LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Första dejten 2019 i SVT: Så gick det sen för paren

11 nov, 2019 
AvFredrik Jönsson
Ema Persson, Tiina Rankanen och Christian Lundgren var med i Första dejten 2019.
De dejtade i SVT:s succéprogram Första dejten. Men sen då? Vi har svaret!
✔︎ Efter fiaskodejten med ”dejtingexperten” – nu talar hon ut.
✔︎ Ska gifta sig i februari: ”Jag har köpt bröllopsklänning”.
✔︎ Dottern skäms efter programmet: ”Hon svarar inte”.
✔︎ Ordkriget efter dejten: ”Hans utstrålning var som en cementvägg”.
✔︎ Varit med i både Ensam mamma söker och Bonde söker fru – så lever han nu.
Annons

Hänt har intervjuat 13 deltagare från tredje säsongen av Första dejten som sänds i SVT och SVT play hösten 2019. Läs deras spännande svar!

◼️ ◼️ ◼️

Inger Holmberg pussades med Kjell i SVT:s Första dejten 2019.
Inger Holmberg och Kjell i Första dejten.

✔︎ Inger Holmberg, 75, Landskrona

◼️ Träffade: Kjell-Åke, 73

(avsnitt 1)

Hur var dejten?

– En trevlig upplevelse. Jag får dagligen glada tillrop angående dejten i tv. Vi blev väl mottagna och det var positiv stämning mellan oss hela vägen från början till slut. Något dåligt upplevde jag inte.

Hur var det att se sig själv i tv?

– Det kändes inte alls konstigt.

Har ni träffats efteråt?

– Vi har setts några gånger och ätit lunch. Vi träffas inte mer, men har kontinuerlig telefonkontakt. Kjell har blivit en trevlig kompis.

Dejtar du någon nu?

– Ja, jag dejtar en annan man.

Annons

◼️ ◼️ ◼️

✔︎ Kjell-Åke Johnsson, 73, Bjuv

◼️ Träffade: Inger Holmberg, 75, Landskrona

(avsnitt 1)

Hur var dejten?

– Första dejten var helt i min smak, bra på alla vis, helt enligt mina förväntningar. Sen att det inte klickade är ju något som ingen kan planera. Det handlar om ren och skär kemi, det har inte så mycket med utseende och ålder att göra.

– Det var bra att vi fick god tid på oss att prata, och de skaffade fram rosor när jag ville ge en bukett. Jag kunde inte ta med det själv på tåget från Skåne. Miljön i restaurangen var helt underbar, man såg inte kameror om man inte ville. Men jag hade gärna sett att vi hade fått lite längre tid vid bordet.

Hur var det att se dig själv på tv?

– Det var helt okej. Det var spännande att se och höra reaktioner från andra människor. Det har bara varit positivt, både från män och kvinnor. Det var speciellt roligt att höra från mina barn, som uttryckte att de var stolta över sin pappa. Jag ser just nu att vårt klipp har över 91 000 visningar och 346 kommenterar på SVT:s Instagram – och de använder det klippet som reklam för programmet.

Annons

Träffades ni efteråt?

– Ja, vi var på en dejt, plus att vi var ute och dansade en gång. Vi har tät kontakt över telefon och är väldigt goda vänner.

Dejtar du någon nu?

– Jag har för närvarande ett förhållande som jag hoppas ska bli riktigt bra. Men det är inte enkelt i vår ålder då man har mycket i ryggsäcken. Man ska nog bortse från att den andra någon gång råkar nämna sin avlidne man eller hustru.

◼️ ◼️ ◼️

Cassandra Edvardsson dejtade Kurre i SVT:s Första dejten.
Cassandra och Kurre i Första dejten.

✔︎ Cassandra Edvardsson, 24, Vislanda

◼️ Träffade: Kurre, 26, Linköping

(avsnitt 2)

Hur var dejten?

– Han var väldigt nervös, men det var trevligt. Det var mysigt och kul att lära känna någon ny.

Tyckte du att produktionen hade hittat någon som passade dig?

– Både ja och nej. Jag kan förstå att de hade parat ihop oss, men han var inte riktigt min typ.

Annons

Kändes det konstigt att se dig själv i tv?

