Rickard Olsson bryter tystnaden om skilsmässan – nu berättar han

Rickard Olsson
Exklusivt

Rickard Olssons kärleksliv har gått upp och ner genom åren.
I en intervju med Hänt berättar han nu om hur han valt att gå vidare ifrån skilsmässan – och fattat de beslut han gjort med ex-frun.
– Det tycker jag är viktigt, säger Rickard till Hänt.
1:25

Efter reklamen: Fem anledningar till att vi saknar Rickard Olsson i tv-rutan

(1:25)

Rickard Olsson, 54, har länge varit en populär programledare för det svenska folket. Under årens gång har han lett en hel del program som bland annat Vem vet mest? och Bingolotto. Under våren 2020 valde Rickard att avsluta sitt uppdrag som programledare för Bingolotto och sedan dess har han främst arbetat med radio.

Caroline lämnar gården – bara veckor efter dotterns födsel

Känslorna över att dottern Asta blivit vuxen

När Rickard inte arbetar spenderar han gärna tid med familjen. Programledaren har en dotter, Asta Olsson, som idag är hela 19 år gammal. När Hänt nåt Rickard är det bara några dagar kvar tills Asta ska ge sig iväg till Costa Rica.

– Det känns dubbelt. Men jag är otroligt stolt över att ha ha en dotter som är så pass trygga att hon känner att hon vill åka ensam på surfresa. Det är coolt att vara så socialt trygg, säger Rickard till Hänt.

Att Asta numera är myndig och allt mer planerar att flyga ur sitt bo är något som Rickard ändå kan se positivt.

– Hon kommer att flytta hemifrån och göra allt det där men man har alltid ett band till sina barn så det är häftigt att följa henne på hennes livsresa tycker jag.

Rickard Olsson om relationen med ex-frun efter skilsmässan

Det var fram till 2006 som Rickard var tillsammans var med ex-frun Lena Larsson som han har Asta tillsammans med. Trots skilsmässan har de idag kontakt med varandra.

– Ja, framför allt nu när Asta ska åka till Costa Rica. Har man barn tillsammans så har man ett livstidskontrakt med partnern, säger Rickard.

Charlotte Perrelli om barnen: ”Alla mår väldigt bra”

Han beskriver relationen till ex-frun som vänskaplig och förklarar varför han valt att hantera skilsmässan på det sätt han gjort.

– Det tycker jag är viktigt. Ett skilsmässobarn har sin pappa och sin mamma varannan vecka, men där emellan är det barnet väldigt ensamt mitt emellan pappan och mamman. Då får man se till att den ensamheten blir så liten som möjligt. Den problematiken har inte barn som är uppväxta i familjer, för då är pappa och mamma alltid hemma. Vare sig de bråkar eller inte.

Sedan sommaren 2020 är Rickard gift med nuvarande hustrun Giséle Essé Olsson, 45. Makarna träffades genom den gemensamma vännen Ann Söderlund

FOTO: TV4/Erik Simander/TT

SENASTE NYTT!