LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Simon Hermanssons hårda attack på tjejen efter Bachelor

12 dec, 2019 
AvFredrik Jönsson
Simon Bachelor och tjejerna i Bachelor 2019.
Simon Hermansson har fått utstå mycket efter sitt deltagande i Bachelor.
Här svarar han på alla påhopp – och delar ut verbala smockor mot tjejerna, Bachelor-Felix och TV4.
✔︎ ”Hon är en av de mest falska i programmet”.
✔︎ Svartsjukedramat: ”När jag går in i hennes mobil...”
✔︎ Dömer ut Felix 'falskspel': ”Han gillar att prata skit om andra”.
Annons

Simon Hermansson, 29, håller verkligen inte igen i den här exklusiva intervjun med Hänt. Öppenhjärtigt svarar han på all kritik och försöker reda ut alla missförstånd.

◼️ ◼️ ◼️

Simon Hermansson i Bachelor
Simon Hermansson.

Hur upplevde du Bachelor?

– Den resan var upp och ner, som en berg- och dalbana. Jag fick vara med om något helt otroligt som även var väldigt känslomässigt påfrestande. Under programmet fick man känna av alla känslor som man har i kroppen. Det går upp till en början för att sen störta rakt ner, sen går det sakta upp igen. Känslomässigt psykbryt, men otroligt vackert och härligt också.

Isabella Englund sa “Tycker tyvärr inte att Simon eller Felix lever upp till att vara en ”Bachelor”. Hur ser du på det uttalandet?

Annons

– Hon har en snedvriden syn på hur en Bachelor ska vara. Jag tycker inte att en Bachelor ska bete sig efter vissa normer eller uppnå vissa kriterier. En Bachelor, ska enligt mig, vara en person som söker efter kärleken. Han ska vara vettig, ärlig och snäll mot andra. En vanlig människa. Sen bör hon ha rent mjöl i påsen innan hon yttrar sig.

Isabella Englund i Bachelor 2019.
Isabella ”Bella” Englund.

Vad menar du?

– Hon är en av de mest falska i programmet. Jag tycker hon bör rannsaka sig själv innan hon sätter sig ner och klankar på någon annan.

Emmy Rönning menade på att du blev missförstådd. Hon säger att det blev ”fel i hjärnan” när hon kom dit för att du var på ett annat sätt än i informationsvideon. Hur är din syn på det?

Annons

– Emmy och jag är bästa vänner, vi har pratat om det, jag vet vad hon menar. Det som syntes i informationsvideon är en stor del av mig, men som andra människor finns det flera sidor av mig. Jag har bra och dåliga sidor, många känslomässiga sidor.

– Med mig kommer allt, på gott och ont. Sen är det inte jag som gör instruktionsvideon, de hade kunnat filma den på ett annat sätt. Men som sagt, jag har olika sidor – precis som alla andra människor.

Emmy Rönning i Bachelor 2019.
Emmy Rönning.

Är du nöjd med din insats i Bachelor?

– Jag är otroligt nöjd med Bachelor. Jag är nog den enda som är sig själv fullt ut i det här programmet. De tjejerna som var där har nog en annan syn på mig i dag än tidigare. De förstod inte pressen och stressen att dejta så mycket som man gjorde där och då. Men nu förstår de nog bättre.

Annons

Bachelor var jobbigt?

– Bland det värsta – men bästa – jag har gjort, haha. Jag lämnade den grejen bakom mig direkt när jag kom hem, jag ville inte ha något med det att göra då. Det var inte jobbigt att vara framför kameran, men det var påfrestande att någonting hela tiden krävdes av en. Det var dejtingscheman, man var tvungen att vara på topp varje dag, höja sig hela tiden. Det var som jag var sjuk i fyra veckor, men jag kunde aldrig ta ledigt.

Du valde Patricia i slutändan. Vad det rätt val?

– Fel val.

Varför?

– Det var rätt val för stunden, det sa min magkänsla. Men det var fel val.

– I slutet när det började bli riktigt känslosamt så var man känslomässigt trasig efter så många veckor. Jag kände att även Isabella Larka stängde sig. Det blev seriöst och hon gav inte allt, samtidigt som Patricia växlade upp. Då tänkte jag, “Patricia vill verkligen det här”. Jag hade inte tid att vara rationell och tänka igenom allt. När jag skulle göra mitt val så gick jag på magkänslan, alltså vem jag hade haft svårast att säga nej till vid drömdejten – och det var Patricia. Hon gav verkligen allt. Hon var där kortare tid än Larka så hon kanske var mindre trasig.

