LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Ragnar Westberg om relationen till Priya Svang

14 maj, 2020 
AvOla Lagerström
Ragnar Westberg Martinez och Priya Svang i Robinson 2020.
Ragnar Westberg Martinez och Priya Svang var vänner – men sedan hände något.
Här berättar båda om den oväntade vändningen.
Annons

Ragnar Westberg Martinez röstades ut ur Robinson, men efter att ha besegrat både Cruise Ferreira och Jonas Carlsson i Gränslandet är han nu tillbaka i hetluften. Här svingar Ragnar vilt och riktar stark kritik mot flera deltagare, främst Priya Svang.

Ragnar Westberg Martinez i Robinson 2020.
Ragnar.

Vem eller vilka deltagare har du bäst kontakt med?

– Fabian och Katarina.

Vad är det bästa med Fabian?

– Att han tar allt med en nypa salt. Eller snarare med en näve salt. Fabian är skämtsam och lättsam. Allt är inte så jävla seriöst i hans värld.

Vad är det bästa med Katarina, då?

– Att hon är så himla analytisk. Det är också det värsta med henne. Hon vill hela tiden analysera händelser. Ibland är det kul att lyssna på det, men ibland kan det gå för långt. Då blir det jobbigt. Man vill säga: ”Släpp det, bara!” Sedan är hon väldigt virrig. Den kombinationen blir väldigt rolig.

Katarina Billman i Robinson 2020.
Katarina. Foto: TV4.

Du, Fabian och Priya hade en speciell vänskap på ön. Finns den pakten kvar?

– Homopakten, menar du? Den har faktiskt aldrig funnits. Vi har aldrig gått in i ett ö-råd med inställningen att hålla ihop. Fabian och jag är kompisar, men jag och Priya… Mina riktiga vänner kommer alltid direkt till mig när jag gjort fel – för att värna om vår relation. Jag ser inget värde i att ha en vän som inte vill utveckla sin relation. En sådan relation är inte värd någonting.

Annons

Gillade du Priya från början?

– Ja, det är klart. Vi hängde mycket, men mot slutet tyckte jag att hon gjorde en solklar vändning mot mig. Priya är känslomänniska. Hon kontrollerar inte sina känslor, hon agerar bara efter vad hon känner. Jag vet inte om det här fortfarande är infekterat, om alltsammans beror på om vi inte rett ut det här. Känslan är att hon absolut inte vill prata med mig. Om så är fallet så är det ingen förlust.

Priya Svang, Fabian Thingwall och Ragnar Westberg Martinez i Robinson 2020.
Ragnar med Priya och Fabian innan det skar sig mellan Ragnar och Priya. Foto: TV4.

Ligger du i direkt fejd med någon från Robinson?

– Det är klart att det finns saker som ligger och skaver, men jag betraktar inte det som fejder. Jag tycker att det är onödigt att rota i saker som hänt för så länge sedan. Problemet är också att de flesta som varit med i Robinson inte kan stå för vad de gjort. Det är därför folk hela tiden ska komma med förklaringar: ”Jag gjorde så här för att” och ”Den gjorde si och då gjorde jag så”. Jag tycker det är så jävla löjligt, jag blir så jävla less. Kan folk bara inte stå för vad de gjort?

Annons

Vilken deltagare var mest dramaqueen – där och då?

– Jag har liksom gått vidare, och när jag säger det här så kommer det bli mer bråk, (skratt). Jag är medveten om att jag kan vara dramatisk, men den som var mest dramatisk var utan tvekan Mattias. Han klagade väldigt mycket. Vad det än gällde så var det värst för honom. Jag minns en natt när det regnade. Han hade tak över huvudet. Själv låg jag utanför. Ändå var det värst för honom. Och hungern var alltid värst för honom. Även Jonas var dramatisk och egocentrerad.

Mattias Pettersson i Robinson 2020.
Robinson-Mattias. Foto: TV4.
Robinson-Jonas Carlsson.
Jonas. Foto: TV4.

