Nöjesparkerna öppnar upp igen – hit kan du ta med familjen i sommar

Nöjesparkerna öppnar upp igen

Gröna Lund, Liseberg, Skara Sommarland och Kolmården.
Nu slår nöjesparkerna upp dörrarna igen och vevar igång åkattraktionerna.
– Vi håller på för fullt för att öppna upp inför det, säger Skara sommarlands vd Janne Nilsson till Hänt.

Det har varit tufft för flera branscher under coronapandemin. Inte minst för nöjesparkerna som tvingats bomma igen och invänta restriktionslättnader. Men med ett vaccin och regeringens nya pandemilag som införs 1 juni, kan nöjesparkerna äntligen slå upp portarna och börja släppa in folk igen.

– Vi börjar den 5 juni, och vi kommer ha öppet över sommaren. Vi håller på för fullt för att öppna upp inför det, säger Skara sommarlands vd Janne Nilsson till Hänt.

Skara sommarland

Skara sommarland kommer att börja släppa in folk från och med 5 juni. Badlandets har varit stängt i 580 dagar och vd Janne Nilsson är överlycklig att kunna välkomna in de badsugna gästerna.

– Pandemin har påverkat oss magiskt mycket. Vi hade en förlust på 37 miljoner förra året, inklusive finansiella avskrivningar. Ett vanligt år går vi kanske 20 miljoner plus, säger Janne Nilsson.

Janne Nilsson säger att man räknat fram ett maxtak utifrån pandemilagen och man har kommit fram till att cirka 6 500 badgäster kommer kunna vistas på Skara Sommarland samtidigt.

– Vi kommer inte ta in så många första dagen, utan ha en omsorgsfull öppning där vi de första veckorna kanske börjar med 3 000 personer.

Samtliga attraktioner kommer vara öppna och det är förbokning som gäller inför besöket.

Öppet: 5 juni till 29 augusti, ordinarie öppettider 10-19.

Skara sommarland

Skara sommarland

Skara sommarland

Gröna Lund

Gröna Lund slår upp portarna den 2 juni. Nöjesparken har varit stängd i 576 dagar och rivstartar med att bland annat erbjuda den helt nya berg- och dalbanan ”Monster” och nya USA-inspirerade miljöer.

– Vi vet att våra gäster har längtat efter att få gå på Gröna Lund. Därför känns det helt fantastiskt att vi nu äntligen får slå upp portarna, efter 1,5 år av nedstängning. Att vi dessutom får göra det med en helt ny berg- och dalbana, nya häftiga New York-miljöer och en massa läckra matupplevelser gör mig oerhört stolt, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell i ett pressmeddelande.

Normalt sett kan 15 000 personer vistas på Gröna Lund samtidigt. I år kommer man behöva minska antalet till max 3 100 gäster.

HÖGTIDLIGT Röda dagar 2021 – viktiga datumen

Alla besökare behöver förboka biljetter online, där man måste ange både dag och ankomsttid för att undvika trängsel i entréerna.

Öppnar 2 juni, ordinarie öppettider 9.30-15 och 16-22.

Gröna Lund

Gröna Lund.

Grna Lund

Liseberg

Liseberg har hållit stängt i 520 dagar, men 3 juni är det äntligen dags att dra igång attraktionerna i nöjesparken igen. På grund av Folkhälsomyndighetens föreskrifter gör man det i försiktig takt och det är endast förbokade biljetter som gäller.

Bara 5 000 personer får vistas i Nöjesparken samtidigt, vilket är 20 procent av vad man brukar ha en vanlig dag.

– Alla gäster behöver förboka sitt besök denna sommar. Förut har man kunnat vara mer spontan med sitt Lisebergsbesök, men i år måste man planera, säger Andreas Andersen, vd Liseberg, i ett pressmeddelande.

Man pausar alla årskort tills begränsningarna lättat ytterligare.

– Ett vanligt år säljer Liseberg upp emot 170 000 årskort. Men med bara ca 5 000 platser i parken vid säsongstart, kommer vi inte att kunna garantera plats för våra årskortgäster. Vi kan inte sälja ett årskort som potentiellt inte kan användas; därför väljer vi att tillfälligt pausa korten, men förlänger giltighetstiden senare, säger Andreas Andersen.

Öppet: 3 juni till 29 augusti, ordinarie öppettider 11-22.

Liseberg

Liseberg

Tobbe Nilsson / TT

Kolmården

Kolmården öppnar upp åkattraktionerna och Bamses värld 1 juni. Både årskortsinnehavare och dagbesökare behöver förboka biljetter online.

– Det känns fantastiskt att vi äntligen kan bjuda alla våra gäster på hela Kolmårdenupplevelsen igen! Gästerna har verkligen längtat efter att få känna vinden i håret och pirret i magen i våra berg- och dalbanor och attraktioner. Från och med den 1 juni kommer alla våra attraktioner att vara öppna, självklart på ett säkert sätt med distanshållning överallt, säger Kolmårdens vd Christine Karmfalk i ett pressmeddelande.

Öppnar åkattraktionerna 1 juni, ordinarie öppettider 10-19 och 10-17.

Kolmården

Kolmården.

Kolmrden

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

LÄS OCKSÅ: Här är namnen varken du eller ditt barn får heta

LÄS OCKSÅ: Forskning avslöjar – män har svårare än kvinnor på arbetsmarknaden

Foto: Skara sommarland, Gröna Lund, Tobbe Nilsson / TT, Kolmården

Senaste nytt