ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Dansbandsmusikern Anders Engberg – det gör han idag

06 jan, 2022 
Anders Engberg
Lotta Engberg och ex-maken Anders Engberg gjorde stor succé med bandet Lotta & Anders Engbergs orkester.
Lotta ser vi titt som tätt i tv-rutan bland annat i TV4:s Bingolotto. Men vad gör Anders Engberg idag?
Nu berättar han allt i en intervju med Hänt!
Annons
Fem anledningar till att vi älskar Lotta EngbergBrand logo
Fem anledningar till att vi älskar Lotta Engberg

Saxofonisten och dansbandsmusikern Anders Engberg var tidigare gift med dansbandssångerskan och programledaren Lotta Engberg. De träffades under 1980-talet, då de båda körat bakom Herreys i Eurovision Song Contest 1984. De bildade sedan Lotta & Anders Engbergs orkester och fick bland annat en Grammis för sina prestationer.

De fick även två barn tillsammans, Amanda Engberg och Malin Engberg. Men i början av 90-talet gick de skilda vägar. Och ingen har väl missat Lotta Engberg i tv-rutan idag med både Bingolotto och Lotta på Liseberg. Men vad gör Anders? I en intervju med Hänt berättar han om vardagen och livet efter succéåren!

Anders Engbergs liv idag efter karriären – kör långtradare

När Hänt når Anders Engberg berättar musikern att han idag en mångsysslare hemma i Skara.

– Jag håller på med lite allt möjligt, det är alltid kul att ha lite olika uppdrag att jobba med. Jag kör lite tungtrafik extra och sådär, eller just nu iallafall. Det tycker jag är ganska kul, säger Anders Engberg och tillägger:

Annons

– Jag kör långtradare. Och det är uppenbarligen brist på chaffisar. Så då åker jag om jag kan, har tid och vill. Så kör man sina rundor. Inte mer med det, ganska enkelt. Jag håller även på rätt mycket med att snickra altaner, byta fasader på hus och sådär. Folk som vill ha hjälp med snickerijobb.

Anders Engberg har dock inga planer på att dra ihop ett band igen, men han spelar då och då, bland annat med Vikingarna.

– Nej, det har jag inte alls. Det kommer ju lite uppdrag ibland, man kanske lägger lite saxofon på en redan färdig inspelning, det har jag bland annat gjort, säger Anders Engberg och fortsätter:

– Men jag har spelat litegrann, jag har varit ute med Vikingarna och gjort lite jobb och konserter. Det blir nog några stycken framöver.

Umgås med barn och barnbarnen ofta: ”Det är charmigt”

Under coronapandemin har Anders umgåtts en del med barnbarnen, Amanda och Malin har nämligen tre barn var. De har ofta kontakt, men i dagsläget på ett mer smittsäkert sätt.

Annons

– Vi har mycket kontakt, men under värsta perioden åkte vi ju inte direkt hem och fikade där varje dag. Det blir ju lite så att man försöker hålla avstånd på grund av smittoskäl, säger Anders och tillägger:

– Jag bor ju i Skara, en bor i Skövde och en bor i Kungsbacka. Så Skövde är ju nära, fika-avstånd som jag säger.

Lotta Engberg och Anders Engberg med döttrarna när de var små
Lotta Engberg och Anders Engberg med döttrarna Amanda och Malin 1988.

Hur är det att vara morfar?

– Kul! Det är charmigt att se de små knattarna växa upp, det tycker jag är skitkul rättare sagt.

Hur blir det framöver med musiken och framträdanden?

– Allting beror på vad som dyker upp. Men när jag jobbar med Vikingarna är det helt annorlunda, det är konserter som man gör styckvis i princip. Helger oftast, så det är roligt och passar mig.

Anders Engberg idag
Anders Engberg idag.

Planerna på att köra själv finns inte på kartan, den tiden är förbi förklarar Anders.

– Nej, absolut inte. Den tiden är förbi, det finns andra som håller på idag! Sedan har det ju varit ett tufft läge för många dansbandsmusiker idag i och med coronapandemin. För det måste ju finnas ställen att spela på också!

FOTO: Privat / Roger Tillberg/TT

Annons