LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Skam: Så lever skådespelarna i dag

06 feb, 2020 
Skådespelarna i Skam.
Vad hände sen med skådespelarna i Skam? Här får du reda på deras minst sagt händelserika kärleksliv.
✔︎ Talar ut om uppbrottet från Farmen-profilen.
✔︎ Visar upp nya kärleken – en fotomodell.
✔︎ Gifte sig i smyg – se bröllopsbilden.
✔︎ Inlagd på sjukhus efter ångestanfall.
Annons

Norska ungdomsserien Skam tog tittarna med storm under fyra säsonger, 2015-2017. Förutom skådisarnas händelserika kärleksliv får du här reda på deras nya jobb och framtidsplaner. Läs om elva fascinerande öden!

Marlon Langeland som Jonas i Skam.
Marlon Langeland i Skam och hur han ser ut i dag. Foto: NRK & TT.

✔︎ Marlon Langeland raderade Tinder efter två dagar

Roll i Skam: Jonas Noah Vasquez.

Ålder i dag: 20.

Just nu är Marlon Langeland aktuell med rollen som den surfälskande Lukas i den norska krimserien Twins i vilken även Game of Thrones-sjärnan Kristofer Hivju, 41, medverkar. Men innan Marlon hoppade på Twins-projektet jobbade han tillsammans med det norska flyktingrådet NRC där han gav sig ut i världen för att hjälpa människor på flykt – något man kan följa i hans webbserie Marlons resa på bland annat ViaFree.

Annons

Marlons resa började i Mellanöstern som under krisen 2017 tvingade mer än fem miljoner människor på flykt. Han fick möta unga syrier som saknade identitetshandlingar och inte kunde röra sig fritt. Något han hade svårt att förhålla sig till.

– Jag kan ju bara ge mig iväg och uppleva något nytt när jag vill. Jag kan ta bussen, flyga, ta tåget, och bara försvinna – där finns inte de möjligheterna, sa han till NRC i samband med inspelningen.

På tjejfronten verkar det dock vara aningen svalt för Marlon – trots hans fagra ansikte.

– Jag har ingen flickvän. Jag var ute nyligen med två vänner och vi hamnade på en efterfest. Och båda mina vänner haffade varsin tjej och jag bara satt där helt ensam, sa Langeland till norska sajten Nettavisen i våras.

Så i rent missnöje klev han med stora kliv till toaletten och laddade ner appen Tinder och började svajpa:

– Men jag raderade appen efter två dagar. Det verkar ju fullkomligt hopplöst. Jag vet inte hur jag ska göra, säger han.

Annons

– Det kanske är en töntig jämförelse, men det är som att vara på jakt efter något. Till exempel ett par jeans, och du letar och letar och inget passar. Men så plötsligt en dag så bara hänger dom där, dom perfekta jeansen, som du slutat leta efter! Och så är det!

Efter en tids intensiva studier tog han examen i somras och nu efter den intensiva inspelningen med Twins lever Marlon livet, backpackar och surfar lite.

◼️ ◼️ ◼️

David Stakston i Skam och Ragnarok.
David Stakston i Skam och i Netflix-serien Ragnarök.

✔︎ David Stakston med i ny Netflix-serie

Roll i Skam: Magnus Fossbakken.

Ålder i dag: 21.

David hade rollen som Magnus, som hade en flirt med Vilde i serien. Efter Skam har han hållit en relativt låg profil, och man har inte sett röken av honom på vare sig vita duken eller ens sociala medier under ett par år. Men nu syns han plötsligt i Netflix-serien Ragnarök – där han tillsammans med en grupp andra ungdomar försöker stoppa den hotande apokalypsen. I serien ser vi en annan Skam-skådis, nämligen Herman Tømmeraas, som spelade Penetrator-Chris.

Annons

I den norska serien Ragnarök spelar han Mange som är något av en outsider.

– Mange har ett starkt driv efter att finna justice. Han skiljer på gott och ont. På ytan kanske han kan verka vara en enkel kille som inte säger så mycket, men samtidigt sker det mycket inom honom. Han är eftertänksam, och när han väl säger något så menar han det, säger David Stakston till Veckorevyn.

Ända sedan barnsben hade David drömmen om att bli skådespelare och började likt många andra med barnteater. Berömmelse och rikedom är dock inget han fascineras av:

– Jag strävar liksom inte efter att kunna köpa en massa skyskrapor, säger han.