– Det var väldigt konstigt. Det enda jag kan tänka i mitt huvud var “Låter jag verkligen sådär?” Det var det första jag reagerade på. Min mamma tyckte jag var galen, men många av mina vänner har skrivit och tyckte att jag var modig. En del killar har hört av sig och velat gå på dejt, men jag har inte varit intresserad. Den bästa reaktionen kom ändå från min moster som frågade om jag inte kunde ha putsat glasögonen först, haha.

Har du och Kurre hörts efteråt?

– Nej, det har vi inte. Vi är vänner på Facebook men vi har inte pratat.

Kan du tänka dig gå på blinddate igen?

– Ja, det kan jag. Det var rätt kul.

Dejtar du någon nu?

– Nej, fortfarande singel.

◼️ ◼️ ◼️

Inge Törnqvist dejtade Maria i SVT:s Första dejten.
Inge och Maria.

✔︎ Inge Törnqvist, 49, Lidnäs

◼️ Träffade: Maria, 52, Forsheda

(avsnitt 2)

Hur var dejten?

– Den var bra. Men de klipper mycket, så man var ju lite orolig för det. Jag pratade hela tiden i programmet, men jag tror det blev rätt bra ändå. Det ledde inte till något, men det var en trevlig dejt.

Annons

Kändes det konstigt att vara med i tv?

– Ja, det var jävligt skumt. Min yngsta dotter sa att “Gör du något dumt så byter jag efternamn”, haha. Jag var ju halvnaken, så det var ingen bra början. När jag sökte in till programmet så skickade jag en film där jag bara sprang runt med rabarber-blad. Men jag tänkte, det kan jag inte göra. De övertalade mig så det blev det där jävla bladet ändå. Sen är ju Lidnäs ett fint ställe så man kan nästan kalla det paradiset.

Bytte din dotter efternamn?

– Nej, haha. Hon läser mina sms, men svarar inte. Hon är 16 år, och det är en känslig ålder. Men ingen minns en fegis.

Har ni hörts efteråt?

– Vi skickade några sms, sen rann det ut i sanden. Jag tycker att vi båda bjöd till, så vi hade bra kontakt.

Dejtar du någon nu?

– Ja, det var det som var det roliga. Jag träffar Therese. När hon hade sett programmet på SVT Play så kollade hon upp mig och skickade sms. Det står ju bara förnamn i programmet men jag presenterade mig som Inge Törnqvist, så det var tur i oturen. Jag heter något helt annat på Facebook, så det går inte att hitta mig där. Hon skrev att hon tyckte jag var en jättetrevlig man och ville kolla om jag var singel. Jag svarade och frågade vem hon var. Vi skickade sms och några bilder, och sen började vi prata i telefon. Vi träffades precis när det började sändas på tv, så vi har träffats i tre veckor nu. Det funkar skitbra, vi är som tonåringar – nykära! Hon har varit nere hos mig i Lidnäs och jag har varit hos henne i Stockholm.

Annons

– Jag ångrar absolut inte att jag var med i programmet eftersom då hade jag aldrig träffat Therese. Jag är helnöjd! Den enda som inte är nöjd är väl min chef, det blir en del komptimmar när jag är iväg.

◼️ ◼️ ◼️

Ema Persson dejtade Mohammad i SVT:s Första dejten.
Ema och Mohammad.

✔︎ Ema Persson, 32, Stockholm

◼️ Träffade: Mohammad, 35

Hur var dejten?

– Jag hade aldrig sett programmet tidigare. Jag hittade annonsen till programmet när jag satt och letade bland olika statistjobb. Jag jobbar bakom kameran vanligtvis, och ibland känner jag även för att göra lite grejer framför. Det var en kul grej. Själva dejten var väldigt märklig och underhållande. Jag vill inte använda ordet dålig, eftersom jag hade så kul. Det var en rolig dag, hela upplevelsen var rolig.

Annons

Ni hade en del diskussioner, bland annat när ni skulle beställa mat åt varandra.

– Ja, det blev en del diskussioner under middagen. Han körde hela ”The Game”-racet; ena stunden skulle han lyfta upp mig med en fin komplimang, för att i nästa stund sänka mig totalt med någon förolämpning. Det här har man ju upplevt förut, absolut, men aldrig på det här uppenbara sättet. Osäkra killar kör ofta den här strategin, och det kanske funkar ibland på osäkra tjejer, men för oss andra blir det bara löjligt. Mig fångar du genom självdistans, intelligens, humor och genom att visa ett genuint intresse för att lära känna mig.

