Thomas Wassberg har ett barn – så ser sonen Björn ut idag

Thomas Wassberg med frun Ulrike

Thomas Wassberg har ett barn ihop med sin fru Ulrike Wieser.
Vem är sonen Björn, hur gammal är han och hur ser han ut idag?
Hänt svarar.
Slå på ljud

Thomas Wassberg, 64, är en tidigare längdskidåkare. Många kallar honom legendar för sin exemplariska karriär då han deltagit i fyra olympiska spel och tre världsmästerskap.

År 1980 belönades han med både Holmenkollenmedaljen och Svenska Dagbladets guldmedalj.

Thomas Wassbergs tv-karriär

Under de senaste åren har Thomas dykt upp i tv-rutan i helt andra sammanhang. År 2016 deltog han i TV4:s danstävling Let’s dance, och tog sig ända till semifinal. Där blev dock motståndet för tufft då Bianca Ingrosso och Elisa Lindström knep finalplatserna.

Thomas Wassberg i Let's dance

FOTO: Carolina Byrmo/TT

Hösten 2019 klev Thomas in i ett riktigt äventyr när han var en av deltagarna i tv-programmet Över Atlanten. I Kanal 5:s storsatsning fick tittarna följa sex svenska kändisar som skulle segla över Atlanten.

Thomas Wassberg var alltså en av de som skulle över 500 mil på öppet hav, vilket gick bra eftersom han direkt klev på nästa tv-program.

Nu är Thomas aktuell i Dplays tv-program Superstars på hemmaplan, där programledaren Jessica Almenäs möter svenska ikoner inom idrotten på deras hemmaplan. Men där tar inte tv-karriären slut, Thomas medverkar även i Fångarna på fortet 2020 i samma lag som Hollywoodfrun Gunilla Persson.

Slå på ljud

Familjelivet och sonen Björn Wieser

Thomas Wassberg och frun Ulrike Wieser, 59, har varit ett par sedan början av 70-talet. Efter 40 år tillsammans bestämde de sig för två år sedan att gifta sig – i smyg.

Ulrike och Thomas Wassberg

FOTO: Karin Törnblom/TT

Under deras tid tillsammans har det fått ett barn ihop. Sonen Björn Wieser, 33, satsade även han i yngre dagar på skidor men insåg tidigt att det krävdes för mycket av honom för att nå en proffsnivå.

Eftersom Björn har valt att leva ett liv utanför strålkastarljuset så finns det inte heller rikligt med bilder på honom.

Men i Expressens samlingsartikel över flera svenska idrottslegendarers barn så finns Björn med på listan, här kan du se hur han ser ut nu.

Idag bor Björn Wieser i Åre och arbetar där som kock.

FOTO: Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!