Och när han inte spelar in serier så tänker han på att spela in serier och de som inspirerar honom att fortsätta satsa på skådespelarkarriären är stora namn som dessa:

– Leonardo DiCaprioMarlon Brando och Meryl Streep. Sedan har jag en väldigt stark fascination för Robert Pattinson, han är kung. Good time är en av mina favoritfilmer, säger han.

Annons

När han tänker tillbaka på Skam-tiden och all uppmärksamhet är han kluven.

– Det kommer jag nog aldrig vänja mig vid. Det är en del av jobbet, men det intresserar inte mig så mycket. Jag tror inte det är så sunt eller bra att vara i rampljuset hela tiden, speciellt inte om man är ung, säger David.

◼️ ◼️ ◼️

Henrik Holm som Even Bech Næsheim i Skam.
Henrik Holm i Skam och hur han ser ut i dag. Foto: NRK & TT.

✔︎ Henrik Holm är tillsammans med en fotomodell

Roll i Skam: Even Bech Næsheim.

Ålder i dag: 24.

Evens och Isaks kärlekshistoria i berörde många och otaligt många av Skam-fansen förälskade sig i Even. Mellan säsong två och tre av Skam passade Henrik Holm, som Even heter i verkligheten, på att extraknäcka lite som modell.

Så sent som i höstas kunde vi se att han engagerade sig i ett nytt filmprojekt – Animositet: The Last Stand. En stumfilm som beskrivs som ”en psykedelisk odyssé genom de djupaste av trauman” i vilken han spelar den tysta samurajen som håller till i de norska bergen. Där möter han både demoner och svåra minnen från förr.

Skam-skådespelaren Henrik Holm och Lea Meyer.
Henrik och Lea 2017.

Sedan 2017 är han tillsammans med Lea Meyer, 20, som är modell på heltid och nu senast även testat på att skådespela lite i filmen An affair. Tillsammans har de genom åren lyckats hålla en relativt låg profil och yppar sällan detaljer om sitt förhållande. Men trots låg profil nådde nyheten om att de kilar stadigt hela vägen till England och tidningen Vouge som beskrev paret som Norges svar på Johnny Depp, 56, och Kate Moss, 46.

Annons

Paret blev tillsammans för tre år sedan och deras första möte var på det café som Henrik jobbade på då, och där Lea ofta brukade göra sin läxor.

– Jag försökte hela tiden samla mod till mig för att gå fram och prata med henne. Men en dag så kom min lillebror till cafét med en kompis – som visade sig vara Leas lillebror! Och det blev då mitt ”Prata med Lea”-move, säger Henrik till Vouge.

◼️ ◼️ ◼️

Lisa Teige som Even Bech Næsheim I Skam.
Lisa Teige i Skam och hur hon ser ut i dag. Foto: NRK & TT.

✔︎ Lisa Teige pluggar till proffsdansare

Roll i skam: Eva Kviig Mohn.

Ålder i dag: 22.

Lisa Teige från Bergen spelade Eva Kviig Mohn i den första säsongen. Och det var en dos tur och lite slump som gjorde att Lisa Teige knep rollen i serien. Hennes stora dröm har alltid varit att bli dansare och det fanns ingen tanke på att bli skådis från början. Efter Skam har hon dock fortsatt med skådespeleriet och har bland annat medverkat i kortfilmen Forestillingen som släpptes 2016 där hon spelar en dansare som blir psykiskt sjuk.

Lisa Teige och Fabian Svegaard Tapia inför filmen Battle.
Huvudrollsinnehavarna i dansfilmen Battle – Lisa Teige och Fabian Svegaard Tapia. Foto: TT.

Och för två år sedan var dans i fokus igen då hon gjorde huvudrollen som ballerinan Amelie i långfilmen BattleNetflix. Hon har en hel del gemensamt med sin karaktär i filmen – då hon gick danslinjen i gymnasiet.

Annons

– Jag har också gjort en flytt som är lik den Amalie gör i filmen, när jag flyttade från Bergen till Oslo. Både Amalie och jag har höga mål vi vill uppnå, och försöker alltid visa framfötterna. Vi känner båda press på oss att lyckas, sa hon till Veckorevyn då.

Överlag har Lisa hållit en ganska låg profil efter serien och förra våren pluggade hon hårt för att bli proffsdansare inom modern dans. Och hennes stora önskan är att ha en framtid där dans, gärna i kombination med skådespeleri, står i fokus.

◼️ ◼️ ◼️

Tarjei Sandvik Moe och Lisa Teige i Skam.
Tarjei Sandvik Moe i Skam och vid ett senare tillfälle med Skam-kollegan Lisa Teige.