Vad hade du för uppfattning om snöret som han hade runt armen?

– Som du ser i programmet kommenterar jag inte ens snöret. Jag ville inte ge luft åt det där töntiga snöret. Det kändes bara som ytterligare en The Game-grej, ytterligare en sak han kopierat från någon dejtingtaktik. Men absolut, lite roligt när folk vågar stå ut. Frågan är bara om han har snöret som en rolig grej, för att stå ut från mängden, eller om det är ett sätt att slippa vara den som själv tar kontakt med tjejer, och därmed undvika risken att bli avvisad…? Det hade imponerat så mycket mer på mig om han hade vågat komma fram till mig på krogen med ett leende och fått mig att skratta.

Annons

Det är bara några minuter som visas i tv. Hände det andra saker som tittarna inte fick se som är värt att nämna?

– Ja, det var ju lite roligt när han skröt om att han blivit avskedad från alla jobb han någonsin haft.. Och när han skulle trolla för mig. Han gjorde en stor grej kring att han kunde läsa mina tankar. Han skulle gissa vilket nummer jag tänkte på. Han skrev ner det på en lapp och så fick jag lappen och skulle se om det var rätt nummer.

Hade han rätt?

– Haha nej, tyvärr. Det var absolut inte det numret jag hade tänkt på.

Kändes det konstigt att se allting efteråt?

– Nej. Mest roligt. Jag skrattade så mycket. Man sitter framför kameran i cirka fyra timmar totalt, och så klipper de ner det till några minuter. Allt som handlade om mig och mitt liv klipptes bort, det tyckte jag var lite trist. Men samtidigt förstår jag det, då han gjorde så mycket roligare tv och var mer underhållande att titta på. Sen kan jag tycka att han har fått lite för mycket hat efteråt, med tusentals hårda och nedlåtande kommentarer. Någon skrev att han skulle sitta inburad. Visst, han gjorde bort sig, och man kan ju skratta åt det. Men hat går bort. Det ska sägas att han faktiskt ändå var trevlig för det mesta, men allt det klipptes bort.

Annons

Du är vegetarian och han ville att du skulle beställa kött till honom. Hur slutade det?

– Det fanns endast en kötträtt på menyn. Hade jag beställt den så hade ju hela poängen med att få välja åt varandra försvunnit. Så han fick inget kött, haha.

Ångrar du att du var med?

– Nej, absolut inte. Det var en jätterolig upplevelse och många har skrivit och hört av sig efteråt. Jag har blivit utbjuden på ett flertal dejter. Kul med uppmärksamheten!

Du sa nej efteråt. Har ni haft någon kontakt?

– Nej. Vi sa bara hejdå till varandra.

Du dejtade din tandläkare samma kväll.

– Vi hade redan varit på en dejt ihop innan, och hade redan bestämt att vi skulle ses igen den kvällen. Det är sällan man går på en blinddate som i Första Dejten och det slår gnistor, så jag var ganska säker på att det inte skulle bli någon fortsättning på min blind date. Jag och tandläkaren blev faktiskt tillsammans, och vi var tillsammans i ett halvår.

Annons

Dejtar du någon nu?

– Kanske det. Efter att ha sett programmet och skrattat gott åt ”dejtingkonsulten som inte kunde dejta”, fick jag och min vän Sara tanken att vi skulle kunna göra det här så mycket bättre själva. Vi tycker att killar överlag är ganska dåliga i dejtingsituationer, många tror att det är någon form av rekryteringsmöte. Det blir ofta att de pratar på om sig själva i flera timmar och försöker ”sälja in sig”, och missar helt poängen med dejten. Om de är intresserade av en tjej så handlar det ju om att lämna henne med en fin känsla efteråt, att få tjejen att känna sig rolig, intressant och sedd, så att hon ska vilja träffas igen.

Kan inte killar det?

– Många killar gör helt tvärtom, och sedan undrar de varför man inte vill gå på en andra dejt. Jag och min kompis pratade om att vi själva borde börja coacha män i dejting. Vi vet ju vad kvinnor vill ha och vad kvinnor vill känna. Vi har dessutom båda hållit på med personlig utveckling i många år. För någon vecka sedan kom vi i kontakt med Dennis Danielsson, som har coachat killar på olika sätt i drygt 15 år, med allt ifrån dejting till självkänsla, och då tog vår idé fart på riktigt!

Annons

– Vi bestämde oss för att gemensamt starta upp ”Successful Dating Group” där vi kommer erbjuda män kurser i dejting och självkänsla, och även en massa kunskap kring hur vi kvinnor fungerar. Vi vill hjälpa män att dejta rätt, helt enkelt!

Håll gärna utkik på vår Instagram, platser på vår första kurs släpps snart.

Så Första dejten i SVT förde något gott med sig?

– Även när dejterna nu på senaste tiden inte har varit superbra så försöker jag se det som att jag tar med mig goda erfarenheter därifrån. På så sätt har varje misslyckad dejt lett till något bra för mig och för de killarna vi ska coacha i framtiden, förhoppningsvis tjänar alla på det.

Hänt har varit i kontakt med Mohammad som kräver 50 000 kronor i ersättning för att ställa upp på en intervju.

◼️ ◼️ ◼️

Christan Lundgren dejtade Mikaela i SVT:s Första dejten.
Christian och Mikaela i Första dejten.

✔︎ Christian Lundgren, 33, Bagarmossen

◼️ Träffade: Mikaela, 28

(avsnitt 4)

Hur var dejten?

– Dejten var jättebra. Jag kände att vi klickade och det var roligt hela tiden. Jag var så nervös bara. Jag hade inte gått på så många dejter tidigare, så det var en rolig upplevelse.

Annons

Var Mikaela en tjej som passade dig?

– Ja, det tycker jag.

Hur var det att se dig själv i tv efteråt?

– Jättekonstigt. Roligt, men nervöst.

Under dejten gick du in på toaletten och spydde.

– Efter det var det som all nervositet försvann, jag kunde slappna av.

– De frågade mig om de fick ta med det. Jag tyckte bara det var roligt. Jag är en öppen person och gillar att bjuda på mig själv. Jag har fått bara positiv respons efteråt.

Spyan hjälpte dig?

– Nervositeten följde med spyan rakt ut, haha.

Ni sa i sändningen i att ni skulle ses för en andra dejt. Gjorde ni det?

– Vi gjorde ju aldrig det, tyvärr. Jag vet inte om det var på grund av mig, jag var seg på att höra av mig. Jag har mig själv att skylla lite där. Jag väntade några dagar innan jag hörde av mig. Man kanske borde hört av sig dagen efter och bara snackat igenom dejten. Det gick ganska många dagar innan jag gjorde det.

Vad hände mellan er då?

Annons

– Vi skrev lite grann, men vi bestämde oss aldrig för att ta en öl.

Tråkigt?

– Ja, absolut. Jag tyckte det var tråkigt att vi inte sågs igen. Det är inte säkert att det hade blivit något, men kul att träffas utan kameror.

Dejtar du någon i dag?

– Nej, jag är fortfarande singel. I somras träffade jag lite tjejer, men nu träffar jag inte någon. Jag är mer sugen på att börja dejta igen, det är mysigt i höst och vinter.

Kan du tänka dig blinddate igen?

– Absolut! Men inte tänka att det är superdödsallvarligt.

◼️ ◼️ ◼️

Mikael Lindqvist dejtade Pia i SVT:s Första dejten.
Mikael och Pia.

✔︎ Mikael Lindqvist, 60, Skärholmen

◼️ Träffade: Pia, 58

(avsnitt 5)

Hur var dejten?

– Bra. Deras sökande efter en som matchade mig var berömvärt. Du jobbar med media, så du vet hur det är. De filmade mig kanske i en timme, men visade tre minuter.

Annons

Hur var det att se dig själv på tv?

– Det var ju första gången jag var med på riktigt i tv, så det är klart jag blev generad. Men jag är stolt över mig själv.

Har ni setts efteråt?

– Jag tror vi har setts sex gånger. Vi trivs ihop, så upplever jag det som i alla fall. Men mina eldar tändes inte, tyvärr. Hon är en fin kvinna.

Dejtar du någon nu?

