LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Bachelor 2019: Så gick det sen för deltagarna

11 dec, 2019 
AvFredrik Jönsson
Patricia Hanjikova, Johanna Ohlsson, Amanda Koskela, Emmy Rönning, Isabella Englund och Hannah Forsdahl i Bachelor 2019.
Här avslöjar tjejerna i Bachelor hur de lever i dag – och avslöjar detaljer om programmet.
✔︎ Visar upp sin nya hemliga kärlek: ”Jag är lyckligt kär”.
✔︎ Anklagar annan Bachelor-deltagare: ”Hon stal 9000 kronor av mig”.
✔︎ Dramat som tv-tittarna inte fick se: “Ni tar säkert inte med det här, men det måste ut...”
Annons

Hänt har fått exklusiva ”Så gick det sen-intervjuer” med följande Bachelor-deltagare: Patricia Hanjikova, Johanna Ohlsson, Isabella Englund, Hannah Forsdahl, Emmy Rönning, Lisa Englund, Paula Moczek och Amanda Koskela. Dessutom svarar Felix Almsved och Simon Hermansson på all kritik.

◼️ ◼️ ◼️

Patricia Hanjikova i Bachelor 2019.
Patricia Hanjikova.

✔︎ Patricia Hanjikova: ”Jag har träffat en härlig kille som jag dejtar”

Vad säger du om årets säsong av Bachelor?

– Jag tyckte att den var bra jämfört med tidigare säsonger. Det var annorlunda med två killar och så kom det in nya tjejer under resans gång. Det gjorde så att det blev mer spänning.

Vad säger du om Simon?

– Det var jag som fick den sista rosen. Just där och då önskade jag att han hade kämpat mer för mig. När jag fick den sista rosen var jag så lycklig! Jag kunde inte beskriva den känslan med ord. Han kändes så fin, som en riktig drömkille. Men redan på flygplatsen kände jag att något var fel. När det bara var han och jag, utan kamerorna, kändes det inte lika bra. Han var annorlunda, det var konstigt.

Annons

– I programmet var Simon en genuin, underbar kille och vi klickade verkligen. När vi kom hem ändrades han helt och hållet, han var inte den Simon jag trodde att han var. Det var som att han ville hitta en anledning till att inte fortsätta träffas något mer. Jag fann även andras tjejers underkläder i hans sovrum när vi träffades.

Vad hittade du?

– Jag hittade en annan tjejs bh. Jag sa inget, jag tänkte att han fick berätta det själv. I “Tjejerna avslöjar allt” frågade jag honom om han hade träffat någon annan samtidigt som mig, och han sa ja. Jag blev väldigt förvånad då. Sen var han väldigt svartsjuk av sig. Jag berättade för Simon att jag har många killkompisar och att jag har tidigare bott med en killkompis och hans mamma. Killkompisen skrev till mig att han mådde dåligt över sitt ex och frågade om jag kunde komma till honom och sova över och prata, som vi hade gjort förut. Då blev Simon irriterad och trodde att jag höll på med andra killar. Efter det tog det slut.

Annons

Hur kändes det?

– Det är klart jag blev ledsen. Efter Sydafrika hade jag förhoppningar om att det skulle bli något mer.

Men ni träffades inte så länge efter programmet?

– Nej, det var bara några veckor. Han visade som sagt en annan sida. Nu har vi ingen kontakt alls, vilket jag är glad för.

Vad säger du om Felix?

– Jag var bara på två dejter med honom, och jag vet inte hur han är här hemma. Jag har träffat honom med några andra tjejer efteråt, men jag vet egentligen inte så mycket om honom.

Blev du vän med någon av tjejerna?

– Ja, jag har hittat massor av vänner. De jag har kommit närmast är “Bella” Englund, Lisa och Eleonore. Vi träffas regelbundet.

Vem störde du dig mest på i programmet?

– Jag störde mig inte på någon alls, men jag blev lite irriterad när tjejer som också dejtade Simon kom hem och berättade om vad de gjort på sina dejter.

Civilstånd?

