Klæbo kan tangera Johaugs rekord

Klæbo kan tangera Johaugs rekord

Norges Johannes Høsflot Klæbo vinnare i Falun.

Ulf Palm/TT
Norska herrarna totaldominerade milloppet i skidvärldscupen i Falun.
Johannes Høsflot Klæbo vann igen – och kan nu tangera Therese Johaugs segerrekord.
– Oavsett hur säsongen slutar så kommer jag vara väldigt nöjd, säger Klæbo i Viaplay.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Av de topp tio-placeringarna gick sju till Norge.

Vann gjorde suveräne Johannes Høsflot Klæbo – hans 64:e seger i världscupen. Tvåa blev Martin Løwstrøm Nyenget, tio sekunder bakom Klæbo och trea slutade Harald Østberg Amundsen, 20 sekunder bakom.

Klæbo har vunnit 16 av 27 individuella lopp i världscupen den här säsongen. Rekordet har Therese Johaug på 20 från säsongen 2019–2020.

Klæbo: "Väldigt nöjd"

En 20-kilometertävling och tre sprintlopp återstår den här säsongen så Klæbo kan tangera Johaugs rekord .

– Oavsett hur säsongen slutar så kommer jag vara väldigt nöjd. Jag har aldrig varit i närheten av att ha en så bra säsong som denna, säger Johannes Høsflot Klæbo i Viaplay.

Bästa svensk blev födelsedagsbarnet Calle Halfvarsson, 34. Svensken inledde starkt men kunde inte hålla tempot hela vägen och slutade tia, 36 sekunder bakom Klæbo.

– Det var lite för offensiv öppning, det höll inte hela vägen, men ändå helt okej. Det är hemmaplan och man är taggad så man vill ut och köra. Jag hoppas det blir bättre väder i morgon så man kan vara med och slåss om det, säger Halfvarsson inför sprinten.

Dåligt fäste

Flera svenskar hade problem med dåligt fäste. Något som ställde till det för bland annat Gustaf Berglund och Edvin Anger.

– Jag väljer ett par "ruggskidor" som jag inte testat före start. De är väldigt hala så jag får försöka staka stora delar av banan. Jag inser det direkt och svär för mig själv. Jag tänker ”vad har jag ställt till med och blir förbannad”, säger Berglund till Expressen.

FRÅN FÖRSTASIDAN