– Nej, tyvärr inte. Det känns inte som det är meningen. Jag har jobbat så hårt med min personliga utveckling, men ändå är jag inte valbar för de som jag vill bli vald av. Jag har lånat ett uttryck från Ulf Lundells bok Jack. Jag är desperat, men en tålmodig desperado. Med det menar jag att jag hatar att vara ensam, men hatar mer att vara ensam i tvåsamhet. Så därför har jag aldrig varit intresserad av att gå på det Madonna sjunger med “second best”. Jag är också okej med att inte bli vald, även om jag är ledsen för det. Men som sagt, jag vill inte ha en relation bara för att ha en.

◼️ ◼️ ◼️

Christine Gyhagen dejtade Hans-Erik i SVT:s Första dejten.
Hans-Erik och Christine.

✔︎ Christine Gyhagen, 72, Malmö

Träffade: Hans-Erik, 65, Borås

(avsnitt 7)

Hur var dejten?

– Det var en upplevelse…kan man säga. Man vet ju aldrig vem som kommer gåendes in genom dörren. Jag är ju skådis, så jag är van vid kameror. Det var ett underbart team, fantastiskt gäng. Ett bra koncept, så det är en del som hittar varandra. Jag och min dejt var dock lite långt ifrån varandra, men det är så i livet.

Annons

Ångrar du att du ställde upp?

– Nej, inte ett dugg. Det var jättekul. Jag tycker det är en jättebra grej.

Du sa att du ville ha en skogshuggare med gummistövlar på sig. Men det var inte en sån dejt du fick.

– Det är vad jag föredrar, om jag är ärlig. Jag föredrar gummistövlar, jag är en jägardotter. Jag har gjort mitt i glittervärlden. Gummistövlar ska det vara, haha.

Han hade med sig en present.

– Hans present, en groda med ett trasigt ben. Det var inte så jäkla kul att få det, haha. Jag lämnade den på hotellet på en stol, haha. Det går ju inte. Hans utstrålning var som en cementvägg. Det är jätteviktigt för mig med ögonkontakt. “Jag brukar åka och klippa grannens träd”…haha. Det var ju kul.

Kändes det konstigt att se det efteråt på tv?

– Min dotter kallar mig för “pitbull”, och jag kan se mer vad hon menar efter att ha sett det där… Men han bartendern Daniel blev jag kär i, haha. Det var jättekul att vara med. Det kanske är någon i gummistövlar som ser på tv…man vet ju aldrig.

Annons

Har du och Hans-Erik haft någon kontakt efteråt?

– Hette han Hans-Erik? Det minns jag inte… Vi skulle ta tunnelbanan hem, vi bodde ju på samma hotell. “Inte samma vagn”, tänkte jag. Jag känner ju till Stockholm så jag tog en annan väg, så vi kom inte till hotellet samtidigt. Men jag hoppas verkligen han hittar någon som passar honom.

Dejtar du någon nu?

– Nej.

Hur går du vidare med ditt dejtingliv?

– Jag har börjat besöka grabbarna på häktet, kanske hittar någon där, haha. Jag kan ju söka mig efter någon bonde, de har ju gummistövlar. Nej, men jag raggar inte. Man ska inte hålla på att jaga, då hittar man inte någon.

◼️ ◼️ ◼️

Hans-Erik Karlsson, 65, Borås

Träffade: Christine Gyhagen, 72, Malmö

(avsnitt 7)

För den som tittar på dejtingprogram är Hans-Erik ingen ny bekantskap. 2012 dejtade han Cecilia Ekeblom i Ensam mamma söker och 2018 dejtade han hästbonden Marie i Bonde söker fru – kärlek åt alla.

Annons

Hur var dejten i Första dejten?

– Nej, det var väl ingen höjdare. Jag hade sagt att jag ville träffa någon mellan 45 och 65 år, så kom de med en 72-åring från Malmö. Det gick inte ihop riktigt. Hon var lite svår att nå.

När jag pratade med henne sa hon samma sak om dig. Ni kom inte överens.