– Jag är fortfarande singel, men jag har träffat en härlig kille som jag dejtar.

Annons

◼️ ◼️ ◼️

Johanna Ohlsson i Bachelor 2019.
Johanna Ohlsson.

✔︎ Johanna Ohlsson: ”Felix reste iväg – utan mig”

Vad säger du om årets säsong av Bachelor?

– Den bjöd på många överraskningar och oväntade vändningar och man får en känsla av att produktionen strävade efter att skapa en säsong utöver de vanliga. Jag tycker nog trots allt att själva innehållet inte blev lika djupt eftersom så mycket skulle hinnas tas med. Samtal, djupa diskussioner och dejter måste kortas ner då det nu är två killar och två dejter per avsnitt. Men det är en spännande säsong.

Berätta en hemlighet från säsongen. Något som inte visades.

Annons

– Två av tjejerna från denna säsong har även dejtat samma kille hemma i Sverige innan inspelningen, ovetandes om varandra såklart.

Vad säger du om Simon?

– Simon är en glad, charmig och livfull person, som man genast föll lite för när man såg ansökningsvideon. Han är också duktig på att hålla låda och är väldigt skämtsam.

Vad säger du om Felix?

– Felix är redan vid första anblick en svärmorsdröm och kom till Sydafrika och Bachelor med en hög önskan och ett tydligt mål om att hitta sin framtida partner vilket vi nog var många som charmades av.

Du hånglade med Simon i början. Men sen blev det fokus på Felix. Vad hände? Varför gick du över till Felix?

– Jag sökte till bachelor för Simons skull och kände att det fanns en kemi mellan oss men när jag även gått på dejt med Felix så kände jag helt enkelt lite starkare och nånting mer.

Hur kändes det när du fick rosen?

– För mig kändes det naturligt att få sista rosen, det kändes som att vi hade hunnit utveckla vår ”relation” till varandra under tiden i Sydafrika och att vi hade kommit varandra in på djupet och fått mycket tid.

Annons

Felix hade innan Bachelor bokat en resa till efter programmet, en resa som var tänkt som en bröllopsresa. Men han reste ensam. Vad hände?

– Efter programmet åkte Felix iväg på en resa och vi höll kontakten via sms, jag fick reda på att han också var i kontakt med många andra tjejer från Bachelor samt att han även varit aktiv på Tinder nerifrån Sydafrika och skrivit ett långt meddelande till en tjej i Stockholm så sent som samma dag jag fick sista rosen.

Varför blev det inget mer mellan er?

– Vi träffades när han väl var tillbaka i Sverige men då kändes allt väldigt stelt och inte alls på samma sätt som tidigare. Felix umgicks även med många av de andra tjejerna från Bachelor, till och med en annan tjejs familj, och jag vet också om att han övernattade i Göteborg samt hängde på gröna Lund med ett par av tjejerna. Jag kände inte att jag var direkt intresserad av att fortsätta bygga på den relationen tyvärr. Så jag valde att inte höra av mig något mer.

Annons

Du och Isabella Englund var kompisar innan, men den relationen verkar vara över om man ser Bachelor och Tjejerna avslöjar allt. Vad säger du om att hon kom med?

– Jag valde att inte ta upp så mycket om hur jag kände angående att en av mina närmsta vänner dök upp i programmet. jag ville inte fokusera på det eller låta det ta min energi. Men jag kände mig besviken och rent ut sagt ledsen över situationen, att någon som står en nära väljer att hålla det hemligt och dyker upp trots att jag tydligt sagt att jag inte ville vara med i ett dejtingprogram med en kompis. Där togs mitt val ifrån mig, att kunna välja att stanna hemma.

Umgås du och Bella i dag?

– Vi umgås inte idag.

Blev du vän med någon av tjejerna?

– Jag hittade jättemånga vänner bland tjejerna och även ett par stycken som jag umgås med än idag. Paula är min allra närmsta vän idag och vi klickade redan från dagen vi möttes på Arlanda. Men under tiden i Sydafrika spenderade vi alla mycket tid tillsammans i grupp och kom väldigt bra överens.

