LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Daniel ”DK” Westlund vann Robinson 2018 – så lever han idag

17 maj, 2020 
AvOla Lagerström
Daniel ”DK” Westlund vann Robinson 2018.
Han var en av våra mest älskade realityprofiler – men försvann snabbt från medias strålkastarljus.
Två år efter segern i Robinson avslöjar Daniel ”DK” Westlund för Hänt vad som hänt sen…
Annons

Daniel Westlund tog sig fram till segern i Robinson genom att vara sig själv. Här berättar han om nya okända livet, kärleken och längtan efter en tv-comeback.

Daniel "DK" Westlund, vinnare av Robinson 2018.

Vad har hänt i ditt liv sedan du var med i Robinson?

– Det har egentligen inte hänt så mycket. Jag driver runt och njuter av livet. Jag har lärt mig att surfa. Det är väl det. Och så har jag opererat knäet. En tid innan Robinson drog jag av korsbandet, och när inspelningen var över så opererade jag mig. Nu är jag i princip återställd!

Blir du fortfarande igenkänd?

– Ja, men jag vet inte från vilka sammanhang. Jag är säsongarbetare och har jobbat på många olika ställen. När någon ropar ”tjena” så vet jag inte om det är för att jag varit med i tv eller för att jag jobbat i skidliften – eller någon annanstans. Jag är inte den som söker publicitet och uppmärksamhet, jag har aldrig haft det intresset, men jag har heller aldrig gömt mig. När jag vann Robinson så var det en del skriverier. Förra sommaren åkte jag till Mellbystrand och jobbade på ett surfcafé. Det uppmärksammade Hallandsposten. Annars har det varit lugnt.

Annons

Vad jobbar du med just nu?

– Det är svårt att hitta jobb i coronatiderna, men jag är kvar uppe i Borgafjäll där jag jobbat som pistvakt i sju säsonger. Chefen där har lyckats fixa jobb åt mig. Det är lite allt möjligt, allt från röjning till att snickra. Han hyr ut mig till olika saker…

Vad har du gjort med vinstpengarna från Robinson?

– Jag har köpt en ny husvagn.

Och den bor du i, eller?

– Ja, året om!

Är det ett ”fritt” liv?

– Ja, väldigt. Man öppnar dörren, man går in, man lagar mat, man lägger sig. Man behöver inte ha så jävla mycket grejer. Allt som jag äger har jag i husvagnen.

Daniel Westlund, vinnare av Robinson 2018.
Daniel framför husvagnen.

Har du ställt upp vagnen ute i skogen?

– Nej, utan på en camping. Där har jag tillgång till servicehus med dusch och toalett och den typen av bekvämligheter. Ibland vill man ju fylla på vatten, till exempel. I höstas däremot levde jag två månader utan servicehus. Då drev jag bara runt! Ibland bodde jag på stranden, andra gånger bodde jag hos folk.

Annons

Har du lägenhetsskräck?

– Ja, (skratt). Vem fan vill leva ensam i flock? Lägenhet är inte min grej.

Vad är senaste nytt på flickvänsfronten?

– Det är lika dött som det alltid varit. Tjejer vill inte bo i husvagn. De intresserar sig inte för husvagnsliv. Tjejer som faktiskt gillar den här livsstilen växer inte på träd…

Hur ska du lösa detta dilemma?

– Jag vet inte. Jag var i Mellbystrand hela förra sommaren. Det blev ingen action där heller, (skratt). Jag har väl inte den auran som behövs. Jag vet inte. Mina kompisar är på mig och säger: ”Är det inte dags att du skaffar flickvän snart?”

Har du någon önskan om att göra comeback i tv-rutan?

– Ja, det hade varit kul med ett program där man samlar ihop alla Robinsonvinnare. Jag har även funderat på att söka till Farmen. Men alltsammans måste stämma ihop med livet. Det handlar om tajming. Man ska exempelvis inte behöva säga upp sig från ett jobb bara för att man ska vara med i en tv-produktion. I så fall ska man inte vara med. Man ska ha en god känsla. Just nu känner jag att jag är redo!

Annons

◼️ ◼️ ◼️

Namn: Daniel ”DK” Westlund.
Ålder: 32.
Bor: I husvagn i Borgafjäll.
Jobbar som: Vanligtvis som pistvakt, nu som alltiallo.
God egenskap: Oftast glad och skrattar mycket.
Dålig egenskap: Gillar inte att ha det tråkigt.
Älskar att: Umgås med folk.
Hatar att: Vet inte, jag är ingen människa som hatar.
Äter helst: Grillat. Förra veckan grillade jag sex av sju dagar.
Dricker helst: Fem liter vatten om dagen!
Framtidsplaner: Har inga, jag lever säsongliv och tar allt som det kommer.

Foto: TV4, TT & Privat.

Annons