– Nej, precis. Jag påpekade för SVT att de måste analysera deltagarna bättre, de kan inte bara ta ut på måfå. De måste kolla på vad kunden vill ha. När vi intervjuades inför programmet var det bara kvinnor som intervjuade oss, jag tycker man måste ha med en man också. Kvinnorna ser inte på det som en man gör. De förstår inte vad vi vill ha, även om man säger det hundra gånger. Jag tycker mer att man skulle få flera förslag och få välja utifrån det. Man kan ju göra programmet roligare på det sättet. Men då sa de att de kör efter ursprungsprogrammet från England, så de höll inte med mig. Yrkesstolthet kallar jag det.

Annons

– Det där håller inte. Jag tycker inte det är fair play. Sen var inte hon rak med vem hon är. Hon säger att hon är nykterist, men när vi gick ner för backen så fick jag hålla i henne, så jag vet inte vad hon gick på, haha.

Hände det något vi inte fick se i rutan?

– När vi kom till slottet så var vi tvungna att byta om för att vi skulle iväg. Vi fick byta om på toaletten eftersom de var så stora. Men hon ställde sig och bytte om i receptionen, hon klädde i stort sett av sig naken, hon hade bara trosorna på sig. Jag höll på att ramla av stolen. Jag tänkte “Här står det inte rätt till, så gör man inte”. Sen säger hon samtidigt att “Jag kan lika väl flytta hem till dig. Malmö håller på att gå åt helvete så jag kan likaväl bo hos dig”. Man säger inte en sak och menar något annat. Jag svarade inte ens på frågan. Vi bodde på samma hotell så vi åkte dit tillsammans. Jag gick med henne på gatan när hon plötsligt stannade och sa “Nu vill jag inte gå med dig längre”. Hon tog väl illa vid sig på något sätt. Jag tycker bara att man kan inte säga en sak och mena något annat, en sån kvinna vill jag inte ha.

Annons

Ångrar du att du ställde upp?

– Nej, absolut inte. Man visar sig själv och man visar att man vill ha ett förhållande. En bättre kontaktannons får man leta länge efter. På det viset är det bra, men sedan lämnar man ju ut hela sin personlighet till produktionen. Det är tuffa utfrågningar.

Har du och Christine hörts efteråt?

– Ingenting. Jag kommer inte ens ihåg vad hon hette, haha.

Dejtar du någon nu?

– Nej. Vi är ute och dansar ett gäng på helgerna, men man börjar ledsna på det också. Det har blivit så konstig attityd när man träffar kvinnor. De vill knappt hålla i en när man dansar. Folk har blivit mer återhållsamma, det är inte som tidigare. Det har blivit ett hårt klimat därute. Sen tänker man sig mer för på äldre dar, man är mer kräsen. Jag har haft lite dejter, men jag har inte velat fullfölja det. Man vill inte gå in i något som inte känns bra, det har man varit med om förut. Man ställer bara till det för varandra.

◼️ ◼️ ◼️

Raymond Sällinen och Robin Svensson i SVT:s Första dejten 2019.
Raymond och Robin i Första dejten.

✔︎ Raymond Sällinen, 52, Huddinge

◼️ Träffade: Robin, 41, Sandarne

(avsnitt 7)

Hur var dejten?

– Ja, tyckte den var bra. Det funkade bra, flöt på bra.

Annons

Men du gillade inte när Robin drog med fingret på tallriken och sedan slickade av det.

– Jag tappade suget för Robin då, jag tycker killar och tjejer ska ha bordskick. Sen sa han att om han hade varit hemma så hade han slickat av hela tallriken. Jag har tänkt på det efteråt, om det var menat som något annat. Någon av mina kompisar sa att det kanske var någon invit. Men det kan det väl inte ha varit.

Du tackade nej till en ny dejt i tv. Robin har sagt efter att han aldrig var intresserad av dig på det viset.

– Jag gav det i alla fall en chans när vi var där. Jag har sett programmet, han ville ha en lite mer manlig person, haha. Jag kan inte ändra på mig själv, så vet inte om vi var för lika på det fronten.

Fick du träffa en kille som du hade önskat?

– Jag ville inte rata bort någon, då kanske man går miste om något bra. Så jag gjorde ett test och gick med på att träffa alla. Egentligen skulle jag nog fyllt i att jag gillar utländska killar med mörka ögon, det är ju det jag dras till. Men då kanske jag inte hade fått någon “connection” alls i programmet. Mina enda krav var att personen skulle vara lite yngre än mig och inte bo för långt bort.

