ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Doktor Mikael om traumatiska händelsen – hotad till livet: “Riktigt illa”

10 feb, 2022 
Doktor Mikael klädd i beige skjorta.
Idag har tv-programmet The Island premiär.
Nu berättar deltagarna om det chockartade dödsdramat på ön.
– Vi var väldigt oroliga för att han kanske skulle bli blind eller till och med ännu värre, säger en av profilerna till Hänt.
Annons
"The Island Sverige" – Se trailern härBrand logo
"The Island Sverige" – Se trailern här

Programidén till det nya överlevnadsprogrammet The Island är enkel. Åtta svenska kändisar strandsatta på en öde ö i Stilla havet. Här ska de överleva i 14 dygn under extrema förhållanden och helt utan varken mat eller vatten. Det är ett överlevnadsprogram 2.0!

Nu berättar deltagarna för Hänt om livsfarorna som lurade på ön och om den livsfarliga händelsen som påverkade gruppen starkast, nämligen dödsdramatiken!

– Jag började kalla den här ön för djävulsön, ön som vill döda oss. Det var så mycket giftiga saker. Det fanns ju exempelvis ett träd som hette dödsäppelträdet. Det skedde ju en incident med det, berättar en av deltagarna för Hänt.

Överlevnadsprogrammet The Islands premiärsäsong – åtta svenska kändisar på en livsfarlig ö

Så vilka är de åtta svenska profiler som ställs för den här prövningen? Jo, vi får följa bloggerskan och profilen Magdalena Graaf, 45, tv-doktorn Mikael Soldoktorn Sandström, 63, Mello-aktuella artisten Lisa Ajax, 23, kocken Alexandra Zazzi, 55, Hollywoodfrun Maria Montazami, 55, skidprofilen Thomas Wassberg, 65, komikern Klas Eriksson, 36, och krögaren Danyel Couet, 48.

Annons

Både Alexandra och Doktor Mikael har tidigare provat på hur det är att överleva på en öde ö. Detta genom deras respektive medverkan i tv-programmet Robinson.

– Robinson var som ett litet kafferep jämfört med det här. Det var en enorm skillnad i fysisk påfrestning, säger Doktor Mikael när vi frågar honom om vilken utmaning som var tuffast.

Han berättar också för oss att han kände stort medicinskt ansvar för de övriga deltagarna och att han flera gånger under inspelningen var orolig för deras hälsa.

Åtta svenska kändisar ska överleva i 14 dygn på en öde ö i nya tv-programmet The Island.
Åtta svenska kändisar ska överleva i 14 dygn på en öde ö i nya tv-programmet The Island. Programmet har premiär på Kanal 5 och discovery+ den 10 februari.

Deltagarna berättar om det livsfarliga dödsdramat på ön – hade kunnat sluta väldigt illa

Gruppens sammanhållning prövades rejält när en person på ön var med om en olycka som involverade det ökända dödsäppelträdet. Något som hade kunnat bli fatalt.

Annons

– Det är väldigt obehagligt. Det är en ogästvänlig miljö. Vi fick ju viss utbildning, men när en sådan livsfarlig sak händer, så påverkar det oss alla. Man tänkte ”Shit, han hade kunnat dö. Han hade kunnat bli blind”. Vi blev riktigt skärrade, säger Alexandra till Hänt om händelsen.

– Ja, en kameraman fick sav eller kåda från någon växt i ögat… som var väldigt giftig. Vi var väldigt oroliga för att han kanske skulle bli blind eller till och med ännu värre. För bara frukten av den här växten som han hade fått i ögat kan döda upp till 20 personer om jag minns rätt. Vi var väldigt oroliga för honom och hoppades att allt skulle gå bra, säger Klas som ger oss en till bit av pusslet.

Även Doktor Mikael, som kände ansvar för sina kompisar på ön, berättar om den skärrande händelsen. Så här sa han:

– Ja, en av våra fotografer kom i kontakt med dödsäpple och det är ju farligt på riktigt. Det blir stora brännblåsor på huden bara man kommer i kontakt med lite lite av saften. Det gjorde en kille och sedan pillade han sig i ögat. Det blev inte bra!

Annons

Men hur gick det med fotografen? Klarade han sig? Ja, som tur var gick det bra, eftersom han snabbt kom till sjukhus.

– Han försvann ett dygn till sjukhus. Man kände att hela balansen i laget hade halkat till, vi tappade gruppen eftersom det fattades en människa. Det var så påtagligt.Tack och lov kom han tillbaka sen. Då blev vi hela igen och fick ännu bättre sammanhållning, säger Danyel som understryker hur händelsen påverkade gruppens dynamik och humör.

FOTO: discovery+

Annons