ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Mardrömsdygnen på Robinson – så tog sig coronasmittan in i lägret

03 apr, 2022 
CHRISTINA NORDBACK, ISABELLA RESMARK
Matförgiftning, magsjuka, diarré och salmonella härjar i Robinsons lag syd. Till råga på det står det nu även klart att deltagarna Bella och Christina testat positivt för corona. Men hur kom corona-smittan in i lägret egentligen? Nu berättar Christina för Hänt om de tuffa dygnen.
Annons
Chocken i Robinson efter att en av deltagarna lämnar ön under nattenBrand logo
Chocken i Robinson efter att en av deltagarna lämnar ön under natten

Den nya säsongen av Robinson är i full gång och det har redan hunnit hända mycket. Bland annat har lag syd-deltagaren Fran Robles, 36, och lag nord-deltagaren Daniel Granlund, 39, valt att lämna tävlingen självmant.

Och nu är det ytterligare två deltagare som försvunnit – nämligen lag syd-medlemmarna Christina Nordback, 34, och Isabella "Bella" Resmark, 26. I lag syd har det varit rena rama sjukstugan den senaste veckan och de har drabbats av både magsjuka och salmonella.

– Jag ser att Isabella och Christina inte är här. Jag vet att de är på sjukhus och tar en massa prover. Vi får hoppas på det bästa, säger Anders Öfvergård i programmet.

Annons

Sanningen bakom sjukhusbesöket – berodde på corona

Men det var faktiskt inte matförgiftningen från bönorna eller salmonellan från sjöborrarna som gjorde att Bella och Christina var tvungna att avbryta. Faktum är att sjukhusvistelsen berodde på något helt annat – nämligen att de två testade positivt för corona.

Inför varje tävling måste deltagarna ta ett antigen-test och det var då som det plötsligt visade positivt på Bella och Christinas stickor. Men hur kunde egentligen coronasmittan ta sig in på en öde ö som Robinson? Nu berättar Christina för Hänt hur det hela egentligen gick till.

– Vi tar det från början för det här är lite crazy. Jag satt i karantän helt isolerad och har tagit alla tester under min resa från Göteborg, till Stockholm, till Paris och sedan vidare till Dominikanska republiken. Men redan på tåget från Göteborg till Stockholm sitter jag bredvid en ungdom som sitter och hostar lite. Så jag blir lite stressad av det men alla har ju munskydd och sådär… Förutom personen som sitter och hostar!, säger Christina till Hänt.

Annons

Så tog sig coronasmittan in i Robinson 2022

När Christina kom fram till Dominikanska republiken var det återigen tester och karantän som väntade för henne. Testerna visade negativt och allt såg strålande ut inför hennes äventyr i Robinson. Men då hände det som inte fick hända, hon började känna sig dålig.

– På morgonen när de kommer och hämtar och ska köra ut oss till tävlingen så känner jag mig lite konstig. Jag vet ju om att vi gjort alla tester men jag kände ändå ett ansvar i att berätta för min deltagar-ansvarig att det kändes som att det var något på gång. Det kanske bara är en vanlig förkylning, I don't know, men det är bara viktigt för mig att säga det, säger Christina till Hänt och fortsätter:

– Men hon svarade liksom "Nej men vi har tagit PCR-test, vi vet att det inte är corona, det är säkert bara en AC-förkylning, ta din Robinson-bag så drar vi nu".

Christina berättar att det konstiga hon hade känt i sin kropp bara blev värre och värre.

Annons

– Sedan är jag ju med i tävlingen 5-6 dagar och jag vet om att jag är sjuk hela tiden. Jag vet ju inte att det är corona eftersom vi testas varje dag och det är negativt hela tiden. Men alltså jag är så sjuk, jag har feber och jag ligger och sover, förklarar hon för Hänt.

Så det var du som tog in smittan i lägret?

– Ja, det är jag ju säker på. Jag var den som började hosta först också. Nej men det är jättejobbigt och jag varnade ju de andra, säger Christina.

ROBINSON 2022
Det har varit magsjuka, sprut-diarré och mycket hostande på lag syd-stranden.

Mardrömmen på Robinson – spya och diarré

Inför torsdagens Robinson-tävling tas antigen-test i vanlig ordning, men plötsligt blir det panik och kamerateamet tvingas bryta när de ser Christinas och Bellas provresultat. Snabbt bär det av till sjukhus där de testat igen och mycket riktigt var det corona. Med andra ord var det riktiga mardömsdygn som utspelade sig på lag syd-stranden.

– Att bli magsjuk och få salmonella på det där i tropisk storm med cykloner som snurrar omkring en. Alltså jag stod på stranden och spydde som en galning med vinden i håret. Jag kände mig som Carola, säger Christina och avslutar:

– Det var det galnaste jag varit med om den natten. Man sprang omkring utan byxor, ner i havet, sprutade diarré. Om jag drack en klunk vatten spydde jag upp tio. Jag var så uttorkad och jag sov ingenting eftersom jag spydde hela natten.

FOTO: TV4

Annons