Ola Rapace om sprickan i relationen till sonen Lev Rapace

Ola Rapace & Lev Rapace

Idag har Ola Rapace bra kontakt med sin son Lev Rapace, men så har inte alltid varit fallet.
I Fördomspodden berättar skådespelaren nu om tiden då sonen inte ville prata med honom.
– Jag förstår honom, säger han.

Ola Rapace är den svenska skådespelaren som gjort succé i filmer som Wallander, Tillsammans och den internationella filmsuccén Skyfall. Men förutom den framgångsrika skådespelarkarriären är han även känd för sin hårda utsida och sin stora förkärlek för fest. I Fördomspodden med Emil Persson möter han nu fördomar om honom och berättar sanningen om en del saker ingen vetat om tidigare. Bland annat så pratar han om den komplicerade relationen till hans son Lev Rapace.

Det är tillsammans med skådespelaren och exfrun Noomi Rapace som han har sonen Lev, och i podden berättar han hur han fått både en och annan insikt av sitt barn.

Jenny Strömstedts ärliga ord om skilsmässan

– Alltid när jag har försökt be om ursäkt så har han anklagat mig för att vara självömkande och sagt att "pappa, det är inte du som är offret". Och det har han nog en poäng i. För jag tycker att det är svårt att be om ursäkt på ett rent sätt som inte känns sliskigt. Jag känner mig skyldig till det där, säger han bland annat.

Men trots att han idag har en fin relation till sin son har så inte alltid varit fallet. Nu berättar han om ångern han känner från sonens barndom, och hur Lev vid en period i livet inte ville ha någon kontakt med honom.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Ola Rapace om sprickan i relationen med sonen Lev

Det är när de kommer inte på vad som känns jobbigt med att barnen blir äldre som Ola berättar om sina tankar.

– Det har med tid och göra och val som jag har gjort i förhållande till familjen. Att jag har prioriterat jobb och fest i väldigt korta perioder, säger han.

Han berättar att relationen till sonen idag är bra, men att Lev under sin tonår reflekterade en del över sin barndom och därefter kände mycket ilska.

– Han hade en period när han var sådär 14-15 och började ifrågasätta hela sin barndom och sina föräldrar och då var han jävligt arg på mig. Och det var till och med en period där han vägrade prata med mig, berättar Ola innan han fortsätter:

– Tillslut, som tur är, så kom jag igenom hans pansar och lyckades få hans förlåtelse. Och nu har vi pratat om allt det där och alla de situationerna och jag tror att han har förstått på något sätt att mina sämsta val gjordes i en djup sorg. Och jag tror att jag har lyckats förklara mig utan att vara självömkande, och jag tror att han har förlåtit mig.

Ola om komplicerade relationen till sin egen pappa

Då Ola själv har haft en väldigt infekterat relation till sin egen pappa var han länge rädd att han relation till sin son skulle sluta på samma sätt.

– Jag förstår honom för jag klippte med min egen farsa väldigt tidigt och hade sen en rustning på mig egentligen hela livet som gjorde att han aldrig kunde komma åt mig. Och så ville jag ju såklart att min son inte skulle göra, men jag märkte att han var påväg att göra exakt samma sak, säger han.

LÄS OCKSÅ: Noomi Rapace krav på ex-maken Ola – efter erkännandet

LÄS OCKSÅ: Ola Rapace om oväntade återföreningen med Martina Haag

SENASTE NYTT!