Efter Ensam mamma söker 2019 – så lever mammorna i dag

Theodora Larsson, Camilla Backman och Elin Näslund var med i Ensam mamma söker 2019. Ett halvår efter programmet berättar de hur de lever i dag.

Ett halvår har gått sedan säsongsfinalen av Ensam mamma söker 2019. Nu bryter mammorna tystnaden om flera saker som hänt sedan tv-kamerorna slocknat.
✔︎ Avslöjar nya pojkvännen.
✔︎ Bröllopsplanerna.
✔︎ Hänger ut värsta dejten i Ensam mamma söker.
✔︎ Talar ut om tjockishånen efter programmet.
✔︎ Nya barnbeskedet.

Exklusivt för Hänt svarar Theodora Larsson, Camilla Bäckman och Elin Näslund på allt du har undrat.

◼️ ◼️ ◼️

Theodora Larsson var med i Ensam mamma söker 2019 och blev därefter gravid.

Theodora hur hon ser ut i dag – och innan Ensam mamma söker.

💥 Theodora Larsson: ”Jag får hatkommentarer varje vecka!”

Ålder: 31
Familj: Sambon Anton Uddfalk, 29, barnen Leia, 11, Cornelia, 9, Jasper, 7
Bor: Borås
Jobbar som: Marknadsförare
God egenskap: Jag är multitaskingdrottning
Dålig egenskap: Hatar att dela med mig av glass
Framtidsplaner: Föda barn i december

I december föds förhoppningsvis ditt och Antons kärleksbarn. Hur har den här graviditeten varit – i jämförelse med dina tidigare graviditeter?– För jävlig rent ut sagt. Jag får igen allt nu. Har haft tre väldigt fina graviditeter, men den här gången har jag mått jätteilla. I princip har jag haft alla åkommor man kan ha. Jag har inte kunnat behålla någon mat, jag har inte kunnat jobba och leva som jag brukar. Det har varit ganska tufft, faktiskt.Hur har det märkts på dig?– Det har nog inte märkt så mycket för jag har mest varit hemma, men det är möjligt att jag inte varit den trevligaste människan som man kan ha och göra med.Är det jobbigt att bära på alla extrakilon?– Nej. Dels är jag ganska stark, dels har jag varit så upptagen med allt annat. Jag har aldrig reflekterat över min vikt och min kropp. Jag äger inte ens en våg. Det tycker jag är ganska sunt. Man ska inte lägga för mycket fokus på sådana saker.Hur är det mellan dig och Anton?– Vi har överlevt, (skratt). Än så länge har det gått väldigt bra. Jag var förberedd på en smärre relationskris, men detta har bara fört oss närmare varandra, faktiskt.Förgyller du Antons tillvaro på något speciellt sätt för att han ska trivas i Borås?– Förutom att jag kräks på honom, menar du? Hans jobb har nog fått sköta den biten mer än mig. Han har fått fina vänner i sina kollegor.Skulle du slå bakut om Anton föreslog att ni skulle slå ner bopålarna i hans hemstad Uppsala?– Nej, jag skulle jättegärna vilja bo där om det hade varit möjligt med barnen, men sanningen är att han trivs så förbaskat bra här i Borås. Jag kommer nog aldrig få honom härifrån!Vilket är ditt roligaste ögonblick från TV-inspelningen sommaren 2018?– Ja, vad kan det vara? Jag skrattade mest genom hela inspelningen, men det var väldigt kul i Benidorm.plus_iconSå gick det för paren i Gift vid första ögonkastet 2019Läs mer

Mikael Sennerstam under och efter Ensam mamma söker 2019.

Mikael Sennerstam då och nu.