Annons

– I Sydafrika var det blurrigt och jag hade svårt att vara rationell. Nu har jag tittat på alla avsnitt, alla dejter och ögonblick. När jag tittar tillbaka på det så får jag så mycket mer känslor när jag tittar på mig och Larka än mig och Patricia. Det givna valet var Larka.

Isabella Larka i Bachelor 2019
Isabella Larka.

Har du och Isabella Larka pratat om det?

– Ja, det har vi gjort. Hon blev väldigt sårad. Jag förstår att hon tycker det är jobbigt.

Har ni kontakt nu?

– Ja.

Vad har ni för kontakt i dag?

– Direkt efteråt bad jag om ursäkt för att jag hade sårat henne med mitt val. I programmet måste jag ju göra ett val, det är så det slutar. Men jag förstår ju henne också. I programmet så blir det ju som att man lurar någon med sina känslor då man väljer bort den. Sen hinner man inte ge en förklaring i programmet.

Annons

– Hon har förlåtit mig. Jag förstår hur mycket jag har sårat henne. Vi har en bättre kontakt i dag än vad den borde vara med tanke på att jag har sårat henne framför halva Sverige.

Dejtar ni?

– Vi har kontakt.

Vad innebär det?

– Tiden får visa vad det blir mellan mig och “Bella”. Ingenting är omöjligt.

Dejtar du någon nu?

– Nej, ingen.

Vi återvänder till Patricia. Hon hävdar att du förändrats efter programmet. Vad är din kommentar till det?

– Det där är bullshit, så det bara sjunger om det! Jag var mig själv hela tiden, jag var ingen annan – varken framför eller bakom kameran. När vi var på flygplatsen efter programmet så såg jag fram emot att få träffa min dotter, så jag kunde inte bry mig mindre om någon av de som var därnere. Jag grät de sista två timmarna från Istanbul till Stockholm för att jag skulle få träffa min dotter för första gången på åtta veckor.

– Det var tråkigt att jag och Patricia hade olika flygplan.

Patricia Hanjikova i Bachelor 2019.
Patricia Hanjikova.

Patricia påstod att hon hittade någon annan tjejs underkläder hemma hos dig.

– Det var en bh. Min dotter Lily gillar att klä ut sig. Hon har en nederdel, en fena, till sjöjungfrun Ariel. Hon fick även en bh av min mamma. Lily använder den bh:n när hon klär ut sig till Ariel. Det hann jag aldrig ge en förklaring till, hon frågade aldrig heller. Hon bara antog att det var en annan bruds bh. Jag har aldrig i hela mitt liv träffat en annan tjej under tiden jag har dejtat någon annan, jag är den mest lojala personen som finns.

Annons

Men i TV4:s eftersnacksprogram svarar du “ja” på frågan om du hade träffat någon annan. Hur förklarar du det?

– Hon vred på frågan i programmet. Först frågade hon om jag pratade med någon under tiden vi umgicks. Innan jag hann svara slängde hon med frågan om jag hade pratat med någon tjej efter jag hade ignorerat henne. Det blir ju fel då.

– Jag avslutade allting med Patricia – och sen började jag prata med någon annan. Så nej, jag har inte träffat två tjejer samtidigt.

Patricia berättade även att du blivit svartsjuk på en killkompis till henne, som hon säger att hon har känt hela livet. Efter det valde du att göra slut. Vad är din syn på situationen?

– I taxin hem den utekvällen hade hon uppgett fel adress i Uber-appen. Man kan inte ändra adressen i bilen, utan måste gå in i mobilen och göra det, annars får de inte betalt. Jag frågar henne om jag får hennes mobil så jag kan ändra adressen. Jag ber även om koden till mobilen, och får den av henne.

Annons

– När jag går in i mobilen poppar det upp en konversation med en kille. Där står det att de kommit överens om att sova ihop, men att Patricia sedan fått dålig magkänsla över det eftersom hon träffar mig. Hon skrev att hon skulle prata med honom dagen efter. När jag konfronterade henne påstod hon att det var en kompis, att de nästan var som syskon. Sen när jag väljer att sluta träffa henne skriver hon ett meddelande: ”Jag har bett den killen dra åt helvete, han betyder ingenting för mig”. Det är väldigt konstigt att säga så om någon som man ser som ett syskon och som man har hjälpt i tio år.

Det kommer inte bli något mellan er i framtiden?

– Nej. Jag valde att avsluta det där och då.

