LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Paradise hotel 2019: Så gick det sen för deltagarna

20 nov, 2019 
AvFredrik Jönsson
Jesper Bengtsson, Camilla Skalleberg, Jennifer Karlsson och Louise Eriksson i Paradise hotel 2019.
Hur lever Paradise hotel-deltagarna i dag? Här berättar de själva!
✔︎ Avslöjar sin nya kärlek – se bild på paret: ”Vi ska flytta ihop”.
✔︎ Svarar på Bianca Ingrosso-ryktet.
✔︎ Klippet som tittarna inte fick se: ”Jag fick hångla med alla killar i huset”.
Annons

Finalen sändes 20 november 2019. Här berättar deltagarna i Paradise hotels höstsäsong vad som hänt sedan de kom hem från inspelningarna i maj.

◼️ ◼️ ◼️

Paradise hotel-deltagaren Louise Eriksson i vit klänning.
Louise Eriksson. Foto: TT.

✔︎ Louise Eriksson, 25, Stockholm

Du kissade i Fredriks skor och förstörde hans glasögon.

– Jag var inte arg alls, jag ville göra tv. Så jag tänkte att jag gör det sjukaste man kan göra, och det var det sjukaste, haha. Om jag åker ut så här tidigt är det ingen som kommer att komma ihåg mig, så jag ville göra avtryck. Jag har “no hard feelings” mot Fredrik. När jag träffade honom när jag kom hem så skämdes jag. Jag var inte stolt. Jag ångrar det lite, men i huset var det roligt. Jag skrattade åt det till jag insåg att det skulle sändas på tv.

Var det konstigt att se det på tv?

Annons

– Först var jag osäker på om jag ville se det avsnittet. Sen tyckte jag att de hade klippt ihop det skönt. Det enda som avslöjar att jag just kissar i hans skor är för att jag säger det. Det var ganska snällt klippt. Det har hänt grövre saker i huset som de inte har tagit med för att det är för grovt.

Har du haft kontakt med Fredrik efteråt?

– Jag träffade honom på Summerburst. Då bad jag om ursäkt och han sa att allting var lugnt.

Camilla började gråta efter den incidenten. Vad tyckte du om det?

– Jag tycker att hon grät lite mycket. Jag såg henne som en irriterande lillasyster, att hon förde mycket väsen. Hon gillade inte mig heller, vi störde oss på varandra. Men i dag har hon bett om ursäkt för det hon sa i huset. Hon är en överkänslig person, men jag respekterar henne för det.

Vilka deltagare gillade du?

– Alla vi tjejer är vänner i alla fall. Jag gillar alla. Jag har ingen kontakt med killarna. Den jag hängde mest med efteråt var Matilda. Camilla hade som sagt svårt för mig i huset, men nu har vi träffats privat så allt är lugnt.

Annons

Vilka deltagare tyckte du mindre om?

– Jag kan ha lite svårt för Jesper. Varje gång jag träffar honom så hånskrattar han i mitt ansikte, det är som att jag är den mest efterblivna personen han har träffat. Han är lite för mycket macho för mig, jag har svårt för hans beteende. Jag tror att han är en jättefin kille om du lär känna honom. Men jag tror tyvärr att han har fått storhetsvansinne och tycker att han är bättre än vad han är. Han vill bli stor i tv. Jag tycker inte om det hos killar, jag tycker den attityden är pinsam.

Hur var Paradise Hotel för dig?

– Jag var inte där så länge, men det var en kul upplevelse. Jag är inte riktigt nöjd med min insats, men jag har bockat av en grej på min “bucket list”.

Hur länge har du velat vara med i Paradise Hotel?

– Sen jag var 14 år, så det är ett tag.

Varför?

– Det känns som en kul grej. Åka iväg och bo i ett hus med andra människor. Sen är jag tävlingsinriktad som person. Folk har alltid haft åsikter om programmet och jag har velat testa hur det är. När man bara är tittare kan man tycka att många inte är så smarta, men när man själv är med så märker man att mycket klipps bort och att allt inte är ordagrant vad man har sagt för att det har tagits ur olika sammanhang. Eller så ber de en förklara en konstig sak och så klipper de ihop det så man ser ganska efterbliven ut.

Annons

Ge ett exempel.

– Mitt intro blev så. Allt snack om Lidingö, att jag är finare än andra. Det var saker de har bett mig att säga. Det är för att skapa en image. Jag är inte alls sån privat, men där lät jag rätt dum.

Du är inte som du har framstått i programmet?

– Nej. Jag är snällare och mer rolig.

Vad tyckte du var bäst med Paradise Hotel?

– Jag var med i förspelet för några år sen, men jag kom aldrig med. Sen sökte jag några gånger till. Det här året hade jag inte tänkt söka men blev tillsagd att göra det. Att komma med efter att ha sökt in är rätt häftigt, det är ju inte så många som kan bocka av det på sin lista. Vem som helst kan gå en utbildning och bli advokat, och med det menar jag inte att det är lätt att bli advokat, haha. Du kan få ett toppjobb genom att plugga, men du kan inte plugga dig in i en realityshow.

– Så det är kul att få vara en av de utvalda, få uppleva det. Du får åka till Mexiko och festa och behöver inte tänka så mycket. De tar ifrån en alla dina tillhörigheter och du slipper laga mat. Man kände sig som en prinsessa, det är en rätt soft känsla.

Annons

Det sämsta med Paradise Hotel?

– Att jag åkte ut tidigt, att jag inte fick en andra chans. Folk är väldigt nöjda med den här säsongen, folk tycker att den var den bästa sen 2014. Jag tror att jag hade kunnat bidra med ännu mer rubriker om jag hade fått stanna kvar.

Berätta om något som tittarna inte fick se?

– Det är mycket saker. En scen var bland annat att jag fick ge alla en lapdance. Vi hade drinkar. Jag är inte så bra på att halsa, så fick jag ge Jesper en lapdance, men jag är otroligt dålig på lapdance. Vi körde snurra i flaskan. Jag fick hångla med alla killar i huset, jag är inte bekväm med det. De visade i studio paradise att min partner Fredrik var helt bombsäker på att vi hade något, att jag var intresserad av honom. Jag är ganska flirtig som person, men jag var inte alls intresserad av honom. Jag valde honom för jag inte var attraherad av honom. Han ville hångla, men jag klappade honom på axeln.

Annons

Ångrar du att du ställde upp?

– Både ja och nej. Jag sa upp mitt gamla jobb för att få vara med, så på så vis kan jag ångra det. Jag hade egentligen planerat att sluta längre fram. Jag kan ångra att jag inte var med så länge för att det skulle vara värt det. När jag kom hem var det “Jahopp, vad gör jag nu?”. Sen kan jag även ångra hur jag hanterade vissa situationer. Men om jag inte hade ställt upp så hade jag ångrat det, haha.

Har du ett jobb nu?

– Jag jobbar som låneförmedlare i dag.

Civilstånd?

– Jag är faktiskt singel och har flyttat hem till mamma igen. Jag ska plugga utomlands nästa år är tanken.

Vad ska du plugga?

– Jag ska plugga upp min engelska i USA. Min dröm har alltid varit att bli skådis. Det var väl därför jag ställde upp i Paradise Hotel från början, jag såg det som en ingång i media. Om jag skulle få en förfrågan från ett kul projekt så skulle jag nog tacka ja till det.

◼️ ◼️ ◼️

Paradise Hotel
Jesper Bengtsson. Foto: TT

✔︎ Jesper Bengtsson, 24, Stockholm:

Hur var Paradise Hotel för dig?

– Roligt. Roligast i år var att jag fick vara med en av mina bästa vänner: Marcelo. Sen var det inte de skarpaste personerna i år, så det var enklare för oss att styra de andra.

Annons

– Jag spelar rätt hårt, manipulerar och ljuger – jag lägger bort alla mina känslor som finns utanför spelet. På utsidan är jag en person som är ärlig, tror på lojalitet och är omtänksam. Jag är inte samma person i huset som jag är på utsidan. Jag är duktig på det sociala spelet och har kommit till final två år i rad.

Det bästa med Paradise Hotel?

– Hur allting slutade.

Det sämsta?

– Jag vet inte riktigt…

Vilka deltagare gillar du?