Och ditt värsta minne?– Mannen med dikten – Mikael Sennerstam. Han var störtskön göteborgare, men stundtals var det plågsamt att höra hans dikter och Göteborgsvitsar. Det är ett under att jag överlevde.Har du och Mikael Sennerstam pratat med varandra sedan dess?– Nej.Vad var det första du och Anton gjorde när TV-kamerorna slocknade?– Det kan vi nog inte prata om här.Hur har din och Antons kärlekskurva sett ut sedan ni blev ett par?– Det låter så jäkla klyschigt, men det har bara blivit bättre och bättre och finare och finare hela tiden. Jag har verkligen inte tagit det för givet. Jag har stått redo att ta hand om varenda motgång och svårighet som man kan stöta på, men än så länge har det faktiskt bara varit enkelt.Vad är typiskt dig och Anton enligt era gemensamma vänner?– De skulle nog säga att vi alltid är skojiga och gillar att hitta på saker. Våra vänner tycker nog att vi är ganska trevliga att vara med.Finns det något speciellt som du inte begriper dig på när det gäller Anton?– Ja, det gör det faktiskt. Han är trött hela tiden. Jag är i regel den som går upp först på morgnarna och går och lägger mig sist på kvällarna. Han har svårt att hålla ögonen öppna i soffan och ibland somnar han i fallet till kudden – alternativt mitt i en mening när han pratar. Senast igår sa jag till honom att det är dags att ringa vårdcentralen. Det är faktiskt sant.plus_iconSå mycket pengar tjänar alla i kungafamiljenLäs mer

Theodora Larsson och Anton Uddfalk träffades under Ensam mamma söker 2019.

Theodora och Anton.

Nyligen blev det känt att leksaksbutiken som du varit delägare i gått i konkurs. Blev ni besegrade av näthandeln och galleriorna?

– Ja, och det här är ett problem inte bara i leksaksbranschen utan i många branscher – och i alla städer. Vi valde att stänga innan vi totalfiaskade. Självklart är det jättesorgligt. Jag har fällt många tårar över det här. Det känns i hjärtat, så klart.
Men Anton drar in cash?

– Ja, han är snickare så han behöver verkligen inte sitta sysslolös!
Roas Anton lika mycket av kändisglansen som du gör?

– Vi kan ibland bli stannade på stan. Då vet han inte riktigt vart han ska ta vägen. Jag ställer upp på selfies då och då, men då har han oftast försvunnit. Han känner sig nog smickrad men han vet inte riktigt hur han ska hantera det.
Du syns i alla möjliga sammanhang. Berätta!

– Jag har inte på något sätt gått in i det här för att: ”Tjoho, nu ska jag bli kändis”, men jag är jättetacksam för uppmärksamheten och den fina responsen som jag fått. Min Instagarmsida har blivit relativt stor och jag har signat en bloggportal.
Tjänar du pengar på det här?

– Ja, men vågar man säga det?
Visst är det ingen barnlek att dra in pengar på det här sättet?

– Nej, verkligen inte. Man ska inte tro att alla som är med i TV kan trilla ut i ett kändisskap och tjäna en massa pengar. Det ligger en massa hårt arbete bakom det.

Theodora Larsson med Anton Uddfalk och barnen Leia, Cornelia och Jasper.

Theodora med familjen.

Hur går det till när du fixar annonsörer till Instagram?– Jag kontaktar aldrig företag, företagen kontaktar mig. Det går till så att ett företag hör av sig och vill få en produkt marknadsförd. Sedan gör man en ekonomisk överenskommelse som är rimlig för båda partner. Jag har jobbat med sådant här tidigare så jag vet om mitt värde.Har du någon egen Youtubekanal?– Nej, men jag har faktiskt signat in mig i en större Youtubekanal. Jag kommer att medverka i den kanalen nu i höst.Vill du ta över Jessica Anderssons programledarroll för Ensam mamma söker – eller siktar du ännu högre?– Ingen kan göra ett bättre jobb som programledare för ”Ensam mamma söker” än Jessica. Den titeln kommer jag inte jaga. Däremot kan jag inte sticka under stol med att det skulle vara roligt att vara just programledare.Vad säger vänner och bekanta om att du blivit en het potatis?– De tycker bara att det är jätteroligt och följer gärna med på olika releasefester och events.Har medaljen någon baksida?– Ja, alla framgångar har baksidor. Jag har inte bara fått rosor genom allt det här. Varje vecka får jag någon hatisk kommentar. Alltifrån att jag är för tjock eller att jag har för gula tänder till att jag inte är bra nog. Det här är sådant man får räkna med, det kommer på köpet. Det är ju jag själv som bjudit upp till dans.Hur hoppas du att ditt liv ser ut om tio år?– Shit! Om tio år… Då är mitt äldsta barn 21… Först och främst hoppas jag att jag har överlevt barnens tonår – och att jag kommit ut på andra sidan. Sedan hoppas jag att Anton och jag har ett fint sommarställe någonstans där vi kan koppla av och vara stolta över att vi klarat allt detta så galant!plus_iconSanningen bakom filmstjärnornas galna kroppschockerLäs mer

◼️ ◼️ ◼️

Camilla var med i Ensam mamma söker 2019

Camilla Backman.

