LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Sami Jakobsson är vinnare av Big Brother 2020

18 maj, 2020 
Äntligen! Under måndagen gick finalen av succéprogrammet Big Brother av stapeln!
Vinnaren blev Sami Jakobsson och det här ska han göra med pengarna!
Annons
House tour i Big Brother-huset 2020Brand logo
House tour i Big Brother-huset 2020

Ett av årets största snackisar inom tv-världen är TV4:s succé Big Brother. Säsongen kan beskrivas med mycket kärlek, drama och skratt och nu har tiden för deltagarna äntligen lidit mot sitt slut.

Under måndagen gick finalen av Big Brother 2020 av stapeln. Vinnaren är äntligen korad och en miljon kronor rikare!

En händelserik säsong av Big Brother

Redan första veckan blev programmet en riktig snackis då två personer blev tvungna att lämna programmet redan fjärde dagen inne i huset. Isabel Pereira, 24, och Kim Kamal, 21, blev utkasta och var inte välkomna tillbaka in i huset på grund av regelbrott då de uttryckt sig hatiskt mot judar.

Isabel i Big brother 2020
Isabel fick beskedet i bikten att hon var tvungen att lämna Big Brother-huset omedelbart. FOTO: TV4

Detta var något som TV4 visade noll tolerans mot och klargjorde att de två deltagarna inte längre fick vara med och tävla.

Annons

I början gick det till så att nya deltagare kom in i huset när tidigare deltagare lämnade. En av jokrarna var Martin Forstén, 30, från Åkersberga, som höll sig kvar länge i tävlingen. En stark historia som tittarna tagit med sig är kärlekssagan som uppstod inne i huset mellan Jasmine Armstrong, 26, och Martin som blev ett par.

Men förälskelsen paret emellan har inte bara varit en dans på rosor. Det har även bidragit till ett triangeldrama där paret och deltagaren  Amilia Stapelfeldt, 25, var inblandad.

Finalen av Big Brother 2020

Men efter ikväll finns det chans för Martin och Jasmine att reda ut eventuella frågetecken som kvarstår – då Jasmine äntligen fått kliva ut i verkligheten!

De tre deltagare som klev in i finalveckan tillsammans var Jasmine Armstrong, Sami Jakobsson, 25, och Lennie Hansson, 36.

Big brother 2020
FOTO: TV4

Tidigare säsonger av Big Brother-finalisterna mötts av ett stort publikhav när de klivit ut ur huset efter 100 dagar. Men så blev det inte i år.

Annons

Under rådande omständigheter i och med coronaviruset och dess spridning har Folkhälsomyndigheten gått ut med rekommendationer om hur många människor som bör vistas i lokaler samtidigt. Detta löste TV4 på så vis att finalisterna istället möttes av två anhöriga som fick vara på plats, något som

Sami Jakobsson – Vinnaren av Big Brother 2020

På måndagen stod det klart att efter 100 dagar blev vinnare av Big Brother 2020 Sami Jakobsson!

Det var efter en spännande omröstning som Jasmine Armstrong blev först med att få lämna tävlingen. Tvåa hamnade Lennie Hansson.

En hel miljon rikare är det dock inte mycket som Sami kräver efter att ha klivit ut ur huset. På frågan kring vad han ska köpa för pengarna svarar han helt enkelt:

– En större plånbok.

FOTO: TV4

Annons