LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson 2020: Så gick det sen för utslagna deltagarna

19 maj, 2020 
Joni Nykänen
Nina Ekstrand, Jonas Carlsson, Pia Åkerman, Fabian Thingwall, Cissi Wallin Nilsson och Cruise Ferreira i Robinson 2020.
Hur lever de utslagna Robinson-deltagarna i dag? Här berättar de själva!
✔︎ Ilskan mot TV4: ”Jag satte ner foten och sa ifrån”.
✔︎ Visar upp nya kärleken: "Det bara klickade”.
✔︎ Bryter tystnaden om svåra kampen tittarna inte fick se.
✔︎ Efter utseende-anklagelsen i Robinson – berättar sanningen bakom.
Annons

Hänt har fått exklusiva intervjuer med Nina Ekstrand, Cruise Ferreira, Jonas Carlsson, Fabian Thingwall, Pia Åkerman, Katarina Billman och Cissi Wallin Nilsson.

Nina Ekstrand i Robinson 2020 och hur hon ser ut i dag.
Nina i Robinson 2020 och hur hon ser ut i dag. Foto: TV4 & Privat.

✔︎ Nina Ekstrand: ”Spydde i två veckor”

Efter att ha kommit hem från Robinson-ön var Nina Ekstrand drabbad av sömnsvårigheter under två månaders tid.

– Psykiskt mår jag bra nu men man hade svårt att koppla av när man kom hem, eftersom det är en sådan psykisk press på ön. Så det tog ett par månader innan man kunde sova en hel natt. Hela spelet går ju ut på att bryta ner en människa på alla plan. Vardagen här hemma så kan man oftast alltid gå undan och försöka hinna din inre ro. Där fanns det ingen inre ro, säger hon.

Hur djup blev den psykiska svackan?

Annons

– Jag ser mig själv som psykiskt stark. Så det gick ändå bra. Sömnen var den stora biten eftersom det är så viktigt att den fungerar. När det gäller kosten så spydde jag i två veckor innan jag kunde börja äta normalt. Det är många bitar som ska lagas, säger hon.

Den som Nina fortsätter att hålla kontakten med är Raymond Ahlgren. Faktum är att hon upplever att relationen till de övriga deltagarna är stel.

– När allting började rullas ut i tv så blev många upprörda av det som sades i synk. Då kunde man få kommentarer. Så det är lite stelt, men det är ingenting jag bryr mig om.

Hur ser det ut på relationsfronten?

– Jag är fortfarande singel. Men om du tänker på mig och Raymond så har han ju hittat någon. Det är ingen relation på gång mellan oss i alla fall.

Annons

Vad betyder det för dig att han har hittat någon?

– Det är jättekul för honom. Jag tror inte vi är ett väldigt bra par. Det är nog bättre att vi är väldigt goda vänner, vilket vi fortfarande är. Vi kan prata om allt.

Drabbad av näthat?

– Ja, absolut. Alla gillar inte hur jag ser ut. Förmodligen sticker jag ut. Men om folk stör sig på mig så syns jag ju, och det är bra. Det har varit personliga påhopp om hur jag ser ut. Tydligen har jag gjort alla möjliga operationer, och ingrepp som jag inte ens själv känner till att jag har gjort. Jag blev biten av moskiter vilket gjorde att jag såg svullen ut vid ögonen. Och ena läppen blev biten. Då trodde folk att det var operationer som gjorde att jag såg ut så.

Bästa minnet från Robinson?

– Det var när jag tog hem Raymond till gruppen. Att ta hem vår alfahanne till gruppen och även se Anders Öfvergårds min när det hände. Till och med Anders blev snopen.

Annons

Värsta minnet?

– Värsta minnet är när jag blev nergrävd. Det är bland det jobbigaste som jag har varit med om, när jag fick ägna 16 timmar under jord. Jag är mest stolt över att jag klarade av det, säger hon.

Nina blev kastlös efter en förlust i en tävling. Hon fick dock en chans att komma tillbaka om hon låg nedgrävd över natten. Och hon klarade det.

Framtidsplaner?

– Jag tyckte det var kul med tv. Så tanken är att göra något mer. Det är lite grann på gång i alla fall, men jag kan inte säga så mycket nu.

