LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Bachelor-Felix Almsved svarar på tjejernas hårda kritik

12 dec, 2019 
AvFredrik Jönsson
Felix Almsved och Simon Hermansson är med i Bachelor 2019.
När Bachelor-äventyret var över fanns det många frågetecken kring Felix Almsved.
Här svarar han på alla frågor – och bemöter kritiken han fått.
✔︎ Ångrar valet – här är tjejen han inte skulle ha skickat hem.
✔︎ Svarar på Johannas beskyllning: ”Tänkte inte sitta inlåst...”
✔︎ Berättar om kärlekslivet i dag.
Annons

Felix Almsved, 27, rörde till det rejält i Bachelor-grytan när han kom in som en joker. Men när TV4:s eftersnacksprogram var över fanns det många frågor kvar i luften. För Hänt försöker han reda ut en del missförstånd.

◼️ ◼️ ◼️

Baxhelor-Felix Almsved i bar överkropp.
Felix Almsved.

Hur upplevde du Bachelor?

– Det är ett extremt kul och häftigt äventyr. Ett smickrande uppdrag samtidigt som det är mycket och turbulent. Det är jobbigt.

Vad var jobbigt?

– Man har bara en viss tid på sig att sortera sina känslor och ta viktiga och jobbiga beslut.

Ångrar du något?

– Det är lätt att vara efterklok. Man får en annan synvinkel om allt när man sitter framför tv:n och ser vad tjejerna säger till varandra efter att de har varit på en dejt. Man får en djupare bild av tjejerna när man ser på tv. Då ser man ju hur de såg på dejten.

Annons

Johanna fick sista rosen. Gjorde du rätt val?

– Av de tre – Johanna, Linn, Lisa – som var kvar var det rätt val. Det sket sig med Johanna, men jag tror inte att det hade hållit med Linn eller Lisa heller. Det fanns andra som kanske hade funkat bättre. Det är svårt att säga nu i efterhand. Man ska inte spekulera och hålla på och vara efterklok. Det var rätt val.

Du sa i programmet att du skulle bjuda med tjejen som fick sista rosen på en resa. Men du åkte själv. Varför?

– Jag önskar att Johanna hade följt med. Men det var lite olika anledningar till att hon inte åkte med, bland annat berodde det på hennes jobb. Sen vet jag inte om vi hade hunnit greja biljetter med så kort varsel. Men jag hade som sagt önskat att hon hade följt med.

Johanna Ohlsson i Bachelor 2019.
Johanna Ohlsson.

Du var förälskad i Johanna?

– Ja, det var jag. Det var jag som försökte. När jag kom till Hong Kong hörde jag av mig direkt, men det tog två dagar innan jag fick svar från Johanna. Är man förälskad vill man ju höras ofta, sån är jag i alla fall. Men kommunikationen var inte på topp när jag var iväg på resan. Jag tyckte att jag försökte.

Annons

Träffades ni när du kom hem?

– Ja, men då kändes det inte lika bra som i Sydafrika. Jag ville kämpa och fortsätta, men Johanna var upptagen och prioriterade annat.

Hur kändes det?

– Det var jobbigt. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra. Johanna ignorerade mig, hon svarade inte när jag skrev och ringde. Men jag fortsatte ändå. Jag åkte hem till henne med en blombukett. Då fick jag höra att hon hade börjat träffa någon annan, så då insåg jag att det var dags att ge upp.

Enligt flera tjejer hade du kontakt med andra när du kom hem. Stämmer det?

– Det var några som hörde av sig, det var det. Men jag hade ingen kontakt på det sättet att jag ville fortsätta ha en långvarig kontakt.

Du var inte initiativtagare till kontakten?

– Nej.

Men enligt Johanna hängde du med andra tjejer på Gröna Lund och sov över hos en tjej i Göteborg.

– Jag var medbjuden till Gröna Lund. Tanken var bara att ha kul, det var helt utan någon värdering i det. Det i Göteborg var efter att hon hade slutat svara mig. Jag tänkte inte sitta och vara inlåst en hel sommar bara för att hon inte svarade. Jag har försökt att prata med henne, men hon har inte velat.

