LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Här är alla vinnare av Robinson genom tiderna – så gick det sen

08 apr, 2024 
Vinnare av Robinson
Vårsäsongen av Robinson 2024 är igång!
Har du koll på alla deltagare som tagit hem vinsten i programmet?
Så här lever de idag!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson Amanda Eliasson bryter ihop: ”Jag vill bara hålla ut”Brand logo
Robinson Amanda Eliasson bryter ihop: ”Jag vill bara hålla ut”

Till en början var titeln Expedition Robinson, sedan byttes det till bara Robinson. I dokusåpan ska ett gäng män och kvinnor ge sig ut till en öde ö där de ska utföra tävlingar för att vinna priser och undvika utröstning i öråd.

Alla vinnare av Robinson genom åren

Petra Malm
Petra Malm är en av programledarna i Robinson.Jessica Gow

Just nu är det Anders Lundin, 65, och Petra Malm, 47, som turas om att leda Robinson på TV4. Anledningen till att det är två personer som gör jobbet är eftersom det numera sänds två säsonger per år. Men så har det inte alltid sett ut och det har inte alltid varit Petra och Anders som styrt skutan i Robinson!

Annons

Hunger och det sociala spelet är ofta centralt i programmet. Det gäller att bli omtyckt i gruppen, men inte ses som ett för stort hot. Här är alla människor som har lyckats med just detta och därmed vunnit Robinson!

Martin Melin vann Expedition Robinson 1997

Martin Melin
Martin Melin vann den första säsongen.Karin Törnblom/TT

Idag jobbar han som politiker men många känner nog främst igen honom som kändispolis. Det hela började när Martin Melin, 57, tog hem vinsten i den allra första säsongen av Robinson!

Det vi minns bäst av Martins tid i dokusåpan är den omtalade ’’snoppmassagen”, som Hänt nyligen pratade med honom om.

Annons

Alexandra Zazzi vann Expedition Robinson 1998

Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi ihop med Anders Lundin.Jan Collsiöö

Här har vi ännu en person som lyckats hålla sig i rampljuset sedan vinsten i Robinson! Alexandra Zazzi, 57, jobbar numera med mat och hälsa och syntes nu senast i The island, tillsammans med bland andra Mikael Sandström, 65, som ju också har varit med i Robinson.

Jerker Dalman vann Expedition Robinson 1999

Jerker Dalman
Jerker Dalman vann RobinsonUlf Palm/TT

Den tredje säsongen av Robinson vann Jerker Dalman, 47, som blev utsedd till Årets Homo vid QX GayGala 2000. Därefter flyttade han till Paris för att plugga franska och lämnade offentligheten bakom sig.

Annons

Mattias Dalerstedt vann Expedition Robinson 2000

Mattias Dalerstedt
Mattias Dalerstedt i rätten.Björn Andersson

Det blev en hel de turbulens för Mattias Dalerstedt, 57, efter vinsten i Robinson. Bara månader efter att säsongsavslutningen åtalades Mattias för misshandel. Han dömdes till samhällstjänst och skadestånd.

Idag lever Mattias ett stillsamt liv i Göteborg med sin fru.

Jan Emanuel vann Expedition Robinson 2001

Jan Emanuel
Jan Emanuel med statyetten.Anders Wiklund/TT

I säsongen som sändes 2001 deltog en hel del starka karaktärer, som bland andra Zübeyde Simsek, 54, och Emma Zetterberg, fd Andersson, 44. Men det blev som bekant Jan Emanuel, 49, som fick lägga vantarna på statyetten.

Annons

Än idag dyker Jan Emanuel upp i offentligheten och jobbar främst som entreprenör.

Antoni Matacz vann Expedition Robinson 2002

Antoni Matacz
Antoni Matacz tog hem vinsten i programmet.Mark Earthy/TT

Karatemästaren Antoni Matacz, 58, var hälsan själv när han vann Robinson i början av 00-talet. 2019 visade sig att Antoni lider av den dödliga ärftliga sjukdomen Amyloidos, och i mars samma år fick han ett nytt hjärta.

Idag lever Robinson-profilen ihop med sin stora kärlek Beatrice Evertsson, 46, som han träffade strax efter dokusåpan, och deras två barn Zakarias och Axel.

Annons

Emma Andersson vann Expedition Robinson 2003

Emma Andersson
Emma Andersson ihop med Zübeyde Simsek.Knut Koivisto

Två år efter att Emma deltagit i Robinson för första gången gjorde hon comeback och landade på förstaplatsen!