Annons

Ångrar du att du var med?

– Nej, jag vågar lite mer nu. Jag har varit mer rädd för att dejta tidigare, man har bara känt sig utnyttjad. Jag ångrar ingenting med det här, jag tror det här var startskottet för att våga mer. Jag har varit singel i 15 år.

Kan du tänka dig blinddate igen?

– Det kan jag faktiskt göra.

Dejtar du någon nu?

– Jag dejtar ingen. Jag har bara träffat en kille och det var bara one night stand, så var inget jag kunde binda vidare på eftersom han hade partner. Jag vill inte förstöra någonting.

Tinder?

– Jag får se vad det blir för någonting.

✔︎ Robin Svensson, 41, Sandarne

◼️ Träffade: Raymond, 52, Huddinge

(avsnitt 7)

Hur var dejten?

– Att äntligen få vara med i Första dejten, ett program som jag älskar att se på själv, var en rolig upplevelse. Det var en besvikelse när man insåg hur riggat det var. Det var en kuliss där allt var styrt.

– När jag kom in i entrén på restaurangen och sneglade mot baren där Raymond satt så bad jag till Gud att det inte var han jag skulle träffa. Jag kunde redan där och då se att det inte var min typ av kille. Men självklart så var det ju det, och då gick liksom luften ur en. Samtidigt var det skönt, för jag var inget nervös längre. Jag behövde inte tänka på hur jag uppförde mig. Jag behövde inte imponera på Raymond för jag var inte intresserad av honom på det sättet. Därför får man också se en ganska korrekt bild av hur jag är på riktigt. Alla som känner mig och som har sett programmet har påpekat just det, att jag verkligen var mig själv.

Annons

Du fick kritik för att du slickade på fingrarna under middagen. Vad säger du om det?

– Att jag slickade på fingrarna kan jag i efterhand bara konstatera att det var dåligt bordsskick. Även om jag hade slickat tallriken om jag varit hemma så borde jag inte ha gjort det på en dejt, och inte i tv. Förlåt Sverige! Älska mig ändå!

Hur var det att vara med i blinddate i tv och se sig själv i tv-rutan?

– Jag tycker att de i tv-produktionen var supertrevliga, de behandlade oss verkligen som mittpunkten. Däremot tycker jag inte att de hade lyssnat på ett ord när det gäller vilken typ av kille jag sökte. Det fanns liksom inte ett enda rätt där.

Kan du tänka dig en blinddate igen?

– Jag skulle absolut kunna tänka mig en blinddate igen. Jag är singel fortfarande, och kommer väl säkert förbli det tills jag trillar av pinnen, särskilt efter det programmet.

Har du fått några kommenterar för “Jag är inte 20 och jag har ingen 20 centimetare”?

Annons

– Ingen har kommenterat ”20 centimeter”, men de som känner mig är så van vid mina kommentarer. Det var inget ovanligt sagt för att komma från mig. De var nog mest glada att jag inte var mer grov i mun än vad jag var! Jag har inte sett programmet jag är med i, och kommer heller aldrig att våga göra det. Jag vill inte se och höra mig själv. Det räcker gott och väl med halvtimmen framför badrumsspegeln varje dag.

– Jag är förundrad över hur många som faktiskt kollar på programmet. Jag trodde i min enfald att om jag bara höll käften så skulle ingen i Söderhamn upptäcka att jag varit med, men det höll i 24 timmar efter programmet släpptes på SVT Play. Sen började kollegorna skicka frågor. Jag hoppas att killarna i stan, och där ute, nu sett att jag finns och jag är våt och villig…haha, nej då. Men jag är väldigt available for dejting.

◼️ ◼️ ◼️

Karin Hedberg och Roger var med i Första dejten 2019.
Karin och Roger i Första dejten.

✔︎ Karin Hedberg, 65, Stockholm

◼️ Träffade: Roger, 70, Grebbestad

(avsnitt 8)

Hur var dejten?

– En sån där tokig grej som man gör. Allvarligt talat förstod jag inte hur de kunde match ihop oss. Jag umgås en del med yngre och det var något jag sökte, men jag fick en äldre. Men jag jobbar med vin och under dejten sa han att “Jag sökte någon som inte dricker alkohol”. Vi hade väl några saker gemensamt, men vi passade inte för varandra. Han visste inte ens vad råbiff var, haha.