– Jag hänger fortfarande med Marcelo en del. I huset hatade jag verkligen Theo, jag hade sjukt svårt för honom. Mot slutet var jag så less på den människan. Men Theo är en genuin och skön person, han är den som jag har kommit närmast efter säsongen. Han är en vän jag värderar högt i dag. Jag och Theo blev oväntat bra vänner. Jag har lite kontakt med Helen, “Fimpen” och Mehdi. Jag har absolut ingen kontakt med Adam.

Vilka tycker du mindre om?

– Folk där inne tror att man har fått nya vänner för livet, “Oh, vad vi ska hänga fett mycket när vi kommer hem”. Men så är det ju inte. Adam tyckte jag om i huset, mestadels. Däremot trodde jag vi skulle vara bättre vänner på utsidan, men jag tycker att han har fått storhetsvansinne. Jag är inte ensam om att tycka det från den här säsongen. Tråkigt att se, men det är hans grej. Jag kunde inte bry mig mindre.

Annons

När jag pratade med Louise Eriksson tyckte hon att du har fått storhetsvansinne.

– Louise…jag vet inte vad jag ska säga om henne. Hon får säga vad som helst. Med tanke på det hon gjorde i huset med “Fimpens” skor och glasögon är det läskiga creapy vibes på henne, så jag vet inte om hon är rätt person att uttala sig. Hennes handlingar får tala för sig själv, hennes ord kunde jag fan inte bry mig mindre om.

Många som jag har snackat med säger ju att du och Marcelo styrde säsongen. Hur var det?

– Det var svinkul, det kändes bra. Vi hade alltid backup-planer. Ju längre spelet går, ju mer styr vi. Det var riktigt roligt.

Har Bianca Ingrosso svarat på din inbjudan?

– Haha. Det var folk från hennes produktion som kom hit och frågade mig. De sa att hon tyckte att jag var skön och frågade om jag ville skicka en hälsning till henne. Det var inte så att jag drog iväg en hälsning till henne, utan hennes team bad mig. Sen svarade hon “Haha, kul att man fick inbjudan av den sköningen”.

Annons

Du har sagt att det var “Inte så mycket hjärnceller i programmet”. Kan du utveckla mer?

– Det måste gå läsa mellan raderna där. Titta på slutet till exempel. Hade Josie varit ganska smart så hade hon valt att vaska sin partner, hon skulle vaskat Marcelo och ställt sig med Adam. Då hade det varit Adam och Josie mot Theo och Helen. Då är jag övertygad om att Josie och Adam hade vunnit.

– Sen även när Nina tar beslut att kasta ut Mehdi istället för att ta ut “Fimpen”. Hon vågar inte gå emot gruppen. Men man måste tänka på sig själv och bara kasta ut folk.

Är du singel nu?

– Yes.

Vad har du gjort efter Paradise hotel?

– Jag har dragit igång en Youtube-kanal. Jag har rest mycket, och utbildat mig till idrottsmassör och kostrådgivare.

Kan det bli mer Paradise hotel för dig?

– Efterfesten kommer ut nu. Sen får vi se om det blir något framöver.

◼️ ◼️ ◼️

Camilla Skalleberg i Paradise hotel 2019.
Camilla Skalleberg. Foto: TT.

✔︎ Camilla Skalleberg, 21, Stockholm/Gävle

Du bad om ursäkt innan programmet för hur du skulle vara i programmet. Varför?

Annons

– Jag kände att jag hade behandlat vissa människor dåligt i programmet, jag hade varit självisk. Jag var inte mig själv i huset.

Varför hade du svårt att vara dig själv?

– Man blir så rädd att riskera att åka ur om man säger något som är fel. Gör man något fel så kanske åker man ut, så tänkte jag i alla fall. Då gör man saker som inte är sånt man brukar göra, man är inte sig själv. Sen kom jag på att det hade varit bättre att vara sig själv.

Du fick ta emot mycket näthat. När var det som värst?

– Det var jättemycket i början. Sen började det gå över efter fyra-fem veckor. Mot slutet kom det tillbaka lite igen när jag valde Jesper. Men det har också lagt sig.

Hur var det att få så många kommenterar i sociala medier?