✔︎ Tarjei Sandvik Moe bekräftar nya kärleken

Roll i Skam: Isak Valtersen.

Ålder: 20.

Som Isak Valtersen tog han plats i den tredje säsongen och Tarjei Sandvik Moe spelade tonåringen som fortfarande var inne i garderoben under serien. Idag har Tarjei Sandvik Moe fortsatt med sitt skådespeleri och spelat en roll i den erotiska thrillern En affære där en relation inleds med karaktärens nästan 30 år äldre lärare. Tarjei Sandvik Moe har även varit med en del i musikalen Grease. 

Annons

Kändisskapet har gjort att han slutat använda de flesta sociala medier-plattformar. Han har inget Instagram-konto, använder inte Twitter och har ingen officiell Snapchat.

– Jag har inte sociala medier, men ser ibland inlägg och kommentarer från mina vänners konton. På Instagram har jag sett folk som skriver saker som ”OMG, så ful att han är i håret nuförtiden”. Sen såg jag ett inlägg med en bild av mina läppar och texten ”Om du har läppar som dessa är ditt kärleksliv dött” som fick 45 000 likes. Det är ett sjukt fokus på hur man ser ut. Jag påverkas verkligen inte av det själv, men hoppas att det inte sprider sig till andra unga pojkar, säger Sandvik Moe till Dagbladet.

Tarjei Sandvik Moes flickvän Ida Haugen.
Tarjei Sandvik Moes flickvän Ida Haugen. Foto: Instagram.

Gällande sitt kärleksliv har han även där lyckats hålla låg profil men under hösten valde han att ta med sig sin käresta till en galapremiär där norsk press var på plats. Och då kom det fram att det var den professionella dansaren Ida Haugen, 28, som var han flickvän.

Annons

– Ja, vi är ett par, sa han till Dagbladet men vägrade dela med sig om hur länge de varit ett par men enligt hennes sociala medier finns det bilder på turturduvorna tillsammans redan från februari 2019.

◼️ ◼️ ◼️

Ina Svenningdal som Chris Berg i Skam.
Ina Svenningdal i Skam och hur hon ser ut i dag. Foto: NRK & TT.

✔︎ Ina Svenningdal visar upp nya pojkvännen

Roll i Skam: Chris Berg.

Ålder: 23.

Karaktären Chris med skinn på näsan spelades av Ina Svenningdal. Eftersom hon redan som tioåring testade sina vingar som skådespelare i den norska julkalendern Jul i svingen är det ingen nyhet att hon fortfarande sysslar med skådespeleri. Senast i januari kunde den som var på plats i Norge se henne i teaterföreställningen Psykt blod, i vilken hon spelar en av åtta utsatta och sårbara ungdomar i en klass vars lärare utmanar ungdomarna med norska värderingar. I somras tog hon också examen på Teaterhögskolan i Oslo där hon studerade tillsammans med en annan Skam-skådis, nämligen Carl Martin Eggesbø, mer känd som Eskild i serien.

Ina Svenningdal från Skam och Ole Dennis Heggeli.
Ina och Ola. Foto: Instagram.

Efter en lång tids spekulationer avslöjade hon äntligen att det faktiskt fanns en pojkvän i hennes liv. När hon kom utan den som misstänktes vara hennes käresta, Ole Dennis Heggeli, på norska motsvarigheten till P3 Guld nu i december bekände hon färg.

Annons

– Det fanns inga biljetter kvar till honom, så därför är han inte här. Men ja, vi är ett par, sa hon till norska Tv2 när de var på plats på röda mattan.

◼️ ◼️ ◼️

Iman Meskini i Skam.
Iman Meskini i Skam och i dag. Foto: NRK & TT.

✔︎ Iman Meskini gifte sig i hemlighet

Roll i skam: Sana Bakkoush.

Ålder i dag: 22.

Iman spelade Sana Bakkoush i serien och strax efter seriens slut valde hon att göra frivillig militärtjänst i Norge. En erfarenhet som ledde till ett utanförskap och identitetsfrågor. En natt när hon inte kunde sova, ställde hon sina följare på Instagram tre frågor: ”Varför har muslimska kvinnor hijab? Varför ser folk på hijaben som förtryckande? Känns den förtryckande för dem som bär den?”

Och svaren och tankarna bara dundrade in – vilket gjorde att Iman Meskini förstod att det behövdes mer info om detta. Därför skrev hon boken #minhistorieminmening.

Annons

Under det gångna året har hon även sysselsatt sig med studier vid universitetet i Oslo. Men vad som ligger framför henne år 2020 är ganska oklart.

