TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Vägrar byta namn efter skilsmässan – kända profilerna i konflikt

06 mar, 2024 
Charlotte och Nicola Perrelli
När de gift sig har de ändrat till sin partners efternamn – men efter skilsmässan har de inte tagit bort det.
Här är kändisarna som vägrar byta namn trots att de inte längre är äkta makar!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Omaka par – Laila Bagge och Roger inte överrens om någonting: ”Överklasskärring”Brand logo
Omaka par – Laila Bagge och Roger inte överrens om någonting: ”Överklasskärring”

De var några av Sveriges hetaste kändispar när det begav sig och deras skilsmässor kom att bli omskrivna i medierna. Hur kommer det sig att dessa profiler valt att behålla sitt ex efternamn när de skilt sig? Hänt reder ut!

Laila Bagge och Anders Bagge

Laila Bagge, 51, fick sitt efternamn när hon gifte sig med Idol-kollegan Anders Bagge, 56. När hon sedan gifte om sig med Niclas Wahlgren, 58, valde Laila att göra Bagge till sitt mellannamn, eftersom det inte är tillåtet med två efternamn.

När Niclas och Laila sedan skilde sig ville radioprofilen byta tillbaka. Efter ett par turer fick hon igenom ändringen – men det blev lite tokigt.

– Mitt mellannamn är kvar tills Skatteverket ändrar det, då jag återigen måste skicka in en ansökan om att ta bort mitt mellannamn. Så för tillfället heter jag Laila Bagge Bagge, sa hon då.

Annons

Idag heter hon Laila Bagge igen, trots att det var över 20 år sedan hon och Anders gick skilda vägar. Anledningen? Hon anser att det är en del av hennes varumärke!

Laila Bagge
Laila Bagge och ex-maken Anders delar efternamn.Jonas Ekströmer/TT

Charlotte Perrelli och Nicola Perrelli

När Charlotte Perrelli, 49, vann Melodifestivalen 1999 med sitt bidrag Tusen och en natt gjorde hette hon Charlotte Nilsson. Några år senare, 2003 närmare bestämt, gifte hon sig med Nicola Perrelli, 55, och bytte då till makens efternamn.

Charlotte och Nicolas äktenskap varade i sex år och idag har Mello-artisten gift om sig med miljonären Anders Jensen, 47. Så varför heter hon fortfarande Perrelli i efternamn?

Charlotte och Nicola Perrelli
Charlotte och Nicola Perrelli har delade meningar om efternamnet.Jonas Hessman/TT

2012 rasade Nicola Perrelli mot ex-hustrun och vädjade henne om att ändra.

Annons

– Nu är vi skilda och jag vill ha tillbaka mitt namn, punkt slut, sa han till Aftonbladet då.

”Jag kommer fortsätta heta Perrelli i efternamn då mina barn heter det och jag vill ha samma efternamn som de”, svarade Charlotte.

Lotta Engberg och Anders Engberg

Anders Engberg, 72, och Lotta Engberg, 61, var ett av dansbands-Sveriges mest omtyckta par när det begav sig. 1994 tog kärlekssagan slut men än idag har exen en mycket fin relation.

– Vi har inte direkt samma umgänge, men vår relation är utmärkt i övrigt, har Anders tidigare sagt till Hänt.

Lotta är sedan flera år tillbaka ihop med TV4-kollegan doktor Mikael Sandström, 65, men än idag heter hon Engberg i efternamn. Anledningen till det är faktiskt något oklart, även för hennes ex-make.

Annons

– Jag vet faktiskt inte om jag ska vara ärlig. Jag har aldrig frågat henne utan jag har bara konstaterat att det är som det är och hon får göra som hon vill, förklarade han för Hänt nyligen.

Innan äktenskapet med Anders hette hon Pedersen i efternamn. Vi får väl se om Lotta Engberg blir en Lotta Sandström i framtiden!

Lotta och Anders Engberg
Lotta och Anders EngbergRoger Tillberg/TT

Jessica Wahlgren och Linus Wahlgren

Trots att Jessica Wahlgren, 49, och ex-maken Linus Wahlgren, 47, skilde sig för över tolv år sedan är Jessica fortsatt väldigt närvarande i familjen Wahlgren. Hon är med på både födelsedagar och högtidsfiranden. Och Jessica är ju inte bara Linus ex-fru, utan även Pernilla Wahlgrens, 56, bästa vän!

Sommaren 2022 gifte sig Jessica på nytt, med tennisproffset Magnus Norman, 47. Hon heter därför Wahlgren Nornan i efternamn numera, men varför har hon inte tagit bort det förstnämnda?

