ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Det ska Robinson-Filip göra för vinstpengarna – nu avslöjar han

29 maj, 2022 
FILIP JOHANSSON
Filip Johansson är vinnaren av Robinson 2022! Nu berättar han för Hänt vad han ska göra med alla pengar som han vunnit.
Annons
Hör Filip berätta om ovanliga händelsen i Robinson: ”Jetskis och fotomodeller ”Brand logo
Hör Filip berätta om ovanliga händelsen i Robinson: ”Jetskis och fotomodeller ”

Robinson 2022 är avgjort! Det är ingen mindre än överlevaren Filip Johansson, 31, som kammar hem vinsten efter att ha vunnit mot Jessica Jonasson, 40, i plankan!

Årets final blev lite annorlunda än vad tidigare säsonger har varit. Tidigare har det nämligen varit en hinderbana som deltagarna gör upp i och den som klarar det snabbast koras till vinnare.

Men den här gången var det alltså en duell i plankan och Filip stod stadigt som tornet på den smala plankan.

ROBINSON 2022
Jessica och Filip på plankan

Bakslaget för Filip i Robinson – tvingades isoleras

Filips resa i Robinson blev inte alls som han tänkt sig. Filip ingick ju i forna Lag syd och när deltagaren Christina Nordback, 34, kom in så spred sig corona i lägret. Alla förutom Filip och Hanna Bergwall, 26, blev smittade och tvingades lämna tävlingen med omedelbar verkan.

Annons

Filip och Hanna höll sig däremot friska och de fick tillbringa över tio dagar i karantän, helt isolerade på sin strand. Detta skapade ett speciellt band mellan Filip och Hanna och de lovade varandra att alltid finnas där för varandra ända fram till finalveckan.

Den som vinner Robinson vinner inte bara äran, utan även en vinstsumma på 500 000 kronor! Pengarna är dock inte skattade och dessutom får inte vinnaren pengarna direkt, då det kanske skulle riskera att "spoila" vinnaren i förväg.

Nu berättar Filip för Hänt om hur han lyckades dölja vinsten för sina vänner och bekanta.

– Men det är många som har skojat om det 'ah men du har nog inte vunnit något för då hade du väl bränt pengarna då', men sanningen är att man får dem först senare ju, förklarar Filip.

Det ska Filip göra för vinstpengarna

Nu är det nog många som undrar vad Filips vinstpengar ska gå till. Nu berättar han om de storslagna planerna, och det är till något som definitivt ligger honom varmt om hjärtat.

Annons

– Nej men tanken är väl att jag har sparat ganska länge, i 4-5 år för någonting och det här ger ju en skjuts i kapitalet för det jag drömt om. Och det är att skaffa någon gård någonstans, men att kanske vilja jobba med lägerskolor och sådär. Kanske göra en egen business på somrarna har jag drömt om, säger Filip till Hänt och fortsätter:

– Så på något sätt får den väl gå då till den här drömmen om att ha ett lite mer stationärt stabilt hem, som jag vill ska vara någon form av eko-baserad gård med katter och hundar. Någon alpacka eller så.

Många tittare har hejat på Filip då de tycker att han är en riktig överlevare och förtjänar vinsten i allra högsta grad. Så det blir ingen party-resa till Las Vegas, skämtar Filip.

– Det kanske är lite tråkigt svar, du hade kanske velat att jag skulle säga att jag skulle bränna pengarna i Las Vegas. Men jag kommer inte göra det, det känns inte bra att göra det.

FOTO: TV4

Annons