LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ex on the beach: Så gick det sen för största profilerna

01 apr, 2020 
AvLukas Petersson
Julia Markham, Elin Skog, Diana Baban, Adrian Montin i Ex on the beach.
De lämnade ingen tittare oberörd i Ex on the beach. Men vad hände egentligen med de starkaste profilerna efter att kamerorna slocknat?
✔︎ Berättar om relationen i dag – efter otrohetsdramat.
✔︎ Talar ut efter att fängelsedomen för misshandel – här är framtidsplanerna.
✔︎ Vill dejta tjejer utan smink: ”Jag är inne på yoga-spirituella brudar”.
Annons

I öppenhjärtiga intervjuer berättar sju profilstarka deltagare från dokusåpan Ex on the beach i Kanal 5 & Dplay om livet idag.

Johannes ”Leonidas” Ulmefors i Ex on the beach.
”Leonidas”.

✔︎ Johannes ”Leonidas” Ulmefors dömdes till fängelse

Johannes Ulmefors, 25, var med redan i första säsongen av Ex on the Beach. Där blev han snabbt en favorit bland tittarna. Efter sin första medverkan av programmet förlovade han sig med sin dåvarande flickvän. Ett halvår senare var dock deras relation slut, och det dröjde inte länge innan man kunde se Johannes i TV-rutan igen. Totalt har det blivit tre säsonger för ”Leonidas” i programmet.

Under våren 2018 spreds ett videoklipp med Johannes på olika webbsajter. I klippet kan man se hur han slår en annan man.

– Jag skäms varje gång jag ser det. Söker man på mitt namn kommer klippet upp. Det gillar jag inte.

Annons

Han hamnade också i ett uppmärksammat bråk på en lokal pizzeria i Stenungsund. Johannes blev serverad sås på sin pizza utan att ha beställt det – då brast det för dokusåpadeltagaren.

– Det var sås på pizzan, och jag gillar inte sås. Det vet pizzabagaren om.

Efter det följde en hotfull och fysisk dispyt mellan de båda.

– Han började puttade ut mig ur lokalen. Då är det klart att jag kan försvara mig. Så jag drog en hård spark som träffade honom i bröstkorgen.

Efter de båda händelserna dömdes Johannes till 10 månaders fängelse och böter.

– Ja, det stämmer att jag har fått en fängelsedom, men jag kommer att överklaga.

Johannes blev kidnappad

I april 2019 skrevs det också i medier att en dokusåpakändis misstänktes vara inblandad i en kidnappning. Johannes berättar om hur han blev bortförd av två män en eftermiddag i göteborgstrakten. En av de två männen var dessutom vän med Johannes sedan tidigare.

Annons

– Jag är sjukt besviken på den killen. Jag har inga ord för honom.

De förde först Johannes tills sitt hem, där de letade igenom hans lägenhet efter pengar och annat som kunde vara av värde. Under tiden blev Johannes fastbunden sittandes på en stol i mitten av lägenheten.

– De trodde att jag var rik, att jag hade en massa pengar liggandes i min lägenhet.

När Johannes sen fick reda på att han kunde betala sig ur situationen reagerade han främst på den låga summan.

– Är jag inte värd mer än 20 000 kronor?

Kidnappningen misslyckades och resulterade i en bilolycka. De två gärningsmännen blev tagna av polisen kort efter att de flydde olycksscenen. I bilen hittades vapen.

Drömmer om att få vara med i TV igen

Nu är Johannes redo för att gör en comeback i rutan. Han beskriver sina tidigare framträdanden i Ex on the Beach som händelserika och att han verkligen gjorde allt för att bjuda på en show.

– Jag har alltid tagit den snyggaste tjejen och sen dumpat henne. Jag har varit en riktig douchebag i de säsongerna jag varit med.

Annons

– Norska Paradise Hotel är mitt drömprogram just nu. Men svenska hade också varit kul.

Namn: Johannes “Leonidas” Ulmefors
Ålder: 25
Bor: Stenungsund
Civilstatus: I en on/off-relation med sitt ex
Jobb: Influencer

◼️ ◼️ ◼️

Elin Skog från Ex on the beach
Elin Skog.

✔︎ Elin Skog talar ut om hatet

Elin Skog, 22, beskrev sig själv som en ”värmländsk vildkatt” när hon klev in i programmet första gången. Efter att ha medverkat i två säsonger, samt spinoffen Ex in the City, så har Elin växt fram till en av de starkaste profilerna från dokusåpan.

Deltagare av programmet utsätts allt som oftast för någon form av näthat. Något även Elin fick känna på efter sin första säsong av Ex on the Beach.

– Folk gillade att kommentera att jag läspar.

Trots det anser Elin att hon kommit undan lindrigt jämfört med andra som ställt upp i dokusåpan.

Annons

– Jag har fått mindre hat än många andra som varit med.

När Elin fick veta att hon skulle erbjudas en plats i programmet första gången befann hon sig i Thailand, dit hon åkte för att ”säsonga” efter studenten.

– Jag älskar att resa och festa. Jag är fortfarande ung, så jag måste göra allt jag får möjlighet att göra.

Elins arbetsliv handlar främst om att upprätthålla sitt Instagramkonto, något hon började leva på fullt ut i höstas. Nu har Elin även börjat fördriva sina dagar som vikarie i Karlskoga.

– Jag blir galen av att bara gå hemma i Karlskoga. Så jag har börjat ta extrapass som vikarie.

I april 2020 kommer Elin att lansera sin egna webbshop.

Namn: Elin Skog
Ålder: 22
Bor: Karlskoga
Civilstatus: Singel
Jobb: Influenser, deltidsvikarie

◼️ ◼️ ◼️

Alexander D'Rosso från Ex on the beach
Alexander D’ Rosso.

Alexander D’Rosso är singel igen

Alexander D’Rosso, 30, hade redan vunnit Paradise Hotel och den svenska uttagningen till Mr Universum innan han klev in i Ex on the Beach första gången. Där blev han snabbt en favorit, framförallt hos de kvinnliga deltagarna.

Annons

Livet förändrades efter hans första medverkan i programmet. I sin debutsäsong av Ex on the Beach träffade han Sara Bolay, 29, och de fattade tycke för varandra inne i huset, något som sen ledde till en romans efter att inspelningarna var över.

– Den största skillnaden efter min medverkan var att jag träffade en tjej som jag tyckte om.

Ungefär två år senare har det forna paret ingen kontakt med varandra längre.

Alex stänger inga dörrar när det kommer till att eventuellt ställa upp i Ex on the Beach igen. Han erkänner att det alltid blir ett märkbart lyft för hans DJ-verksamhet samt sociala kanaler efter att han medverkat i programmet.

– Det ger mig alltid en boost i min karriär när jag är med.

Nya uppdraget: Exklusiva smycken

Men Alex medger också att det faktum att han nu är 30 år gammal skulle få honom att fundera ett extra varv innan han skulle tacka ja.

– Jag fyller 30 i år, man vill komma vidare till nästa steg.

Annons

Men han utersluter inget.

– Är det en genomtänkt förfrågan så skulle jag kunna ställa upp igen. Men jag gör det självklart inte gratis.

Mycket av Alex tid går åt till att jaga sina drömmar som DJ, men även att hålla kroppen i trim på gymmet. Något som kommer att ställas på prov inom kort. Han har nämligen involverat sig själv i inte mindre än två nya startupföretag.

– Det handlar om två nya bolag. Det ena bolaget heter Diamantfabriken, och kommer att specialisera sig på exklusiva smycken.

– Det andra är en bilhandel som heter Motorofferten. Det är ett nytt koncept som kommer att förenkla bilhandeln i Sverige.

Namn: Alex D’Rosso
Ålder: 30
Bor: Huddinge
Civilstatus: Singel
Jobb: DJ, Influencer

◼️ ◼️ ◼️

Nora Oskarsson i Ex on the beach
Nora Oskarsson.

