LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-Julia Franzéns barnbesked: ”Ska bli jättekul”

19 maj, 2020 
Linnea Lundgren
Julia Franzén
Robinson-finalisten Julia Franzén ringde barnmorskan och hade panik – nu berättar hon om oväntade barnbeskedet efter Robinson.
Annons

Här berättar Julia Franzén, 29, om det mest privata – och framtiden efter Robinson.

Julia Franzén i Robinson
Julia Franzén, en av finalisterna i Robinson.

Julia Franzén, 29, är en av finalisterna i årets Robinson. Till vardags arbetar hon som modell och livscoach i Los Angeles, men just nu befinner hon sig på svensk mark eftersom Corona-viruset sätter stopp för hemresan till USA.

Men det är inte Julias största bekymmer just nu – i en lång live-intervju på Hänts instagram berättar Robinson-finalisten om sin åldersnoja och hennes tankar kring att hon snart ska fylla 30.

– Jag är jävligt glad att kunna säga att jag inte är 30 än.

Har du åldersångest?

– Ja, det har jag. Jag måste gå någon session hos Kristove (Rueda, reds. anm) för att få bort min åldersnoja. 30, det känns alltså, haha! 25 var jobbigt också.

Annons

Plötsligt ger Julia ett oväntat barnbesked, mitt i live-sändningen på Instagram:

– Men vet du vad jag gjorde? Jag ringde i panik för några månader sedan till en barnmorska och bara: ”Alltså, jag måste bara säga som det är, jag fyller 30 och jag har ingen kille”. Nu ska jag frysa in mina ägg!

Du ska alltså frysa in dina ägg?

– Haha, ja! Barnmorskan sa: ”Men du behöver ju inte ha panik”, och jag: ”Jo, men jag har panik, jag kommer inte träffa någon inom ett år”, säger Julia och fortsätter:

– Och jag som ville ha barn när jag var 28 har jag alltid sagt innan.

Är inneboende hos Priya Svang

I en annan intervju med Hänt utvecklar hon tankarna kring barn:

– Ett par gånger om året stannar jag upp och tänker var jag är i livet och vad som händer härnäst. På nyårsafton 2019/2020 konstaterade jag att jag fyller 30 till sommaren och att jag inte har någon pojkvän. Jag har levt i celibat i 16 år. Jag fick panik när jag insåg det.

Annons

Faktum är att Julia redan har bokat tid på en klinik i Göteborg som erbjuder utredning, hormonbehandling, äggplockning och fryshyra av ägg.

– Nu har vi bokat in ett första möte. Jag fick kallelsen idag. Jag har väntat ett halvår och tycker att det här ska bli jättekul. Nu kan jag slappna av och vänta något extra år. Parallellt ska jag gå i hypnos hos Kristove för min åldersnoja som är brutal just nu, avslutar Julia.

Just nu är Julia inneboende hos Robinson-kompisen Priya Svang, 27, i Göteborg.

Annons