Civilstatus idag?

– Singel.

Dejtar du någon?

– Jag dejtar ingen för tillfället.

◼️ ◼️ ◼️

Isabella Englund i Bachelor 2019.
Isabella ”Bella” Englund.

✔︎ Isabella Englund sågar båda killarna

Vad säger du om årets säsong av Bachelor?

– För mig, som var på plats, så var upplevelsen en helt annan än den som visades på tv. Produktionen har valt att fokusera på lite fel saker. Majoriteten av alla roliga stunder, samt saker vi gjorde och sa, är bortklippta. Vi hade det hur bra som helst tillsammans, men det framgår tyvärr inte. Jag hade gärna sett mer kärlek och mer fokus på vad programmet faktiskt går ut på – att hitta den stora kärleken.

Annons

– Jag tycker att årets Bachelor är något annorlunda än tidigare säsonger. Jag tycker att det var en kul twist med en till Bachelor, men tyvärr håller inte killarna måttet. Tjejerna har fantastiska personligheter, är otroligt smarta, vackra och har så mycket att ge. Men killarna kan inte riktigt leverera. Att vara en Bachelor är troligtvis mycket påfrestande och ansträngande, men jag hade hoppats på mer från dem. Tycker tyvärr inte jag att varken Simon eller Felix lever upp till att vara en ”Bachelor”.

Berätta en hemlighet från programmet. Något som inte visades.

– Vi hade många sjuka stunder tillsammans, det hände så mycket saker som aldrig visades. Det var massor av hemligheter som måste förbli hemligheter! Ingen fick se att vi hade några krismöten under inspelningen. Ett krismöte handlade om att saker hade tagit slut, som till exempel tamponger, deo, tandkräm och cigaretter.

Vad säger du om Simon?

Annons

– Märkligt nog så gör han sig bättre på tv än i verkligheten. Det jag uppskattar med honom är att han vågar bjuda på sig själv, han bryr sig inte om vad andra tycker och tänker. Han är charmig också. Man vet exakt vad man får med Simon, det är ingen fasad. Man köper inte grisen i säcken, den är fullt synlig.

Vad säger du om Felix?

– Den perfekta svärmorsdrömmen? Han anstränger sig lite för mycket och man ser snabbt att det hela är en fasad. Han är supersnygg och trevlig, men han är inte genuin. Det blir även tröttsamt med samma två-tre repliker han kör.

– Han är lite förutsägbar, man vet vad som komma skall. Han känns varken avslappnad eller naturlig i programmet. Jag hade önskat att han kunde ha släppt loss och bjudit på sig själv. Det är supercharmigt att han vill ha barn, men pusha gärna fram andra saker som är bra också.

Du åkte iväg med Simon. Det smygfilmades då. Vad hände mellan er?

– Det hände ingenting, som inte borde ha hänt. Vi pratade och hade en supermysig kväll tillsammans. Jag hade kontroll över situationen och jag valde att avsluta kvällen på mitt rum, ensam.

Annons

Har ni haft kontakt efteråt?

– Ja, vi har haft kontakt. Jag uttryckte mitt missnöje angående hans podd då den innehåller ytterst lite sanning. Jag lämnade även efter mig ett brev och en present till hans dotter Lily när jag lämnade Sydafrika, och det har han tackat mig för.

Fick du några känslor för killarna?

– Jag fick känslor för Simon, vi hade en fin kemi som uppstod redan vid första mötet. Men det var lite varningstecken som dök under tiden som fick mig att backa och tänka om.

Johanna Ohlsson och du var vänner förut. Men ni är inte vänner längre…?

– Vi har känt varandra i några år, men det har även gått flera år utan någon kontakt alls. Vi är väldigt olika och lever helt olika liv. Tyvärr målar programmet upp det som att vi vore bästa vänner, det stämmer inte. Vi umgås inte alls i dag.

Hur känns det?

– Det känns helt okej faktiskt, det är vad det är. Jag hade inte gjort något annorlunda även om jag hade vetat utgången.

Annons

Har ni pratat ut?