2010 gifte sig tv-profilen med hockeyproffset Henrik Zetterberg, 43, som hon lever lyckligt med än idag. De är bosatta i i Ängelholm och driver två baguetterior.

Jerry Forsberg vann Expedition Robinson 2004

Jerry Forsberg
Jerry Forsberg var ihop med Isabel Adrian under Robinson-tiden.Peter Kjellerås/Aftonbladet/TT

För vinstsumman köpte Jerry Forsberg, 43, en restaurang. Men tiden efter dokusåpan var långt ifrån en dans på rosor. Han dömdes till fängelse efter att ha gjort sig skyldig till narkotikainnehav och misshandel.

Annons

– Jag tränade varje dag och spelade kort. Jag mådde bra när jag satt inne, har han tidigare berättat för Expressen.

Idag bor han på Ekerö tillsammans med flickvännen sin 14 år yngre flickvän Malin Andered, 29, och deras två barn.

Tilde Fröling vann Expedition Robinson V.I.P 2005

Tilde Fröling
Tilde Fröling var med i Robinson VIP.Karin Törnblom/TT

2005 fick vi se en lite annorlunda säsong av Robinson, nämligen en kändisversion. Denna vann Tilde Fröling, 43, som inte syns lika ofta i rampljuset längre.

Vad har Tilde för sig idag? Hon jobbar som modell och bor i en lägenhet i Solna ihop med dottern Marley, 11, och sonen Mingus, 15. Tilde Fröling har tidigare varit ihop med fotbollsspelaren Angelo Cantavenera, 51, men om de är ett par än idag är oklart.

Annons

Karolina Conrad vann Expedition Robinson 2005

Karolina Conrad
Karolina Conrad vann Robinson.LEIF JACOBSSON

Samma år fick vi även en vanlig säsong av Robinson, som då sändes på TV3. Vinnare blev Karolina Conrad, 42, som idag jobbar som rådgivare på Söderberg & Partners. Hon är ihop med en Andreas Vilsmyr, 44, och har flera barn.

Ellenor Pierre vann Robinson 2009

Ellenor Pierre
Ellenor Pierre vek ut sig efter Robinson.OLLE SPORRONG / XP / TT

Trebarnsmamman Ellenor Pierre, 50, blev vinnare 2009, när Robinson gjorde comeback i rutan. Då sändes programmet på TV4, med Linda Lindorff, 52, som programledare.

Annons

2022 ställde Ellenors dotter, Greta Pierre, 25, upp i Robinson. Hon lyckades dessvärre inte ta hem vinsten men mamma Ellenor var stolt som en tupp ändå!

Hans Brettschneider vann Robinson Karibien 2009

Hans Brettschneider
Hans Brettschneider har vunnit Robinson.Knut Koivisto KKO

I den 13:e säsongen av realitysåpan stod Hans Brettschneider, 58, som vinnare. Det har gått 15 år sedan dess och numera är han bosatt i Skellefteå, där han gärna beger sig ut i naturen med sina fyra barn.

Erik Svedberg vann Robinson 2010

Erik Svedberg
Erik Svedberg är gift idag.

Erik Svedberg, 41, var bara 27 år gammal när han vann Robinson. Han är numera gift med Emma Svedberg, 40, och tillsammans har de barnen Lykke och Truls.

Annons

Mats Kemi vann Robinson 2011

Mats Kemi
Mats Kemi gick ner en hel del i vikt.

En annan Robinson-vinnare vi minns är Mats Kemi, 64, som gick ner 17 kilo under tävlingens gång. Han bor idag på Södermalm, i Stockholm, tillsammans med frun Helena Dahlqvist Kemi, 59. Hans son, Nils, har hunnit bli 26 år gammal och bor inte längre med föräldrarna!

Mariana Dehlin vann Robinson 2012

Mariana Dehlin
Mirre är frisör och entreprenör.Eero Hannukainen/TT

Det blev tredje gången gillt för Mariana ”Mirre” Dehlin, 56. Hon ställde upp i Robinson för första gången 2002, 2003 och slutligen 2012, då hon äntligen fick lägga vantarna på statyetten.

Annons

Mirre jobbar som frisör och driver sedan många år en egen salong, Mirres, på Kungsholmen i Stockholm. Hon har två barn ihop med sin ex-make men om hon är singel än idag låter vi vara osagt.

