LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Paradise hotel: Så gick det sen för vinnarna

07 feb, 2020 
AvLukas Petersson
Marcelo Peña, Erica Lindberg, Anna Pankova och Jesper Johansson har alla vunnit Paradise hotel.
De vann Paradise hotel – men vad hände sen? Här berättar åtta PH-vinnare hur de lever i dag.
✔︎ Diskades från PH i sin comeback – så lever han i dag.
✔︎ Nya beskedet om förhållandet alla undrat över: ”Ja, det stämmer”.
✔︎ Schismen efter finalsveket fortsätter: ”Han är en douchebag”.
Annons

Hänt har fått exklusiva intervjuer med Jesper Johansson, Marcelo Peña, Erica Lindberg, Jesper Bengtsson, Anna Pankova, Jennifer Karlsson, Robin ”Mos” Andersson och Hannah Klostermann. Här berättar de om allt från kommande bröllop och barn till hat, svek och outredda schismer.

Paradise hotel-Jesper Johansson 2014 och i dag.
Jesper Johansson 2014 och i dag.

✔︎ Jesper Johansson bor i Marbella och är singel igen

Ålder: 30

Bor: Marbella, Spanien

Civilstatus: Singel

Jobb: Personlig tränare

Efter att ha kastat kulan rakt ner i backen 2013, blev Jesper ”Jeppe” Johansson, 30, känd som den tuffa, tatuerade killen i tv. Han rörde snabbt upp känslor bland tittarna och har sedan dess varit en stor profil i diverse Paradise hotel-sammanhang.

I finalen stod “Jeppe” tillsammans med Aina Lesse, 27. Det båda lovade varandra att inte släppa kulan. Men när summan steg till 200 000 kronor så högg han Aina i ryggen och kastade kulan i marken. Aina lämnades lottlös och de andra deltagarna fick dela på de resterande pengarna.

Annons

Efterspelet mellan dem två blev hetsigt och direkt efter finalceremonin önskade Aina livet ur både “Jeppe” och hans hund.

– Jag kan vara en äcklig människa, men jag tycker sådant här är kul, sa “Jeppe” efter finalen.

Trots att ilskan har lagt sig med tiden har finalparet ingen kontakt med varandra idag.

Paradise hotel-Aina Lesse.
Aina Lesse.

2019 checkade Paradise hotel-veteranen ytterligare en gång in på hotellet i Mexiko. Men som en “blixt från klar himmel” fick “Jeppe” order om att packa sina grejer och lämna programmet. Den officiella anledningen till att hans medverkan ströps, var att han upprepade gånger brutit mot ”säkerhetsregler”.

– Det var en verbal jargong som de till slut tyckte blev för mycket för dem. Att de inte kunde hantera det. Men jag menar, frågar du alla deltagare så är det skitsnack. Sedan tror jag faktiskt också att de kände ånger i efterhand, jag menar eftersom många av dem har skrivit till mig och hit och dit, att det blev ett sämre program efteråt. Så det är lätt att vara efterklok, sa han till Hänt då.

Annons

Trots detta kan vi inte lita på att han aldrig kommer ställa upp ingen.

– Jag hade lätt kunnat ställa upp igen, om tajmingen och allt ligger rätt till, säger han till Hänt.

“Jeppe” har lämnat Sverige till förmån åt de södra delarna i Spanien. Han har de senaste åren varit på resande fot och befunnit sig runt om i världen. Nu har han bosatt sig i Marbella, Spanien. Där jobbar han som personlig tränare både online och på ett lokalt gym.

Jesper Jeppe Johansson och Lucia Lövig.
Jeppe och Lucia. Foto: Instagram.

“Jeppe” avslöjade under våren 2019 i en intervju med Hänt att han för första gången var i ett förhållande. Reality-profilen fick “fjärilar i magen” efter att han träffat yoga-och instagramprofilen Lucia Lövig på Rhodos. Tyvärr höll inte kärleken och Jeppe lever nu återigen som singel.

– Jag är inte i ett förhållande idag, jag är singel igen.

