ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anders Engbergs familjelycka med Lotta Engberg: ”Jättekul”

09 aug, 2023 
Amanda Rönnell
Lotta Engberg och Anders Engberg
Det är länge sedan dansbandsparet Lotta och Anders Engberg gick skilda vägar, men de har både barn och barnbarn ihop.
Nu berättar Anders om den stora lyckan i familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

Anders Engberg, 72, och Lotta Engberg, 60, var i slutet av 80-talet och början på 90-talet ett av Sveriges mest omtyckta kändispar, och hela dansbandsvärlden jublade över deras kärlek.

De träffades 1984 när de båda körade bakom Herreys i Eurovision song contest, och gifte sig två år senare. 1989 startade de bandet Lotta & Anders Engbergs orkester, som de turnerade med flitigt samtidigt som de fick två barn. 1994 gick de skilda vägar och bandet splittrades.

Anders Engberg och Lotta Engbergs relation idag efter skilsmässan

Anders och Lotta är fortfarande vänner och träffas vid släktkalas titt som tätt. Anders har tidigare berättat att det alltid är trevligt när de väl ses.

– Hon har sitt och jag mitt. Barnen gör att vi träffas såklart, genom födelsedagar och andra tillställningar. Hon bor ju utanför Göteborg och det är ju två timmars väg. Vi har inte direkt samma umgänge, men vår relation är utmärkt i övrigt, har Anders tidigare sagt till Hänt.

Dessutom har både Anders och Lotta hittat kärleken igen på annat håll. Lotta är numera tillsammans med ”Soldoktorn” Mikael Sandström, 65. Anders har även han hittat kärleken i en kvinna som heter Katharina.

Annons

Anders Engberg om tiden med barnen och barnbarnen

Medan Lotta ofta syns i tv-rutan och på scenen – framförallt i Bingolotto och Lotta på Liseberg – har Anders tagit ett kliv tillbaka från kändisskapet.

Nu för tiden bor han i Skara tillsammans med sin livspartner Katharina, och håller på med lite allt möjligt. Musikkarriären har han i stort sett lagt på hyllan, även om det blir lite spelningar då och då tillsammans med bandet Vikingarna. När han inte står på scen spelar han golf, bygger och snickrar och jobbar några dagar i veckan med att köra lastbilar.

– Jag kör åt ett åkeri lite extra, säger Anders.

Anders och Lotta har döttrarna Amanda och Malin ihop, som båda har fått tre barn vardera. Anders är alltså morfar till hela sex barnbarn!

Han berättar att allt är bra med barnen och barnbarnen, och att de träffas så ofta det går. Den ena dottern bor i Skövde och det andra i Kungsbacka.

– Det är alldeles utmärkt. Vi träffas ganska ofta, det är jättekul, säger Anders.

Inga fler barnbarn på gång?
– Det vet inte jag. Inte vad jag vet i alla fall. Jag tror att de har ganska fullt upp med de barn de har. De har jobb – både pojkvännerna och de själva, så jag vet inte om tiden räcker till.

Han fortsätter.

– Det är tur att man inte är involverad som förälder.

Och visst finns det fördelar med att, som Lotta och Anders, vara morföräldrar.

Är det bekvämare att vara morfar?
– En hel del, om man säger så. Sedan är det klart att om någon frågar om man kan hjälpa till så är det klart att man gör det.

FOTO: Karin Törnblom/TT och Tommy Holl/TT

Annons