Mona Sahlin djupt deprimerad efter kärleksryktet om livvakten

Mona Sahlin och maken Bo.

FOTO: Olle Sporrong / Expressen, Niclas Hammarström / Aftonbladet
Otrohetsryktet blev för mycket.
Mona Sahlin, 64, tvingades att äta antidepressiv medicin.
– Jag var ständigt dödstrött, avslöjar hon nu.

Mona Sahlin, 64, har oftast ett leende på läpparna och rappt skämt i bakfickan. Hon skojar gärna om den så kallade Tobleroneaffären – skandalen då Expressen 1995 avslöjade att hon vid flera tillfällen som vice statsminister hade köpt privata saker på statens kontokort till ett värde av över 50 000 kronor.

Bland inköpen: två chokladbitar av märket Toblerone.

Unika beslutet – nu ger staten dig pengar till elräkningen: ”Är för höga”

Mona Sahlins drag: ”Sträcker ut handen mot tobleronen”

Nu, 27 år senare, kan Mona skämta om skandalen.

– Om jag går in i en Pressbyråaffär och folk verkligen ser mig, så hör jag hur de börjar viska... Jag närmar mig sakta chokladhyllan och märker hur de tittar, tystnar och plockar upp sina kameror – och så sträcker jag ut handen mot Tobleronen. Sedan bara vänder jag mig om och skrattar, berättar Mona glatt i Fördomspodden.

Mona Sahlin.

Mona Sahlin berättar ärligt om depressionen hon drabbades av efter livvaktsskandalen.

Adam Ihse / TT

I samma podcast berättar Mona självutlämnande om en svår depression som hon drabbades av för några år sedan i kölvattnet av ”livvaktsskandalen” då Expressen avslöjade att hon hade skrivit felaktiga intyg åt sin livvakt.

För detta dömdes Mona för osant intygande och skattebrott och fick sparken av regeringen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mona Sahlin och maken Bo.

Mona Sahlin och maken Bo på en konsert.

Niclas Hammarström / Aftonbladet

Mona Sahlin: ”Rykte om att jag skulle ha en älskare”

Hon avslöjar att hon hamnade i en djup depression och bar på ett självhat.

– Framför allt gick det ett väldigt djupt rykte om att jag skulle ha en ”älskare” i livvakten. Det var jättejättejobbigt! Jag sov och sov och sov och var ständigt dödstrött, glömde vad jag hade gjort en timme innan och hade ingen aning om vad jag hade lovat att göra två timmar framåt. Jag gick in i en allt mörkare och trängre värld. Jag tyckte bara att jag var allmänt trött och ledsen, men till slut sa en kompis: ”Mona, du har en depression, det är farligt, gå och sök hjälp”. Och det gjorde jag, berättar Mona som började medicinera och gå i terapi.

Tar du fortfarande antidepp?

– Nej det gör jag inte.

Olof Palmes fick tre söner – så lever de och barnbarnen i dag

Mona Sahlin har fyra barn

Kärleken mellan Mona och maken Bosse, 69, är till synes orubblig. Tillsammans har de barnen Jenny, 38, och Gustav, 32. De fick även sonen Johan som gick bort innan han hann fylla ett år. Mona har även dottern Ann-Sofie, 43, Sahlin från en tidigare relation med David Peña.

I Fördomspodden berättar den tidigare toppolitikern att hon alltid varit hundraprocentig trogen sin make. På direkt fråga om Bosse frågat om det fanns något mer än vänskap mellan henne och livvakten, svarar hon:

– Min man och jag har pratat om allt under alla år, och han visste att livvakten var en god livvakt, nära vän och inget mer, så han behövde inte ens ställa frågan! Har man levt med att många grejer blir stora i medierna, så litar han ju mer på mig än en löpsedel. Det är därför vi varit ihop i 40 år!

Så lever Mona Sahlin i dag – plötsliga vändningen

Mona Sahlin och maken Bo och sonen Gustav Sahlin.

Cecilia Liljeton, Lizzie Larsson / TT

”Nu håller sig folk på avstånd”

Makarna bor i Nacka utanför Stockholm och Mona blir av naturliga skäl igenkänd så fort hon rör sig ute bland folk.

– Om en för mig främmande person dyker på mig på gatan och vi står och pratar en stund, så säger de alltid: ”Men du är ju trevlig!” Då tänker man: ”Vilken bild har många av en, egentligen?” Andra kommer springande på håll och ropar ”Mona” – och så får man en jättekram! Under pandemin har man sluppit alla blöta pussar av vilt främmande människor. Nu håller folk avstånd och det tycker jag är väldigt skönt, avrundar Mona Sahlin.

LÄS OCKSÅ: Ägaren om gripandet vid Magdalena Anderssons hem

LÄS OCKSÅ: Ulf Kristerssons svåra tid med frun Birgitta Ed: ”Tuff resa”

FOTO: Olle Sporrong / Expressen / TT, Niclas Hammarström / Aftonbladet / TT, Adam Ihse / TT, Cecilia Liljeton / TT, Lizzie Larsson / TT

SENASTE NYTT!