Dan Spinelli och Jennifer Egelryd vann Robinson 2015: Love edition

Dan Spinelli och Jennifer Egelryd
Dan Spinelli och Jennifer Egelryd vann Robinson Love edition.Fredrik Sandberg/TT

I Robinson Love edition skulle singlar para ihop sig med varandra och tävla ihop. Det här lyckades Dan Spinelli, 39, och Jennifer Egelryd, 33, göra med bravur.

Dan är sedan många år tillbaka ihop med Sofia Steneröd, 36, som han har två barn med. Han jobbar med padel och verkar vara en hejare på sporten.

Annons

Jennifer Egelryd, 33, träffade sin nuvarande fästman Kalle Zeman, 39, i Robinson Love edition. Två år senare testade de sin relation i programmet Temptation island och lyckades ta sig igenom det som ett par. De är faktiskt tillsammans än idag och har två barn. Kalle har faktiskt gjort mer tv sedan dess, han var nämligen en av deltagarna i Farmen 2022.

Daniel ”DK” Westlund vann Robinson 2018

Daniel ”DK” Westlund
Daniel ”DK” Westlund kallar sig för en modern luffare.

Daniel ”DK” Westlund, 37, köpte en husvagn för vinstpengarna. När Hänt pratade med honom 2020 berättade han att det är svårt att hitta kärleken i och med att han inte bor på en fast adress eller har några framtidsplaner.

Annons

– Tjejer som faktiskt gillar den här livsstilen växer inte på träd, sa han då.

Klas Beyer vann Robinson 2019

Klas Beyer
Klas Beyer jobbar som modell.

Klas Beyer, 35, vann Robinson för fem år sedan. En kort tid därefter bröt han nacken i en trampolinolycka, som han lyckats repa sig helt från. Året efter vinsten släppte han ljudboken Ö-dagbok och idag verkar det som att Klas främst jobbar som modell. Han har ett kontrakt med den eftertraktade agenturen Mikas.

Michael Björklund vann Robinson 2020

Michael Björklund
Michael Björklund bor på Åland.

Kocken Michael Björklund, 48, tog hem vinsten 2020. Han blev en riktig favorit hos tittarna och är än idag populär i sociala medier. Michael är en framgångsrik matlagare och jobbar i nuläget på restaurangen Smakbyn, på Åland.

Annons

Dennis Johansson vann Robinson 2021

Dennis Johansson
Dennis Johansson blev pappa efter Robinson.

2021 vann Dennis Johansson, 36, Robinson. Samma år blev han pappa för första gången! Dennis jobbar idag som online coach inom hälsa och hjälper folk till en mer aktiv livsstil. Han är gift med sin kärlek Ida Johansson, 30.

Filip Johansson vann Robinson 2022 (våren)

Filip Johansson
Filip Johansson tog hem vinsten.

Det här året började TV4 sända två säsonger på ett år. Vårsäsongen kammade Filip Johansson, 34, hem efter en final mot Jessica Jonasson, 42. Av Instagram att döma ser det ut som att Filip än idag njuter av att vara ute i naturen. Den tidigare Robinson-vinnaren och hans flickvän har dessutom skaffat en hund.

Annons

Lars-Ove Johansson vann Robinson 2022 (hösten)

Lars-Ove Johansson
Lars-Ove Johansson la pengarna på en resa.

Hösten 2022 tog Lars-Ove ”LO” Johansson, 46, hem vinsten. Vad gjorde han för pengarna? Det avslöjade han för Aftonbladet.

– Jag tror att pengarna dels ska gå till en resa med familjen, sen kanske köpa nytt tak till huset.

Oskar Hammarstedt vann Robinson 2023 (våren)

Oskar Hammarstedt
Oskar Hammarstedt i Robinson.

Fiskodlaren Oskar Hammarstedt, 33, från Kosta, hittade kärleken strax efter att han spelat in Robinson. Flickvännen Risa träffade han vid Tinder!

Annons

Precis som många andra Robinson-profiler älskar Oskar att vara ute i naturen och sover gärna i tält. På Instagram kallar han sig outdooroskar och delar gärna med sig av sina äventyr.

Pelle Lilja vann Robinson 2023 (hösten)

Pelle Lilja
Pelle Lilja var en tittarfavorit.

Det blev Pelle Lilja, 60, som stod som segrare hösten 2023. Men vinstpengarna gick faktiskt inte bara till honom, han valde nämligen att dela med sig av dem.

Pelle jobbar idag som socialpedagog på Myrsjöskolan, i Nacka, och bor ihop med sin hustru Annica.

FOTO: TT, TV4

Annons