LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så lever deltagarna i Big Brother 2020 ett år efter programmet

11 feb, 2021 
Angelica Linde
Jasmine Armstrong, Martin Forstén, Amilia Stapelfeldt, Lennie Hansson, Julia Löfgren och Sami Jakobsson i Big Brother 2020.
Hur lever Big Brother-deltagarna 2020 ett år efter programmet? Här svarar de själva!
✔︎ Nya vändningen i hetsiga triangeldramat: ”Polisanmält för förtal”.
✔︎ Se nya kärleken: ”Har förlovat mig – jävligt sjukt”.
✔︎ Tragiska förändringen: ”Bröt ihop totalt”.
Annons
Så blir nya Big BrotherBrand logo
Så blir nya Big Brother

Hänt har pratat med Jasmine Armstrong, Martin Forstén, Amilia Stapelfeldt, Sami Jakobsson, Lennie Hansson, Mergim Feka och Julia Löfgren som berättar om intriger, kärlek och framtiden.

✔︎ Jasmine Armstrong

Ålder: 27 år.
Yrke: Vikarierar som barnskötare ibland.
Bor: Åkersberga.
Familj: Mamma, pappa, syster, Martin och hans familj.

Jasmine Armstrong i Big Brother.
Jasmine i Big Brother och hur hon ser ut i dag.

Hej Jasmine! Vad gör du nu ett år efter att ni klev in i huset?

– Jag vikarierar som barnskötare ibland, annars gör jag inte så mycket förutom att hänga med Martin, haha!

Vad är det sjukaste som har hänt sedan du kom ut ur huset?

– Absolut att jag flyttade in hos Martin och att jag nu är folkbokförd i lilla förorten Åkersberga. Jag trodde aldrig att jag skulle flytta till en håla och bli sambo så här. Det är väl det sjukaste som hänt, i hela mitt liv typ!

Annons

Men wow!

– Han är min största stöttepelare någonsin, när jag får till exempel en ångestattack så är han den som håller mig. Jag kan verkligen inte vara utan honom och han kan typ inte vara utan mig. Kärleken mellan oss är typ det starkaste jag någonsin har upplevt.

Ni har lagt triangeldramat med Amilia bakom er?

– Amilia who?

Martin Forstén, Jasmine Armstrong och Amilia Stapelfeldt i Big Brother.
Martin, Jasmine och Amilia tjafsade under Big Brother.

Najs att ni hittade varandra i huset ändå, många ogillar ju att vara singlar nu under pandemin!

– Oh my god, vilken tur jag hade där! Jag får ju ligga utan att få corona, är inte det världens plus?

Verkligen! Hur går tankarna kring bröllop och barn?

– Vi pratar typ alltid om framtida barn för vi är alltid omringade av hans syskonbarn, men vi är absolut inte beredda att ha några nu, jag vill fylla 30 först och vi vill ha bra ekonomi och sånt. Men shit, om våra barn ser vår säsong kommer jag skämmas som en liten gris över garderobsscenerna. Gifta mig ska jag absolut göra, jag har ju krav, haha, men vi avvaktar nog några år. Han har pratat om att han ska fria på ett farligt sätt, att det ska vara fallskärm och grejer, men han driver bara hoppas jag.

Annons

Ett nytt gäng är på väg in i BB-huset, vad skulle du ge dem för råd?

– Var dig själv, sätt inte så stor press på dig, var inte för på utan låt folk komma till dig och hitta saker att fördriva tiden med. Ha kul för helvete! Och: ha sex, vänta inte! Ni kommer vara fria från corona där inne så fucking pippa som kaniner. Vi vet inte när corona försvinner, så passa på!

✔︎ Martin Forstén

Ålder: 31 år.
Yrke: Snickare.
Bor: Åkersberga.
Familj: Fyra syskon, sex systerbarn, mamma, pappa och Jasmine.

Martin Forstén i Big Brother.
Martin i Big Brother och i dag med sin systers barn.

Hej Martin! Vad gör du nu ett år efter att ni klev in i huset?