– Nej, vi har fortfarande inte pratat. Jag gjorde några försök i huset och efter inspelningen, samt ganska nyligen, men jag fick ingen respons. Det är lite frustrerande att hon än i dag inte vet hur jag ser på det och hur det gick till innan jag klev in i huset. Det var inte ett självklart beslut att tacka ja, men det finns omständigheter som jag inte kan ta upp som gjorde att jag åkte. Nu har jag släppt det helt och livet går vidare.

Blev du vän med någon annan av tjejerna?

– Vilka magiska tjejer de lurade ner den här säsongen! Jag blev vän med alla, jag älskar alla på olika sätt och idag umgås jag med de allra flesta. Jag pratar med några varje dag. Det är galet att jag hittade kärleken i så många fantastiska tjejer, och det vi delar är något alldeles speciellt. Vi har delat en resa som utomstående inte riktigt kan förstå, det tar vi med oss som minnen för livet.

Vem störde du dig mest på i programmet?

Annons

– Majoriteten av tiden så hade vi det otroligt bra tillsammans. Jag gillar ärliga människor som står för vad de säger. Några tjejer vände kappan efter vinden och talade osanning. Jag behöver inte nämna några namn, men det framgår tydligt i programmet vad jag tyckte om vissa tjejers agerande.

Civilstatus?

– Singel. Jag trodde aldrig att jag skulle komma till en punkt i mitt liv där jag skulle uppskatta att vara singel, men jag älskar det! Jag vill så klart hitta någon att dela mitt liv med, men fram till dess ska jag bara njuta av mitt liv.

Dejtar du någon nu?

– Ja, men jag har inte lagt alla mina ägg i den korgen. Dörren är lite på glänt, jag har inte ”closed the deal”. Jag är öppen för förslag, ja, folk förstår vad jag menar.

◼️ ◼️ ◼️

Hannah Forsdahl i Bachelor 2019.
Hannah Forsdahl.

✔︎ Hannah Forsdahl: ”En av tjejerna snodde 9000 kronor av mig”

Vad säger du om årets säsong av Bachelor?

Annons

– En sjukt rolig upplevelse, jag fick träffa sköna tjejer och dejta Simon. Jag var inte beredd på att det skulle komma in en till kille.

Berätta en hemlighet från säsongen. Något som inte visades.

– En av tjejerna snodde 9 000 kronor av mig i huset. Produktionen har stöttat mig och hjälpt mig med det. Jag fick fel valuta av Forex egentligen. Jag fick valuta värd 15 000 kr i stället för 4 000 kronor. De upptäckte det när jag var i Sydafrika. Jag berättade att jag hade blivit bestulen på allting. Forex krävde tillbaka det och där hjälpte produktionen mig.

Vet du vem det var?

– Jag har inga bevis, men jag är ganska säker.

Vad säger du om Simon?

– Han är rolig, lite charmig och gullig. Men inget pojkvänsmaterial. Han känns lite för macho bara, för min smak.

Vad säger du om Felix?

– Den uppfattningen jag fick av honom var att han var stel och tråkig, men trevlig.

Har du haft kontakt med killarna efteråt?

Annons

– Ja, det har jag. Men jag har inte dejtat någon av dem. Felix har jag haft ganska mycket kontakt med, men inte nu längre. Min känsla är att han har kontaktat flera tjejer sen vi kom hem till Sverige.

Blev du vän med någon av tjejerna?

– Det blev jag verkligen. Emmy, Amanda och Lisa. Jag är även bra vän med Eleonor och Cherryl i dag.

Civilstånd?

– Det är oklart.

Pontus bäck i bachelor
Pontus Bäcks entré blev en överraskning för Hannah Forsdahl.

I Tjejerna avslöjar allt framkom det att Hannah Forsdahl haft en ”plan b”. I smygfilmat material berättar hon att hon började träffa en kille direkt efter att hon hade sökt till Bachelor.

Till Hannahs stora chock hade programledaren Malin Stenbäck fått tag på en bild på hennes dejt hemma i Sverige. Han heter Pontus Bäck och plötsligt gjorde han entré i studion till tjejernas förvånade skrik.

Annons

– Jag förstår innehållsvärdet från produktionen, att de ville ha med honom. Men jag är faktiskt otroligt besviken över att han valde att dyka upp då vi har en speciell relation tillbaka där jag varit tydlig med att jag inte är intresserad

av att ha fortsatt kontakt med honom framöver. Det var därför själviskt att han dök upp, och inte alls så gulligt som

han försökte få det att framstå, säger Hannah.

”En speciell relation”. Vad har hänt mellan er?

– Jag vill inte kommentera vad som har hänt. Men i och med det vet han att han gjorde ett dåligt val med att dyka upp. Det var kränkande, sårande, ledsamt att han själviskt gjorde ett val att dyka upp, och försökte få det till att se ut som en

gullig gest.

Vad hände sen mellan er?

– Vi träffades inte mer efter det. Jag ringde upp och skällde ut honom. Han svarade bara att han inte hade något att förlora på att dyka upp där. Vi har inte hörts mer efter det.

◼️ ◼️ ◼️

Lisa Englund i Bachelor 2019.
Lisa Englund.

✔︎ Lisa Englund: ”Jag grät jättemycket”

Vad säger du om årets säsong av Bachelor?

– Tycker det är tråkigt att många tittare inte gillat att det varit så bra stämning mellan tjejerna det här året. Borde inte sådant uppmuntras? Kul säsong med två Bachelors även om man kan ifrågasätta castingen på de två.

Annons

Berätta en hemlighet från säsongen. Något som inte visades.

– Jag hade cirka 35-40 minuter på mig att göra Simons tatuering. Den skulle egentligen tagit kanske två timmar att göra bra, huden på rumpan är ganska seg, hehe. Jag fick ju dessutom sitta ute i bushen på en filt… Jag grät jättemycket efter det då jag var rädd för hur det skulle se ut i tv och sen dess har jag knappt tatuerat något.

– En sak till. På familjedagen så fick Felix ett fiskedrag, limited edition, av min pappa. Det var ett speciellt ögonblick, synd att det inte kom med.

Vad säger du om Simon?

– Vi är vänner idag.

Vad säger du om Felix?

– Utger sig för att vara en good guy men skenet bedrar. Duktig på att skådespela någon han inte är.

Du vacklade fram och tillbaka mellan killarna – men valde Felix. Varför?

– Jag hade mer kemi med Felix.

Du har pratat om att du är annorlunda än de andra tjejerna. Hur menar du?

– Ingen kommentar.

Annons

Just det om att du är annorlunda har inte varit så populärt snack bland de övriga. Tjejerna anser att du är förmer. Hur ser du på det?

– Vi alla är bra vänner idag och de vet att jag inte menade något illa.

Blev du vän med någon av tjejerna?

– Amanda, Hannah, Cheryl och Emmy är de tjejerna som är mina närmsta vänner idag.

Vem störde du dig mest på i programmet?

– Inga kommentarer.

Civilstatus idag?

– Singel.

Dejtar du någon?

– Ingen kommentar.

◼️ ◼️ ◼️

Emmy Rönning i Bachelor 2019.
Emmy Rönning.

✔︎ Emmy Rönning har ny pojkvän: ”Jag är lyckligt kär”

Vad säger du om årets säsong av Bachelor?

– Jag skulle säga att den är händelserik, men ibland lite långsam. Man får inte se allt heller.

Vad tyckte du om din egen insats?

– Jag är nöjd. I programmet framstår jag precis som jag är. Jag var nog lite…”Jag passar egentligen inte”, jag trodde inte de skulle ta med vad jag sa eller hur jag är. Men jag tycker det blev bra. I Tjejerna avslöjar allt framstår jag som mer hård och bitchig men det är inte så konstigt då det programmet ska vara mer på det viset.

Annons

Berätta en hemlighet från säsongen. Något som inte visades.

– På min sista dejt med Simon satt vi i en nercabbad bil och Simon frågar mig än en gång “Varför är du så stängd?” Jag har svårt att säga vad jag tycker och tänker där…särskilt när det är 16 personer bakom oss som står och stirrar. Jag vänder mig mot de som jobbar med produktionen och säger “Ni kommer säkert inte ta med det här, men det måste ut”.