Annons

– Den största anledningen är att barnen heter det, och det skulle kännas märkligt att byta till något som inte mina barn heter. Sen tog jag Norman nu också, sa Jessica i samband med bröllopet och fortsatte:

– Det markerar ändå att vi skapar en ny familj och två faser i mitt liv.

Jessica och Linus Wahlgren
Jessica och Linus Wahlgren har en god relation än idag.Cecilia Liljeton/TT

Martina Haag och Erik Haag

2014 skilde sig Martina Haag, 59, och Erik Haag, 56. Strax därefter blev Erik ihop med sin Historieätarna-kollega Lotta Lundgren, 53.

Innan Martina gifte sig med Erik hette hon Uusma i efternamn men detta vill hon inte byta tillbaka till trots att hennes kärlekssaga med ex-maken är över för länge sedan. För Hänt förklarade hon häromåret att det här är en fråga hon inte vill svara på.

Annons

”Jag kommenterar inte mina efternamn”, skrev hon i ett meddelande till Hänt då.

Vi får väl anta att anledningen till att Martina Haag fortsatt heter som hon gör har att göra med att hennes och Eriks fyra barn, Lucia, Jackson, Diana och Dino, bär just det efternamnet.

Erik och Martina Haag bär samma efternamn
Erik och Martina Haag bär samma efternamn.Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Helena Janebrink och Casper Janebrink

Helena Janebrink, 46, och Casper Janebrink, 54, var lyckligt gifta i hela 20 år innan de valde att gå skilda vägar 2022. Orsaken? Arvingarna-sångaren hade inlett en ny relation med mäklaren Therese Andersson, 34, och hon väntade deras första gemensamma barn.

Skilsmässan kom att bli en dramatisk historia men idag verkar det som att Casper och Helena har försonats.

– Den är mycket bättre och vi samtalar och har även träffats. Det känns som om allt är påväg mot rätt håll, förklarade Casper nyligen.

Annons

Varför heter hon fortfarande Janebrink? Helena har berättat för Hänt att hon helt enkelt inte har några planer på att byta tillbaka till Gustavsson, som hon alltså hette innan de gifte sig.

Helena och Casper Janebrink
Helena och Casper Janebrink är inte längre ett par.Tommy Holl/TT

Helena Hysén och Glenn Hysén

2019 gifte sig Glenn Hysén, 64, med sin Camilla Lendott, 55. Men det här är ju inte Glenns första äktenskap. Helena Hysén, 62, och Glenn var äkta makar mellan 1987 och 2011.

Glenn och Camilla har tidigare uttryckt att de önskar att ex-hustrun ska byta efternamn, men Helena vägrar. Hon delar efternamnet med barnen hon och Glenn har ihop.

– Varför skulle jag göra det. Jag har ingen anledning till det, har Helena Hysén sagt till Expressen.

Glenn och Helena Hysén
Glenn och Helena Hysén var gifta för många år sedan.Tommy Holl/TT

Anna Anka och Paul Anka

På tal om uppslitande skilsmässor. När Paul Anka, 82, och Anna Anka, 52, skilde sig 2010 förlorade hon inte bara maken, utan även vårdnaden om deras gemensamma son Ethan.

Annons

Och det är just Ethan som är orsaken till att Svenska Hollywoodfruar-profilen fortfarande har kvar Anka. För Hänt har hon berättat varför hon aldrig skulle ändra sitt efternamn.

– Det hade jag aldrig gjort mot honom, det är hemskt. Men jag vet att många har hängt upp sig på ”varför har hon kvar hans efternamn”. Det har ingenting med Paul att göra, jag gör det för mitt barn och ingen annan.

Paul och Anna Anka
Paul och Anna Ankas skilsmässa blev en dramatisk historia.Monika Franzon / TT

Ola Rapace och Noomi Rapace

Noomi Rapace, 44, hette tidigare Norén. Under relationen med Ola Rapace, 52, valde de båda att ta det gemensamma namnet som ett bevis på att de började något nytt tillsammans. Både Noomi och Ola kommer från tuffa familjeförhållanden och ville att förhållandet skulle bli en nystart.

Ola Rapace och Noomi Rapace
Ola Rapace och Noomi Rapace delar efternamn.Charlotte Brunzell/TT

Rapace är franska och italienska för rovfågel och även Noomi och Olas gemensamma son Lev bär det. Efternamnet tillhörde alltså varken Noomi eller Ola innan de träffades och därför har de båda valt att behålla det, trots att de inte längre är ett par!

FOTO: TT

Annons