◼️ ◼️ ◼️

Final av Paradise hotel 2019. Hannah Klostermann stod som ensam vinnare efter finalen mot Jesper Bengtsson.
Hannah Klostermann och Jesper Bengtsson är goda vänner i dag, trots allt.

✔︎ Hannah Klostermann är nära vän med Jesper Bengtsson – som hon blåste i finalen

Ålder: 22

Bor: Norrtälje

Annons

Civilstatus: Supersingel

Jobb: Driver frisörsalong

Hannah “HK” Klostermann, 22, vann Paradise hotel våren 2019. I finalen kastade hon kula mot Jesper Bengtsson, 24. Detta gjorde Hannah historisk, hon blev nämligen den första kvinnliga deltagaren i programmets historia att offra sin partner i finalen. Hon kastade kulan på 300 000 kronor. Pengarna har främst gått till att investerat i en bostad.

– Det bästa man kan göra är att investera pengarna – Jag tror inte att jag är den där standard ”Paradise hotel”-profilen, sa hon direkt efter vinsten.

Hannah Klostermann kastar kulan mot Jesper Bengtsson i finalen av Paradise hotel 2019
Ögonblicket när Hannah kastade kulan.

Efter att Hannah kastat kulen och lämnat Jesper tomhänt så skulle man kunna tro att relationen mellan de båda är frostig. Men så låter det inte när Hannah beskriver sin kompis Jesper som hon stod i final med.

Annons

– Jag och Jesper är skitnära vänner faktiskt. Han är en av de två som jag står närmast efter säsongen – vi har väldigt bra kontakt idag.

När Hänt pratar med Jesper tillägger han att “HK” gav honom en mindre summa av vinstpengarna när kamerorna väl släckts. Förutom Jesper så umgås ”HK” mycket med Emma Hellström, 26 – som deltog i samma säsong.

Dagarna spenderar Hannah i Täby, där hon driver sin egna frisörsalong. När hon blickar framåt konstaterar hon att de kommande åren till stora delar kommer att handla om att utveckla företaget, men också njuta av livet när tillfälle ges.

– Jag kommer vilja fortsätta att utveckla mitt företag och min salong.

◼️ ◼️ ◼️

Paradise hotel-paret Anna Pankova och Kristian Täljeblad.
Anna och Kristian.

✔︎ Anna Pankova sjukskrevs för depression – men nu väntar bröllopslycka

Ålder: 23

Bor: Stockholm

Civilstatus: Förlovad med PH-veteranen Kristian Täljeblad

Annons

Jobb: Influencer och Youtuber

Anna Pankova, 23, blev snabbt en favorit hos Paradise hotel-tittarna under hösten 2017, där hon gick hela vägen till finalveckan. Till slut stod hon som vinnare tillsammans med Jonathan Hermansson, 28. Båda höll sitt löfte om att inte släppa kulan och de lämnade huset 250 000 kronor rikare. Under inspelningen av programmet träffade Anna sin nuvarande partner Kristian Täljeblad, 29.

Härnäst väntar bröllopsplanering för paret. Något de räknar med att ta tag i så fort de bara kan. De förlovade sig under 2019 och ser fram emot att gifta sig så snart som möjligt.

– Vi förlovade inte oss för att sitta och vara förlovade i tre år. Utan vi vill gifta oss så fort som det bara går.

För Anna blev Paradise Hotel mer än bara ett äventyr, det blev ett behövligt miljöombyte. Livet innan inspelningarna i Mexiko bestod i en tid av depression och sjukskrivningar.

– Jag var sjukskriven för depression – jag mådde rätt så jävla dåligt och tänkte att då är det bästa man kan göra är att bryta vardagen och åka iväg till ett program som PH.

Annons

Nu ser vardagen och livet annorlunda ut för Anna. Tillsammans med Kristian driver paradiseparet sin egna Youtube-kanal med tiotusentals följare. De båda har också en podcast tillsammans som heter Liten på jorden, Stor i orden. Paret förknippas fortfarande starkt med programmet och är välkända Paradise hotel-profiler.

Både Anna och Kristian kommer att dyka upp i PH 2020, men ska endast agera som några slags coacher för deltagarna som tävlar i programmet.