– Jag jobbar kvar som snickare där jag jobbade innan jag gick in i huset, så på jobbfronten har det inte blivit nån skillnad.

Vad är det bästa som har hänt under året som har gått?

– Jasmine självklart, det måste jag ju säga först, hon betyder jättemycket för mig. Sedan vill jag hylla de fina människorna som är kvar som vänner idag: Glasman, Victoria och Alex, som jag har nästan daglig kontakt med. Jag lärde känna mig själv lite mer inne i huset också.

Annons

Vad lärde du dig om dig själv?

– Jag var tvungen att rannsaka mig själv, lärde mig att öppna upp mig mer känslomässigt och samtidigt stänga ute allt negativt i livet.

Jasmine Armstrong och Martin Forstén.
Jasmine och Martin är fortfarande ett par.

Apropå Jasmine så finns det ju ett svenskt Big brother-par från 2000 som fortfarande är gifta med barn idag, kanske blir det likadant för er!

– Jag läste om dem häromdagen! Jag hoppas det, det är ju det bästa scenariot!

Hur går tankarna kring barn och giftermål?

– I framtiden vill jag ha barn. Jag har många syskonbarn som jag älskar massor och de älskar mig. Gällande giftermål så är jag inte riktigt för kyrkor och sånt där men det går ju att gifta sig borgligt. Det där är inget vi tänker på nu men förhoppningsvis landar vi där.

Triangeldramat mellan dig, Amilia och Jasmine, hur ser du på det idag?

Annons

– Jag känner ingen som heter Amilia, jag vet inte vem du pratar om.

Det var en liten puss där med en isbit?

– Ja, man levde i en liten bubbla, jag kände mig lite halvpsykos-aktig. Det blev en puss med Amilia, det hände och so be it, men jag har bevisat vem jag älskar och vem jag kommer fortsätta med. Jasmine har lärt känna mig här på utsidan nu, fått veta vad mina principer är och var jag står, så det där är glömt!

Ett nytt gäng är på väg in i BB-huset, vad skulle du ge dem för råd?

– Var snälla mot varandra och ha så jävla roligt ni kan, njut av stunden ni är där. Gör lekar, skratta så mycket ni kan, fjanta er, underhåll oss, få oss att skratta!

✔︎ Amilia Stapelfeldt

Ålder: 26 år.
Yrke: PR-konsult.
Bor: Stockholm.
Familj: Katten Belle.

Amilia Stapelfeldt i Big Brother.
Amilia i Big Brother och hur hon ser ut i dag.

Hej Amilia! Vad gör du nu ett år efter att ni klev in i huset?

– Jag har sociala medier som sidoinkomst men framförallt frilansar jag inom reklambranschen.

Annons

Vad är det bästa som har hänt under året som har gått?

– Att jag har lyckats få en plattform där jag får lyfta frågor som jag tycker är viktiga. Det har gjort mig så himla gåshudslycklig att folk är så intresserade av saker som jag också är intresserad av, det trodde jag inte att de skulle vara.

Hur ser det ut med kärleken?

– Jag är fortfarande singel!

Hur är din relation med de andra deltagarna idag?

– Antonia och jag är jättebra vänner än idag, Lennie och jag hade en paus över sommaren men sedan ringde han och vi pratade i telefon i fem timmar, vi är fina vänner. Mergim och jag är inte vänner idag, honom har jag valt att avbryta relationen med helt. Han står väldigt mycket för vad jag önskar hade varit annorlunda i huset, för jag fick inte chansen att vara glad och avslappnad under min vistelse där inne för jag tassade på tå kring en person som hade sina egna problem. Jag hade aldrig varit med om att en person kunde agera så irrationellt hela tiden. Jag vill understryka att vi hade fantastiska stunder också, men de väger inte över det negativa. Det framgår inte i programmet men under perioden som var värst, vecka fyra, så var jag på väg att lämna huset på grund av att jag tyckte att det var så jobbigt med den psykiska terrorn som det faktiskt var. Jag mådde jättedåligt och fick psykologhjälp. Sedan finns det tre personer som jag tog avstånd ifrån redan dag ett på utsidan.