– Det var hemskt, särskilt i början. Det var så nytt allting, och jag visste inte hur jag skulle hantera det. Jag låg hemma och grät tills jag hade vant mig vid det. Till slut blir det en vardag att få mycket hat, och då kunde jag leva med det. Sen kom det tillbaka och då blev det jobbigt igen.

Annons

Vem stöttade dig?

– Jag pratade med familj, en psykolog och tjejerna från programmet.

Hur mår du nu?

– Jag mår bra.

Hur var Paradise Hotel för dig inne i huset?

– Det var väldigt turbulent, det gick upp och ner hela tiden. Det blev mycket bråk, men det var aldrig min avsikt. Det blir så i ett hus, särskilt när flera tycker om samma kille. Jag var aldrig helt bekväm, jag försökte vara som alla ville att jag skulle vara. Samtidigt vill man ju fortfarande vara sig själv och vara bekväm – inte försöka tänka på vad andra tycker och tänker. Men jag var väldigt spänd, jag kunde aldrig slappna av.

– Sen var det mycket väntande för mig. Jag hade så mycket fokus på Marcelo, och hade en längtan att få vara med honom. Jag längtade även hem till folk jag hade hemma. Så det var mycket längtan över lag.

Ångrar du att du var med?

– Nej. Jag gjorde det i början, men inte nu längre. Jag kände först att jag hade gjort så många konstiga saker och allt vinklades så himla fel – jag framstod som någon jag inte är. Sen förändrades det ju längre säsongen gick.

Annons

Vad var bäst med Paradise Hotel?

– Där och då var det att bli kär. När jag inte är det längre, den relationen är över, så var det bästa att jag kom så långt som jag gjorde. Jag vann två tävlingar också, det var skitkul.

Det sämsta med Paradise Hotel?

– Det var bråken med Nina, det var verkligen hemskt.

Hur var er relation?

– Den var väldigt oklar. Vi försökte hålla god ton och vara vänner. Vi kände inte varandra så bra och fick fel uppfattning om varandra. Vi visste båda två att vi tyckte om samma kille (Marcelo), och hon hade haft en relation med honom tidigare. Jag förstod aldrig om vi vänner eller om hon fejkade saker och gick bakom min rygg. När vi hade bråkat så trodde jag att hon hatade mig, men så var det inte.

– Jag har faktiskt aldrig haft något agg mot någon därinne. Sen har jag lätt för att förlåta folk.

Louise Eriksson har kallat dig “en irriterande lillasyster”. Hon sa att ni störde er på varandra. Hur uppfattade du er relation?

Annons

– Jag och Louise hade bott med varandra fem dagar innan och redan där kände jag att vi inte klickade. Så henne kände jag väl agg mot. Men nu känner jag inte så, jag tycker hon är världens finaste tjej.

– Det som var jobbigt därinne var att jag ville vara alla till lags. Samtidigt har man sina behov, och det går ju ut över alla andra. Jag ville ju att det skulle handla om mig och Marcelo, inte någon annan. Men så var det ju inte.

Hade Paradise Hotel varit enklare för dig om du inte fått känslor för Marcelo?

– Ja, absolut.

Vad hände med dig och Marcelo efter programmet?

– Vi visade båda smått intresse för varandra efteråt, men jag sa “vi ska inte ses alls förrän det är pressträff”. Jag tyckte det var jobbigt. Vi har varit på samma fester och han har försökt lite, men jag har avvisat honom. Jag vet att han inte menar något med det, han vill bara hålla på med folk. Vi är absolut inte ovänner, men jag tycker han känns falsk när det kommer till känslor.

Annons

Vilka deltagare gillade du i huset?

– Nathalie älskade jag, Jesper gillade jag också. De var mina bästa vänner. Marcelo var ju min bästa vän också. Jag och Helen var nära först, men vi gled ifrån varandra. Jag tyckte om Erica, även om hon försökte sno min partner, haha. Josie och jag var väldigt tajta tills vi började bråkade. Vissa som var med har jag ingen kontakt med, men de allra flesta har jag kontakt med. Det är mest tjejerna jag har kontakt med.

Vilka i huset gillade du inte?

– I huset försökte jag tycka om alla, men det kan man inte göra, haha. Jag var inte så förtjust i Simon eftersom vi hade en incident mellan oss. Samma sak med Louise. I början tyckte om jag Adam, men sen tyckte jag han blev dryg. Adam var inte med så mycket och umgås med mig, så jag kom aldrig honom nära. Det är inte så att jag hatade honom, inte så.

Berätta om något som tittarna inte fick se?

– Det var min och Marcelos relation. Den var inte som den beskrevs i programmet. Vi tittade på solnedgången tillsammans, och även fyrverkerier där vi höll om varandra. Vi hade riktigt fina stunder tillsammans, och det var därför jag trodde det var äkta mellan oss. Men sånt framgick inte i programmet. Det är mest det jag stör mig på, hur de framställde oss.

Annons

Det var mer romantiskt mellan er?

– Ja, precis. Det upplevdes så, även om det kanske inte var det från hans håll.

Träffar du någon i dag?

– Nej, jag är singel.

Vad ska du göra härnäst?

– Nu pluggar jag till fastighetsmäklare och jobbar lite extra på Ica, och lite med sociala medier och Youtube.

Du har sjungit framför juryn i Idol och varit med i Paradise Hotel. Vill du göra mer reality?

– Det är jättekul att stå framför kameran, och jag tycker Paradise Hotel är ett roligt experiment. Jag tycker även om att sjunga. Skulle det komma fler möjligheter att göra något som lockar mig skulle jag kunna hoppa på det. Jag skulle absolut kunna vara med i något sånt här igen.

◼️ ◼️ ◼️

Paradise hotel-deltagaren Jennifer Karlsson I svart klänning.
Jennifer Karlsson. Foto: TT.

✔︎ Jennifer Karlsson, 30, Karlstad

Innan vi kommer in på årets säsong. Du har vunnit Paradise Hotel tidigare – vad gjorde du med pengarna?

Annons

– Jag fick 250 000 kr, 180 000 efter skatt. Syrran fick en del av pengarna. Sen har de andra hamnat på mitt sparkonto, jag ska använda dem till handpenningen för en lägenhet.

Hur upplevde du årets säsong i Paradise Hotel?

– Jag hade skitkul den tiden jag var inne i huset. Att vara utanför huset är skittråkigt. Man hamnar på ett hotell och får inte ha någon telefon, man får bara läsa böcker.

Det var som sagt inte din första gång. Så du var rutinerad.

– Det är alltid en speciell situation, sånt du inte utsätts för i vanliga fall. Du vet inte vem som är din vän.

Vad var bäst med Paradise Hotel för dig?

– Jag fick en jävligt bra kompis där inne i Helen. Hon bor i Stockholm så vi ses när jag är där.

Det sämsta då?

– Att jag inte vann, haha. Jag har ju gjort det en gång, men jag åkte dit för att vinna igen. Jag har en vinnarskalle. Det var inte så många vinnarskallar i år, det har varit lite mesigt. Det har varit två killar som har styrt många.

Annons

Vilka deltagare gillade du?

– Jag blev vän med Adam och Helen. Vi hade alla roligt, så jag hatar ingen. Sen är det ju precis som i livet, man fungerar bättre ihop med vissa personer. När man kommer utanför huset så inser man att man kanske inte har något gemensamt med de människorna. Vi har ju inte valt vilka personer vi åker på semester med. Vi är olika karaktärer, det är ju det som är det sociala experimentet. Vi är där för ha roligt, festa och spela om pengar. Under den tiden har man något gemensamt.

Vilka personer gillade du inte?

– Det finns inget att säga om dem, jag tycker bara mindre om vissa personer.

Berätta om något som tittarna inte fick se?

– Grejen är att alla var vänner och hade roligt med varandra. De har vinklat det som det var två sidor och att vi inte alls kommer överens med varandra. Så var det inte riktigt.

Ångrar du att du ställde upp?

– Nej, det gjorde jag verkligen inte. Jag hade skitkul. Man lär sig alltid något.

Annons

Kan du tänka dig ställa upp en tredje gång?

– Jag lämnar nog Paradise Hotel bakom mig nu. Jag gillar att spela in tv, så gärna något annat.

Civilstånd?

– Singel.

Vad har du gjort efter Paradise Hotel?

– Jag har varit i Barcelona och jobbat som dj hela sommaren. Nu håller jag på att starta ett träningsföretag, jag har en testgrupp där jag testar idéer och koncept.

◼️ ◼️ ◼️

Paradise hotel-deltagaren Paulo Junior Chamber i vit t-shirt.
Paulo Junior Chambel. Foto: TT.

✔︎ Paulo Junior Chamber, 26, Göteborg

Hur var det att se Paradise Hotel?

– Det är kul. Jag ville först få två stabila partners. Man vill helst ha två om det går åt helvete, vilket det gjorde. Men när jag väl hade två stabila partners så åkte jag ur. Jag är nöjd med det jag har gjort, men det är mycket de inte visar. Jag tycker man borde få mer tv-tid, man ska inte behöva vara ett rövhål för att få tv-tid.

Annons

Hur var Paradise Hotel för dig?

– Jag har kollat på det i alla år. Det är ett stort äventyr man gör i livet. Det är inte så enkelt att vara i huset som folk tror. Det är intriger, utmaningar och grupperingar. Man testar sig själv mycket, det är mentalt påfrestande. Det är en upplevelse man sent glömmer.

Det bästa med Paradise Hotel?

– Att jag fick vara i ett varmt land, att vara på ett ställe och göra något man inte trodde att jag skulle göra. Jag hade föreställt mig det, men trodde inte jag skulle få chansen att göra det. Jag fick träffa nya människor och det är härligt för att jag gillar att socialisera mig. Produktionen var bra, lätta och snälla att jobba med. En gratis resa säger man inte nej till.

Det sämsta med Paradise Hotel?

– Man hade inte kontroll på så mycket. Man visste bara vad man själv gjorde, man visste inte vad folk gjorde eller sa. Du har ingen kontroll över vad som skulle hända.

Annons

– Det sämsta var nog att man inte fick dricka vad man ville. Jag var full en enda gång i Paradise Hotel. Så fort man drack för fort så stannade produktionen alkoholdrickandet. Många är ju lättpåverkade, medan jag kan dricka en del utan att bli påverkad. Men det fick jag ju aldrig riktigt göra. Det tycker jag var konstigt, man gör ju bättre tv och bjuder mer på sig själv när man är halvfull.

Vilka deltagare gillar du?

– Jag är vän med alla deltagare och gillar alla i huset. Att det blir grupperingar är en spelfråga, jag har inget agg mot någon.

Finns det några du tycker mindre om?

– Nej. Jag tycker vissa har spelat spelet fult. Men det är ett spel, det är därför man är där. När man träffat dem utanför huset så ser man dem på ett annat sätt.

Berätta om något som tittarna inte fick se?

– Det finns situationer där jag har gjort saker, men som inte visats på tv. Det har gjort mig riktigt jävla arg. De har framställt mig jättefel. Jag har gjort mycket saker i huset, flera aktiviteter och bus. Men när jag och Adam skulle utse flygvärdinnor så klippte de på ett sätt som att jag bara är arg. Och de har bara klippt in att jag är jättekär i Jennifer.

Annons

Vad du kär i Jennifer?

– Kär är ett starkt ord, så nej. Hon är väldigt attraktiv. Hon var snyggast i huset, ingen är snyggare än henne. Men sånt kallar vi PH-känslor. Utanför huset var det inget snack om känslor.

Paulo Junior Chamber från Paradise hotel och nya flickvännen Sophia.
Paula och nya flickvännen Sophia. Foto: Viafree & Privat.

Ditt civilstånd i dag?

– Jag träffade en tjej i augusti, Sophia, och det har blivit väldigt, väldigt seriöst. Vi ska flytta ihop och sånt. Jag är skitnöjd, jag är lycklig. Det är tack vare Paradise Hotel, det var på releasen på Summerburst som jag träffade henne.

Ångrar du att du ställde upp?

– Nej, jag ångrar ingenting. Det jag har gjort står jag för. Jag önskar bara att jag hade visats mer. Men jag har byggt upp min självkänsla och mitt självförtroende.

Vad har du gjort sen du kom hem?

