är lång, har hon sagt till Hänt.

Alltsammans ledde till att hon sedan utbildade sig till drogrådgivare för att kunna hjälpa andra.

Idag är Qristina pensionär och har inga planer på att göra comeback i tv-rutan.

– Jag är nöjd med mitt liv, haft jätteroligt med alla tv- och radioprogram, men nu är det över. Alla borde veta när det är dags att tacka för sig, tycker jag, sa hon nyligen till Aftonbladet.

◼️ ◼️ ◼️

Jan O Johansson, mer känd som ”Naken-Janne” har blivit SD-politiker.
Naken-Janne, fast med kläder på.

✔︎ Janne O. Jansson – är sverigedemokrat

Det var 2003 som Jan O. Jansson, 68, ställde upp i Farmen och blev ”Naken-Janne” med hela svenska folket. Och det eftersom han allt som oftast var helnaken i tv-rutan.

Annons

Han var även med i andra dokusåpor som Farmen Afrika och Club Goa.

Idag är Janne pensionär och aktiv i inom Sverigedemokraterna. Han ångrar inte sin tid i rampljuset även om han önskar att människor skulle ta honom på allvar.

– Han var ju rolig! Men det tar tid att ta bort bilden av ”Naken-Janne”, men människor som är öppna kan nog se att det var en helt annan person. Naken-Janne var en rollfigur, han var en pajas. Jag är seriös. Och jag hoppas att folk ska se det. Men jag kanske måste jobba lite hårdare, har han sagt till Aftonbladet.

◼️ ◼️ ◼️

Buba Badjie i Robinson 2000, i svarta badbyxor på en strand.
Buba Badjie i Robinson 2000.

✔︎ Buba Badjie – jobbar som veterinär

Buba Badjie, 52, blev en stor profil när han medverkade i Expedition: Robinson 2000. Idag jobbar han som veterinär och driver en egen klinik i Stockholmsförorten Bromma.

Annons

Även om han ser tillbaka på tiden i rampljuset med glädje är han inte särskilt sugen på en comeback.

– Jag blev ju ”Robinson”-Buba med hela svenska folket. Varje ställe jag kom till var jag igenkänd. Jag gick från att vara anonym till att vara känd och man kände sig lite utlämnad. Vissa blev favoriter, andra mindre populära. Jag är nöjd med tiden men jag skulle aldrig göra om det. Jag tänkte innan att nu ska jag testa mina gränser och jag var nödvändig för laget. När sammanslagningen närmade sig kände man av tävlingen. De starka blev hot och offer. Det var verkligen pakternas ”Robinson”, har han sagt till Aftonbladet.

Foto: TT

Annons