LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så lever Emma Zetterberg idag – ändrade allt för hockeystjärnan

01 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
Emma Zetterberg
Från Robinson-vinst till hockeyfru.
Emma Zetterbergs nya liv efter flytten hem från USA till Sverige.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alla Robinsonvinnare genom årenBrand logo
Alla Robinsonvinnare genom åren

Emma Zetterberg fd. Andersson, blev känd för hela svenska folket som Robinson-Emma när hon kammade hem vinsten i Expedition Robinson 2001. Emma som blev en tittarfavorit fick snart därefter chansen att göra tv igen och blev programledare för två egna programformat – Dolce vita och Emmas värld.

Med en flytt från Sverige till USA, för att stötta sin kärlek Henrik Zetterberg under hans karriär som spelare för Detroit Red Wings, sattes hennes egna karriär på paus. Nu är paret tillbaka i Sverige och i en intervju berättar Emma om deras liv på hemmaplan.

Emma gav upp sin egna karriär för kärleken

Att flytta med sin kärlek till USA var inte bara en dans på rosor för Emma. Trots att kärleken spirade drabbades hon själv av en identitetskris när hon helt plötsligt stod utan både arbete och kontaktnät i ett nytt land.

– Mina första fyra år var jättetuffa i USA. Det var så konstigt, i Sverige hade jag ett mål, mitt gäng som jag jobbade, reste och filmade med. Vips så var allt borta. Då kände man sig lite vilsen. Det tog mig ett gäng år, att landa i det. Vem är jag här? Är jag bara en hockeyfru? Det var tufft, säger Emma till Titti Schultz i radioprogrammet extra-gästen.

Annons

Emma och Henrik Zetterberg nya liv i Sverige – så lever de idag

Idag är familjen bosatta i Ängelholm och driver två baguetterior. Den ena är placerad i Mölle som ligger strax utanför Ängelholm, och den andra i Båstad. Trots att både baguetteriorna går bra har paret inga planer på att öppna fler restauranger.

– Just nu är vi nöjda med de två ”locations” vi har i Mölle och Båstad, berättade Henrik till Expressen en intervju.

När Henrik Zetterberg blev invald i IIHF Hall of Fame 2023 vände han sig till sin fru Emma i tacktalet.

– Min fru Emma kom in i mitt liv 2006. Jag är övertygad om att när man är lycklig i livet så spelar man bättre. Du gjorde mig till en lycklig människa och en bättre människa. Jag vill tacka dig för allt du har gjort och tack för att jag har fått göra det jag har gjort. Speciellt efter min karriär, övergången till att bli en pensionerad ishockeyspelare är inte alltid lätt. Du gjorde det så mycket enklare, sa han då.

FOTO: TT

Annons