LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson 2019: Så gick det sen – skilsmässa och kaos

18 okt, 2019 
AvOla Lagerström
Klas Beyer, Linn Lund, Anna Dahlbom, Sophie Hanson, Adnilson Costa da Cruz Nilson och Nick Söderblom deltog i Robinson 2019.
Ett halvår efter Robinson-finalen har mycket hänt i deltagarnas liv.
✔︎ Oväntade skilsmässan: ”Otroligt jobbigt!”
✔︎ Blodiga dramat: ”Jag satte ett klockrent lungskott”.
✔︎ Avslöjar nya partnern: ”Mitt livs kärlek”.
✔︎ Sviterna efter Robinson: ”Har svåra panikångestattacker”.
✔︎ Erbjöds att ta med ett barn till Sverige.
Annons

Hänt har fått exklusiva intervjuer med Klas Beyer, Linn Lund, Anna Dahlbom, Adnilson Costa da Cruz Nilson, Nick Söderblom och Sophie Hanson.

◼️ ◼️ ◼️

Sophie Hanson i Robinson 2019
Sophie Hanson i Robinson 2019 och hur hon ser ut i dag. Foto: TV4 & Privat

✔︎ Sophie Hanson ligger i skilsmässa: ”Otroligt jobbigt!”

Namn: Sophie Hanson

Ålder: 31

Bor: Los Angeles

Jobbar som: Kapitalförvaltare

Civilstatus: Går igenom en skilsmässa just nu som blir offentlig i januari 2020

Bästa minne från Robinsonön?

– Efter den jobbiga sammanslagningen fick Tobias och jag gå på spa. Det var en svår tid. Mycket nya människor, mycket konflikter, mycket kaos. Det var så jäkla skönt att komma iväg med någon som jag kände mig trygg med. Vi fick komma ur den här bubblan som var på ön. Det var så jäkla nice.

Värsta minnet från Robinsonön?

Annons

– Helt klart sammanslagningen. Från att alla kom bra överens och stämningen var god så föll allt det där i kras. Det kom verkligen som en käftsmäll. I Lag Nord fanns det trygghet. Sedan hamnade jag i en tillvaro där folk högg dolkar i ryggen på varandra. Alla började tänka på finalveckan. Helt plötsligt var allt det som man hade byggt upp som bortblåst.

Har du haft motgångar efter Robinson?

– När programmet sändes var det väldigt mycket tjafs mellan deltagarna i skymundan. Den där pajkastningen var väldigt negativ och lämnade en bitter eftersmak i munnen. Jag tog avstånd, jag kände att det blev för mycket, jag vände ryggen till. Jag vill inte involvera mig i det där!

Framgångar?

– Jag gick inte in i programmet för att det skulle bli någon stor förändring. Livet rullar på som vanligt och jag är väldigt nöjd med det.

Kändisstatus i dagsläget?

– Okänd. Jag bor ju i USA. Just nu i alla fall. Var jag bor om en månad vet jag inte riktigt. Går igenom en skilsmässa just nu.

Annons

Är tillvaron svår nu – nu när du ligger i skilsmässa?

– Ja, det är klart att det är otroligt jobbigt! Det här har vuxit fram under en längre period. Även om man är mentalt förberedd och att det är något man själv vill så är det otroligt svårt när man sitter där. Vi ska inte leva tillsammans. Det är inte det som är det jobbiga. Det jobbiga är den juridiska processen och allt som händer runtomkring. Allt ställs på sin spets. Vad händer med boendet? Ska jag leva kvar i USA eller flytta till Sverige? Det är jättestora steg att ta.

Kan vi förvänta oss en tv-comeback?

– Det vet man aldrig.

◼️ ◼️ ◼️

Nick Söderblom i Robinson 2019 och på gymmet med sambon Frida Mardell.
Nick Söderblom i Robinson 2019 och på gymmet med sambon Frida Mardell. Foto: TV4 & Privat

✔︎ Nick Söderblom krossad av fallande träd: ”Känner mig överkörd av ett tåg!”

Namn: Nick Söderblom

Ålder: 54

Annons

Bor: Kungsbacka

Jobbar som: Föreläsare

Civilstatus: Sambo med Frida Mardell, 25

Bästa minnet från Robinsonön?