Enligt Anna är programmet inte det samma som när hon klev in i huset för tre år sedan. På frågan om hon tycker Paradise Hotel har förändrats sedan hennes tid svarar hon.

– Gud ja, PH är skamlöst nu – spelet har blivit mycket hårdare och allt är tillåtet för vinsten.

Anna tror att anledningen till detta är att deltagarna nuförtiden uppfattar Paradise hotel som ett låtsasland där man får säga och göra vad man vill, utan konsekvenser.

◼️ ◼️ ◼️

Jesper Bengtsson är med i Paradise hotel 2019 höstsäsongen. Här i vit t-shirt.
Jesper Bengtsson.

✔︎ Jesper Bengtsson talar ut om det massiva hatet från tittarna

Ålder: 24

Bor: Ekerö

Civilstatus: Singel

Annons

Jobb: Säljare på Lohilo Foods tillsammans med PH-profilen Marcus “Mcuze” Johansson

Jesper “Jeppe” Bengtsson, 24, blev tack vare sin frispråkighet snabbt en vattendelare bland tittarna under våren 2019. Han tog sig ända fram till final i sin debutsäsong och trodde sig stå säkert tillsammans med Hannah “HK” Klostermann, 22. Hannah ville annat och efter att hon kastat glaskulan i marken under den klassiska kulceremonin åkte Jesper hem till Sverige tomhänt. Hos Jesper blev revanschlusten stor och det dröjde inte längre än till nästa säsong innan han ställde upp igen. Denna gång nådde han inte finalen.

Livet efter att ha ställt upp i en dokusåpa påverkas på både gott och ont, enligt Jesper. Framför allt är det hatet som han har fått från diverse håll som påverkat honom mest.

– Jag kan ta att folk inte älskar mig i alla lägen – men i år blev näthatet extremt. När det kommer 70-80 hatmeddelanden i veckan, då blir det för mycket för mig. Min familj och släktingar får också hat.

Annons

För att hantera det har Jesper hållit sig undan från att kolla “dm:s” och kommentarer på Instagram, Facebook och Twitter.

– Jag skulle aldrig googla mig själv eftersom jag vet att det mest är negativa kommentarer kring mig.

När Jesper gick in i sin andra säsong av programmet gjorde han det till stor del för att kompisen Marcelo Peña, 29, skulle medverka. Jesper tog sig inte till final den säsongen men kommer inte gå lottlös. Enligt Jesper ska Marcelo ha lovat att dela halv vinstsumman med honom. Något som efter skatt skulle bli 125 000 kronor var för de goda vännerna, enligt Jesper.

– Jag och Marcelo är sjukt bra polare sen tidigare. Vi hade en överenskommelse sen tidigare och om inte jag har missuppfattat det hela så får man aldrig skatta mer än 50 procent av de pengarna. Så det borde bli minst 125 000 kronor per person. Sen är det upp till Marcelo om han vill hålla sitt ord.

På frågan “Vad krävs för att vinna Paradise Hotel? ” har Jesper ett enkelt svar till alla som är intresserade av att söka i framtiden:

– Var som mig, så vinner ni.

◼️ ◼️ ◼️

Erica Lindberg och Marcelo Peña, vinnare av Paradie hotel hösten 2019.
Erica Lindberg och Marcelo Peña är inte bra vänner längre.

✔︎ Erica Lindberg väntar fortfarande på pengar från Marcelo

Ålder: 23

Bor: Enköping

Civilstatus: I ett förhållande

Annons

Jobb: På bensinstation

Under 2019 fick tittarna se Erica Lindberg, 23, i två olika säsonger av Paradise Hotel. I sin första medverkan av programmet skapade hon hastigt rubriker på grund av sin skakiga relation med deltagaren Marcus “Mcuze” Johansson, 23. Andra säsongen blev mer lyckosam för Erica som tog sig till final. Där stod hon tillsammans med Marcelo Peña, 29. Efter att Marcelo kastade kulan blev Erica utan vinstpengar och hon lämnade hotellet med endast äran i behåll.

Trots Marcelos stora svek kände sig Erica inte speciellt besviken på Marcelo direkt efter kulceremonin i Mexiko. Hon respekterar hans sätt att spela både smart och tufft. Men efter att Marcelos löfte om att dela med sig av vinstsumman till Erica runnit ut i sanden så har hon inte mycket gott att att säga om honom längre.

– Han säger att jag skulle få pengar, men jag har fortfarande inte fått några pengar. Men vad ska man göra? Han är en douchebag.

Annons

Erica har varit en av de deltagarna som har fått mest kritik och hat efter sin medverkan i programmet. Efter allt näthat som drabbade Erica under förra året bestämde hon sig för att kombinera sin hobby som musiker med att sprida ett viktigt budskap. Låten kan också ses som en disslåt till Marcelo efter att han lurade henne och kastade kulan.

– Jag planerar att släppa en ny låt senare i år.

I november 2019 berättade Erica Lindberg att hon har återförenats med pojkvännen Robin Lagerberg. Paret hade tidigare deltagit i Middag med mitt ex.

◼️ ◼️ ◼️

Paradise hotel-Marcelo Peña och Emilia Wahlund.
Marcelo Peña och Emilia Wahlund.

✔︎ Marcelo Peña bekräftar förhållandet med Emilia Wahlund

Ålder: 29

Bor: Vasastan

Civilstatus: I ett förhållande med Emilia Wahlund

Jobb: Hissmontör och Influencer

Annons

Marcelo Peña, 29, har sedan sin tv-debut i Big Brother 2012 varit en dokusåpalegendar i Sverige och synts i en rad olika program. Efter att ett sexårigt förhållande med bloggaren Annica Englund, 29, tagit slut under 2018 bestämde sig Marcelo för att söka till Paradise Hotel. Där träffade han Nina Glimsell, 25, som han blev tillsammans med även utanför huset.

Men efter att även den relationen tagit slut, så var Marcelo återigen på plats i Mexiko. Denna gång gick det bättre för Marcelo som efter att ha kastat kulan mot Erica Lindberg, 23, åkte hem med 500 000 kr mer på banken.

Under sin första medverkan i dokusåpan låg fokus mer på att ha roligt och lära känna nya människor. Han och Nina hittade varandra tidigt in i programmet och blev ett par inne i huset. Det visade sig vara en riskabel situation och Marcelo upplevde att det blev han och Nina mot “resten”, vilket inte är en hållbar situation om man vill komma långt och ta sig till final.

Annons

– När jag ställde upp andra gången så var målet att vinna – allting man säger och gör inne i huset är ett spel.

Marcelo Peña och Nina Glimsell från Paradise hotel var ett par.
Marcelo Peña och Nina Glimsell är inte lägre ett par.

Tillsammans med sin bästa vän har Marcelo köpt upp ett eventbolag som de redan smygstartade igång i slutet av 2019. Planen är satsa och lägga ner ännu mer tid på företaget under 2020. Förhoppningarna är att utveckla företaget och verkligen ge det en chans växa den kommande tiden.

– Jag är supertaggad på att komma igång med företaget.

Det har varit många kring Marcelos dejtingliv. Han blev dumpad från programmet Live Date på grund av spekulationer om att han inte var singel vid tillfället. Efter det har turerna kring vem han dejtar varit många. Men nu kan Marcelo själv bekräfta att han är i ett förhållande med den nio år yngre Emilia Wahlund, 20, från Gävle.

Annons

På frågan om han är i ett förhållande med Emilia Wahlund svarar Marcelo:

– Ja precis, det stämmer.

◼️ ◼️ ◼️

Paradise hotel-deltagaren Jennifer Karlsson I svart klänning.
Jennifer Karlsson.

✔︎ Jennifer Karlsson fick pengar av sin syster efter finalkuppen

Ålder: 30

Bor: Karlstad

Civilstatus: Singel

Jobb: Driver fitness-företag och DJ

2018 stod Jennifer Karlsson, 30, i finalen av Paradise hotel tillsammans med Robin “Mos” Andersson, 28. Då krossade Jennifers finalpartner henne genom att kasta kulan. Två säsonger senare var hon med igen. Revanschsugen efter det snöpliga slutet i hennes tidigare medverkan gick hon in i huset. Denna gång räckte det inte till en plats i finalen.