Ställde du till med några rackartyg på ön?

– Absolut! Vi fick inte äta på andra ställen än på vår egen ö, men i samband med ö-råden så var vi duktiga på att stjäla med oss mat hem. Vid ett tillfälle, när jag skulle kissa, hittade jag en papaya på marken. När jag vände blicken uppåt såg jag ett helt träd med mogna papayafrukter! Efter det blev det som en inbördes och kul ”laggrej” att tävla om hur mycket mat vi kunde få med oss hem. Att göra förbjudna saker är ju roliga. Hela laget investerade i det här. Om vi gick i ett långt led på en stig så sprang personerna längst bak i kön in i djungeln och fyllde våra säckar med det som gick att äta. Kokosnötter, till exempel. Kokosnötterna på en av öarna var stora och hade mycket kokos i sig. Det där spred sig…

Annons

Vad har du att säga om Raymond och Katarinas sammandrabbningar?

– Jag kan inte säga så mycket mer än att det är beklagligt.

Är Kristove och Julia mer än bara vänner?

– Ja, de är inte bara vänner.

Kristove Rueda och Julia Franzén i Robinson 2020.
Kristove och Julia. Foto: TV4 & Privat.

Vem från Robinson vill du fråga chans på?

– Mig själv!

Hur länge har du varit singel?

– I 22 år. Jag har aldrig haft ett förhållande.

Hur kommer det sig?

– Jag har inte varit redo att kompromissa bort vissa saker i mitt liv, men nu börjar jag närma mig någon sorts kompromiss – om att vilja börja kompromissa. Däremot har jag svårt att förstå att den allmänna normen är att sträva mot tvåsamhet. Jag har bra vänner som jag förlitar mig på, det är ju det som räknas.

Vilken typ av kille vill du ha?

– Jag behöver någon som tar ner mig på jorden, som gör att jag kommer tillbaka till verkligheten. Samtidigt ska han kunna lyfta mig. Sedan vill jag kunna vara ett stöd för honom. Det ska vara ömsesidigt. Personen ska vara äventyrlig och villig att investera tid i mig.

Annons

Priya svarar på Ragnars kritik

Vem är din favoritsläkting?

– Vill du starta familjebråk? Är det vad du vill?

På vilket sätt är det psykopatvarning på dig?

– Det är väl att jag har en släng av kleptomani. Senast tog jag en dröja. Jag var på väg hem. Tröjan hängde i trappuppgången. ”Den här tar jag”, tänkte jag och gick vidare. Helt normalt, (skratt).

Vad ska det stå på din gravsten?

– Låt stå!

Är du sugen på att göra tv-comeback?

– Absolut! Är någon sugen på att ha med mig i någon produktion så är det bara att ringa. Jag är på! Jag älskar allt som har med media att göra. Häromdagen var jag med i Bajspodden. Jag fick berätta om min egen relation till bajs och om hur vi bajsade på Robinsonön.

Hänt har pratat med deltagaren Priya Svang, 27, som säger:

– Ragnar och jag är inte ovänner, men vi umgås inte nu efter Robinson. Det som hände var att jag blev förbannad på hans sätt att vara. Han var en översittare, tyckte jag.

Annons

Kan ni inte bara röka fredspipa?

– Jo, men han är inte den typen som jag vill hänga med. Vi är så himla olika. Jag är pang på rödbetan, jag gör mig inte till på något sätt. Jag är spontan och säger vad jag tycker. Jag är ärlig. Jag upplever honom som tillgjord. Vi är för stora kontraster.

◼️ ◼️ ◼️

Namn: Ragnar Westberg Martinez
Ålder: 22
Bor: Stockholm
Jobbar som: Dansare – men jobbar just nu på Hemköp
God egenskap: Lojal
Dålig egenskap: Självgod
Älskar att: Umgås
Hatar att: Vara ensam
Äter helst: Husmanskost
Dricker helst: Treprocentig mjölk

Annons