Annons

– Jag har fått jobba ihjäl mig, det var tusen mejl som låg och väntade. Det blev ju två månaders tjänstledigt när jag drog iväg till Paradise Hotel. Jag har jobbat väldigt mycket, jag är personlig servicetekniker på Volvo, på senare tid. Jag har fått magsår på vägen, det har varit mycket där också.

Vill du göra mer dokusåpor?

– Jag vill vara med i Lets Dance, för jag älskar dansa. Men inga dokusåpor mer. Nu har jag brud, nu fokuserar jag på det.

◼️ ◼️ ◼️

Samuel Jelves Stenfell i bar överkropp i Paradise hotel 2019.
Samuel Jelves Stenfell. Foto: Viafree / Patricia Recourt.

✔︎ Samuel Jelves Stenfell, 21, Malmö

Hur var det att se Paradise Hotel på tv?

– Det var lite ovanligt. Spännande, absolut. Jag har inte sett mig själv på tv innan, så det var speciellt.

Hur var det att uppleva Paradise Hotel i huset?

– Det var livets resa, livets upplevelse. Superroligt! Det är svårt att beskriva för de som inte varit där.

Annons

Kunde du vara dig själv?

– Till största del är jag mig själv, jag har ingen fasad. Men ibland kan det vara svårt att vara normal i en onormal miljö.

Vad var bäst med Paradise Hotel?

– Spänningen. Och människorna runt omkring. Man hade svinkul, var nervös och var på tårna hela tiden – då känner man sig levande.

Det sämsta med programmet?

– Det var svårt att veta om alla var genuina. Det kunde vara en otrygg miljö mentalt, det var svårt att finna ro.

Vilka deltagare gillar du?

– Jag kommer bra överens med i princip alla i dag. De jag kom bäst överens med i huset var Alex, Adam, Helen och Jennifer.

Det var snack om en mancrush på Adam. Berätta.

– Jag är väldigt uttrycksfull med mina känslor. Jag är trygg i mig själv och min sexualitet, så jag kände att jag kunde bjuda på det. Men vår relation var enbart vänskaplig. Han kändes som en storebror därinne, det var väldigt tryggt.

Vem tyckte du mindre om?

Annons

– I ärlighetens namn diggar jag verkligen alla. Jesper har uttryckt att han fortfarande inte tycker om mig. Vi är inte bästa vänner, men jag har inget otalt med honom.

Berätta om något som tittarna inte fick se?

– Hela min relation med Helen är i princip helt bortklippt. Vi kom bra överens och vi sov tillsammans min sista natt. Men vår relation är i princip helt borta. Så är det med klippningen.

Ångrar du att du ställde upp?

– Absolut inte. Jag hade gärna varit där längre eller gjort om det – för att visa vad jag går för.

Du vill göra det igen?

– Om ett-två år. Jag var för ung. Jag behöver mogna till lite i kropp och själ.

Vad har du gjort sen du kom hem?

– Jag har rest mycket i Europa, Spanien och Grekland. Nu jobbar jag på Postnord, i början av nästa år ska jag till Asien och backpacka i några månader.

Är du singel?

– Jag har faktiskt inte hittat den rätta ännu, men det kommer nog snart. Livet är kort, man måste ta tillvara på det. Man måste leva till fullo.

◼️ ◼️ ◼️

Jaira Rickard i Paradise hotel 2019.
Jaira Rickard. Foto: Viafree / Patricia Recourt.

✔︎ Jaira Rickard, 22, Laxå

Hur var det att se på Paradise Hotel i tv-soffan?

– Det var nervöst. Man vet aldrig hur de klipper, jag hade lite skräcktankar där. Men jag tycker att det gick bra. Och jag har bara fått kärlek av folk. Det har typ som värst blivit kommentarer om att jag inte har något hår eller att jag ser ut som en kille, haha. Man blir aldrig förvånad i för sig.

Annons

Varför valde du att ställa upp?

– Jag har alltid tänkt att det vore kul att vara med. Sen är det bara jag och Jennifer (Alabi) som har varit mörkhyade i Paradise Hotel. Vi pratar hela tiden i samhället om att alla är lika mycket värda, och då måste alla typer av människor synas i alla typer av program – annars är det inte rätt. Det är även många som har hört av sig om just det, så det är kul.