– Men jag vet att jag vill jobba med människor. Jag är mycket engagerad i ungdomar och i hur de mår. De är framtiden, de är viktiga. Men det är svårt att vara ung i dag med så många krav och så mycket press från olika håll, sa hon till Hufvudstadsbladet i höstas.

Sen har det skett en hel del på kärleksfronten också. Iman och kärleken låtskrivaren och producenten Mourad Jarrari, 27, gick och gifte sig i smyg somras efter de gjort allt för att hålla deras relation hemlig.

– Vi har verkligen fokuserat på att hålla det hemligt då vi tycker att det är något som är väldigt personligt och dyrbart för oss och bara oss. Hemlighetsmakeriet gjorde att vi i fred kunde fokusera på oss utan att förklara vår relation för andra, sa hon till till norska Vg i somras.

Annons

– Första gången jag insåg att jag var kär i Mourad var under inspelningen av 71 degrees north celebrity. Vi hade inte känt varandra så länge och plötsligt var jag tvungen att lämna inspelningen för ett tag. Då skickade han flera uppmuntrande och peppande meddelanden och vi hade många trevliga samtal över telefonen under den månaden jag var borta, förklarade hon.

◼️ ◼️ ◼️

Ulrikke Falch i Skam.
Ulrikke Falch som Vilde Lien Hellerud i Skam och hur hon ser ut i dag. Foto: NRK & TT.

✔︎ Ulrikke Falch har gjort slut med EOTB-profilen

Roll i Skam: Vilde Lien Hellerud.

Ålder: 23.

Ulrikke Falch, som spelade karaktären Vilde Lien Hellerud, har efter seriens slut uppmärksammats för sitt konto på Instagram. Där lägger hon ofta ut samhällskritiska, feministiska och humoristiska klipp och bilder. Sedan tog hon det hela ett steg längre och spelade in en norsk dokumentärserie där målet var att inom loppet av 30 dagar övertyga eleverna i en yrkesskola om att de alla är feminister. Serien som leddes av Ulrikke Falch heter F-ordet och går att se på Svtplay ett tag till.

Annons

Men tiden under inspelningen av dokumentärserien var tuff för Ulrikke som i samma veva gjorde slut med sin dåvarande pojkvän Henrik Elvejord, 25, från norska Ex on the Beach.

– Jag fick ett så kraftigt ångestanfall att jag hamnade på akutmottagningen. Då stoppades allt, NRK var väldigt bra på att ta hand om mig, de stoppade produktionen helt och satte den på paus, sa hon till Aftonbladet.

Uppbrottet med Henrik och en intensiv inspelningen med serien blev helt helt enkelt för mycket för Ulrikke och i januari 2019 var hon helt enkelt tvungen att vila ett par månader. Men kontraktet för serien hann gå ut och nya människor lade sig i projektet. Men Ulrikke Falch vägrade dock ge upp:

– När man tror så starkt på något, så har man inte något val. Det var det som betydde mest.

2018 släppte hon även sin bok Jenteloven; Feministisk førstehjelp –  en guide med målet att öka medvetenheten hos unga tjejer om trakasserier och diskriminerande beteenden runt dem – och hur man på bästa sätt kan möta det.

◼️ ◼️ ◼️

Josefine Frida Pettersen i Skam.
Josefine Frida Pettersen som Noora i Skam och hur hon ser ut i dag. Foto: NRK & TT.

✔︎ Josefine Frida Pettersen har ny kärlek

Roll i Skam: Noora Amalie Sætre.

Ålder: 23.

Josefine Frida Pettersen har inte legat på latsidan. Nyligen var hon med i musikalen Hair i Oslo, och hon har också hunnit med kortfilmen Grounded.

Annons

Just nu ser vi henne i huvudrollen i den norsk-producerade filmen Disco där hon spelar en kristen tonåring som känner tvivel i sin tro. Filmen hade premiär i Norge under hösten och i Sverige visades den under Nordens största filmfestival. På plats på festivalen i Göteborg var såklart Josefine Frida:

– Jag visste att jag hade en stor roll, men jag förstod inte förrän under premiären hur mycket mitt ansikte skulle synas, säger hon till SVT.

Disco skildrar religion och tro, men också psykisk ohälsa, och en vuxenvärld som hellre skuldbelägger än försöker förstå.

– I Norge har det stormat lite kring filmen, när det kommer till det här med olika församlingar. Det har varit debatter och väldigt många olika åsikter. Det här är min första film, och så valde jag en så kontroversiell film.