Annons

Vilka då?

– Jasmine och Martin tog jag avstånd ifrån på grund av dramat inne i huset, där är det klart att jag hade önskat ett mognare agerande. Jag polisanmälde Jasmine för förtal i somras, vi har inte pratat varken innan eller efter det. Den tredje är Alex, för jag fick höra från mina anhöriga att han hade uttalat hot mot mig inne i huset.

Ett nytt gäng är på väg in i BB-huset, vad skulle du ge dem för råd?

– Köp mer smink än du tror att du behöver, köp fina mjukiskläder och prata mer med kamerorna ute i huset än i bikten! Och håll inte tillbaka på den du är, för det går inte att upprätthålla nån fasad eller karaktär där inne.

✔︎ Mergim Feka

Ålder: 22 år.
Yrke: Jobbar inom lager och sociala medier.
Bor: I Hässleholm med familjen.
Familj: “Jag bor med pappa, mamma och mina två småsyskon”.

Mergim Feka i Big Brother.
Mergim i Big Brother och hur han ser ut i dag.

Hej Mergim! Vad gör du nu ett år efter att ni klev in i huset?

– Jag har fått tillbaka lagerjobbet som jag sa upp innan Big brother och direkt efter att jag kom ut från BB fick jag skivkontrakt med Fifth Island Music, men jag har inte kunnat påbörja något med dem än på grund av corona.

Annons

Hur ser det ut med dejtandet, har du kunnat göra det trots corona?

– Jag har haft lite kontakt med vissa men jag har inte dejtat nån. Jag har inte bråttom, jag vill ta det lugnt och hitta den rätta, jag är inte en sån som ligger runt.

Vad är det sjukaste som har hänt under året som har gått?

– Det är väldigt konstigt att de jag var närmst i huset är de jag inte har nån kontakt med alls på utsidan och vice versa. Amilia har skickat så mycket hat på mig, jag har mått dåligt, jag har gråtit, jag har inte vetat var jag ska ta vägen. Hon är en hemsk människa, hon går live på sin Instagram och pratar skit om alla deltagare.

Och det värsta?

– När jag var i huset så drömde jag en hemsk mardröm att nån i min familj eller släkt hade gått bort. Då grät jag hela dagen efteråt och Amilia och Victoria kramade mig och sa att “nä, hade det hänt nånting så hade produktionen berättat”. Men när jag kom hem så berättade pappa att den dagen jag vaknade och grät, den dagen gick farfar bort. Det var så sjukt, jag bröt ju ihop totalt. Sen förlorade jag min morfar och min farmor också, så jag förlorade tre stycken på bara några månader. Det känns så konstigt att jag inte fick träffa dem en sista gång innan de gick bort.

Annons

Gud, jag beklagar verkligen. Har du sett något avsnitt sedan du kom ut?

– Alla! Jag har inte mått så bra vid vissa avsnitt, jag kände inte igen mig själv och har bölat för att jag har betett mig som skit. Men det var så jobbigt där inne och jag hoppas att tittarna förstår det. Bråket med Jasmine var värst, jag har aldrig höjt rösten mot nån på det sättet tidigare, där gick jag verkligen över gränsen, den perioden var hemsk. Då kände jag att “antingen lämnar jag huset eller så ber jag om ursäkt och verkligen tar tag i och ändrar på mig själv”. Jag valde det sistnämnda. Det jag visade i slutet var jag, inte det jag visade i början.

Ett nytt gäng är på väg in i BB-huset, vad skulle du ge dem för råd?

– Gör inte samma misstag som jag gjorde utan var er själva. Umgås med allt och alla och ha så kul ni bara kan. Tänk på att det är ett minne för livet!

✔︎ Julia Löfgren

Ålder: 30 år.
Yrke: Nagelterapeut.
Bor: I Stockholm.
Familj: Fästmannen Charlie och hunden Svante.

Julia Löfgren i Big Brother.
Julia i Big Brother och hur hon ser ut i dag.