Hur var det i huset under Paradise Hotel?

– Det var ju kul. Men jag kom in sent, så det sög. Jag hade varit grym om jag hade kommit in och vunnit hela skiten, det hade varit vrickat, haha. Sen kan man sitta hemma och se programmet och tänka “Varför gör de så? Hur kan de vara så osmarta?”. Men det är inte så jävla lätt när man väl är där.

– Pappa var inte så glad över att jag skulle åka från början. Jag har lätt till känslor, att bli arg och så är inte jättesvårt egentligen. Jag fick tygla mig lite därinne. Sen finns det deltagarna som åker dit för att göra tv och bli så kända som möjligt på så kort tid som möjligt, och det är ofta de som de går åt helvete för.

Annons

– Det är så sjukt många ungdomar och tonåringar som kollar på programmet och kanske ser upp till någon som är med i programmet, och då handlar det inte bara om sig själv längre. Så ta en dag i taget, gör något bra av det. Så tänker jag, men jag är rätt annorlunda mot deltagarna i “PH” överlag.

Det bästa med att vara med i Paradise Hotel?

– Jag vet inte, jag är extremt splittrad. Jag älskar ju alla typer av människor. Väl inne i huset är människor på ett visst sätt, så är de inte utanför huset. Sen var det på ett sätt onödigt att åka dit eftersom jag åkte dit så sent och åkte ut lika snabbt, haha. Jag fick vara på ett annat hotell, så då blir det inte lika roligt.

Du visste inte om att du skulle komma in sent?

– Nej. Det fick jag inte veta förrän jag var i Mexiko. Paradise Hotel är en festresa och en hälsoresa. Ena stunden ska du supa dig full, och den andra stunden får du ligga på ett hotell, ta det lugnt och vara nykter.

Annons

Det sämsta med Paradise Hotel?

– En sak var att jag kom in så sent. Sen är det mycket snack från alla. Som Mehdi, han ska vara så självsäker och säger att han kan göra val där han skiter i vad folk tycker och om de går emot honom. Sen när han sitter i den situationen så vågar han inte. Marcelo och Jesper har ju dominerat hela säsongen, så samtidigt förstår jag ju folk.

Vilka deltagare gillar du?

– Jag gillar majoriteten av alla tjejer.

Du kan inte utveckla det…

– Nej, haha. Det är svaret du får.

Vilka tycker du mindre om?

– Jag har inget otalt med killarna. Men jag kan bli lite trött på vissa killar, det är väl det. Sen tycker jag generellt att det har varit mycket hybris den här säsongen, och jag gillar inte folk med hybris.

Berätta om något som tittarna inte fick se?

– Jag grät första natten. Det var ett sånt jävla liv med Josie och jag kände mig så extremt utstött, jag kände “Vad fan gör jag här?”. Jag skulle sova med Marcelo, men han drog iväg så jag låg där i sviten själv. Det är klart man blir ledsen. Sen kom “Fimpen” och “Natta” och räddade mig, då kändes det bättre.

Annons

Ångrar du att du ställde upp?

– Nej, verkligen inte. Jag tycker det är extremt viktigt att få in mer mörkhyade i den typen av program. Det har jag fått väldigt mycket positiv respons på.

– Sen har jag även stor erfarenhet av psykisk ohälsa. Jag var med i knappt tre dygn av Paradise Hotel och efter det kan jag på sociala medier hjälpa många personer genom att prata och lyssna på hur de mår. Man blir jäkligt glad att man kan hjälpa folk i stället för bara springa runt i bikini i Mexiko.

Vad har du gjort sen du kom hem?

– Jag har skaffat kille, vi är typ sambo. Om du frågar mig är vi sambo, om du frågar honom så är han mer tveksam, haha. Jag bor där, jag har stadgat mig där. Men han tror mer att jag aldrig åker hem.

Pluggar eller jobbar du?

– Just nu lallar jag mest runt. Min dröm är att jobba professionellt med att hjälpa människor som kämpar mot psykisk ohälsa. Nu försöker jag lägga upp en plan för hur jag ska gå till väga med det.

Annons