Annons

Tjejer hävdar att du var på Tinder under tiden du var i Sydafrika. Stämmer det?

– Det har jag också hört. Men jag använde inte Tinder då, och jag har inte Tinder. Varför skulle jag ha Tinder och svajpa och ragga på lokalt folk i Sydafrika när jag har en hel hög att dejta där redan.

Amanda Koskela i Bachelor 2019.
Amanda Koskela.

Amanda Koskela berättade att hon var förälskad i dig när hon kom hem. Kände du att ni hade något?

– Ja. Det var tungt att skicka hem henne. Det kändes som det var fel val. Det har jag haft i bakhuvudet lite grann. Jag borde kanske ha valt annorlunda och haft Amanda kvar.

Har du försökt ta upp kontakten med henne efteråt?

– Nej, inte på det planet. Bara som vänner.

Enligt Isabella Englund höll varken du eller Simon måttet som Bachelors. Håller du med?

Annons

– Den kommentaren minns jag att jag sa till produktionsbolaget, jag sa ju nej först för att jag inte tyckte jag var rätt kandidat. Men jag tror att jag och Simon gjorde vårt bästa.

Isabella Englund i Bachelor 2019.
Isabella ”Bella” Englund.

Flera tjejer har sagt att det var grymma tjejer med i programmet. Hade de gjort en bra casting till programmet?

– Inte hela vägen. Men de var ju där för att träffa Simon. Det hade nog varit annorlunda om de hade sökt för att träffa mig.

I Tjejerna avslöjar allt fick du kritik för att du hörde av dig till Eleonor efter att hon fått lämna programmet. Hur ser du på det?

– Jag tycker att det var konstigt att den grejen fick så stort fokus.

Emmy Rönning i Bachelor 2019.
Emmy Rönning.

Enligt Emmy Rönning ska du ha frågat hur mycket implantat hon hade lagt i sina bröst. Vad har du för kommentar till det?

Annons

– Emmy är väldigt frispråkig och vi pratade mycket. Hon snackade om erfarenheter i livet, vi pratade bland annat kirurgi och ingrepp. Det var inte så att jag flög på henne med en fråga om hennes bröst.

Hon säger att du gjorde det.

– Haha. Det är en förkortad variant av det. Sen har jag haft bekanta som jobbat på en välkänd klinik. Vissa av tjejerna har gjort sina bröst hos en kirurg jag har träffat och festat med. Så det var lite därför jag frågade.

– Jag och Emmy tog en fika för några veckor sedan. Då var hon trevlig och glad att träffa mig. Det hon har sagt om det känns som en mediagrej.

I ett smygfilmat klipp i Tjejerna avslöjar allt säger du till Johanna att du fått uppfattningen att Simon bara är med i Bachelor för att bli känd.

– Flera tjejer påstod det, även några i produktionen fick den känslan. Så i och med det fick jag “höra saker”. På vår dubbeldejt pratade han mycket kring sitt kändisskap och hade fokus där i stället för på tjejerna vi satt med då. Men Simon förklarade det i studion att så inte var fallet, han menade att det var jobbigt att komma hem och dejta när alla har koll på honom. Så jag missuppfattade väl det.

Simon Hermansson i Bachelor 2019.
Simon Hermansson.

Hur mycket bryr du dig om vad tjejerna säger om dig?

– Jag bryr mig om det för jag tycker att jag har varit mig själv. Det är inte kul att höra det. Sen är det klart att tjejerna, när de får chansen, vill slänga lite pajer i studion.

Annons

Vad har du lärt dig av att vara med i Bachelor?

– Det är ganska mycket. En sak är att man kanske inte ska vara så naiv, man kanske ska vara mer skeptisk. Att man ska vara försiktig innan man kastar sig in i något.

Menar du att du ställde upp i Bachelor eller valen kring tjejerna?

– I båda fallen. Men det har både varit positivt och negativt.

Ångrar du dig?

– Jag ångrar inte att jag var med. Men jag kanske ångrar några val jag gjorde.

Träffar du någon i dag?

– Kanske…

Men ingen från programmet?

– Nej, där är dörren stängd.

Annons