💥 Camilla Backman: ”Jag har alltid varit kär i Robin!”

Ålder: 32Familj: Sonen Milian, 6, hästen Nitro, 24Jobbar som: Planeringssamordnare inom hemtjänstenBor: VästeråsGod egenskap: Jag vill alltid folks bästaDålig egenskap: TidsoptimistFramtidsplaner: Jag har egentligen inga stora mål, mer än att jag hela tiden strävar efter att må bra och vara lycklig

I slutet av Ensam mamma söker valde du uppvaktaren Markus Rotstam, 24, men relationen blev kortvarig. Vad hände?

– Det som hände var egentligen att det inte fanns någonting där. Jag kände ingenting speciellt för honom och det gjorde nog inte han heller för mig. Han är rolig, liksom, men det räcker inte. Dessutom var vi inte på samma plan i livet. Det var ingenting som klickade som gjorde att vi kunde skapa oss en lång relation. Jag visste det hela tiden.
Vem avpolletterade vem?

– Det var nog så att jag sa: ”Nu har jag inte lust längre”. ”Det är okej”, sa han. Det var ganska odramatiskt. Vi ringde varandra. Sista gången vi sågs kände jag bara: ”Det blir nog ingen fler gång”.
Vad har hänt på relationsfronten sedan dess?

– Jag har pojkvän nu! Har varit ihop i fem månader. Det här är en relation som funnits av och på i många år.
Vad heter killen?

– Robin!
Vilken kändiskille ser han ut som?

– Helt ärligt, jag vet inte. Jag tycker att han är snyggare än alla kändisar. Jag kan inte dra till med någon. Han är bara jävligt snygg!

Ensam mamma söker

Förhållandet mellan Camilla Backman och Markus Rotstam sprack ganska fort.

Berätta mer om relationen.

– Vi har setts av och till i fyra år, men det har liksom aldrig blivit något seriöst mer än att vi tyckt om varandra väldigt mycket. Jag har länge betraktat honom som min absolut bästa vän. Jag har alltid varit kär i Robin, men det har inte varit rätt i tid.
Vad gjorde att det klickade nu?

– Jag vet inte, men efter Ensam mamma söker kände vi väl båda två att vi ville vara med varandra.
Hur känns det nu när alla bitar fallit på plats?

– Det känns helt fantastiskt. Jag mår så bra! Det är den här killen jag egentligen alltid velat ha, liksom.
Har du någon kontakt med Theodora och Elin?

– Ja, absolut. Mest över nätet. Vi skriver till varandra och så. Jag tycker om båda två – jättemycket. Elin och jag träffades i somras. ”Ensam mamma” har bundit oss samman. Ingen kan ju veta hur vi haft det förutom just vi tre.
Vad händer annars i tillvaron?

– Jag jobbar. Sonen har precis börjat i förskoleklass. Jag håller på med mitt mediumskap och jobbar framåt i min relation. Jag är kär. Det känns nästan som att jag är nykär – trots att vi känner varandra så väl. Det är jättehärligt!

Camilla Backman och sonen Milian.

Camilla och sonen Milian.

Och framtiden?– Den ser jag mig tillsammans med Robin. Det finns inget annat i mitt huvud än att vi ska ha varandra. Annars funderar jag inte så mycket på framtiden. Det viktigaste är att man får må bra och vara lycklig!Vill du ha fler barn?– Det är ingenting som jag har som ett ”måste” eller någonting. Men visst, skulle min kille vilja ha barn, så visst, absolut! Då kan jag tänka mig det. Annars är jag väldigt nöjd.plus_iconKändisarna om sina mystiska möten med andra sidanLäs mer

◼️ ◼️ ◼️

Ensam mamma söker-Elin Näslund och Marcus Svanberg med sitt första gemensamma barn Alve.

Elin och Marcus när Alve föddes.

💥 Elin Näslund: ”Nästa sommar gifter vi oss på Hedenlunda slott!”