✔︎ Nora Oskarsson fokuserar på att tjäna pengar

I de två senaste säsongerna av Ex on the Beach har tittarna fått lära känna Nora Oskarsson, 23. Hon har inte varit rädda för att ”röra om i grytan” bland deltagarna. Något som fått henne att allt som oftast stå i centrum av hetlevrade diskussioner. Under sin senaste medverkan stoppades Nora från att medverka i eftersnacksprogrammet, Exen berättar allt. Detta efter att produktionen ansett att Nora begått grova regelbrott under inspelningen.

Annons

2019 blev året då Nora gjorde sig ett namn i reality-världen. Men bara ett år senare har hon inga planer på att ställa upp någonsin igen. Framför allt efter sin senaste medverkan i programmet. En säsong som hon tyckte var mycket tråkigare än sin första.

– Jag tyckte inte om huset, det var kallt. Jag tyckte det var fruktansvärt många tråkiga människor.

Hon passar även på att skicka en känga till en gammal deltagare.

– Jag har inga planer alls på att vara med igen. Jag har gjort och visat allt redan. Man vill ju inte bli den nya Adinatoor.

Nora lever idag helt på sina sociala medier. Något som har blivit möjligt efter sin medverkan i Ex on the Beach. Nu vill Nora fortsätta att växa och lägga mer energi på karriären, snarare än att fortsätta med tv.

– Senaste året har bara gått ut på att festa och vara social.

I framtiden planerar Nora en större satsning på sig själv. Hon vill utveckla sitt välmående genom att träna mer och göra produktiva saker. Men det största fokuset kommer hon att lägga på den ekonomiska biten.

Annons

– Det här året ska jag bara fokusera på att tjäna pengar och göra produktiva saker.

Namn: Nora Oskarsson
Ålder: 23
Bor: Göteborg
Civilstatus: I ett hemligt förhållande
Jobb: Influencer

◼️ ◼️ ◼️

Diana Baban Ex on the beach
Diana Baban.

✔︎ Diana Baban är ihop med Ben Mitkus

Diana Baban, 27, har blivit en av de starkast lysande profilerna från Ex On The Beach. Med sin färgstarka personlighet har hon under sina två säsonger i programmet underhållit tittare och inte varit rädd för att säga precis som hon känner och tycker.

Idag livnärar sig Diana som influencer. Främst kan man följa henne på Instagram där hon har drygt 200 000 följare. Hon är även ett välkänt ansikte på Youtube där hon har sin egna kanal. Men enligt Diana blir man, om man kommer från reality-världen, lätt stämplad på ett negativt sätt av de redan etablerade profilerna på dessa plattformar.

Annons

– Det finns väldigt många som kollar ner på en Youtuber eller Influencer om den kommer från ett realityprogram.

Diana och reality-veteranen Jasmine “Jasse” Gustafsson, 26, träffade varandra under Dianas andra säsong av programmet. De båda blev snabbt goda vänner, så pass att de flyttade ihop när de kom hem från inspelningarna.

– Jag och “Jasse” flyttade direkt när vi kom hem. Sen hade vi ett tjafs och pratade inte med varandra på ett år.

Enligt Diana var det ett problem att de båda var influencers och därav jobbade mycket hemifrån.

– Vi skulle aldrig ha flyttat ihop. Vi var bästa vänner och jobbade båda mycket hemifrån. Man behöver sitt eget space.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och nu har de kontakt med varandra igen.

Efter sin senaste medverkan i programmet knackade kärleken på dörren för Diana. Det var ingen mindre än den etablerade Youtube-profilen Ben Mitkus, 25. Nu har de varit ett par i över ett års tid och Diana lever tillsammans med Ben i sin lägenhet i centrala Stockholm.

Annons

Namn: Diana Baban
Ålder: 27
Bor: Stockholm
Civilstatus: I ett förhållande med Ben Mitkus
Jobb: Influencer och Youtuber

◼️ ◼️ ◼️

Julia Markham i Ex on the beach
Julia Markham.

✔︎ Julia Markham berättar om otroheten

Julia Markham, 24, har varit med i två säsonger av programmet. Båda gångerna har hon flugit hem till Sverige med en nyfunnen kärlek. Nu är hon aktuell för sin tredje säsong av Ex on the Beach.

