Robinson-vinnarens starka känslor kring dotterns medverkan: "Gick inte att stoppa”

Greta och Ellenor Pierre

Nu tar äntligen tv-programmet Robinson plats i rutan igen.
Före detta vinnaren Ellenor Pierre berättar ärligt om känslor kring att hennes dotter Greta medverkar i programmet.
Jobbigaste jag gjort”, berättar hon för Hänt.
Därför är gosedjuret Rodger så viktigt för Valentino: "Mitt allt"
0:42

Efter reklamen: Därför är gosedjuret Rodger så viktigt för Valentino: "Mitt allt"

(0:42)

Slå på ljud

Den senaste säsongen av Robinson som sändes under våren blev rejält påverkad av coronapandemin och flera av deltagarna tvingades avbryta sin medverkan.

Nu är det dags igen för överlevnadsprogrammet att ta plats i rutan och under säsongen får några av deltagarna som tvingades lämna i våras en ny chans.

Nytt för denna säsongen är även programledaren Petra Malm, 45, som gör sin debut i Robinson efter att ha programlett Elitstyrkan.

Ellenors starkaste minne från Robinson-äventyret

Bland alla deltagare som tagit sig ner till Malaysias stränder finns dottern till den före detta Robinson-vinnaren Ellenor Pierre, 48. Det var nu 13 år sedan hon tog hem statyetten som indikerar på vinst och hennes dotter Greta, 23, då tio år gammal, satt hemma i soffan med familjen och jublade över mammans storslagna bedrift.

I en intervju med Hänt berättar Ellenor om det hon minns mest av säsongen hon vann Robinson.

– Det som sticker ut mest är att alla i min pakt hade blivit utröstade. Så det var fyra kvar från andra pakter. Och då var jag ensam kvar och då vann jag alla tävlingar till finalen. Men just den kvällen minns jag extra för då var jag ensam och så himla lycklig men jag hade ingen att dela det med, förklarar hon.

Mamma Ellenors känslor inför sin dotters medverkan

Nu är det alltså dottern Greta Pierre som nu är 23 år gammal som tar sig an uppgiften med ett tydligt mål – göra det som hennes mamma gjort 13 år tidigare – ta hem Robinson 2022.

Men för en mamma var det inte det lättaste att skicka iväg sitt barn, speciellt inte när hon är så medveten om vad hon gett sig in på.

– Det var lite blandade känslor när jag skickade iväg henne. Det är ju det bästa, men också det absolut svåraste och jobbigaste jag gjort. Och då att skicka iväg sitt barn på det, men det gick inte att stoppa det, säger Ellenor till Hänt och fortsätter:

– Man utsätter sig för väldigt stora påfrestningar.

För Greta däremot måste det vara en fördel att ha en familjemedlem som redan tagit sig an den stora utmaningen. Inför resan berättar Ellenor att hon gav Greta ett sista tips innan hon lämnade Sverige för Malaysia.

– Greta hade ju med sig en personlig sak och det var en filt. Det hade jag tipsat om för nätterna blir väldigt långa och man har ju ingenting att ligga på eller ha på sig. Så det är ju skydd mot djur och sand och allt.

Vi på Hänt önskar Greta stort lycka till!

FOTO: TV4, Olle Sporrong / XP / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN