ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Robinson-profilens lögn om avhoppet – därför lämnade han egentligen

24 mar, 2022 
ANDERS ÖFVERGÅRD, ROBINSON 2022
I kvällens avsnitt av Robinson får vi ett plötsligt besked – nämligen att Lag syd-deltagaren Fran Robles lämnar tävlingen för att han saknar sina barn.
Men nu berättar han för Hänt att så inte riktigt var fallet. Här är sanningen om hans avhopp.
Annons
Därför tvingas lag nord att byta strand andra dagen på RobinsonBrand logo
Därför tvingas lag nord att byta strand andra dagen på Robinson

Robinson 2022 är igång och den här säsongen utspelar sig i Dominikanska republiken i Karibiska havet. Lagen har delats upp och alla verkar trivas bra med sina nya lagkamrater.

Men inför kvällens tävling händer något som ingen är beredd på och programledaren Anders Öfvergård, 54, ger ordet till Lag syd-medlemmen Fran Robles, 36.

– Jag har alltid sagt att jag är en kille utan gränser. Men det finns en gräns i mitt liv som jag har sett här. Det är saknaden till mina barn. Så, jag lämnar här och idag. Jag är ledsen, säger Fran i programmet.

Robinson-Fran om verkliga orsaken till avhoppet

När Hänt når Fran berättar han mer om situationen och det var faktiskt inte bara barnen som gjorde att han ville avsluta sin Robinson-resa.

Annons

– Saken är så här. De försökte få mig att stanna. Men alltså jag har eget företag. Jag hade fyra anställda när jag skulle gå in i Robinson, de var inte finslipade diamanter om man säger så. Jag lämnade jättemycket till dem och min fru skulle ta hand om företaget medans jag var borta, förklarar Fran för Hänt.

Problemen ska ha börjat ungefär ett år innan han gick in i Robinson.

– Jag gjorde ett jobb innan jag gick in i Robinson som jag inte har fått betalt för. Vi gjorde ett jättestort jobb åt ett företag i Stockholm men de betalade aldrig, de började hitta på ursäkter. Det var rent bedrägeri mot oss. Vi fick massa skulder, säger Fran.

Robinson-Frans egna ord om kontrollbehovet

Han kämpade dag som natt och jobbade ihjäl sig för att skrapa ihop pengar till att betala skulderna. Med andra ord hade Fran mycket på sina axlar och stora ärenden hos Skatteverket när han åkte till Robinson.

– Jag kunde inte släppa taget med alla tankar som jag hade i huvudet. Jag saknade barnen jättemycket, jag saknade mitt trygga hem, men jag visste ju att jag skulle få träffa dem så fort jag är klar med Robinson. Så det där var typ det minsta om man säger så, det var typ 20 % av allt som jag hade i huvudet, säger Fran till Hänt och fortsätter:

Annons

– Jag tänkte bara på allt annat, man har ingen kontroll när man inte har telefonen. Jag är ett kontrollfreak, jag måste få veta hur allt går. Så jag kände att jag tappade kontrollen.

ROBINSON 2022
Fran fick lämna innan tävlingen.

Därför sa Robinson-Fran att han saknade barnen

När Fran berättade för produktionen om hur han kände så berättade han allt.

– Jag berättade för alla hur jag kände kring företaget. Men de sa att vi spelar på barnen, du vet ju hur tv funkar, säger Fran och fortsätter:

– Det kändes inte okej. Det var inte så att TV4 sa till mig vad jag skulle säga, men jag drog det där med barnen. Men sedan i kojan berättade jag för alla att det berodde på företaget, barnen, min dotter har diabetes typ 1 och att lämna allt till frugan, men det klipptes bort.

Fran ger också fina komplimanger till sin underbara fru.

– Det låter kanske lite dåligt mot familjen, men jag visste ju att de kommer att vänta och min fru är en så himla stark kvinna. Men jag ville bara ha ett "OK" från familjen att allt var okej med Skatteverket. Men jag fick inte det för produktionen, säger han och fortsätter:

– Det var 24/7, jag kunde inte koppla bort.

Vi på Hänt skickar vår varmaste styrkekram till Fran och att saker och ting ordnar upp sig.

FOTO: TV4

Annons