Hej Julia! Vad gör du nu ett år efter att ni klev in i huset?

– Jag är fortfarande nagelterapeut, Big brother var bara en liten avstickare från livet.

Annons

Vad är det sjukaste som har hänt under året som har gått?

– Jag har förlovat mig, det är väl jävligt sjukt? Jag kom ut ur huset i maj och vi träffades i juni och sedan dess har vi varit med varandra varje dag så nu på nyårsafton förlovade vi oss och det var skitbra. Det är jättesjukt för jag har liksom alltid trivts som singel och inte sett pojkvän som nån prio. Men han stör mig inte alls, det är sjukt att vi kan vara med varandra varje dag.

Charlie Theander.
Julias nya kille Charlie bor ett stenkast från henne.

Hur träffades ni?

– Han är min granne, haha. En annan granne som känner oss båda matchmakade oss, och ingen av oss ville ha en relation så vi tog det som det kom bara. Första gången han såg mig hade jag precis smort in mig i brun utan sol, för jag hade precis kommit ut ur BB-huset och var beroende av det, men jag hade inte hunnit tvätta av det än så det såg jättemörkt ut och han bara: “vad fan är det där för brud?” och jag tänkte att “fy fan vilken tråkig kille”! Så vi började kanske på minus men sen växte det, haha!

Annons

Vissa som förlovar sig gifter sig inom ett år, hur tänker ni kring det?

– Grejen är ju att ingen av oss vill gifta sig egentligen, vi förlovade oss mest för att det är kul, vi ser det inte så allvarligt. Så nej, gifta oss kommer vi förmodligen inte att göra och om vi någonsin skulle göra det så gör vi det i hemlighet. Vi tänker inte betala en jävla massa mat och sprit till folk som går dit för att äta gratis, då tar vi hellre pengarna och drar till Maldiverna och gifter oss där, bara vi. Men det är långt framåt isåfall, absolut inte nu.

Så barn är kanske inte heller så aktuellt?

– Nej, jag har ju aldrig velat ha det. Att gå igenom en förlossning är min största mardröm, vad fan ska jag göra det för? Det finns ju redan en massa barn som behöver hem, varför inte adoptera om man nu verkligen vill ha barn?

Ett nytt gäng är på väg in i BB-huset, vad skulle du ge dem för råd?

– Våga stå på dig, våga släppa loss om du vill det, var så nära dig själv som möjligt och gör det minnesvärt. Försök att inte vara strategisk och tänka för mycket. Ha roligt, för man får ju verkligen bara göra det här en enda gång.

✔︎ Sami Jakobsson

Ålder: 26 år.
Yrke: Arbetssökande lastbilschaufför.
Bor: I Köping.
Familj: Mamma, syster och bror.

Sami Jakobsson i Big Brother.
Sami i Big Brother och hur han ser ut i dag.

Hej Sami! Vad gör du nu ett år efter att ni klev in i huset?

– Just nu så jobbar jag lite extra som lastbilschaufför men jag är väl mer eller mindre arbetssökande kan man säga.

Annons

Du vann hela tävlingen, hur var den känslan?

– Det är en så otroligt svår känsla att beskriva, den var lika fruktansvärd som den var bra liksom. Jag kommer inte ens ihåg mina första 48 timmar ute ur huset för alla intryck bara sprängdes i huvudet. Många har frågat mig om jag skulle göra om BB-tiden om jag fick chansen och aldrig i livet säger jag då! Jag har aldrig i hela mitt liv gjort något som är så pass psykiskt påfrestande, det är det absolut värsta jag varit med om faktiskt. Men med tanke på att hela min skuld är avbetald nu tack vare vinsten så var det ändå värt det.

Vad är det värsta som hänt sedan du kom ut?