– Ölen som Peter och jag fick när vi hade vunnit en tävling. Vi satt där på stranden och tjabbade. Jag blev full med en gång!

Värsta minnet från Robinsonön?

– När läkaren sa till mig på stranden att jag nog inte skulle kunna komma tillbaka till tävlingen. Jag hade en puls på 24. Sedan bar det av med ambulanshelikopter till Fiji och in på akuten där. Jag blev kvar i två dygn under övervakning.

Har du haft motgångar efter Robinson?

– Min egen kropp. Även den mentala delen har varit jobbig. När jag åkte iväg till Robinson kände jag mig stark som Superman. När jag kom hem var jag jättesvag! Man tror att det ska gå snabbt att bygga upp sig igen, men det tar minst ett år. Det är så jäkla jobbigt.

När vi på Hänt ringde dig nyss hade du precis ramlat ner från ett träd. Vad hände?

– Jag skulle hjälpa svärmor och visa mig duktig. Skulle såga ner ett 15 meter högt träd. Jag klättrade upp halva vägen. Sedan sågade jag… Något gick fel. Trädet föll och jag ramlade från stegen med motorsågen i handen. Jag slog i backen så att det stänkte om det! Fick väldiga smärtor i ryggen och bröstet. Nu har jag varit på akuten och röntgat nacken. Allt ser bra ut men det känns som att jag blivit överkörd av ett tåg.

Annons

Framgångar efter Robinson?

– Många män kommer fram och tackar mig för att jag visade mina känslor på ön. Framför allt i Gränslandet där jag grät öppet. Den där responsen har varit väldigt positiv. Det finns något respekterande med att sänka garden. Folk kommer fram, gratulerar och säger: ”Fan vad bra du var!” Det är kul.

Blir det mer TV för dig – framöver?

– Mycket möjligt. Det hade varit kul att göra något äventyrsprogram. Let´s dance hade också varit kul. Jag har aldrig dansat i hela mitt liv.

Är du och Frida Mardell fortfarande ihop?

– Jajamen! Det är fantastiskt. Åldersskillnaden är stor men hon hade aldrig klarat av mig när jag var 25.

Hur ser ditt drömbröllop ut?

– Hawaii. Strand. Linnekläder och facklor. Barfota. Robinsonstyle, kanske!

Barn, då?

– Jag är öppen för det. Skulle vara riktigt kul – speciellt nu när man äntligen träffat någon som man verkligen vill vara med!

◼️ ◼️ ◼️

Klas Beyer från Robinson 2019 i svart tröja
Klar Beyer i Robinson 2019 och i dag. Foto: TV4 och Privat

✔︎ Klas Beyer jagas av okända tjejer: ”Jäkligt lyxigt att få komplimanger!”

Namn: Klas Beyer

Ålder: 31

Annons

Bor: Stockholm och Umeå

Jobbar som: Författare och byggingenjör

Civilstatus: Singel

Bästa minnet från Robinsonön?

– När jag fick höra musik för första gången på flera veckor. Vi hade nämligen en vecka under Robinson som hette ”Måndag hela veckan”. Varje morgon vaknade vi till låten ”I Got you Babe”. Det var ganska läckert att känna hur kroppen hade saknat musik.

Värsta minnet från Robinsonön?

– Känslan av att inte veta vem man kunde lita på. Vissa kunde man lita på – men det visste man ju inte där och då. Man kunde aldrig vara riktigt säker. Det var jobbigt.

Har du haft motgångar efter Robinson?

– Ärligt talat så har det inte varit så mycket motgångar. Det är jag jävligt tacksam för, men det är klart att man blivit lite sargad. Är du på en ö i tio veckor så är det självklart att du får en del kroppsliga besvär i några veckor efteråt. Fattar man inte det så är man naiv, tycker jag. När jag kom hem var kroppen svag. Sedan hade jag psykisk träningsvärk en tid men nu är jag återhämtad.

Annons

Framgångar?

– Jag har märkt att jag blivit en mer reflekterande människa. Reflekterande men också accepterande. Det ser jag som en stor personlig framgång!

Kändisstatus i dagsläget?

– Ökändis, (skratt).

Tjejerna är som tokiga i dig! Hur har det varit att hantera den biten?

