ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen bakom Lotta Engbergs efternamn – därför har hon inte bytt

20 dec, 2023 
Tidigare var Lotta Engberg gift med musikern Anders Engberg, vilket ledde till att hon tog hans efternamn.
Men nu, nästan 30 år senare, har Lotta kvar efternamnet.
– Hon får göra som hon vill, säger Anders till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”Brand logo
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”

Anders Engberg, 72, och Lotta Engberg, 60, var ett av dansbands-Sveriges mest omtyckta par i slutet av 80-talet och början av 90-talet. De gjorde succé med det gemensamma bandet Lotta & Anders Engbergs orkester, och fick döttrarna Amanda och Malin tillsammans.

År 1994 tog kärlekssagan slut och paret valde att gå skilda vägar. Idag är Lotta tillsammans med Mikael Sandström, även känd som doktor Mikael, sedan några år tillbaka.

Men trots att det var många år sedan som ex-makarna skiljde sig så har Lotta valt att ha kvar Anders efternamn. När Hänt pratar med dansbandsmusiken berättar han om sin syn på det hela.

Anders Engberg om att Lotta Engberg har kvar hans efternamn: ”Aldrig frågat henne”

Hur kommer det sig att Lotta har kvar ditt efternamn?

Annons

– Det får du nästan fråga henne, jag vet faktiskt inte om jag ska vara ärlig.

Har ni aldrig pratat om det?

– Nej, det har vi nog inte gjort, och jag har aldrig frågat henne heller. Utan jag har bara konstaterat att det är som det är och hon får göra som hon vill.

Anders får därefter frågan om hur han tror det skulle bli med namnet om Lotta skulle gifta om sig.

– Ja, det är 50 tusen kronors frågan. Jag vet faktiskt inte. Folk byter ju namn lite hur som helst och väljer ju alltid att behålla oberoende av vilken civilstatus man är i. Så jag kan inte svara på det, det är jättesvårt att svara på.

Lotta Engberg och Anders Engbergs relation efter skilsmässan

Men trots att det gått många år så har ju Lotta och Anders faktiskt sex gemensamma barnbarn ihop. De har fortfarande kontakt och träffas vid släktkalas och liknande tillställningar.

I en tidigare intervju med Hänt har Anders berättat att de två umgås då och då.

– Ja, när det går. Hon har sitt och jag mitt. Barnen gör att vi träffas såklart, genom födelsedagar och andra tillställningar, sa han då och fortsatte:

– Hon bor ju utanför Göteborg och det är ju två timmars väg. Vi har inte direkt samma umgänge, men vår relation är utmärkt i övrigt.

FOTO: TV4Play

Annons