LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Därför stoppas Big brother-deltagarna – TV4 ställer in evenemanget

11 feb, 2021 
Big brother stoppas
I veckan skulle tidigare Big brother-deltagare checka in i huset för en återförening innan den nya säsongen drar igång på TV4.
Nu meddelar kanalen att evenemanget har ställts in – efter de infekterade konflikterna i sociala medier.
Annons
Så blir nya Big BrotherBrand logo
Så blir nya Big Brother

För exakt ett år var det premiär för Big brother 2020 på TV4. Ett gäng förväntansfulla deltagare klev då in i huset, där de skulle bo i 100 dagar och 100 nätter för att ha möjlighet att ta hem vinstsumman på en miljon kronor. Det blev till slut Sami Jakobsson, 26, som landade på förstaplatsen efter att ha fått fler röster än Lennie Hansson, 37, som alltså föll på målsnöret.

Big brother 2020 kantades av dramatik och skandaler. Två deltagare blev utslängda från huset efter att ha uttalat sig olämpligt i programmet och i samma veva valde flera programledare att hoppa av inspelningarna för att ta ställning mot händelserna i realitysåpan.

Ändringarna i nya Big brother

Trots detta beslutade sig TV4 i höstas för att göra ännu en säsong av Big brother. I oktober började jakten på nya deltagare.

”Vi söker folk som är sociala genier, helt orädda för konflikter och som känner sig redo att ta plats i svenska folkets vardagsrum hela våren”, skrev Joel Bendrikt, exekutiv producent för Big brother, i ett meddelande till Hänt vid tillfället.

Annons

Nyligen gick kanalen ut med att Big brother 2021 kommer ha ett lite annat upplägg samt att det har tillkommit ett par nya programledare. En av dessa är Kirsty Armstrong, 29, som är syster till deltagaren Jasmine Armstrong, 27, från fjolårets säsong.

Infekterad konflikt mellan Big brother 2020-deltagarna

Under våren har TV4 castat deltagare och preppat för fullt inför inspelningarna. Den 15:e februari drar det nämligen igång på Sjuan och TV4 play. I veckan avslöjades tre av deltagarna som tittarna kommer att få följa i Big brother 2021.

Men innan det nya gänget gör entré i programmet hade TV4 planerat ett evenemang för åtta av Big brother 2020-deltagarna. Dessa skulle checka in i huset under torsdagen – men allt gick inte riktigt som planerat.

I veckan har flera infekterade konflikter dragit igång mellan bland andra Jasmine Armstrong, Amilia Stapelfeldt, 26, och Mergim Feka, 22. På Instagram har följarna fått ta del av bråken, som alltså startade för ett år sedan.

Annons

TV4:s beslut – deltagarna stoppas

Till en början tänkte TV4 lösa situationen genom att inte bjuda in samtliga personer till evenemanget, vilket endast fick konflikterna att eskalera.

– Jag tror att det finns personer som går in där imorgon som absolut villkorar sin egen medverkan på att jag inte får vara där. Och det är klart att det känns asmobbigt, sa Amilia Stapelfeldt på Instagram story efter att ha informerats om att hon inte längre var välkommen till Big brother-huset.

Men nu väljer TV4 att ta till en annan åtgärd. De ställer nämligen helt in evenemanget för de gamla deltagarna. Anledningen är att konflikterna tog för mycket fokus från den kommande säsongen.

– Det stämmer att vi hade en grej på gång med de gamla deltagarna men det eventet har vi valt att ställa in för att fokusera på premiären på måndag, säger Joel Bendrik till Hänt.

FOTO: TV4 play

Annons