Ålder: 29Familj: Sambon Marcus Svanberg, 23, dottern Freja, 5, sonen Alve, 5 månaderBor: GällivareJobbar som: GruvarbetareGod egenskap: EngageradDålig egenskap: Det är jobbigt att erkänna, men jag kan bli småirriterad över småsakerFramtidsplaner: Plugga till barnmorska

Hur tidigt under inspelningen av Ensam mamma söker fattade du och Marcus tycke för varandra?

– Det var nog redan efter första veckan. Jag tyckte att han var jättefin att titta på. Sedan växte det fram med personligheten. Då började det klappa… Redan under inspelningen kändes det att det var han och jag och det märktes på sammanhållningen bland alla deltagare. När mitt intresse för Marcus växte så minskade så klart chanserna för de andra killarna. Marcus tydde sig alltmer till mig och då började de andra grabbarna att ty sig mer till varandra.
Var du gravid redan när programmet spelades in?

– Nej, det var jag inte, men många kan säkert tro det. Alve föddes ju för tidigt. Om man nu ska räkna dagar är det en hårfin linje…
Klargjorde Marcus redan från början att han var beredd på att bryta upp från Linköping – för din skull?

– Alltså, det var något vi pratade om väldigt mycket. Jag kände tidigt att jag var tvungen att kolla om hans ens kunde tänka sig att flytta upp. Det är ju onödigt att hänge sig känslomässigt till någon där det i slutändan ändå inte kommer funka. Jag visste ju att Freja har sin pappa här uppe.
Marcus var inte uppbunden på samma vis?

– Precis!
Så vad hände sedan?

– Efter vår sommar tillsammans åkte jag hem till Gällivare. Han stannade i Linköping. Det kanske tog tre dagar, sedan ringde han och sa: ”Jag säger upp mig och kommer till dig”. Två veckor senare stod han när med två resväskor. I samma veva fick han nytt jobb här uppe. Han hoppade raskt in i en ny vardag med nytt jobb, ny sambo, bonusdotter och alltihop. Sedan blev jag gravid jättefort!
Hur tacklade Marcus denna jätteomställning?

– Jättebra, tycker jag, men han har inte sagt så mycket om det. Han har nog aldrig känt något behov av att prata om det. Det är möjligt att han har någon kompis som tar hans gråtsamtal, (skratt). Ibland kan han säga att han saknar grabbarna och sådana grejer. Han har verkligen satsat allt på det här. Han var 22 år och hade precis fått sitt drömjobb. Sedan att plötsligt komma till Gällivare och leva familjeliv inom loppet av en sommar… Det är en himla omställning!

Elin Näslund, Marcus Svanberg och barnen Freja och Alve.

Hela familjen samlad.

Hur har Marcus acklimatiserat sig temperaturmässigt i fjällvärlden?

– Han gjorde tidigt misstaget att köpa en bil utan kupévärmare. Då frågade jag rakt ut: ”Vad tänker du med, här är det 30 minusgrader halva året?” Han förstod inte att det kunde bli problematiskt. Han fryser men han verkar nöjd med bilen.
Vem av er är mest kär: han eller du?

– Det är klart att jag är lika kär i Marcus som han är i mig, men det känns som han offrat så mycket som jag kanske aldrig skulle ha gjort. Det måste ändå vara ett bevis på att han älskar mig otroligt mycket. Att han dessutom stannar kvar… Jag menar, vissa dagar kan vara hur ”kaosiga” som helst. Freja och jag bråkar, det är sömnbrist och så har vi en bebis. Det kan vara totalkalabalik.
När tycker han att du är dum i huvudet?

– När jag sovit skit och skyller allt som händer på alla andra. Det är verkligen så. Jag kan vara gnällig som fan.
Hur hanterar Marcus det?

– Väldigt bra. Han är himla lyhörd, han har verkligen ett lugnt temperament. Han kan tycka att det är jättefrustrerande att jag stör mig på att hårborsten är borta – fast det är jag som slarvat bort den – men han tacklar det bra.
När äcklas du av honom?

– Jag hatar den här skäggstubben i handfatet. Det är inte okej!
Har det dykt upp något några fler varningstecken förutom skäggstubben som skvallrar om att Marcus inte har alla hästar i stallet?

