ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
Idol 2023 marknadsföring banner

Bingolotto-kollegans avslöjande om Ingvar Oldsbergs sista tid i livet

10 feb, 2022 
Ingvar Oldsberg i svart t-shirt.
Idag nåddes vi av beskedet att den folkkära programledaren Ingvar Oldsberg gått bort efter en kort tids akut sjukdom.
Nu avslöjar Bingolotto-kollegan sanningen om Oldsbergs sista tid i livet.
– Det kändes ju som att han var skör redan då, uppger kollegan till Hänt i en intervju.
Annons
Ingvar Oldsberg är död – blev 76 år gammal
Ingvar Oldsberg är död – blev 76 år gammal

Sportjournalisten, folkkära programledaren och tv-legenden Ingvar Oldsberg har gått ur tiden vid 76 års ålder. Familjen bekräftar det i ett skriftligt pressmeddelande till Aftonbladet idag torsdagen den 10 februari 2022.

Oldsberg hade en lång tv-karriär bakom sig, men under fler års tid förknippades han starkt med programledarinsatsen i TV4:s Bingolotto. Det folkliga programmet firade 30-årsjubileum i slutet på oktober förra året, men Ingvar hade tyvärr inte möjlighet att närvara då hälsoproblem uppgjorde ett för stort hinder.

– Ingvar var ju fantastisk kunnig. Han hade en sak som jag värdesätter mycket, han kunde underhålla sin publik och skapa glädje. Han var väldigt kunnig och bjöd på mycket humor. Det är så jag kommer minnas honom, säger en Bingolotto-kollega nu till Hänt i en intervju.

Annons

Ingvar Oldsberg har gått ur tiden efter en kort tids sjukdom – folkkära programledaren blev 76 år

Nyheten om tv-profilens död kom från den närmsta familjen, i ett pressmeddelande undertecknat särbon Maria och barnen Staffan, Karolina och Viktoria.

”Ingvar Oldsberg avled idag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom”, skriver familjen i ett uttalande och fortsätter med att bedja om att få sörja ifred.

”Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behov av avskildhet och lugn. Vi undanber oss kontakt till dess vi ger vidare besked.”

Således vet vi ännu inte orsaken bakom hans död, men uppmärksammar att Ingvar fick somna in stillsamt.

Ingvar Oldsberg gjorde premiär som programledare för Bingolotto år 2014.
Ingvar Oldsberg gjorde premiär som programledare för Bingolotto år 2014.

Bingolotto-kollegans avslöjande om Ingvar Oldsbergs sista tid i livet

Vi har pratat med Oldsbergs nutida motsvarighet i tv-rutan, nämligen magikern Stefan Odelberg, 47.

Annons

– Jag vet faktiskt inte alls vad orsaken är. Det kommer många olika röster och man ser över detta nu, om TV4 ska göra något eller om vi ska göra något på Bingolotto på söndag. Men det är ju så färskt nu, säger Stefan till Hänt.

Stefan Odelberg berättar för Hänt att hans uppgift är att förvalta de arv som tidigare Bingolotto-programledare har och menar på att Ingvars arv är en enorm respekt för tv-tittarna.

Stefan berättar också för oss om Ingvars sista tid i livet. De två Bingolotto-profilerna träffades hemma hos Ingvar i samband med programmets 30-årsjubileum. Den framlidne profilen kunde inte närvara vid firandet på grund av hälsoskäl och just det sköra hälsotillståndet var något som Stefan fick vittna till.

– Vi var hemma i hans lägenhet och käkade räkmacka. Så här i efterhand var det fantastiskt att få ha gjort det. Det kändes ju som att han var skör redan då och det var högst troligt att han inte skulle komma tillbaka i tv-rutan. Det var känslan. Han var skojfrisk och glad, men man kände "han är skör”.

Annons

– Men det var fint han gick runt och visade gamla minnen. Han har ett helt rum med memorabilia och statyetter. Man fick en fin avskalad stund med Ingvar där. Hemma hos honom, avslutar Stefan.

FOTO: Anders Deros/Aftonbladet/TT, Thomas Johansson/Aftonbladet/TT

Annons