Förvirringen efter finalen 2018 var total. Jennifers partner Robin “Mos” kastade kulan på 250 000 kronor. Därmed tycktes Jennifer lämna tävlingen helt lottlös.

Annons

– Jag blev väldigt besviken över det som hände. Jag var helt säker på att han inte skulle göra det.

Det Jennifer och de andra deltagarna inte visste var att “Mos” inför kulceremonin hade namngett Jennifers syster, som också deltog i programmet, som den deltagare han ville ge den resterande prissumman om han valde att kasta kulan. Så när kulan åkte ner i backen blev Jennifers syster Rebecca Karlsson 250 000 kronor rikare.

På frågan om Jennifer någonsin fick se de där pengarna säger hon.

– Jag fick pengar av min syrra. Sen har min syrra fått pengar av mig.

Jennifer har som många andra deltagare genom åren valt att jobba med hälsa och motion. I Jennifers fall handlar det om ett nystartat fitnessföretag. Det onlinebaserade företaget lanserades i början av 2020. Fokus ligger på att göra företaget så framgångsrikt som möjligt kommande åren. Vid sidan av det så jobbar hon även som DJ.

– 2020 kommer jag satsa på jobb – jag är en entreprenör och har mycket på gång.

◼️ ◼️ ◼️

Robin ”Mos” Andersson och Jennifer Karlsson, segrare i Paradise Hotel 2018.
Robin ”Mos” Andersson och Jennifer Karlsson efter segern i Paradise Hotel 2018.

✔︎ Robin Andersson och flickvännen Josefin Jansson väntar barn

Ålder: 28

Bor: Göteborg

Civilstatus: I ett förhållande med Josefin Jansson

Annons

Jobb: Sociala medier & Hamnen i Göteborg

Robin “Mos” Andersson är historisk i Paradise hotel-sammanhang. Han är nämligen den enda deltagaren som lyckats med bedriften att vinna mer än en gång – både 2015 och 2018. Detta har givetvis gjort honom till en legendar bland deltagarna.

Inför säsong 2015 blev “Mos” rekommenderad av den tidigare PH-deltagaren Saga Scott att söka till programmet. De båda träffades under inspelningen av programmet Förspelet, som visades på TV3 Play. Det var en programserie som gick ut på att tidigare deltagare av Paradise Hotel åkte runt i Sverige för att hitta nya deltagare till programmet. När Robin sen fick chansen att vara med så kände han att det kan gå fel, men också väldigt rätt.

– Saga Scott var hungrig på att jag skulle vara med i Paradise Hotel. Så jag har henne att tacka för mycket. Utan henne hade jag nog aldrig varit med.

Robin Mos Andersson och flickvännen Josefin Jansson.
Robin och flickvännen Josefin.

I slutet av 2019 blev det officiellt att Robin tillsammans med sin flickvän Josefin Jansson väntar barn. Paret ser fram emot den förändring som kommer i samband med att man blir föräldrar. På frågan om hur det känns för “Mos” att bli pappa svarar han:

Annons

– Det är fortfarande lite overkligt, svårt att ta till sig… Men det ska bli kul som fasen, jag ska ta hand om det och njuta av det. Det blir som ett annat liv, i stället för att sitta på krogen och festa.

Robin har de senaste fyra åren enbart jobbat med sociala medier, men kände att han behövde en förändring för att få mer struktur i vardagen. Sedan en tid tillbaka har “Mos” minst en gång i veckan jobbat vid hamnen i Göteborg, där han flyttar och kör Volvo-bilar.

– Det viktigaste är att få rutiner i livet. Annars blir det lätt att man går upp vid elva-tolv-tiden, så är dagen borta sen. Det har varit väldigt behövligt för mig. Det är lätt att man blir för lat. Sen är det ett roligt jobb. Jag har väldigt roligt där nere.

Robin kommer, i likhet med Anna Pankova och Kristian Täljeblad, dyka upp i PH 2020, som coach till deltagarna som tävlar.

Foto: TT, TV3 & Instagram

Annons