Annons

Var det konstigt att se dig själv på tv?

– Nej. Jag har varit med i Halv åtta hos mig också, så jag är inte nervös. Vissa grejer kan vara pinsamt, som min sång. Men de frågade faktiskt mig om jag ville vara med igen.

Ska du det?

– Vi får se, haha.

Du åkte med Roger på kvällen – vad hände då?

– Jag följde med till hans vänner och pratade med dem. De var trevliga. Sen följde han mig till tunnelbanan. Han ville träffas dagen efter men då skulle jag på lunch och sen till Bryssel.

Blev det någon mer dejt?

– Nej, jag ringde honom och sa att vi inte hade så mycket gemensamt. Han tyckte även att avståndet var långt.

Dejtar du något nu?

– Jag är ute lite på Tinder, men det tar så mycket tid. Jag funderar på ha singelfest i vår. Jag har haft det innan. Det är inga problem att få dit tjejer, jag har en del i min vänskapskrets. Det är svårare med karlar.

◼️ ◼️ ◼️

Tiina Rankanen dejtade Nicklas i SVT:s Första dejten.
Tiina och Nicklas.

✔︎ Tiina Rankanen, 48, Göteborg

◼️ Träffade: Nicklas, 48, Furulund

(avsnitt 8)

Vad tyckte du om dejten?

Annons

– Det var trevligt. När han kom in såg jag direkt att det inte var någon kille för mig. Jag bor i Göteborg och han utanför Lund. Så redan där blev det fel. Men det var en trevlig dejt och middag. Vi hade en del gemensamt, men jag förstod inte varför de matchade ihop oss. Vi var väldigt olika. Jag tänkte att det var tv, så man får bjuda till och vara lite trevlig. Han ville absolut inte träffa mig igen. De vinklade som att han var tråkig och jag var mer galen. Jag är ändå ganska nöjd med min insats.

Var det konstigt att se sig själv i tv?

– Nej, det var det nog inte. Jag upplevde att jag var mig själv. Man tänkte väl kanske till ibland när man såg saker som vi sa eller gjorde. Sen är saker taget i sitt sammanhang, då blir det lite konstigt. Det var roligt att han tolkade mig som en Hollywood-fru, jag är mer av en hippie, haha.

– Vi hade en trevlig middag, det flöt på och vi skrattade.

Efteråt sa du först ja till en andra dejt, men han sa nej.

Annons

– Det var nog egentligen lite av en lättnad, haha.

– När det är tv får man ju vara trevlig och bjuda till. Sen är man ju i en spänd situation, så jag tänkte “Varför inte?”. Det blev konstigt när vi fick åka i taxin tillsammans, då fick man sitta och låtsas vara trevlig. Sen kan man ju träffas som en vän…det behöver inte bli en relation av det.

Har ni hörts efter det?

– Ingenting.

Ångrar du att du var med?

– Det var jättekul. Jag hade inga förhoppningar om att träffa den rätta, jag gjorde det som en rolig grej.

– I efterhand har jag fått lite meddelande från killar, de har tagit kontakt med mig på Facebook och Instagram. Googlar de mitt namn, Tiina med två i, så dyker jag upp med en gång. Jag blev faktiskt rädd häromkvällen då jag tyckte jag hörde ett ljud när jag var hemma. Man kan ju bli stalkad, jag har faktiskt blivit det innan. Jag gjorde ingen konsekvensanalys när jag tackade ja till programmet, haha.

Annons

– När jag var på yoga så skrek någon rakt ut att de sett mig i tv. Men de som har hört av sig till mig har varit trevliga, det har bara varit gulliga meddelande.

Dejtar du någon nu?

– Jag träffar ingen nu. Jag är singel. Just nu jobbar jag bara på och tar hand om mina barn. Du såg väl efter programmet att jag har köpt en bröllopsklänning?

Ja, absolut. Du ska gifta dig i februari nästa år.

– Ja, haha. Vi började skoja om jag skulle gifta mig. Sen gick jag förbi en affär och köpte en bröllopsklänning. Det börjar närma sig nu, men jag har ingen kandidat ännu.

Foto: SVT

Annons