Första gången Julia var med i programmet upplevde hon att produktionen medvetet framställde henne på ett orättvist sätt – trots att hon själv valde att framhäva visa sidor.

– Produktionen tog bara med när jag pratade sex och flirtade med killar. Jag fick stämpeln av att vara slampig.

Trots irritationen erkänner alltså Julia samtidigt att det var ett medvetet val att prata mycket om sex.

Annons

– Det var en nisch jag sålde in mig själv på för att vara med i programmet.

Under sin andra medverkan av dokusåpan var hon också missnöjd över hur hon framställdes.

– Jag framställdes som en “PK-kärring” i min andra säsong. Men hellre det än slampig.

Julia kommer ihåg sin tid i huset som intensiv och krävande.

– Det är väldigt påfrestande att vara där inne. Alla kameror och alkohol är en osund miljö.

”Sorgligt förhållande”

Julia träffade Niklas Åkerlund, 25, under sin andra säsong i dokusåpan. Båda deklarerade snabbt sina känslor för varandra. Efter deras medverkan i programmet växte kärleken mellan paret och de bestämde sig för att flytta ihop.

Under närmare ett års tid bodde paret tillsammans, men när det kom fram att Niklas varit otrogen så tog relationen abrupt slut.

– Jag kände mig väldigt sviken och chockad, sa Julia efter att de gemensamt gick ut på Instagram och bekräftade uppbrottet.

Deras relation i dagsläget ser trots det bra ut, och de umgås fortfarande.

Annons

– Vi hade ett sorgligt förhållande. Men idag är vi jättebra vänner. Jag har en bra relation till båda killarna jag träffade på Ex on the Beach.

Namn: Julia Markham
Ålder: 24
Bor: Stockholm
Civilstatus: Singel
Jobb: Influencer

◼️ ◼️ ◼️

Adrian Montin i Ex on the beach
Adrian Montin.

✔︎ Adrian Montins ex hjälper till att ragga

Adrian Montin, 28, slog igenom i den svenska dokusåpan-världen efter sin medverkan i Paradise Hotel 2015. Efter sin medverkan träffade han Jasmine “Jasse” Gustafsson, 26, som också hon har varit med i programmet. Bara några månader efter att deras treåriga förhållande tog slut, medverkade de båda som färska singlar i femte säsongen av Ex on the Beach.

Att medverka i dokusåpor har gett Adrian frihet att göra nya projekt och har lett till mer fritid. Han livnär sig idag på att ställa upp i olika tv-sammanhang, göra reklam och sina sociala konton. Men allt är inte positivt med att ha blivit ett välkänt ansikte på stan.

Annons

– Det skulle vara skönt om folk inte kände igen mig.

Adrian upplever att han har förlorat en del av sin privata sida när han är ute i offentligheten.

– Har jag ett möte på ett café, så tjuvlyssnar folk på mig.

Relationen till exet Jasmine “Jasse” Gustafsson var allt annat än bra efter att det uppdagades att Adrian varit otrogen under deras relation. Tiden har läkt såren och idag har de ett bra förhållande till varandra.

– Vi har en sund relation. Vi känner varandra väldigt bra och delade en stor del av vårt första vuxna liv.

Så ser drömtjejen ut

Nu har det forna reality-paret börjat hjälpa varandra med att hitta kärleken på varsitt hål.

– Man har väl gett något tips på killar till henne och hon till mig.

Trots hjälpen från “Jasse” så har det inte blivit någon ny kärlek för Adrian ännu. Han lever idag som singel och säger sig trivas med det. Trots att han inte upplever någon stress så har han med tiden kommit fram till ett recept på hur han ska hitta den rätte.

– Det blir lätt att jag umgås med influencers. Men jag har kommit till insikt med att jag ska dejta dom som jobbar bakom kameran istället.

Och han har redan en kravlista.

– Jag ska dejta mer naturliga tjejer, som inte har så mycket smink. De ska också vara trygga i sig själva. Jag är inne på yoga-spirituella brudar.

Namn: Adrian Montin
Ålder: 28
Bor: Göteborg
Civilstatus: Supersingel
Jobb: Influencer

FOTO: Kanal 5 & Dplay

Annons