ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Doktor Mikael Sandström om att flytta till Spanien med Lotta Engberg

03 jan, 2022 
AvOla Lagerström
Doktor Mikael Sandström om att flytta till Spanien med Lotta Engberg
Kärleken mellan Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström spirar.
Förra året köpte de en villa ihop och blev sambor – men nu avslöjar TV4-paret att de har planer på att lämna Sverige.
– Det vill hon nästan mer än jag – men jag hakar gärna på!, säger Mikael till Hänt.
Annons
Robert Wells om relationen till Lotta EngbergBrand logo
Robert Wells om relationen till Lotta Engberg

I runda slängar två år har Lotta Engberg, 58, och Mikael Sandström, 63, varit Sveriges hetaste kärlekspar. Det tjusiga paret, som huserar i en lyxvilla i Mölnlycke någon mil sydost om Göteborg, är på gott humör när Hänt i veckan knackar på dörren och hunden Nova, en leonberger, kommer springande med viftande svans.

Hur har ditt nya liv med Mikael präglat dig, Lotta?

– Innan vi träffades levde vi själva. Jag i sex år och Mikael i många fler år. Under den perioden hann jag landa i mig själv. Den feelingen har jag kvar och det är så skönt. Sedan känns allt ”mycket mer” med Mikael, det är en intensiv person. Jag har aldrig skrattat så mycket med någon!

Lotta Engberg om att flytta ihop med doktor Mikael Sandström

Innan TV4-paret flyttade ihop bodde doktor Mikael Sandström i Hallstahammar, i Västerås. Hur kommer det sig att det blev just Mölnlycke och just den här villan?

– Först och främst drabbades vi av en gemensam nu-feeling: ”Vi väntar inte!” Att det blev Göteborg beror nog på mig, men att det blev det här huset beror nog på Mikael.

Hunden Nova på en promenad med doktor Mikael och Lotta.

Hur firade ni att ni vann budgivningen?

– Du, jag tror mest att vi var i chock, för det gick så fruktansvärt fort. Någon timme efter Facetime-visningen la vi ett bud, sedan fick vi veta nästan omedelbart att det var klart. Det var overkligt, vi satt bara och tittade på varandra och sa: ”Jäklar, vi ska bli sambor!”

Annons

Det här är Lotta Engberg!

Namn: Anna Charlotte ”Lotta” Engberg.

Ålder: 58.

Stjärntecken: Fisk.

Det bästa med mig är att: Jag letar inte fel utan möjligheter. Det gör att livet inte blir så krångligt och tillbakasträvande.

Det sämsta med mig är att: Det är egentligen typ samma sak… Någon gång måste man inse att ”nu är det skit”. Fast just nu är ju allt så bra. Jag är dålig på att landa i tråkigheter.

Det bästa med Mikael är att: Han tillför så mycket i mitt liv. Han är intellektuell, han är en kunskapsbank, liksom. Vi så har så roliga diskussioner!

Det sämsta med Mikael är att: Han är en tidsoptimist. Vanligtvis är det mannen som brukar få vänta på kvinnan när man ska åka iväg någonstans, men i den här familjen är det tvärtom, (skratt). Sedan är han en riktig man, han kan verkligen stå och titta i kylskåpet och säga att det är slut på ägg. Jag kan sitta tio meter därifrån och säga: ”Nej, äggen står på översta hyllan till vänster bakom smöret”.

Hon är min närmaste vän: Lotta i Värmland. Vi har känt varandra sedan jag bodde i Skara på 80-talet. Vi pratar med varandra exakt varenda morgon.

2021 års höjdpunkt: Jag har två. Ena är då Mikael och jag klev in i villan första gången. Vilken lyckokänsla! Andra är då Nova flyttade in till oss.

2021 års bottennapp: Min gode vän Curt-Eric Holmquist bortgång.

Mitt nyårslöfte är att: Svårt, men det är nog det där med golfen… Man vill alltid sänka sitt handikapp.

Här vill jag kanske bo med Mikael – i framtiden: Vi vill gärna bo här, men flera år framåt finns det något annat som hägrar. Under vinterhalvåret vill jag gärna ha ett boende på varmare breddgrader, gärna Spanien. Där kan man spela golf året runt så att man kanske kan infria sitt nyårslöfte, (skratt).

Doktor Mikael om första kontakten med Lotta Engberg

Fröet till Mikael och Lottas förhållande såddes i en kvällstidningsintervju i slutet av januari 2020. Lotta skojade om att hon ”inte skulle tacka nej till en dejt” med nämnde Mikael. Citatet spreds i racerfart. Lotta förlorade snabbt kontrollen över det skenande romansryktet i tidningarna. Hon kontaktade TV4 för att framföra en ursäkt till Mikael – som kanske upplevde mediekarusellen som obehaglig. Lotta ville gärna ventilera saken med Mikael – som svarade med tystnad.

Annons

Lotta skickade sms, men jag nobbade henne två gånger, minns Mikael med ett busigt leende.

Plötsligt en dag plingade det dock till i Lottas mobil. Hon hade fått ett sms från Mikael – och snart ägde det första telefonsamtalet rum.

Vad snackade ni om, Mikael?

– Det var väldigt allmängiltigt. Jag var med i Let's dance just då. Jag ville inte vara kvar i programmet, jag ville hoppa av. Coronan var som värst. Lekstugan i tv kändes över. Nu var det allvar, jag behövdes på sjukhuset. Så vi pratade mycket om det, faktiskt.

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg i sin nya villa.

TV4-parets framtidsplaner och tankarna om en förlovning

Trots att kärleken spirar har Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström ännu inte förlovat sig. Hur kommer det sig egentligen?

Annons

– Vi har det alldeles utmärkt som vi har det just nu! Vi får väl se i framtiden, säger Mikael till Hänt.

Vad blir nästa steg i er relation?

– Vi tänker inte så. Vi är jättenöjda med det vi har, vi vill inte ändra på någonting. Förhoppningsvis får vi fler dagar ihop. Nästa nyårsafton hoppas jag att vi kan titta på varandra och säga: ”Yes baby, fick 365 dagar till!”.

Det här är Mikael Sandström!

Namn: Anders Mikael Ygge Sandström.

Ålder: 63.

Stjärntecken: Tvilling.

Det bästa med mig är att: Jag är väldigt anpassningsbar.

Det sämsta med mig är att: Jag nästan kan uppfattas som aggressiv när jag blir riktigt engagerad.

Det bästa med Lotta är att: Oj, det var svårt. Det är som att försöka fånga havet i ett glas, men hon är väldigt entusiasmerande, omtänksam och intensiv.

Det sämsta med Lotta är att hon: Har svårt att skilja på höger och vänster.

Han är min närmaste vän: Conny. Vi har känt varandra sedan 1976. Conny är snäll, omtänksam och traditionell.

2021 års höjdpunkt: Förhoppningsvis en resa till Maldiverna, vi åker dit nu i dagarna.

2021 års bottennapp: Min kusin dog i prostatacancer. Livet är så orättvist men det visste jag redan.

Mitt nyårslöfte är att: Sänka mitt handikapp i golf till 30 – innan första juni.

Här vill jag kanske bo med Lotta – i framtiden: Spanien. Lotta när en dröm att köpa en lägenhet i någon spansk, pittoresk by. Det vill hon nästan mer än jag – men jag hakar gärna på!

FOTO: Jonas Hessman

Annons