– Jag fick även höra att han skrev med andra tjejer på Instagram när han var på en dejt med en annan tjej. Hon hade sett ett namn på en känd influencer som han skrev med.

Vad tycker du om Simon?

– Han är rolig, han bjuder på sig själv. Han blir missförstådd i vem han är. Jag tror det blev fel med tanke på att han i informationsvideon framstod som lugn och tillbakadragen. Sen när man kom dit var han något annat, det blev fel i hjärnan hos oss.

Vad säger du om Felix?

– Haha. Nu ska jag verkligen tänka mig för…jag är nog bäst att intervjua för jag har sån mundiarré. Jag vet inte om Felix är som man först tror att han är. Eller så här; jag hade en viss bild av honom i Sydafrika, men en annan när jag kom till Sverige.

Annons

Du tackade nej till en ros från Simon, du var mer inne på Felix. Varför?

– För att jag fick en dålig magkänsla, det var så mycket kring Simon som gav mig dålig magkänsla. Exempelvis det där med tatueringen.

Hur uppfattade du Felix när han kom in i programmet?

– Det är den typen av killen jag har haft. Tystlåten och blyg. Jag tänkte att han blir kanon, han liknar de andra killarna jag har haft. Därnere var jag lite förtjust i honom. Men när jag tycker om någon blir jag blyg och tystlåten – tvärtom hur jag egentligen är.

– Jag hade en frukostdejt med Simon där jag sa till att han inte skulle skämma ut mig på kvällen eftersom Felix inte visste hur jag är. Det var off cam, jag sa “Han vet inte att jag är grov i munnen”. Sen när vi satt på dubbeldejten på kvällen så brassade Simon på med frågor för jag försökte leka fin i kanten.

Ångrar du att du gick över till Felix?

– Jag var för hård när jag dömde Simon. Jag ångrar att jag var så stängd och hade en sån mur mot Simon. Jag trodde att Felix var en sån typ som jag gillar. Jag tycker om omtänksamma och kärleksfulla killar, och det var det jag trodde att han var. Men så var det inte.

Annons

Felix frågade om du gjort läpparna och brösten. Hur var det?

– Det var off cam. Jag satt i bilen, han satte sig bredvid och kollade rakt ner på mina bröst, “Hur mycket har du lagt i?” Jag blev generad, jag är inte personen som vill visa mig naken i tv. Jag tyckte han gick över gränsen och tänkte “Sluta stirra för fan!” Jag frågade varför han undrade och han svarade att han tyckte det var spännande. Hans ex ska ha jobbat på skönhetsklinik.

Oscar är Bachelor-Emmy Rönnings pojkvän.
Emmy Rönnings nya pojkvän heter Oscar.

Blev du vän med någon av tjejerna?

– Ja. Jag har blivit bra vän med Hannah, Amanda, Paula, Alexandra, Lisa och Isabella Larka. Jag bor i Dalarna, och de andra bor lite utspritt i Sverige.

Vem gillade du inte i programmet?

– Efter incidenten med Linn hade jag lite svårt för henne. Jag och Linn var bra vänner i början, men det kom inte med i programmet. Vi pratade mycket på dagarna. Det var därför jag reagerade så starkt när jag fick höra att hon hade snackat skit. Sen hade jag en pissdag den dagen, och det var likadant för henne. Jag kom till festen och försökte peppa upp henne, sen fick jag höra det där.

Civilstatus?

– Den är stabil…jag är lyckligt kär.

◼️ ◼️ ◼️

Paula Moczek i Bachelor 2019.
Paula Moczek.

✔︎ Paula Moczek: ”Jag ångrar ingenting”

Vad säger du om årets säsong av Bachelor?

– Årets säsong har varit väldigt unik. Inte bara för att det var två killar, utan även för att alla tjejer som var med i programmet hade starka personligheter och var där av rätt anledning.

Annons

Vad säger du om Simon?