Namn: Nina Ekstrand
Ålder: 47
Familj: Barnen William, 22, Elin, 20, Maximilian, 13 och Novalie, 11.
Bor: Täby
Yrke: Skönhetsterapeut

◼️ ◼️ ◼️

 

Katarina Billman i Robinson 2020 och hur hon ser ut i dag.
Katarina i Robinson 2020 och hur hon ser ut i dag. Foto: TV4 & Privat.

✔︎ Katarina Billman om hälsoproblemen efter Robinson

Psykologen Katarina Billmans dotter tyckte att hennes mor skulle söka till Robinson. Ansökningstiden skulle gå ut dagen därpå.

Annons

Billman lyckades komma med och fick uppleva ett utmanande äventyr som pågick i veckor och tog henne ända till Gränslandets finalvecka.

Bästa minnet från Robinson?

– Det är två matminnen. I Gränslandet firade vi Nina med chokladbollar. Också en frukost med Mattias och Jonas i Gränslandet där jag åt en croissant som var värd 3000 kronor.

Värsta minnet?

– Första dagarna när jag kom till Robinson. Min största farhåga var att bli hemröstad innan jag ens hade fått visa vem jag är. Folk fick för sig att jag kunde avvaras utan att lära känna mig. Sedan började Raymond hacka på mig. De två sakerna i kombination gjorde att första veckan blev tuff för jag kunde inte leva ut min vanliga personlighet. Jag tvingades att ligga lågt för att inte få uppmärksamhet och riskera bli utröstad. Sociala utfrysningen var värre än bristen på mat.

Vad har du för relation till de andra deltagarna idag?

– Jag har god kontakt med väldigt många. Det har att göra med att jag byggde goda relationer i Gränslandet eftersom det inte var något paktspel där. Jag har dock ingen kontakt med Raymond idag.

Annons

Hur har Robinson förändrat ditt liv?

– Folk känner igen mig på gatan. I övrigt har det inte gjort det. Jag har fått bekräftat att jag har den personlighet och de resurser som jag faktiskt har.

Hur mådde du fysiskt när du kom hem?

– Magen var kaputt för att jag hade förätit mig på hotellet när vi mellanlandade. Jag åt fyrdubbla frukostar de första dagarna och vräkte i mig mat. Trots att läkarna avrådde oss. Den logiska hjärnan fungerar inte då. Det funkade i fem dagar. Men när jag kom hem kunde jag bara äta ris och sönderkokt fisk.

Hur mådde du psykiskt?

– Det var först eufori. En tacksamhet att få komma tillbaka till livets bekvämligheter. Sedan kom det en svacka när man kom in i vardagen. Man kunde längta bort från civilisationen. Nu är livet som det är i coronan.

Framtidsplaner?

– Jag är inte en person som har långsiktiga planer. Jag fångar ögonblicken där de finns.

Namn: Katarina Billman
Ålder: 61
Familj: Pojkvän och fyra vuxna barn
Bor: Stockholm
Yrke: Psykolog

◼️ ◼️ ◼️

 

Cruise Ferreira i Robinson 2020 och hur han ser ut i dag.
Cruise i Robinson 2020 och hur han ser ut i dag. Foto: TV4 & Privat.

✔︎ Cruise Ferreira uppvaktas av hundratals kvinnor: ”Vill inte vara i en relation”

Cruise Ferreira fick lämna lag Syd efter en omröstning. Men äventyret för hans del tog inte slut direkt. Han hamnade i Gränslandet.

Annons

Ifall Cruise Ferreira är ett bekant ansikte för vissa så kan det bero på att han medverkade i SVT:s reality Familjer på äventyr med sin familj, som då bodde strax utanför Kapstaden i Sydafrika.

Kanalen följde Jytte, som är en svensk vildmarksfotograf och vithajsforskaren Craig. De har sönerna Storm, Wilder – och Cruise.

Bästa minnet från Robinson?

– Jag har två riktigt bra minnen. Ena när jag var i lag Syd. Då satt jag med Mattias på ett berg som vi hade hittat. Vi brukade sitta där själva. Vi snackade skit och kollade på solnedgången. Då hade vi utsikt över hela bukten. Det var nice. En annan kväll i Gränslandet, med Jonas, när vi satt på stranden på kvällen och hade en fet eld och kollade på stjärnorna.

Värsta minnet?

– Värsta där är ju att inte ha mat. Det är ju ett minne, att sakna mat.

Vad har du för relation till de övriga deltagarna idag?

– Jag har inget att göra med de övriga deltagarna, förutom Mattias och Jonas. Det fortsätter bara med dem två. Vi kommer bra överens. Resten har jag inget intresse av att fortsätta känna.

Annons

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag vill starta eget företag och sedan flytta från Sverige. Jag vill jobba online. Jag skulle kunna tänka mig att flytta till Sydamerika eller Afrika. Min största plan är att jag och brorsan ska börja filma dokumentärer om att rädda naturen. Vi jobbar ihop hela tiden för att få min Instagram att växa så att vi kan använda den till att exponera dokumentärerna, säger han och konstaterar att han startade ett nytt Instagram-konto efter Robinson och har nu 4600 följare.

Kontaktas du av personer som vill dejta dig?

– Jag har 400-500 meddelanden i min inbox som jag inte har besvarat. Jag försöker svara så många som möjligt. Jag kan inte och sitta och skriva med 500 brudar. Det pallar jag inte. Jag vill dock inte vara i en relation med någon.

Han gick ner 10 kilo under Robinson-tiden, men gick upp 12 kilo på en månad.

– Jag käkade som en idiot i en månad och mådde jättebra. Det enda utmanande med Robinson är bristen på mat. Annars såg jag inte det som en större utmaning. Det är inget överlevnadsprogram utan ett jäkla tjafsprogram.

Annons

Vad känner du kring Raymond idag?

– Inte så mycket. Vi snackar inte. Jag har inget intresse av att ha något med honom att göra.

Namn: Cruise Ferreira
Ålder: 22
Familj: Mamma, pappa och två bröder som är bekanta från SVT:s Familjer på äventyr. Han är singel idag.
Bor: Västerås
Yrke: Kock

◼️ ◼️ ◼️

 

Jonas Carlsson i Robinson 2020 och hur han ser ut i dag.
Jonas Carlsson i Robinson 2020 och hur han ser ut i dag. Foto: TV4 & Privat.

✔︎ Jonas Carlsson: ”Var nedbruten fysiskt och psykiskt”

Jonas Carlssons resa tog slut i Gränslandets finalvecka. Han fortsätter att jobba som personlig tränare i centrala Stockholm.

Bästa respektive sämsta minnet från Robinson?

– Tråkigaste minnet var så klart att bli utröstad. Framför allt på det sättet som jag blev det på, skriver han i ett mejl.

Hur är relationen till de övriga deltagarna idag?

– Jag har fortfarande bra kontakt med dem som jag känner ger mig bra energi. Har god relation med Hasse, Angelica och Cruise.

Annons

Vad har du för framtidsplaner?

– Flera projekt cirkulerar i mitt huvud. Men det är inget jag kan nämna än.

Hur mådde du efter att du kom hem?

– Man var ganska nedbruten både psykiskt och fysiskt efteråt. För mig tog det ett par månader att komma tillbaka till verkligheten.

Hur ser det ut på relationsfronten idag?

– Jag är singel, säger han och förklarar att han har fått positiv respons via sociala medier både under och efter sin medverkan i Robinson.

– Många fina komplimanger angående min personlighet och prestation i tävlingar. Vilket är väldigt uppskattat, skriver han.

Han gick ner 10 kilo under sin tid i Robinson.

– Det tog cirka fyra månader att komma tillbaka till min normala fysiska form. Nu är jag starkare än någonsin, skriver han och avslutar meningen med en smiley.

Namn: Jonas Carlsson
Ålder: 37
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, pappa, syster.
Yrke: Personlig tränare

◼️ ◼️ ◼️

 

Cissi Wallin Nilsson i Robinson 2020 och med pojkvännen Dennis i dag.
Cissi i Robinson 2020 och med pojkvännen Dennis i dag. Foto: TV4 & Privat.

✔︎ Cissi Wallin Nilsson visar upp nya kärleken efter Robinson: ”Bor ihop”

Cissi Wallin Nilssons Robinson-äventyr avslutades tvärt efter två veckor när hon drabbades av akuta magsmärtor. Hon mådde bättre efter en antibiotikabehandling, och vet ännu idag inte vad som drabbade henne på ön.

Annons

Efteråt har hon hittat kärleken i Dennis, som hon blev kontaktad av via Instagram.

Bästa minnet i Robinson?

– Det måste vara tävlingen då jag brottades mot Ola. Det var så jäkla kul fast jag inte vann.

Sämsta minnet?

– Jag höll på att kliva på en vitrandig orm som finns där. Jag trodde den hade bitit mig.

Har livet förändrats efter Robinson?

– Inte så mycket förutom att jag blir igenkänd på stan. Det har bara varit positiva kommentarer.

Hon berättar att hon också har blivit uppvaktad av killar på Instagram, och att hon får omkring 100 direktmeddelanden varje dag. Men hon har ju redan funnit kärleken.

– Dennis skrev till mig på Instagram och vi har varit tillsammans i 4-5 månader. Det var dock innan Robinson sändes. Det bara klickade mellan oss. Från första gången vi sågs har vi varit med varandra hela tiden och bor redan ihop, säger hon och förklarar att han jobbar inom bygg och installerar värme.

Annons

Vad skrev han som fick dig att bli så intresserad?

– Han skrev bara ”hej” och så började vi prata. Det var inte mer speciellt än så. Han hade nog sett mig på Tinder, som jag hade i fem minuter tills jag raderade det. Sedan letade han upp mig på Instagram.

Vad ägnar du dina dagar åt?

– Nu gör jag inte så mycket på grund av corona. Jag söker jobb för fullt och tränar. Det är vad jag kan göra. Jag skriver fortfarande musik.

Namn: Cissi Wallin Nilsson
Ålder: 21
Bor: Stockholm
Familj: Pojkvän, mamma, pappa och två systrar.
Yrke: Musiker

◼️ ◼️ ◼️

 

Pia Åkerman i Robinson 2020 och med barnen Malin och Marcus.
Pia i Robinson 2020 och med barnen Malin och Marcus. Foto: TV4 & Privat.

✔︎ Pia Åkermans sågning: ”Inte nöjd med hur de skildrade mig”

Massageterapeuten Pia Åkerman, 69, överträffade mångas förväntningar med sina starka insatser i Robinson.

Annons

Under inspelningstiden förlorade hon nio kilo.

– När man kommer hem så skriker kroppen efter näring. Efter tre månader började jag tappa hår och mina naglar blev väldigt spröda. Det associerade jag först inte till Robinson. Men jag har hört senare att man några månader efter att ha drabbats av näringsbrist kan råka ut för sådant, säger hon.

Pia har två barn, Marcus som bor i Kanada och dottern Malin Åkerman som är Hollywoodstjärna.

– Han talar inte svenska. Så jag har förklarat för honom vilka avsnitt han ska se. Men Malin har tittat och tycker att jag är en riktig vikingmamma. Hon tycker jag är galen och crazy, säger Pia och skrattar.

Pia har under stora delar av sitt liv varit drabbad av depressioner. Men under det senaste decenniet har hon med hjälp av kognitiv beteendeterapi tagit sig ur det. Hon tror att dessa verktyg har hjälpt henne när det gäller att bearbeta Robinson-upplevelsen.

– Under den här coronatiden så går jag lätt in i mörkret. Så jag har tagit fram verktygen nu också. Det fungerar väldigt bra. De första tre veckorna av coronatiden hade jag en känsla av oro. Det var väldigt jobbigt. Men jag tog fram verktygen och konstaterade att ”nu får det räcka”.

Annons

Bästa minnet från Robinson?

– Att vara där utan sociala medier. Det var skönt att umgås och prata på djupet. En kvalitet som var jättehärlig.

Sämsta minnet?

– Bristen på mat.

Hur är relationen till de övriga deltagarna idag?

– Jag har god relation till många. Men jag och Katarina talas vid två gånger i veckan.

Vad tycker du om klippningen?

– Jag var inte så nöjd med hur de skildrade mig. Jag framställdes som ett litet lamm som bara gick där, log och tog inte ställning till något. Jag har inte blivit skildrad så som jag hade velat, säger hon och fortsätter:

– Jag är frispråkig, har jävlar anamma och skinn på näsan. Det var några gånger som jag satte ner foten och sa ifrån, säger hon, och konstaterar att detta saknas i tv-programmet.

Framtidsplaner?

– Jag har presenterat en träningsvideo för TV4 och hoppas få in den där. Jag hade hoppats att i vinter åka till Argentina för att dansa tango, men det blir väl inte av.

Annons

Hur ser det ut på relationsfronten?

– Det är inte så lätt. Jag vill inte skryta. Men om du tänker på hur jag ser ut för min ålder. Vad kan jag få för man? Som är på samma nivå som jag och tar inga mediciner, har inga sjukdomar och äter hälsosamt. Som är glad och pigg och tycker livet är roligt. Män i min ålder och inte ens tio år yngre är så fräscha. Jag ska inte generalisera. Men gärna om jag hittar en man som är tio år yngre och har samma livsgnista som jag har, säger hon.

Hon har blivit kontaktad av män via Facebook efter sin medverkan i Robinson.

– Jag har inte fått någon direkt fråga. Det har varit män som jag inte har haft något intresse av. Sedan har vissa varit unga män som jag inte heller har ett intresse av. De har varit för unga. Jag är ute efter ett långvarigt förhållande. Men aldrig att jag tänker flytta in med någon, säger hon.

Namn: Pia Åkerman
Ålder: 69
Bor: Visby
Familj: Singel. Två barn. Malin bor i Los Angeles och Marcus bor i Toronto.
Yrke: Massageterapeut.

◼️ ◼️ ◼️

 

Fabian Thingwall i Robinson 2020 och hur han ser ut i dag.
Fabian i Robinson 2020 och hur han ser ut i dag. Foto: TV4 & Privat.

✔︎ Fabian Thingwall vräkte i sig mat efter Robinson: ”Exploderade i vikt”

Många hann knappt uppfatta det – men Fabian Thingwall blev faktiskt finalist i årets Robinson. Han lyckades dock bara hänga kvar i finalveckan någon enstaka minut eftersom han blev omedelbart utröstad.

Annons

Bästa respektive sämsta minnet från Robinson?

– Bästa minnet var alla skratt med Micke, Ragnar och Josefina. Vi hade väldigt fin sammanhållning och genuina vänskapsrelationer. Det sämsta minnet var alla intriger samt negativitet som fanns bland deltagarna under lag Syd-tiden, skriver han i ett mejl till Hänt.

Hur ser ditt liv ut idag?

– Jobbar som legitimerad läkare inom akut psykiatrisk verksamhet. Bor mellan min lägenhet och min pojkväns sedan hemkomst från Fiji. Jobbar nätter så jag har vänt på dygnet ganska rejält, skriver han och förklarar att han träffade sin pojkvän två månader innan han åkte för att tävla i Robinson.

– Då dejtade vi bara och jag var inte riktigt närvarande för att jag skulle iväg på detta äventyr.

Hur är relationen till de övriga deltagarna idag?

– Jag har kontakt med de flesta deltagarna via sms eller fysiska kontakter. Pratar med Josefina väldigt ofta. Har träffat Ragnar och Angelica några gånger i Stockholm och sms:ar dem regelbundet, skriver han och räknar upp ännu fler deltagare.

Annons

– Sedan var det vissa som man trodde att man skulle ha kontakt med som föll bort ganska snabbt från radarn. Framkom att de kanske inte hade varit så ärliga som man trodde, fortsätter han.

Framtidsplaner?

– Det skulle vara kul att vara med i något annat tv-program. Upplevelsen var väldigt givande. Kanske som tv-läkare? Jag får pitcha idén till TV4. Annars skulle jag vilja resa mer och kanske flytta utomlands i någon längre period. Min pojkvän är från Italien och skulle behöva lite mer omväxling och puls än vad kanske Stockholm har att erbjuda.

Vad tycker du om programmets klippning?

– För min egen del tycker jag att de har gett en rättvis bild av min personlighet. Lite trist att de har klippt bort roliga stunder och humor som ändå fanns mellan deltagarna under lag Syd-tiden. De har klippt in alla konflikter och bara radat upp dem som på ett löpande band, skriver han.

Hur mådde du efter att du kom hem?

Annons

– Mådde ändå relativt bra. Levde dock i någon sorts bubbla under en längre tid där det var svårt att komma igång med det vardagliga livet igen.

Fabian gick ner 15-16 kilo under sin tid i Robinson.

– Det var helt sjukt. Vart kom allt ifrån. Direkt efter eliminering så åt jag kanske runt 3000 kalorier dagligen i några veckor vilket var obehagligt. Allt jag tänkte på var mat och hade egentligen ingen gräns. Sedan efter någon månad hemma i Sverige så slog det till och jag exploderade i vikt. Så tror jag gick upp allt plus lite till. Kom igång med träningen igen så det var lugnt, skriver han.

Namn: Fabian Thingwall
Ålder: 35
Bor: Stockholm
Familj: Pojkvän
Yrke: Läkare

Annons