Vad som kommer ske för henne härnäst är ännu inte skrivit i sten.

– Hmmm… ja, men jag får inte säga något, säger hon till Aftonbladet.

Annons

I september avslöjade Josefine att hon har en ny kärlek. Hon vill dock inte berätta vem han är eller vad han heter.

– Jag förstår att många funderar på det. Men jag vill gärna hålla såna saker privat, säger hon till VG.

◼️ ◼️ ◼️

Thomas Hayes i Skam.
Tomas Hayes som William i Skam och hur han ser ut i dag. Foto: NRK & TT.

✔︎ Thomas Hayes letar efter en vacker kvinna

Roll i Skam: William Magnusson.

Ålder i dag: 22.

Ett av de kärleksdraman vi fick följa under de fyra säsongerna var det mellan Noora och ”Snygg-William”, som spelas av Thomas Hayes, 22. Han hoppade av Skam efter andra säsongen för att satsa på nya projekt, men dök oväntat upp i slutet av den fjärde och sista säsongen. Sedan har det varit ganska tyst kring Thomas Hayes efter hela Skam-hysterin. Han hade en roll i thrillern The River och har även varit med i mockumentären Han heter icke William, vilket är en serie om skådespelarens liv efter ungdomsseriens slut. I fiktiva realityserien driver man med det faktum att Thomas Hayes nu är så starkt förknippad med sin rollfigur från Skam.

Annons

I övrigt jobbar Thomas med olika samarbeten på Instagram, gjort en del DJ-gig och nu spenderar allt mer tid i musikstudion och släpper nya låtar titt som tätt. För två månader sedan släppte han en drös med nya låtar som på kort tid nådde många lyssningar på Spotify.

Thomas Hayes har tidigare berättat att dejtandet har varit ganska tufft efter att han slog igenom i Skam. Detta på grund av att många tjejer ser honom som den karaktär han spelar i serien. I en intervju med norska Se & hör ger Thomas nu ett nytt besked om kärlekslivet.

– Det händer inget speciellt på den fronten, det gör det inte. Jag är fortfarande singel, säger Thomas Hayes.

När Thomas Hayes får frågan om hur hans drömtjej ser ut svarar han kort:

– Vacker.

◼️ ◼️ ◼️

Herman Tømmeraas i Skam.
Herman Tømmeraas som Chris i Skam och hur han ser ut i dag. Foto: NRK & TT.

✔︎ Herman Tømmeraas förhållande med Farmen-profilen är över

Roll i Skam: Christoffer Schistad.

Ålder i dag: 22.

Annons

Christoffer ”Penetrator-Chris” Schistad spelades av Herman Tømmeraas. Han ville direkt efter den omåttligt populära serien lämna ”Skam-bubblan” och skrev därför in sig i norska militärtjänsten och arbetade som högvakt för den norska kungen. Efter militärkarriären kände Herman att ”Skam-bubblan” spräckts en aning och återgick till skådespeleriet när han agerade i norska serierna Null och Semester, i vilka han även var exekutiv producent.

– När Skam smällde märkte jag att jag fick en massa nya följare, folk stoppade mig på gatan och ville ta bilder. Och då började jag känna mig lite orolig att jag skulle bli för kaxig. Därför gick jag med i militären ett år, samtidigt som Skam var som störst här, för att få distans, säger han till Veckorevyn.

Och nu rullar RagnarokNetflix i vilken han och fler andra Skam-skådisar syns. Herman känner att serien är rätt i tiden även om den hade kunnat komma tidigare.

Annons

– Bättre sent än aldrig, I guess. Jag har nog inte tänkt på det så mycket som jag borde ha gjort, kanske på grund av att vi i Skandinavien är lite avstängda. Vi upplever att naturen är fin och frisk och att luften är ren. Det som sker på andra ställen i världen är kanske inget vi upplever personligen. Vi läser om det, men vi upplever det inte, säger han.

Amalie Snøløs och Herman Tømmeraas.
Amalie Snøløs och Herman Tømmeraas är inte längre ett par. Foto: TT.

I april 2018 bekräftade Herman till norska Vg att han och norska Farmen-profilen Amalie Snøløs, 23, var ett par. Dock avslöjades det nyligen, i oktober 2019, att paret gått skilda vägar. I januari 2020 bekräftade Herman att ryktena stämde.

– Ja, jag är singel, sa han till VG.

I samma intervju fick han frågan om han har kärlekssorg och svarade öppenhjärtigt att det är tungt när kärleken inte fungerar.

– Men jag har varit mycket med vänner och familj, och allt känns bra nu.

Annons