– Det är nog all ofrivillig publicitet och uppmärksamhet. Det kan vara jäkligt påfrestande med folk som kommer fram och vill ta bilder när jag bara vill umgås med mina vänner och ta det lugnt. Jag brukade hänga mycket på bilträffar förr men jag har fått sluta med det helt och hållet, för där är min största målgrupp av fans, så där kan jag knappt röra mig för att så många kommer fram och vill prata. Och jag har allt annat än hybris, jag vet inte hur jag ska bete mig i sammanhang när folk ser upp till mig, så då väljer jag hellre att hålla mig borta från folk som ser upp till mig.

Annons

Har du kunnat dejta nått fastän det är corona?

– Jag är ganska dålig på att ägna tid åt sånt faktiskt. Jag hade nog velat dejta nån, jag trivs i förhållande. Men jag har haft två förhållanden i hela mitt liv och jag har insett att det är ingen idé att jaga efter dem, de kommer när de kommer liksom.

Jag kan tänka mig att du har fått en del DM:s?

– Ja oh ja, en hel del! Men jag är inte så mycket för att ragga och ligga runt. Det är kul att skriva med folk och flörta lite, men nått mer brukar jag sällan göra för jag anser inte att det är värt att fara runt hit och dit hela tiden bara för att jufsa runt.

Ett nytt gäng är på väg in i BB-huset, vad skulle du ge dem för råd?

– Att de ska vara sig själva! Att spela nån man inte är där inne tär på psyket, dessutom är det tittarna som bestämmer om man ska vara där eller inte. Om man kommer långt på att vara sig själv, då har man gjort allting rätt liksom.

✔︎ Lennie Hansson

Ålder: 37 år.
Yrke: Jobbar med sociala medier.
Bor: I Sundsvall och i Göteborg.
Familj: Mamma, pappa, fyra syskon och exflickvännen Anna.

Lennie Hansson i Big Brother.
Lennie i Big Brother och hur han ser ut i dag.

När Hänt pratade med Lennie i början på året berättade Big brother-tvåan att han idag jobbar heltid med sociala medier, vilket han kunde börja livnära sig på just tack vare sin Big brother-tid.

Annons

– Men alla happenings och events är borta. Jobben i sig och reklamsamarbeten rullar på som vanligt. Fram till mars har jag inbokade jobb, sa han då.

Är du singel idag eller har du hunnit börja dejta någon den senaste månaden?

– Jomen jag dejtar en person seriöst, säger Lennie och erkänner sedan att hon bor i Göteborg där han nu bor tillfälligt för att “det är enkelt att sitta där och jobba”.

Vad är det du tycker om med henne?

– Jag går igång på positiv energi, det är det jag gillar och det har hon. Det tycker jag är det enda som är viktigt. Har du positiv energi så spelar ingenting annat någon roll.

Vad är det sjukaste som har hänt sedan du kom ut?

– Att jag kan jobba med det jag gör. Att folk är intresserade av och lägger sig i vad jag gör. Det är en sjukt stor skillnad mot mitt liv innan Big brother. Från början var det extremt mycket, man kunde inte göra någonting. Så hela situationen är extrem för mig på något vis. Men det är bara positivt, jag har i princip bara fått kärlek!

Annons

Ett nytt gäng är påväg in i BB-huset, vad skulle du ge dem för råd?

– Det finns inga råd att ge förutom att gå in och var exakt den du är! Hundra procent. Antingen så gillar svenska folket det, eller så gör de inte det och då blir du utröstad. Konstigare än så är det inte.

Att delta i pakter verkar inte heller vara något vinnande koncept.

– Nej! Det är så fruktansvärt, hemskt! Pakterna förstörde halva tiden där inne upplevelsemässigt.

Det var väl första gången det var tillåtet också, din säsong?

– Första och enda året var det. Jag sökte ju till Big brother för att där är man helt paktfri, det var inga lag utan du går in där och blir bedömd för den person som du är. Och det var ju bara skitsnack vår säsong, det tog de bort helt. Där kan du skriva att “Lennie rasar på produktionen för paktreglerna”, du får fria händer! De tog ju bort hela Big brother-andan och det tog fram sidor i folk som nästan var otäcka. Det var så otroligt skönt när de förbjöd det igen.

Foto: TV4, Privat & Instagram.

Annons