– Det är väl inte så mycket att hantera. På något sätt är det väl jävligt lyxigt att få komplimanger. Jag försöker ta åt mig av dessa och upplever inte att jag agerar på något annat sätt än jag gjorde tidigare, varken mot mina vänner eller om jag dejtar någon.

Och annars, då?

– Annars är det mest skrivandet på boken. Den upptar nästan all min tid. Förhoppningsvis hinner boken bli klar så att min julledighet kan bli riktigt, riktigt lång!

◼️ ◼️ ◼️

Anna Dahlbom i Robinson 2019 och på ett café
Anna Dahlbom i Robinson 2019 och hur hon ser ut i dag.

✔︎ Anna Dahlbom nykär: ”Jag har hittat mitt livs kärlek!”

Namn: Anna Dahlbom

Ålder: 23

Bor: Malmö

Jobbar som: Egenföretagare inom träning och hälsa

Annons

Civilstatus: Sambo

Bästa minnet från Robinsonön?

– När Sebastian kom tillbaka från Gränslandet. Helt oväntat – när jag kom tillbaka till lägret en dag – satt han där och väntade. Det var jätteroligt! Jag blev verkligen förvånad. Trodde ju att han var hemma i Sverige. Sebastian har blivit en av mina bästa vänner. Han betyder jättemycket för mig!

Värsta minnet från Robinsonön?

– När jag åkte ut, så klart. Jag ville inte åka hem. Dessutom blev jag väldigt sjuk. Jag fick vistas några dygn på produktionsbolagets sjukhus. Kroppen la av. Jag kräktes, hade diarré, hög feber och frossa. Det var väl kroppens protest kan jag tänka mig.

Har du haft motgångar efter Robinson?

– I början hade jag det kämpigt. Jag hade svåra panikångestattacker och tyckte att det var jobbigt att vara ensam. Psykiskt blev det en svår omställning att komma hem. Jag har haft jättemycket problem med ångest och panikattacker i mitt liv, och när jag kom tillbaka blev det ännu värre. Jag visste inte vem jag var, jag kände mig väldigt vilsen. I dagsläget däremot mår jag jättebra. Jag har inte mått så här bra på länge. Det känns superbra!

Annons

Framgångar?

– Mitt företag har expanderat. Där har Robinson gynnat mig jättemycket, faktiskt. Som företagare gäller det ju att synas och höras.

Kändisstatus i dagsläget?

– Märkligt nog blir jag fortfarande igenkänd. Jag märker det inte själv, men min nya pojkvän brukar påpeka det. Ibland säger han: ”Gud vad folk kollar på dig”. Nu senast, när jag var på ett spa, var det några killar som sa: ”Kolla, det är hon från Robinson!”

Berätta om din nya kille!

– Det är inte bara en ny kille. Det är mitt livs kärlek! Jag har precis blivit sambo. Vi träffades där jag tränar. På den vägen är det. Han är väldigt social och älskar att stå i centrum, men han gillar inte kändisliv så jag kan inte visa något foto på honom. Däremot kan jag avslöja att han liknar fotbollsspelaren Pep Guardiola.

I tidningarna har det varit en del skriverier om dina hjärnblödningar. Är detta ett känsligt ämne?

– Nej, det är det inte. Hjärnblödningarna är en del av mitt liv som påverkar mig varje dag. Jag tränade thaiboxning i många år. Första blödningen fick jag i samband med en match, andra fick jag under en träning. Får jag en till kan det vara kört. Då får jag leva som en grönsak resten av mitt liv. Givetvis är jag försiktig men jag känner mig inte begränsad.

Annons

Vad händer härnäst i ditt liv?

– Jag har en del resor inplanerade och jag jobbar på med mitt företag. Dessutom försöker jag ta hand om hälsan och kärleken!

◼️ ◼️ ◼️

Adnilson Costa da Cruz Nilson i Robinson 2019 och med barnet Agda.
Adnilson Costa da Cruz Nilson i Robinson 2019 och med barnet Agda som han nu är extrapappa för. Foto: TV4 & Privat

✔︎ Adnilson Costa da Cruz Nilson har blivit extrapappa: ”Ta med henne till Sverige!”

Namn: Adnilson Costa da Cruz Nilson

Ålder: 29

Bor: Västervik

Jobbar som: Flyttgubbe

Civilstatus: Sambo med Rebecca Nilson, 36

Bästa minnet från Robinsonön?

– Mötena med lokalbefolkningen. När jag åkte ur programmet fick jag bo hemma hos en fattig tiobarnsfamilj. Jag har nästan blivit som en extrapappa till familjens treåring, en liten flicka som heter Agda. När det var dags för mig att åka hem till Sverige gav jag familjen alla mina tillhörigheter och Agdas mamma sa: ”Du kan ta med henne hem till Sverige!” Då fick jag förklara att det inte riktigt funkar så, men vi håller kontakten över Facebook och ibland skickar jag över en hundralapp eller två. Den här familjen betyder jättemycket för mig. Jag hoppas att jag snart kan åka och hälsa på.

Annons

Värsta minnet från Robinsonön?

– Deltagaren Carl. Han var elak.

Har du haft motgångar efter Robinson?

– Inga. Inget stort i alla fall.

Framgångar?

– Jag har sadlat om från industriarbetare till flyggubbe. Det är tungt men roligt. Jag får resa runt i Sverige och träffa massor av folk. Jag är en glad och social kille. En annan bra sak som hänt är att jag blivit av med min parasit som jag fick på Fiji. När jag kom hem var jag sjuk i tjocktarmen flera månader men nu är jag återställd.

Kändisstatus i dagsläget?

– Jag blir fortfarande väldigt igenkänd. När jag jobbar som flyttgubbe hör jag ofta kunder som utbrister: ”Men kolla, det är ju han!” Dessutom är det många barn som känner igen mig. Då blir man glad.

Vad händer på kärleksfronten?

– Det är fortfarande bra mellan mig och Rebecca, vi har inga tankar på att bryta upp i alla fall, (skratt). Det är nog dags att jag friar snart.

Vad händer härnäst i ditt liv?

Annons

– Jag skulle vilja tjata in mig på TV4. Tänk att få åka tillbaka till Robinsonön. Det vore så jävla fett!

◼️ ◼️ ◼️

Linn Lund med blått hår i Robinson 2019 och med älgen hon sköt.
Linn Lund i Robinson 2019 och med älgen hon skjutit. Foto: TV4 & Privat

✔︎ Linn Lund har skjutit sin första älg: ”Jag var så nervös att det var pinsamt!”

Namn: Linn Lund

Ålder: 29

Bor: Mattmar

Jobbar som: Virkesköpare

Civilstatus: Sambo med hunden Boss

Bästa minnet från Robinson-ön?

– Kvällarna vid lägerelden med alla deltagare. Man satt där och filosoferade över livet. Eftersom vi var så pass olika som personer så fick man helt nya infallsvinklar på livet. Det var fantastiskt.

Värsta minnet från Robinson-ön?

– Jag trivdes som fisken i vattnet, men ibland var det jobbigt att hantera intrigerna. Jag argumenterar gärna för min sak. Man har ju sina åsikter och det är inte säkert att alla håller med. Man spretar ju åt olika håll. Är man då trött och sliten så kan det bli besvärligt med kommunikationen.

Annons

Har du haft motgångar efter Robinson?

– Jag har inte haft några motgångar. Inga problem med hälsan, snarare tvärtom. Efter Robinson ville jag inte återgå till mina laster så jag slutade med socker. Jag är en högenergimänniska, men efter Robinson har jag lugnat ner mig betydligt. Jag stressar inte lika mycket. Är lugnare till sättet. Folk upplever mig inte längre som hyperaktiv, tror jag.

Framgångar?

– Jag har börjat träna. Har gjort min andra klassiker. Det är en framgång. Dessutom har jag skjutit min första älg. Jag satt på pass när det plötsligt prasslade till i skogen. När jag såg älgen komma gående, tänkte jag: ”Men för guds skull, kom inte hit!” Jag var så nervös att det var pinsamt. Några sekunder senare satte jag ett klockrent lungskott varpå älgen segnade ner.

Kändisstatus i dagsläget?

– Jag är ingen kändis, jag kommer aldrig att bli någon kändis. Sedan är jag svår att känna igen. Jag är något av en något av en kameleont. Ena dagen är jag skogsklädd, andra dagen trippar jag omkring i högklackat.

Blir det mer TV för dig – framöver?

– Jag kanske dyker upp i bakgrunden någonstans… Annars trivs jag faktiskt väldigt bra med att inte vara med i TV-rutan.

Annons