– Jag förstod rätt tidigt i programmet att Simon inte är rätt kille för mig, därför var jag snabb med att välja sida. Jag tyckte bland annat inte om att Simon favoriserade några tjejer när det var minst 15 andra tjejer som han inte hade pratat med. Under programmets gång växte han dock som person i mina ögon. Han är ju sjukt rolig och skön att umgås med, som vän.

Vad säger du om Felix?

– Genuin och äkta…haha!

Vad tyckte du om dejterna med Felix?

– Jag är jätteglad över alla dejter jag har fått. I huset blir man glad över all tid man kan få med killarna. Sedan var vi ju i den fantastiska miljön, så alla dejter var magiska.

I Tjejerna avslöjar allt pratade ni en del om frågor som ställdes av Felix, bland annat om ekonomi och operationer. Hur upplevde du det?

– Jag tycker om när människor ställer spontana och lite udda frågor. Sen har jag ingenting att dölja när det gäller mina skönhetsingrepp, så jag hade inga problem att svara Felix.

Annons

Ångrar du något i Bachelor?

– Nej, ingenting.

Blev du vän med någon av tjejerna i huset?

– Jag kom nära de flesta tjejerna. Men det är en tjej som är en av mina bästa vänner idag och det är såklart Johanna!

Vem störde du dig på mest i programmet?

– Som sagt, jag tyckte om alla tjejerna i huset. Men måste jag välja någon så är det “Bella”, vilket kanske märktes.

Civilstånd?

– Idag är jag singel. Efter den magiska resan är jag mer än nånsin öppen för kärleken.

Dejtar du någon?

– Dejta? Jag har inte kunnat ha Tinder sen programmet började sändas, haha! Det är inte så smart att visa sig där när man är med i ett dejtingprogram.

◼️ ◼️ ◼️

Amanda Koskela i Bachelor 2019.
Amanda Koskela.

✔︎ Amanda Koskela: ”Fått en förändrad uppfattning av Felix”

Vad säger du om årets säsong av Bachelor?

Annons

– Det var min första erfarenhet av programmet, jag hade inte sett det tidigare. Jag tyckte att programmet höll hög kvalité. Det var en fantastisk miljö, bra casting när det gäller brudarna och jag har, när jag har kollat på programmet, uppskattat och sett tjejernas relationer och även hur killarna har tänkt och resonerat. En fin säsong som har innehållit drama, kärlek och härliga dejter.

Är du nöjd med din egen insats?

– Det skulle jag absolut säga att jag är. Jag hade inte så höga förväntningar, om än förhoppningar, när jag valde att delta. Jag visste inte hur det skulle bli att vara med i en produktion, “Kommer de framställa mig så här?”, och visste egentligen inte vad jag hade att förvänta mig av helheten kopplat till mitt psyke och dylikt under de märkliga omständigheterna. Mina vänner och familj har sagt att jag är samma tjej nu som den som visats i tv under hösten, och det blir jag otroligt glad över att höra.

Annons

Vad säger du om Simon?

– Jag känner inte honom. Den tiden det tar för att fullt lära känna någon har vi inte haft med varandra. Men jag har en relation till honom genom mitt deltagande, och därigenom en stark, samt tydlig, uppfattning om honom nog för att veta att han inte är intressant för mig att dejta. Önskar för den delen inte heller att han ska dejta någon av mina vänner. Men annars önskar jag honom väl.

Hur är det att söka till Bachelor och känna så?

– Jag sökte till Simon som inte visade sig ha de egenskaper jag såg i hans promotionvideo, men det blev ju en lyckosam överlappning när Felix kom in. Han hade just de egenskaperna.

Vad säger du om Felix?

– Den personen han är i tv-rutan är den personen jag blev förälskad i under inspelningen i Sydafrika. Lugn, trygg och inget behov av att hävda sig. Sen har jag under sommaren och hösten fått en förändrad uppfattning av honom, som inte är en karaktär jag skulle fortsatt vara förälskad i efter programmet. Jag önskar honom allt gott, på avstånd.

Annons

Har ni haft någon kontakt?