– Det skulle väl vara att han överhuvudtaget flyttade hit frivilligt. Det var väl första tanken: ”Vem är det här?”
Vad handlade er första jättekonflikt om?

– Gud, det känns så jättelänge sedan, fast det inte var det. Jag kommer inte ihåg. Det var så mycket småirritationer där i början av min graviditet när han just hade flyttat upp. Jag kan inte sortera ut det värsta. Vad ska folk tro som läser det här? ”Varför är de ens tillsammans?” (Skratt).
Har ni någon strategi för att bli sams eller en kollision?

– Marcus vill lösa det direkt. Han tycker verkligen att: ”Nu måste vi prata så att vi kan gå vidare”. Jag är motsatsen. Jag kan bli provocerad över att han måste prata innan jag smält och reflekterat. Jag kan störa mig på att han inte tar hänsyn till att jag behöver mer tid. Han kan glömma och gå vidare. Jag vill älta en stund och tycka synd om mig själv.
Hur tycker du att er relation förändrats sedan ni blev föräldrar lille Alve?

– Början av ett föräldraskap kan så klart vara jättetuff, men jag tycker ändå att vår relation blivit bättre. Det händer mycket i kvinnokroppen under en graviditet och förlossning, men han har varit otroligt förstående. Han är verkligen förälder. Närvarande. Han tar ett jättestort ansvar vilket gör att jag tycker att det är irriterande att jag är så lättirriterad. Han är ju den jag egentligen vill ge hela världen till – han som verkligen förtjänar det!
Vad har Alve för personlighet?

–Han är som sin pappa. Väldigt lugn. Väldigt snäll. Han skriker i princip aldrig. Han är verkligen en superunge.

Elin Näslund med barnet Alve

Elin och Alve.

Hur skötte sig Marcus under förlossningen?

– Han skötte sig faktiskt bra. Innan pratade han om hur nervös han var. Det jag tyckte var konstigt med Marcus var att han åt hela tiden. Han bara åt! Det där brukar jag säga till Marcus ibland, att fan vad han åt under förlossningen. ”Det gjorde jag inte alls”, säger han då. Det enda jag kommer ihåg från förlossningen är den där skinkmackan framför ansiktet och hans röst som sa: ”Du måste också äta!” Förlossningen gick fort. Vi var bara där tre timmar. Otroligt att han hann äta både frukost, lunch och middag.
Blir det något giftermål mellan er?

– Ja, vi ska faktiskt gifta oss nästa sommar på platsen där vi träffades allra första gången. På Hedenlunda slott, alltså.
Hur känns det?

– Det här är en flickdröm som jag fantiserat om länge. Jag har verkligen längtat efter att få planera det här, även om jag försöker vara lyhörd inför Marcus önskemål, givetvis.
Du är stenhård sosse. Tjafsar ni mycket om politik där hemma eller har du hjärntvättat honom totalt – så att han också röstar rött?

– Jag sa i början av castingen att jag nog aldrig skulle kunna dejta någon som har en annan politisk åsikt. Står man alltför långt ifrån varandra politiskt så kan det ju vara en grund till att man ryker ihop. Det kom tidigt fram att Marcus aldrig hade röstat rött, men det är åtgärdat nu. Han är till och med medlem i Socialdemokraterna! Vissa kallar det hjärntvätt, andra debatteknik.
Varför tycker du att det är viktigt med genusfrågor?

– Jag tycker att det är viktigt att barn ska ha alla förutsättningar att bli den man är. Det är farligt när samhället styr den sociala konstruktionen av pojke och flicka och blått och rosa. Det är föråldrat och gör att människor inte når sin fulla potential.
Vad tycker du om uttrycket ”hen”?

– Jag tycker att det är ett superbra uttryck när det gäller könstillhörighet. Jag använder jätteofta det ordet.
Siktar du på att bli politiker?

– Jag är redan någon form av lokalpolitiker. Jag kanske inte vill sätta mig i politikerfacket, men jag gillar att prata om frågor som skaver.
Vad väntar runt hörnet i ditt liv?

– Bröllopet! Sedan ser jag fram emot att fira jul. Jag har jobbat varenda julafton sedan jag började jobba för tio år sedan. Jul ska bli kul i år!

Foto: TT och Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN