LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Rickard Olsson om sanningen bakom avhoppet från Bingolotto

17 apr, 2021 
Linnea Lundgren
Det var snart ett år sedan Rickard Olsson lämnade Bingolotto efter en tids sjukdom.
Nu berättar han om verkliga anledningen bakom avhoppet.
– Det blir jobbigt i längden, säger Rickard Olsson i A walk with the dog.
Annons
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Rickard OlssonBrand logo
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Rickard Olsson

Rickard Olsson, 53, har haft fullt upp under det senaste året. Förutom bröllopet med hustrun Giselle Hyvönen Essé har han även under mystiska former lämnat uppdraget på TV4 som programledare för Bingolotto. Det var efter en tids sjukdom som Rickard plötsligt meddelade att han lämnar kanalen helt.

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna. Därför har jag för alla inblandades bästa tagit beslutet att kliva av redan nu, sa Rickard Olsson i ett pressmeddelande då.

I A walk with a dog berättar Rickard att sjukdomen faktiskt spelade in till varför han tog beslutet att lämna så pass tidigt – men att det fanns flera faktorer som spelade in.

Rickard Olsson om bråket bakom kulisserna i Bingolotto

Faktum är att Rickard ändå hade tänkt att lämna över programledarrollen efter den aktuella säsongen. Anledningen menar Rickard vara en konflikt inom redaktionen där vissa vill att programmet ska se precis likadant ut som det gjort under alla år – medan andra vill förnya formatet.

Annons

– Det finns olika, en del vill tillbaka som det var på Lokets dagar och en del vill göra 2020-tv. Och det finns en del konflikt i det, som jag i och för tror är bra för Bingolotto, att dialogen driver programmet framåt, säger Rickard Olsson i A walk with the dog.

Men du var trött på det?

– Ja men det blir ju jobbigt i längden. Men jag slutade framförallt för att jag ville vara mediaman i Stockholm och slippa pendla till Göteborg, skrattar Rickard.

Vill förenkla programmet

När Rickard Olsson berättar vidare om konflikten bakom kulisserna menar Rickard på att han hade hoppats på att kunna förenkla programmet för att göra det enklare för en bred publik att ta till sig formatet.

– Nej men jag ville ju ha nya spelare som tycker det är kul att spela. För annars dör man med sin publik. Det är väldigt viktigt att man gör modern TV, säger Rickard och fortsätter:

Annons

– Bingolotto är det svåraste tv-programmet som finns att förstå. Vem ringer in och varför, vem kommer med på tv.. Det är skitsvårt men för de som lever i det är det enkelt. Därför måste man förenkla om man vill nå ut till den breda publiken igen.

Rickard är dock noga med att understryka att det framförallt är på grund av hans vilja att slippa pendla från Stockholm till Göteborg.

FOTO: TT

Annons