– Han skrev någon gång i somras på ett vänskapligt sätt. Vi har hörts under hösten kopplat till avsnitten med dejterna vi delar, men inte mer än så.

Du blev förälskad i honom. Hur var det efter programmet?

– Det tog lite tid att komma över. Det fanns ju inget “closure”. När man var där så kunde man inte sätta sig in i vad han kände för mig, jag fokuserade bara på de känslorna jag hade för honom. När man sedan landade hemma skulle man landa i att vara utanför bubblan, samtidigt som man skulle hantera de känslorna – utan att kunna dela sina känslor och det man hade varit med om med vänner och kollegor. Jag tror att det gjorde övergången svårare.

– Jag kände sorg efteråt eftersom han inte kände samma potential för oss. Rimlig sorg om du frågar mig. Det har även varit jobbigt att titta på programmet under hösten, speciellt då jag uppfattar extremt mycket missar i kommunikationen. Tolkningar av vad den andra säger. Men, det talar ju också för ”oss” och hade troligen aldrig slutat i ett bättre resultat.

Annons

Det kom fram att Simon planerade att tatuera in en kvinna med ihopsydd mun. Du protesterade genom att komma till en rosceremoni med ihopsydd mun. Hur upplevde du det?

– Jag har en enorm respekt för något så allvarligt som psykisk ohälsa och det är hemskt att Simon har en personlig koppling till det, och har en uppfattning om att det är fortsatt mer tystat runt män som lider av det i dess individuella former. Det är givetvis problematiskt. Men att det motivet skulle symbolisera den tiden uppfattar jag än idag som ren bullshit. Fy tusan, jag ville inte ge honom det, att jag skulle stanna upp där i diskussionen och godkänna motivet med den ursäkten han gav för att det är svårt att argumentera emot när någon just använder något så tungt som psykisk ohälsa som försvar. Jag ville ge honom en ärlig chans att förklara sig och visade förståelse, men blev besviken över över att han istället endast valde att försvara sig.

Annons

– Jag är glad att folk såg igenom det. Jag hoppades att produktionen skulle ge en rättvis bild av hur dialogen pågick genom att ta med båda sidor. Inget ploj, utan visa det vi sa. Det tycker jag att de gjorde. Jag tycker slutligen att han har rätt att sätta vad som helst på kroppen, men det är märkligt att man inte tänker igenom det och sen står för det.

Efter det ville inte du dejta Simon mer?

– Redan vid första rosceremonin fick jag dåligt intryck av honom, uppfattade honom som arrogant och nonchalant. Jag ursäktade dock först hans beteende. Han hade rätt att vara nervös då det är ett stort ansvar och en stor press att vara Bachelor. Men tjejerna kom hem och delade med sig av vad han hade sagt på dejterna och jag fortsatte se samma beteende vid andra rosceremonin. Då ville jag bara ha min bild bekräftad på en dejt innan jag tänkte lämna Sydafrika. Efter ceremonin fick jag veta om planerna på tatueringen och då slutade jag ursäkta honom.

Annons

Blev du vän med någon av tjejerna?

– Det blev jag verkligen. Därnere så kände jag att jag var god vän med de allra flesta. Men mest med Johanna, Paula, Hannah, Emmy och Meagan. Hemma har jag nästan daglig kontakt med Lisa, Emmy och Hannah.

Vem störde du dig mest på i programmet?

– Jag har varit öppen med att jag har svårt för ”Bella” Englunds medverkan på grund av det valet hon gjorde att dyka upp – trots att Johanna kommunicerat att hon inte ville det. Johanna ville även få veta det av Bella i förväg så att hon kunde ta ställning till om hon ville avböja sin medverkan.

Civilstånd idag?

– Singel! Jag dejtade ingen efter hemkomsten. Jag har legat lågt med min civilstatus sedan jag blev en officiell deltagare i programmet för att inte ge iväg något av resultatet. Nu är jag supersugen på att dricka öl i barer med sällskap av någon härlig ”karlabit”.

Foto: TV4

LÄS OCKSÅ:

Annons