LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

A-teens – så gick det sen för medlemmarna

22 jan, 2020 
AvFredrik Jönsson
Amit Paul, Marie Serneholt, Sara Lumholdt och Dhani Lennevald i A-teens 1999.
A-teens sålde miljontals album. Men hur lever medlemmarna i dag – 20 år efter succén?
✔︎ Svarar på schism- och romansrykten inom gruppen.
✔︎ Så ser deras nya kärlekspartners ut.
✔︎ Berättar om livskrisen: ”Terapi funkade inte”.
✔︎ Så mycket tjänar medlemmarna i dag.
Annons

Popgruppen A-teens, först känt som Abba teens, var en popgrupp som bestod av Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Dhani Lennevald och Amit Paul. Här får du reda på hur det gick det sen för kvartetten?

A-teens 1999: Amit Paul, Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Danni Lennevald.
A-teens 1999. Foto: TT.
A-teens 2015: Amit Paul, Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Danni Lennevald.
A-Teens 2015. Foto: TT.

Gruppen bildades 1998 av Niklas Berg på skivbolaget Stockholm Records i syfte att göra covers av ABBA:s låtar. På begäran från Björn Ulvaeus och Benny Andersson från ABBA, bytte gruppen namn till A-Teens för att undvika förväxling.

I maj 1999 debuterade gruppen med singeln Mamma Mia, och i augusti 1999 släpptes musikalbumet The ABBA Generation. Men den 15 april 2006, efter att ha sålt över sex miljoner album, meddelades att A-Teens splittrats och lagts ned.

◼️ ◼️ ◼️

Marie Serneholt som barn och som vuxen.
Marie Serneholt 1999 och 2020. Foto: TT.

✔︎ Marie Serneholts nya liv efter Måns Zelmerlöw

Marie Serneholt, 36, startade en solokarriär efter att A-teens hade meddelat att bandet splittrats. I februari 2006 släppte Serneholt sin första singel: ”That’s The Way My Heart Goes”. En månad senare följde hon upp med albumet ”Enjoy The Ride”.

Annons

Musikkarriären gick vidare med Melodifestivalen 2010. Och året därpå var hon programledare för samma program. Efter det började hon dyka upp mer som programledare i tv-rutan och har arbetat med Bingolotto och Fångarna på Fortet.

Marie Serneholt och Måns Zelmerlöw var ett par 2011.
Marie och Måns 2011. Foto: TT.

När det gäller kärlekslivet var Serneholt och Måns Zelmerlöw ett hett kändispar. Medierna menade att två av landets hetaste singlar hade blivit kära i varandra. De blev tillsammans 2008, men förhållandet tog slut 2011.

– Jag vill att ni ska veta att jag och Marie inte längre är ett par. Hon är fortfarande min närmaste och bästa vän men det är så att gnistan inte finns kvar, sa Zelmerlöw till Expressen då.

– Åren vi har haft tillsammans har varit de finaste i mitt liv och vi kommer fortsätta vara vänner, sa Serneholt vid den tidpunkten.

Annons

2015 uttalade hon sig igen om relationen med Zelmerlöw.

– Klart det var en sorg. En stor sorg. Men det fick ta sin tid. Nu, fyra år senare, känns det bra. Det var rätt beslut. Jag växte otroligt mycket. Satsade på mig själv och min karriär. Jag hade inte velat vara utan de där åren efter separationen, sa hon i en intervju med Expressen 2015.

Marie Serneholt med Fredric Palmqvist och parets tvillingar.
Marie, Fredric och barnen. Foto: Instagram.

I dag är både Serneholt och Zelmerlöw föräldrar – men på varsitt håll. Hösten 2017 träffade Marie sin nuvarande kärlek: Fredric Palmqvist. Paret fick tvillingarna Philip och Nicholas september 2018.

”Vilket år detta har varit. Jag kan knappt sammanfatta det här året om jag ska vara ärlig. Det har varit minst sagt intensivt på många sätt och samtidigt helt magiskt. Våra små bebisar har blivit två småkillar som jag älskar att få lära känna mer och mer för varje dag”, skrev hon på sin blogg i början av 2020.

Annons

Marie Serneholts senast taxerade inkomst (2018) var 730 700 kr. Hon hade även ett överskott av kapital på 164 271 kr.

◼️ ◼️ ◼️

Sara Lumholdt som barn och som vuxen.
Sara Lumholdt 1999 och 2019. Foto: TT & Instagram.

✔︎ Sara Lumholdt träffade kärleken och lämnade Sverige

Efter A-teens valde Sara Lumholdt, 35 år i dag, att ta avstånd från strålkastarljusen under några år. Hon arbetade bland annat som administratör på en biltvätt, en sushirestaurang, en klädbutik och en mediebyrå. Hon testade därefter en solokarriär under namnet ”Sara Love”, men det projektet lades ner.

I en intervju med Aftonbladet menade hon att ingen av medlemmarna i A-teens hade tjänat en förmögenhet.

– Vi tjänade bra med pengar, men inte miljoner. Jag har investerat. Men potten kommer att ta slut. Jag är som en vanlig svensk, har också lån, kostnader som jag får magknip för varje månad, sa Sara i en intervju med Aftonbladet 2008.

Annons

I det samtalet pratade Lumholdt även om relationen med Marie Serneholt. Den verkade frostig baserat på de citaten.

– Jag tror inte att hon tycker om mig, sa Lumholdt om Serneholt i intervjun i Aftonbladet.

2011 dök Sara Lumholdt upp som tävlande i Melodifestivalens tredje deltävling. Då var Marie Serneholt programledare. Återigen lät det som att deras relation var obefintlig.

– Marie har inte sagt lycka till till mig för att jag ska tävla. Det kommer inte jag heller att göra, vi har inte den kontakten, sa Lumholdt då.

Serneholt svarade:

– Faktum är att jag inte har Saras nummer. Jag får gratta henne live i stället när vi träffas. Jag är så jäkla glad att hon ska vara med.

Sara Lumholdt och Chris Noble gifte sig 2018.
Sara Lumholdt och Chris Noble. Foto: Instagram.

Lumholdt valde sedan att ändra tonläge om Serneholts medverkan som programledare i Melodifestivalen.

Annons

– Jag är jätteglad för Maries skull att hon är programledare och har kollat på henne och tycker att hon är grym. Det menar jag verkligen. Jag visste att hon skulle briljera, sa hon samma år.

Åren efter Melodifestivalen blev det större fokus på pole dancing i Lumholdts liv. Hon har blivit svensk mästare i pole dancing.

Lumholdt fann kärleken i Chris Noble och britten friade till Lumholdt på en pir i början av 2017. På bröllopet i augusti 2018 deltog inte Marie Serneholt eftersom hon var höggravid, men hon skickade ett fint telegram till brudparet.

”Kan inte sluta le”, skrev Lumholdt på Instagram.

Det gifta paret bor i dag i Portsmouth i England tillsammans med två hundar: Lily och Freja.

Sara Lumholdts senast taxerade inkomst (2018) var 166 800 kr. Hon hade även ett överskott av kapital på 80 364 kr.

◼️ ◼️ ◼️

Amit Paul och Sara Lumholdt 1999 och hur Amit ser ut nu.
Amit Paul och Sara Lumholdt 1999 och Amit Paul 2017. Foto: TT & Instagram.

✔︎ Amit Paul kände självhat efter A-teens-tiden

Amit Paul, 36 år i dag, har starka minnen från tiden med A-teens.

Annons

– Första iden var att vi bara skulle uppträda i Sverige, deras tanke var att köra en A-teens från varje land. Men det gick så bra för oss så de ändrade den planen, säger han till Hänt.

Hur minns du de första åren?

– Det var kaotiskt. Det var väldigt roligt och väldigt jobbigt. Jag mådde verkligen inte bra. Men det är samtidigt det roligaste jobbet jag har gjort. Det fanns enorma ”highs”, men många ”lows” också. Vi var 15 år när vi blev en grupp. År 2000, när vi var 16 år, så hade vi 250-300 resdagar. Snacka om att man blir bortkopplad från hemmet och skolan, även om jag valde att plugga ändå. Min familj har alltid varit stabil, föräldrarna har varit superstabila. Men att leva så, resa så mycket, gjorde att jag kände mig rotlös.

Hur var det att turnera med ‘NSYNC och Britney Spears?

– Det var kul. Vi uppträdde bara i fem dagar med ‘NSYNC, men gjorde vår första spelning i MGM Grand i Las Vegas inför 20 000 personer. Sen hängde vi med Britney Spears sommaren efter, det var i fyra månader. Jag tyckte hela den turné vara magisk.

Annons

Hur fungerande ni som grupp?

– Vi funkade ganska bra. Vi gjorde jobbet. Den som jag var närmast var alltid Sara, vi är fortfarande närmast.

Uppstod det aldrig några känslor mellan er som var mer än vänskap?

– Nej. Man var fullkomligt immun för sånt efter att ha hängt som vi gjorde.

Efter att A-teens hade splittrats började Amit Paul plugga på Handelshögskolan. Han kämpade fortfarande med att försöka må bra.

– Det var mer att jag upplevde att jag tyckte väldigt illa om mig själv när jag var 21-22 år. Jag ville mest dra iväg, det var ett flyktbeteende. Under studietiden kunde folk säga “Du är inte så trevlig när du är packad”. Det tog fem-sex år att jobba igenom det. Jag gick lite i terapi, men det funkade inte för mig. Nu håller jag på mycket med meditation, jag försöker hitta kopplingar till kroppen. Nu finns det balans i livet och jag har fått kontroll på mitt temperament.

Har du kontakt med de andra i A-teens i dag?

Annons

– Jag och Sara har lite kontakt, jag var på hennes bröllop. Sen har vi alla fyra käkat lite middagar, det har varit roligt.

Kan du sakna den tiden?

– Jag kan sakna att uppträda, det är en sån jäkla kick. Det är så sjukt! Det är ett sånt jäkla påslag.

Hur rik blev du?

– Jag tjänade lite pengar, det var bra. Nu är jag normalrik. Men om jag tittar på mina Handelskompisar är jag fattig, haha.

Du försökte dig på en solokarriär med plattan ”Songs in a key of Mine”. Den släpptes 2008.

– Ja, jag finansierade hela inspelningen själv och släppte på eget bolag. Det gick åt helvete. Det var själsligt väldigt viktigt, men jag var bitter då att det inte gick bättre kommersiellt.

Sen blev det ingen mer musik?

– Jag var med i ett rockband Moccasin. Det skulle jag vara en stund till om vi inte hade fått barn.

Amit Paul från A-teens med sin fru Unnur Yrr Helgadottir och parets två barn.
Amit med sin fru och två barn julen 2019. Foto: Instagram.

I dag är han gift med fru Unnur Yrr Helgadottir och paret har två barn, två tjejer, som är två och fyra år. Han träffade sin blivande fru när han skulle åka skidor på Grönland.

Annons

– På flyget dagen efter sa jag till en kompis att det är ”Hon som är hon”. Han svarade ”Du är dum i huvudet”, haha. Det var 2009, sen gifte vi oss 2012.

När vi ändå pratar kärlek. Hur påverkades ditt kärleksliv av kändisskapet i A-teens?

– Jag var ganska trasig som person ett tag, jag hade svårt att knyta an. Sen var jag väldigt egocentrisk. När jag tittar tillbaka på den tiden så inser jag att jag inte var så snäll. Allt handlade om mig, ”Jag måste göra det här” och så vidare. Det tar en tid att bearbeta sånt. Det är under de sista åren jag har förstått vad som är en bra partner på riktigt.

Vad jobbar du med i dag?

– Jag är vd på vårt familjeföretag, Paxymer.

Vad gör ni?

– Vi vill se till att världen blir fri från giftiga flamskydd i plaster utan att man kompromissar med brandsäkerhet. Vi har en egen patenterad teknologi som vi arbetar med ute i världen. Det är superspännande att få jobba mot en bransch med så stor påverkan både hur mycket som används, miljömässigt och hälsomässigt. Det går verkligen att göra bra, på riktigt, om man tänker och designar rätt. Och det har vi gjort.

Annons

Vad har du för framtidsplaner för egen del?

– Jag vill göra saker som är viktigt, jag har lagt tio år på kemikalier och plastmaterial. Jag vill att folk läser på vad som är bra och dåligt med plast. Det är viktigt att inte överreagera och kasta ut saker som skulle kunna vara jättebra. Plastdebatten i media är väldigt felsnurrad.

– Sen vill jag rädda världen. Vi gör det i en liten del med vårt flamskydd och så har jag gett mig in i ett projekt som är lite löst än så jag kommer vara vag, men låt oss säga att det handlar om att “uppgradera” vårt mänskliga operativsystem. Superspännande!

Amit Pauls senast taxerade inkomst (2018) var 499 000 kr.

◼️ ◼️ ◼️

Dhani Lennevald i A-teens 2000 och som musikproducent 2019.
Dhani 2000 och 2019. Foto: TT.

✔︎ Dhani Lennevald har jobbat med Avicii

Dhani Lennevald, 35, är den från A-teens som fortfarande håller på med musik. Efter att gruppmedlemmarna gick skilda vägar startade han en solokarriär och skrev egna låtar. Första låten var ”Girl Talk”. Han jobbade även som model.

Annons

Nu jobbar han som producent och låtskrivare och har samarbetat med bland andra Måns Zelmerlöw, Anton Ewald, Avicii och Sandro Cavazza.

Dhani Lennevald med ex-flickvännerna Natacha Peyre och Amanda Bergman.
Dhani med Elena 2008 och med Amanda 2012. Foto: TT.

Dhanis kärleksliv har varit omskrivet. Han var tillsammans med modellen Elena Belle, som tidigare hette Natacha Peyre.

– Det tog slut för att jag kände att vi växte ifrån varandra. Vi var så himla unga när vi träffades, men jag känner ändå att den tjejen sm får honom är riktigt lyckligt lottad. Han är en jättefin kille, men då när det tog slut kände jag att jag behövde gå vidare. Man söker sig till olika grejer i olika delar av livet, sa Elena Belle i webbprogrammet Svenska Hollywoodfruar – i fokus 2018, enligt Expressen.

Lennevald har även varit tillsammans med modellerna Amanda Bergman och Ida Ståhlberg.

Annons

Idag har Dhani hittat kärleken på nytt. Denna gång är det brittiska popsångerskan Alice Chater, 27, som har fångat A-teenssjärnans hjärta. När Alice tidigare i somras släppte sin hit Two of Us kommenterade Dahni en av hennes bilder med tre hjärtan och kort efter postades en bild på sångerskan och Dahni tillsammans där hon skrev:

”Det här är min favoritperson. Jag älskar dig!”

Som låtskrivare och producent går han under namnet DHARC.

Dhani Lennevalds senast taxerade inkomst (2018) var 146 200 kr.

Källa på inkomster: Skatteverket

Annons