Jenny Strömstedt om skilsmässan från ex-maken Fredrik Östergren

Jenny Strömstedt

Innan Jenny Strömstedt träffade Niklas Strömstedt hade hon ett 13 år långt äktenskap med en annan man.
I Bathina – en podcast berättar hon nu om skilsmässan.
– Inte alltid lätt, säger hon.
Jenny Strömstedts ord om återföreningen med Steffo Törnquist
Slå på ljud

Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt har varit gifta i nio år. I Bathina - en podcast berättar hon om relationen till sin make och varför hon tror att han är hennes själsfrände.

– Han är typ den enda i hela universum som tycker att jag är sjukt rolig. Och jag tycker att han är jätterolig. Och det handlar ju om att jag i hans blick så blir någonting mycket bättre än den jag egentligen är, och det är ju väldigt härligt, säger hon.

Jenny Strömstedts tidigare äktenskap

Men innan Jenny träffade den folkkära artisten hade hon ett tretton år långt förhållande med en tidigare kärlek, Fredrik Östergren. Tillsammans fick de också tre barn, och i podcasten berättar hon hur barnen tog det när de till slut bestämde sig för att gå skilda vägar.

– Min yngsta var ju så liten när vi separerade och hon har uttryckt någon gång att "det var ju tur att ni skilde er, för annars hade jag aldrig lärt känna min nya bonusmamma och min nya lillasyster. Det hade inte blivit såhär och jag hade inte fått bo där". Men sen får man väl lägga undan en sudd till deras framtida terapisoffa, säger hon innan hon fortsätter:

– Det enklaste för barn är ju så klart att ha sin mamma och pappa i samma familj, men det förutsätter ju att det fungerar och gör det inte det så är det ju inte bra för någon. Men däremot får man ju skärpa sig som vuxen för att få det att funka och inte snacka skit om den andra, och där får man ju bita sig i tungan ibland när man blir arg och gamla relationer spelar in och hur man hade det och sådär.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Skilsmässan från Fredrik Östergren

Senare i samtalet berättar Jenny att hon kunde bli så provocerad över folks reaktioner när hon berättade att de bestämt sig för att separera. Många uttryckte nämligen att hon var egoistiskt som kunde göra så med tre barn. I podden bemöter hon kritiken.

– När man går ur en relation för att den faktiskt inte fungerar så gör man det för att det kanske är bättre till och med för barnen att ha fungerande vuxna människor runt omkring sig som är lyckliga också, och som kan ta hand om de på ett bra sätt, säger hon innan hon fortsätter:

– Och sen så börjar den stora icke-egotrippen när man kliver ut därför att man måste vara så jävla storsint och generös mot sitt ex och mot nya partners. Det är ju jättemycket saker där man måste jobba med sig själv och det är ju inte alltid lätt och man trampar snett ibland, men gör man det så tror jag att man får en belöning.

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedt stöttas – starka ord om sorgen efter pappans död

LÄS OCKSÅ: Niklas Strömstedts oväntade kärleksgest till Jenny

FRÅN FÖRSTASIDAN