Jacob Claesson om Elina Raeder och Amilia Stapelfeldt

Jacob Claesson, Elina Raeder och Amilia Stapelfeldt.
NU GRATIS

Efter alla rykten – nu lägger Gift vid första ögonkastet-Jacob Claesson korten på bordet.
✔︎ Nya oväntade kärleksbeskedet – efter romansen.
✔︎ Ger sin version av omtalade bråket.
✔︎ Tankarna kring nytt bröllop.

Avslutningen på förra säsongen av Gift vid första ögonkastet blev ett sällan skådat tv-drama. Nu bryter Jacob Claesson tystnaden!

Elina Raeder och Jacob Claesson.

Elina och Jacob.

För någon vecka sedan la du ut en bild på dig och Elina Raeder på Instagram. Hur är er status i dag? Tillsammans, dejtar eller bara vänner?

– Jag och Elina står varandra väldigt nära – jag uppskattar henne något otroligt mycket. Med anledning av pandemin och det faktum att jag bor i Georgien så har ju vi faktiskt inte kunnat ses sedan ”Vad hände sedan?”, tills nu när jag var hemma ett par veckor i september.

Du svarar ganska svävande på frågan. Vill du att det blir något mer än bara vänskap med Elina?

– Vi har inte fått tillräckligt med tid tillsammans för att kunna definiera något, men hon betyder väldigt mycket.

Vad är det bästa med Elina? Varför passar ni ihop?

– Elina är orädd, går sin egen väg och är inte speciellt orolig över vad andra kan tänkas tycka. Hon är väldigt omtänksam och bryr sig om att de som står nära henne har det bra. Hon vill åstadkomma mycket, vilket jag tycker är ett väldigt attraktivt karaktärsdrag.

Elahe Eskandari och Jacob Claesson i Gift vid första ögonkastet 2020.

Elahe och Jacob. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

SVT.

Du och Elina fick stark kritik från Elahe i samband med återträffen. Hade du räknat med det? Och vad säger du om kritiken att det bara var en ”pr-kupp” från din och Elinas sida?

– Tittar man på avsnittet så ser jag ju ut lite som ett rådjur framför en lastbils strålkastare, så nej kan väl inte säga att jag räknade med de reaktionerna vi fick. Jag var uppspelt och positiv eftersom jag och Elina precis hade spelat in en väldigt trevlig stund i hennes lägenhet, och vi såg fram emot att dela med oss av nyheten till resten av gruppen.

Vad tyckte du om att du matchades ihop med Elahe?

– Elahe är en bra person på många vis, men jag tror att de flesta som sett säsongen kan vara överens om att vi nog var en av seriens absolut sämsta matchningar på senare år. Det tycker jag är väldigt tråkigt för oss båda, då vi ändå deltog i programmet i hopp om att hitta kärleken.

Ångrar du att du ställde upp i Gift vid första ögonkastet?

– Jag har ju inte hittat kärleken till följd av programmet – än – men med min påstådda PR-kupp så fick jag ju lite följare på Instagram, så något kanske fick jag för deltagandet i alla fall, hehe. Nej, men att delta i den här typen av program är lite av en chansning, det visste jag redan när jag ställde upp. Jag ångrar ingenting, även om jag kanske hade önskat att vissa saker fallit ut annorlunda.

Jacob om Amilia-ryktet

Vi fick tips från läsare om att det skulle vara något mellan dig och Big Brother-Amilia Stapelfeldt. Eller har varit. Ligger det någonting i detta eller är det bara ett gammalt rykte från tiden ni var med i Moderata ungdomsförbundet?

– Amilia är en av mina närmsta. Hon var faktiskt med på familjemiddag här om veckan när jag var hemma i Sverige. Vi bollar allt mellan himmel och jord, och jag hoppas och tror att jag har varit ett bra stöd till henne. Sen vad som hänt eller inte hänt i det förflutna får nog stanna i det förflutna.

Amilia Stapelfeldt i Big Brother 2020.

Amilia.

Jakob Dahlström/TV4.

Hur ser din framtid ut?

– Jag bor och arbetar fortfarande i vackra Tbilisi, Georgien. Jag ser fram emot att kunna resa betydligt mycket mer så fort det är möjligt.

Blir det mer tv?

– Jag tror inte att jag kommer att vara med speciellt mycket mer i tv. I så fall får det bli för att jag har startat och byggt upp ett nytt svenskt storbolag – snarare än reality-tv.

Vill du gifta dig igen eller har du blivit avskräckt?

– Det är klart att jag är öppen att gifta mig igen i framtiden. Men det viktigaste för mig är att hitta den rätta personen som jag vill dela min tid med, sen är jag rätt så övertygad om att resten faller sig på plats rätt naturligt.

LÄS OCKSÅ I PLUS: Elina om relationen till Jacob
LÄS OCKSÅ I PLUS: Elina och Elahe om relationen efter bråket

Foto: Instagram, Stina Stjernkvist, SVT, Jakob Dahlström/TV4

SENASTE NYTT!