– Jag tyckte verkligen om Patricia. Det var jäkligt jobbigt för mig att det slutade så, det var ett nederlag. Jag har aldrig letat efter ett tillfälle att avsluta något med henne som hon påstår, utan det blev enkelt att avsluta efter det hon gjorde.

Annons

Om du hade fått göra om Bachelor – hade du agerat annorlunda då?

– Nej, jag hade gjort exakt likadant. Förutom att jag hade ändrat mitt val i slutet. Jag har inget annat att ångra, jag var mig själv hela tiden. Sen om vissa personer inte kan hantera det är det deras problem.

Felix Almsved i Bachelor 2019.
Felix Almsved.

I ett smygfilmat klipp sa Felix att han hade fått uppfattning om att du var med i Bachelor för att bli känd. Men sedan har han sagt att han missförstod allting. Hur ser du på kändisskapet?

– Jag tycker det är jobbigt när folk ska komma fram och prata om det. Folk har stått i baren och sagt ”Är det inte du som är Bachelor-Simon”. Då har jag vänt på mig och gått rakt ut genom dörren.

– Men det är kul att Felix sa det, han verkar vilja leva på Bachelor-grejen. Han har ju levt Bachelor i det verkliga livet också. Man ska inte skjuta sig själv i foten, som han verkar göra dygnet runt.

Annons

Utveckla.

– Felix har hört av sig till alla, han har gått lös. Han har tappat verkligheten. Alltså, visst kan du höra av dig till andra tjejer. Men det som gör honom till en skithög är att han ger alla tjejer samma förhoppningar, han lurar tjejernas känslor. Det är “douchigt”. Han bör rannsaka sig själv, det är inte okej att hålla på så här.

Ni verkar inte vara vänner.

– Jag har inget emot Felix, men jag kommer inte vara hans vän. Han gillar att prata skit om andra för att rädda sitt skinn. Jag har inte velat säga något om det, men nu när han är “douchig” mot alla tjejer som varit därnere måste jag säga det. När vi var i Sydafrika levde han mycket på min mundiarré, att jag var frispråkig. På det sättet kunde han vara “svärmorsdrömmen”. Men det där har ju folk sett igenom nu.

– Sen var det lite tragiskt att TV4 vinklar det på ett sätt så att han hela tiden ska vara “the good guy”. När de pratade om mig och Patricia fick de ösa på hur mycket som helst. Men när det var Felix och Johanna så sa de inget alls. Men enligt tjejerna så blev de tystade av produktionen, de fick inte säga något mot Felix och Johanna. Det är tjejernas ord i alla fall.

Annons

Man fick uppfattningen att du var arg när Felix kom in.

– Nej, jag var arg för något annat. Jag har aldrig varit arg över att Felix kom. De vinklade det så att det skulle se ut så. De försökte spela så mycket på att jag och Felix var rivaler. I själva verket hade jag inte ett dugg problem med att han kom in. Vi satt inför Nyhetsmorgon och de ville att vi skulle spela på ett sätt så att vi inte var kompisar. Jag sa “Jag tänker inte sitta och vara otrevlig”. Det blir så fejk när det inte är ärligt i rutan.

– TV4 försöker vinkla för mycket. Det är för mycket drama, som en blandning av Paradise Hotel och Ex on the beach. De tappar fokus på kärleken, det som Bachelor alltid har handlat om. De fick nog lite hybris när de skulle göra programmet med två killar. Jag är frispråkig så de kan vinkla på att jag är en “bad boy” så det bara sjunger om det. Men det betyder inte att jag är en “bad boy” för det.

Annons

Ångrar du att du var med i Bachelor?

– Jag ångrar inte själva grejen. Men jag ångrar att jag lämnade min dotter hemma så länge. Om man ska söka till Bachelor ska man inte ha barn.

Hur mår du i dag?

– När jag kom hem var jag disträ, folkskygg. Det var så känslosamt att vara därnere. Jag var känslomässigt trasig. Jag lämnade titeln årets Bachelor så fort jag kom hem. Det var jättekul att göra det, men jag har aldrig sökt kändisskapet. Det tycker jag är jobbigt. Jag har mått helt okej sen jag kom hem.

Vill du träffa någon i framtiden?

– Jag vill jättegärna träffa någon. Men den som lever får se.

Vi får se hur det blir mellan dig och Isabella Larka.

– Angående “Bella” kan jag bara säga att hon förtjänar det bästa, hon är en underbar tjej. Jag har kontakt med henne, men det är för tidigt att säga vad det kan bli där. Vi har fortfarande känslor för varandra.

Foto: TV4

Annons