TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Här är Sveriges 10 värsta kändisbråk

10 jan, 2020 
AvOla Lagerström
Leif GW Persson, Bianca Ingrosso, Carolina Gynning och Mikael Persbrandt.
✔︎ ”Hon är en pissmyra – borde be om förlåtelse på sina bara knän”.
✔︎ ”Jag hoppas allt går åt helvete på ditt bröllop”.
✔︎ Sexbråket: ”Så jävla skumt att hon bara kör!”.
✔︎ ”Det känns ju lika hett som ditt bukfett”.
✔︎ ”Du är helt utan självinsikt – en fruktansvärd människa”.
Annons

Det finns en drös svenska kändisar som delar ut verbala smockor mot varandra. I den här artikeln friskar vi upp minnet åt dig.

Alexandra ”Kissie” Nilsson och Isabella ”Blondinbella” Löwengrip.
Kissie och Blondinbella.

✔︎ Blondinbella & Kissie – ”Önskar jag kunde spruta in en självkänslados i henne”

Relationen mellan Alexandra ”Kissie” Nilsson, 28, och Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 29, är lika frostig som väldokumenterad.

Isabella fick nog när flera gånger under 2009 hade blivit attackerad av sin konkurrent. Efter personangreppen – där hon bland annat hade blivit hånad för sin hy – satte Isabella ner foten.

– Jag önskar att jag kunde spruta in en självkänsla-dos i henne, i stället för all restylane som hon trycker in i läpparna. Då skulle hon leva ett lättare liv och sluta oroa sig om hur hon ser ut hela tiden och så skulle hon bli en snällare tjej. Sådana behövs, kommenterade Isabella Löwengrip.

Leif GW Persson och Carolina Gynning.
Leif GW Persson och Carolina Gynning.

✔︎ Leif GW Persson & Carolina Gynning – ”Lika hett som ditt bukfett”

Leif GW Persson, 74, och Carolina Gynning, 41, är två färgstarka personligheter som aldrig drar sig för att säga sitt hjärtas mening. Nyligen råkade de i luven på varandra om deras respektive ”kändisviner”.

Annons

– Jag drack ett som var förskräckligt: Carolina Gynnings rosé. Det var hemskt. Jag kan tänka mig att det riktar sig till en publik med tonåriga tjejer. Men jag skäms inte för mina egna, jag har ju valt dem själv, sa GW i Svenska Dagbladet.

Carolina Gynning upplevde tilltaget som ren smutskastning – och gav tillbaka med samma mynt:

”Tack Leif GW Persson för din utförliga recension om mitt ’rosévin’ som inte existerar. Jag har aldrig haft något rosévin och kommer aldrig göra ett”, skrev Carolina på Instagram.

Samtidigt dömde hon ut GW för att han ens tänkt på rosé:

”Att ge ut ett kändisrosévin i dag känns ju lika hett som ditt bukfett”.

När Expressen nådde GW för en kommentar, vägrade han att be om ursäkt. Konsekvent fortsatte han att döma ut Gynnings vin.

– Det var nog det sämsta vin jag har druckit. Det var hemskt, jag skulle inte ens våga tvätta bilen i det. Hon verkar annars vara en hyggligt välbegåvad kvinna men just det här med viner kanske inte var hennes grej.

Annons

I efterhand har Carolina Gynning ångrat sitt ordval:

”Okej det var dumt av mig att kommentera GW:s vikt, det gör man inte. När man gör fel ska man be om ursäkt”, skrev hon på sin Instastory och fortsatte:

”Däremot blir jag genuint upprörd över hans sätt att ständigt ta sig friheter att själv offentligt kränka människor. Jag har inget rosévin, så att ljuga för att få pr för sitt eget rosévin känns inte fräscht. Har man inget gott att säga kan man hålla tyst om det tycker jag”.

Maria Montazami och Camilla Läckberg.
Montazami och Läckberg.

✔︎ Maria Montazami & Camilla Läckberg – ”Vi har löst det här!”

För några år sedan gjorde deckardrottningen Camilla Läckberg, 45, ett kontroversiellt uttalande i Expressen.

Måltavlan: Maria Montazami, 54.

– Hon låtsas vara gullig, rar och snäll i tv. Det stämmer inte, hävdade Läckberg vars uttalande blev starkt ifrågasatt.Bakgrunden till utspelet var ett möte i tv-programmets Lets’s dance träningslokaler. Enligt Läckberg fanns det fyra bord i köket. Medan hon och två andra personer satte sig vid ett bord, satte sig Maria vid ett helt annat bord.

Annons

Maria förklarade snabbt för Hänt att hon aldrig hade några oartiga avsikter med sitt val av bord:

– Jag satte mig vid det andra bordet för att de skulle kunna snacka i lugn och ro. Efteråt tog vi ett jättekul kort. Tänk om jag skulle visa den bilden… Är vi osams när vi står där och flinar? Det är fjanterier, konstaterade Maria som var uppriktigt besviken på Läckberg.

I podcasten Nemo möter en vän berättade Montazami 2018 att hon hade glada nyheter:

– Jag och Camilla har pratat via mejl så vi har faktiskt löst det här.

Filip Hammar och Prinsessan Sofia.
Filip och Sofia.

✔︎ Filip Hammar & prinsessan Sofia – ”Hoppas allt går åt helvete på bröllopet!”

När prins Carl Philip, 40, och prinsessan Sofia, 35, gifte sig 13 juni 2015 kokade programledaren Filip Hammar, 44, på Twitter:

Annons

”Fan vad man hoppas att allt går åt helvete för prinsessan Sofias vidriga överklass-charity”, skrev Filip.

Reaktionerna på inlägget lät sig inte vänta. ”Svinaktigt”, dundrade Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg, 69.

Snart förklarade sig Filip Hammar. Han menade att det ”hickades till” i kungahuset när Sofias bakgrund som Paradise Hotel-deltagare hade blivit känd – och att hovet därför engagerade henne i välgörenhet som en strategi för att mörka hennes förflutna. Åtgärden skulle helt enkelt vara det ”perfekta tvättmedlet”, menade Hammar.

– Jag menar inte att Sofia saknar egen vilja, jag tror att hon själv har varit en del av en tvätt av sitt eget varumärke, sa Filip som också riktade ytterligare en känga mot hovet:

– En grej som är obehaglig av kungahuset är behovet av renhet. Man får inte skava och man får inte vara besvärlig. Man ska naturligtvis inte ha varit med i en dokusåpa…

Bianca Ingrosso och Johan Gunterberg.
Bianca och Johan.

✔︎ Bianca Ingrosso & Johan Gunterberg – ”Vi är inte ovänner och vi är inte vänner”

Om det är som det berömda uttrycket säger – att kärlek börjar med bråk och slutar med barnbidrag – så har tv-profilen Bianca Ingrosso, 24, och artisten Johan Gunterberg, 31, alla förutsättningar att bygga en gemensam framtid.

Annons

Våren 2018 låg nämligen profilerna i öppen konflikt med varandra.

Allt började med att Bianca i en tv-show hävdade att Johan hade raggat på henne. I ett inlägg på Instagram dementerade Johan snart påståendet med bestämdhet.

Expressen konfronterade snart Bianca på en tillställning med frågan: ”Men ni har legat med varandra?”

Bianca svarade:

– När jag var 18 – en gång.

Samtidigt försökte hon tona ner bråket som hade blossat upp:

– Jag fick en fråga och jag svarade på den och sedan har det blivit till en större grej än vad det egentligen är. Vi är inte ovänner och vi är inte vänner.

Johan Gunterberg kommenterade Biancas utspel:

– Jag är inte så intresserad av att prata om vilka jag legat med i massmedia. Det är så jävla skumt att hon bara kör.

Christer Sandelin och Tommy Ekman.
Sandelin och Ekman.

✔︎ Tommy Ekman & Christer Sandelin – ”I dagsläget är det okej mellan oss”

Turerna har varit många kring Style- och Freestylestjärnorna Christer Sandelin, 58, och Tommy Ekman, 58. Hösten 2014 brakade helvetet lös när Christer offentliggjorde ett mail som Tommy hade skickat till honom.

Annons

Tommy menade att Christers missbruk var orsaken till deras brutna samarbete, och i mailet brann Tommy av rejält:

”DET ENDA SOM GÖR ATT ALLA DRAR SIG UNDAN ÄR DU!!!! Inte du utan missbrukaren CHRISTER SANDELIN. Och att du har mage att attackera mej och hota att sätta ihop Freestyle utan mej… Du är helt utan självinsikt och beter dig som en fruktansvärd människa. SKÄMS!”, skrev Tommy.

Tommys utbrott var svaret på ett tidigare mail som han hade fått av Christer:

I mailet skrev Christer:

”Jag kommer ta Freestyle vidare med Jocke och Gigi… För om du frågar 10 personer om dom tänker på Christer Sandelin eller Tommy Ekman, förknippar med Freestyle, så är det 8 av 10 som säger mitt namn… Jag har ingenting med din verksamhet att göra… Nu är det nog Tommy”.

För Hänt berättar nu Tommy om relationen till Christer:

–Den har varit hit och dit och fram och tillbaka. Vi har haft både uppgångar och nergångar. Det blir så när man känt varandra så många år och gått igenom så mycket som vi faktiskt gjort. Vi lärde känna varandra i sjuan och blev som syskon.

Hur är det mellan er i dagsläget?

– Det är okej.

Mia Skäringer och Katrin Zytomierska.
Skäringer och Zytomierska.

✔︎ Mia Skäringer Lazar & Katrin Zytomierska – ”Jag skulle inte bete mig så barnsligt!”

Häromåret riktade Mia Skäringer, 43, frän kritik mot Katrin Zytomierska, 42.

Annons

Anledningen? Ett Instagraminlägg där Katrin hade lagt ut följande text:

”Jag inser att det inte är mode att vara smal överallt. Det är nog bara i vissa städer som det är mode. Här är det inte mode. Hade jag bott i en förort eller vilken stad som helst i Sverige förutom Stockholm så hade jag nog verkligen inte bantat mer utan känt mig väldigt nöjd just nu. Tur att jag bor på Östermalm där tjejerna är väldigt smala för jag känner mig inte alls nöjd så här. Jag skäms inte och skyler mig inte under en sarong eller så jag tänker inte alls på att jag inte skulle se bra ut i min kropp. Men jag njuter mycket av att träna och äta bra. Mycket.”

Mia uppmanade till bojkott av Katrin – och Katrin konstaterade i Expressen att man får tycka olika.

– Bara för att jag inte tycker lika som Mia Skäringer så skulle jag inte bete mig så barnsligt så att jag skulle uppmana folk att sluta följa henne. Men det får stå för henne, sa Katrin.

Leila K och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.
Leila K och Babsan.

✔︎ Babsan & Leila K – ”Lilla vän – du måste lugna ner dig!”

Dragshowstjärnan Lars-Åke Wilhelmsson, 61, och popstjärnan Leila K, 48, har en outredd sammandrabbning i sitt livsbagage. För några år sedan avslöjade nämligen Lars-Åke att det vid ett tillfälle uppstod tumult mellan honom och Leila på partybåten Patricia.

Annons

– Leila var inte i sitt rätta jag, hon var förbannad på något och när vakterna bad henne lugna sig blev hon ännu argare. Jag gick fram och sa: ”Lilla vän, du måste lugna ner dig om du ska vara kvar här”.

Enligt Lars-Åke gav hans ord motsatt effekt.

– Leila hade platåstövlar och gav mig värsta sparken i häcken! Jag förstår inte varifrån hon fick sin styrka.

När Lars-Åke satte ord på den dramatiska händelsen, berättade han att han nog aldrig skulle kunna glömma den dramatiska natten på partybåten.

– Får jag någon gång en tung Norén-pjäs så ska jag ha Leila K:s utbrott i bakhuvudet. Hon verkligen totalexploderade…

Jan Malmsjö och Mikael Persbrandt.
Malmsjö och Persbrandt.

✔︎ Jan Malmsjö & Mikael Persbrandt – ”Svinaktigaste jag varit med om!”

För 13 år sedan hade Mikael Persbrandt huvudrollen i Dramatenföreställningen ”Måsen”. Efter en veckas föreställningar sjukskrev sig machoskådespelaren:

Annons

– Persbrandt har blivit magsjuk, hette det.

I själva verket var Persbrandt ute och festade, framkom det. Dramatenkollegorna i allmänhet och Jan Malmsjö i synnerhet såg rött. Den 87-årige skådespelaren vägrade att ta Persbrandts namn i sin mun:

– Avhopparen, han har pissat på oss – och efter några dagar är han på Fotbollsgalan som om inget hänt. Det är det svinaktigaste jag varit med om, ett flagrant kontraktsbrott. Man häpnar, sa Jan Malmsjö.

Några år senare avslöjade magasinet Filter att Dramatens personalavledning hade erbjudit Persbrandt en plats på en avgiftningsklinik. Persbrandt hade avstått erbjudandet och i stället sagt upp sig med omedelbar verkan.

Av allt att döma har Persbrandt och Malmsjö inte rökt fredspipa. I alla fall om Malmsjö anammat sin hustru Marie Göranzons metod att bemöta folk som en gång svikit.

I podcasten Brevé Bromé, säger Marie Göranzon:

– Jag är långsint, jag glömmer inte vissa saker. En del hälsar jag inte på, säger Marie.

Gunilla Persson och Pernilla Wahlgren.
Gunilla och Pernilla.

✔︎ Gunilla Persson & Pernilla Wahlgren: ”Be om förlåtelse – på dina bara knän!”

2011 utbröt det smärre kärnvapenkrig mellan Gunilla Persson, 60, och Pernilla Wahlgren, 51. I ett uppmärksammat blogginlägg – vars rubrik löd ”Vidriga vidriga Gunilla Persson” – skrädde Pernilla inte orden.

Annons

”Jag trodde faktiskt att Anna Anka var den vidrigaste mamman på den här planeten, men den HÄR morsan slår ju alla rekord”, rasade Pernilla och menade att Gunilla borde låsas in någonstans – och att nyckeln borde kastas”.

Gunilla bemötte Pernillas fräcka attack – i Hänt Extra:

– Pernilla är en pissmyra som bara säger så där för att få publicitet. Det vore önskvärt om hon kunde skaffa sig en egen karriär och sluta rida på min popularitet.

På Hänts direkta fråga till Gunilla på vad som skulle krävas för att hon skulle röka fredspipa med Pernilla, svarade hon blixtsnabbt och utan tvekan:

– Att hon bad mig om förlåtelse på sina bara knän.

Foto: TT

Annons